Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Nyproduktion Costa del Sol – översikt över de bästa köpen av nya bostäder Solkusten

I denna artikel presenterar vi de mest attraktiva projekten med nyproducerade lägenheter och hus på Costa del Sol, från Nerja (men vi inkluderar även Almuñécar/La Herradura på Costa Tropical) i öst, ända ner till Estepona i väst. Priser från cirka 160 000 €.

Obs! Vi har förhandsinformation om flertalet projekt på Costa del Sol som släpps under hösten. Skriv till info@spanskafastigheter.se och ange vad för typ av bostad du söker, och vilket område (Nerja, Benalmadena Torrox och historiska kvarteren Malaga).

De mest efterfrågade projekten i skrivande stund är:

Väster om Malaga:

 • Terra i Benalmadena. 4 radhus och 15 stora lägenheter med stora terrasser. Havsutsikt. Mycket prisvärt då priserna startar från 219 000 € för 2 sovrum, 2 badrum.

Öster om Malaga:

 • Royal Palm Nerja. Det var ett enormt intresse kring dessa bostäder på grund av det centrala läget mellan populära Capistrano Village och Burriana-stranden. Obs. Det återstår endast ett par bostäder hösten 2019, 16 månader efter release (någon kan dock komma tillbaka under hösten 19)
 • Mest lägenhet och havsutsikt för pengarna på östra sidan får man i nysläppta Isea Calaceite, mellan Torrox och Nerja. 2 sovrum, stor terrass, havsutsikt. Dessa blir i synnerhet intressanta på sikt om den nya marinan blir av. Från 189 000 €.

Lyx-segmentet – västra och östra Solkusten

 • Higueron West lyx-resort, [obs! Fas 7 och 8 släpptes för förbokning under våren] i Benalmadena/Fuengirola. Från 325 000 €.
 • ”Bäst i klassen” på Costa del Sol just nu vad det gäller kvalitet och läge är Villas Romana vid Capistrano Village, Nerja. Helt unika villor i detta segment (stora villor i modern andalusisk design med upphöjt läge och havsutsikt, trots centralt läge) på Costa Del Sol.

Malaga City

6 helt renoverade lägenheter i en historisk byggnad i centrala Malaga. Unikt projekt.

info@spanskafastigheter.se


Vi börjar artikeln med några inledande paragrafer om läget på marknaden.

Costa del Sol kallas ”Spaniens lokomotiv” då området är först in i en kris och först ut ur den. Spanien har repat sig och alla siffror pekar uppåt. Turismen slår rekord efter rekord och ingen vet egentligen var den övre gränsen går. Starkast av alla turism-regioner är Costa del Sol. De två mest intressanta områdena för investerare är Nerja och Puerto Banus (Marbella) med omnejd.

På Costa del Sol finns det allt från orter med lite mindre bebyggelse (och mindre omfattande turism) till områden med massturism och en uppsjö av hotell och andra turismanläggningar. Områden som legat i dvala i flera år är på väg uppåt igen och lite mer oupptäckta, orörda områden på östra Solkusten blir alltmer populära, och i synnerhet då bland investerare som ser en möjlighet att hyra ut privatbostäder eller mindre bostadshus då konkurrensen från hotellbranschen är mycket svagare på den östra sidan.

Oavsett vilken typ av nyproduktion du söker, och i vilket område, öst eller väst, så är det dock tyvärr en röd tråd som löper genom hela Solkusten: brist på bra mark (läs, upphöjd mark, nära havet till ett rimligt pris).

Detta har medfört att när man nu går ur krisen på full fart mot en ny högkonjunktur så säljer de få attraktiva projekt som hittills presenterats mycket fort. Ingen pratar längre om Brexit på marknaden, alla pratar om hur mycket skandinaver köper för tillfället, och hur starkt belgare, fransmän etc. kommer.

Priserna beräknas stiga markant på nyproduktion närmaste åren, i takt med att marken säljes dyrare då försäljningen kommer igång.

Observera också att priserna på nyproduktion stiger kraftigt ju närmare färdigställande de kommer. Ett av de första nya projekten efter krisen, i utkanten av Nerja, såldes av på cirka tre månader under början av 2016. Ett år senare, ett halvår innan färdigställandet, kom en lägenhet tillbaka till försäljning och såldes då för 13,16 % mer än året innan. Vid färdigställandet mindre än 2 år efter att bygget drog igång räknar vi med att utan problem kunna sälja dem för 36,84 % mer än ursprungspriset. Det lönar sig således stort att köpa ”off plan”. I alla fall i attraktiva områden där det byggs lite, som Nerja.

Observera att artikeln uppdateras kontinuerligt [senast uppdaterad 4/9, 2019]. Projekt tas bort när de är slutsålda och nya tillkommer. → Läs också om vad du bör tänka på när du investerar i bostad i Spanien.

Då vi haft exklusiva säljrättigheter på de 2 snabbast säljande projekten, de senaste åren, med nyproduktion på Costa del Sol sitter vi i en mycket fördelaktig situation då flera aktörer vill jobba med oss (bland annat alltså byggarna av eftertraktade Royal Palm i Nerja). Vi scannar efter mark och har ständigt möten med landägare och byggherrar. Det gäller främst att få rätt pris. Just nu är det många markägare som kräver för höga (då siffrorna inom såväl försäljning som uthyrning pekar rakt uppåt) priser för snabbt. Dessa projekt kommer få ligga på is tills prisnivån på bostadsmarknaden hunnit ikapp. Dessutom finns det som sagt väldigt få attraktiva tomter kvar. Det kommer således röra sig, framöver, främst om mindre projekt (med ett stort undantag, release av detta sker under våren); med ett nytt bostadshus med några lägenheter, eller en länga med nybyggda radhus, i de mer populära orterna. Lite större projekt kommer också att lanseras i lite mer okända områden (det är enda sättet att få ner priserna). Vi kommer under de närmaste åren kontinuerligt presentera olika projekt av nyproduktion längs hela Solkusten. Vårt arbete med att kartlägga mark och nya möjligheter började redan under krisåren.

E-post: info@spanskafastigheter.se

Observera att det i regel inte går att få lån till nyproduktion i Spanien (såvida inte en promotor går in och finansierar, men då blir räntan skyhög), men tack vare vårt fördjupade samarbete med CaixaBank kan vi erbjuda upp till 65 % lån på flera olika projekt till mycket förmånlig ränta.

Nybyggda hus och lägenheter på Costa del Sol 

Östra Costa del Sol (Nerja, La Herradura, etc.):

Noterbara orter på östra Costa del SolGuide till Nerja, samt guide till La herradura och Almunecar. (se också Torre del Mar och Torrox Costa). [Uppdatering april 2019. Om den planerade marinan blir av kommer hela området öka markant i värde]

Nya Lägenheter på östra Solkusten

21 lägenheter i centrala Nerja. Capistrano 21. Från 175 000 €: Ny i maj!

Royal Palm, Nerja. Totalt 36 bostäder i perfekt läge, mellan Capistrano Village och Burriana stranden (50 meter till stranden). Läs mer om Royal Palm här. Från 285 000 €. 

Royal Palm

12 lyxhus vid stranden i Nerja, Sea Gardens. Från 810 000 €. Ny 2019!

Stora villor med infinity-pooler i Nerja. Unikt, upphöjt och centralt läge (denna typ av villa finns i princip inte att få tag i kring Marbella). 1150 000 € Ny, våren 2019!

Infinity pool

Översiktsartikel med nyproduktion i Nerja, Torrox och Costa Tropical.

Läs också vår ständigt uppdaterade artikel om de bästa köpen i Nerja (resale och nypoduktion) här och nu.

Torrox Costa

Santa Rosa Playa. 2 sovrum. Priser från 123 000 €

 

 

 

 

 

 

Isea Calaceite har ett bra läge och pris. 34 lägenheter med stora terrasser och havsutsikt. Priser från 141 000 €

I Torrox Costa, väster om Nerja, byggs det också ett nytt projekt vid namn Panorama Beach (vi rekommenderar dock föregående Isea Calaceite)

Det rör sig om 84 energi-effektiva lägenheter med 1-3 sovrum. Gemenskapspool, solterrasser, etc. Ligger nära stranden (observera dock att inte alla lägenheter har havsutsikt) Från 125 000 € (bara någon enstaka återstår, ingen havsutsikt, Det nya projektet Duna Beach, från 158 000 €, i samma område är dock likvärdigt [återigen, man får inte havsutsikt i denna prisklass]. Läs mer om Duna Beach här. Skriv till oss för mer information. info@spanskafastigheter.se.

Panorama Beach

Läs: de bästa köpen i Nerja just nu.


Fristående hus, lyxvillor östra Solkusten

I detta segment finns det lite mer att välja på även om det är få riktigt attraktiva tomter kvar på marknaden. I La Herradura-projektet så river man helt enkelt befintliga fastigheter för att bygga nytt.

Läcker villa med privat pool i  suveränt läge, Ladera del Mar 2, Nerja (1 ev. 2 villor återstår på detta stycke havsnära land).

Utsikt från huset i Ladera del Mar 2

Se också: Byggnation av lyxhus i området Penoncillo mellan Nerja och Torrox Costa (finns också möjlighet att bara köpa ett stycke mark i område som det senaste året börjat sjuda med aktivitet med lyftkranar etc. Detta är det området som gäller för den som vill bygga i Nerja, men som helt enkelt inte får tag i mark till rimligt pris inom kommungränserna). Från 630 000 € för hus med privat infinity pool! Endast en villa återstår. Helt klart bäst i klasse vad det gäller fristående villor på Costa del Sol. Är nyckelfärdigt inom kort.

Samt: Fristående villor i Nerja, 3 sovrum och privat pool. Fuente del Baden. Från 395 000 €.


Radhus Nerja

Vad det gäller nybyggda radhus i Nerja är utbudet mycket begränsat. Det finns få tomter kvar i området, men vi håller på att titta på några mindre tomter (4-6 radhus som högst) som lanseras 2019. Vi kommer publicera dessa radhus i vårt nyhetsbrev och på hemsidan så fort vi vet mer. Det enda som finns på marknaden just nu vad det gäller nya radhus är de som byggs och planeras att byggas i Fuente del Baden, samma område där nya reningsverket ska ligga, relativt nära Capistrano Village. Det råder dock oklarheter kring infrastrukturen i detta område, men vill ni se områdena är det bara ni bokar visning.

 

→ Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för östra Costa del Sol (Nerja med omnejd) här: Obs, nyhetsbrevet publicerar inte enbart nyproduktion utan har fokus på bra investeringar överlag.


Nya lägenheter och hus till salu på västra Costa del Sol

Noterbara orter på västra Costa del Sol:  Guide till Marbella och Puerto Banus, samt guide till Mijas. Övriga populära orter inkluderar Benalmadena, Torremolinos, Estepona och Fuengirola.

Marbella

Obs, vi håller på att kolla upp ett par nya projekt i själva Marbella. I centrala Marbella finns det dock inte många bra tomter kvar. Det finns emellertid en del nya projekt i närheten (främst Nueva Andalucia, dit 80 % av investeringarna i nya projekt återfinns).

Exklusiva lyxvillor i berömda Marbella Hill Club. Priser från 618 000 €

Benalmadena

Benalmadena ligger bra placerat nära Malaga flygplats, och i den nära framtiden planerar man en mångmiljonsatsning på att rusta upp Tivoli World. I närheten hittas också den nya enorma nöjesparken i Torremolinos som är under byggnation, samt dinosaurie-temaparken som ska byggas i Rincon. Benalmadena är en av få orter som verkligen har ”något för alla”:

Detta är det mest intressanta projektet för närvarande:

Terra i Benalmadena, som främst präglas av en enorm havsutsikt och konkurrenskraftiga priser (från cirka 200 000 € för stora lägenheter med 2 sovrum). Det rör sig om 15 stora lägenheter med enorma terrasser (upp till 180 m2!) och 4 radhus. Perfekt för investerare och för barnfamiljer som vill ha större lägenheter än vad andra projekt har att erbjuda. Ny i september! Från 199 000 €.

Higueron West. Läckert projekt mellan Fuengirola och Benalmadena. Från strax över 300 000 € i nuläget (priserna stiger för varje fas)

Se också: Lägenheter och penthouse-lägenheter i lyxklassen, 450 meter från havet. Från 389 000 €.

Samt dessa nybyggda bostäder Lar Bay, vid marinan. Från 295 000 €

Och Nature Collection (släppt våren 2019).

Cabopino

Moderna lägenheter i bra läge i den lilla kustpärlan Cabopino.  Från 375 000 €. [Endast någon enstaka lägenhet återstår]

39 moderna lägenheter i La Montesa, Cabopino. Nyckelfärdiga. Endast ett objekt återstår 24/1 2019.

Casares

Familjevänlig nyproduktion i en konstgjord lagun. Resort som har allt man behöver inom området. 2 eller 3 sovrum. Från 269 000 €.

Elviria

Prisvärd nyproduktion som står nyckelfärdigt juni 2018. Beläget i ett lugnt och vackert område. Från 220 000 €.

Se också dessa moderna lägenheter i Los Monteros. som ett alternativ till nyproducerade bostäder i Marbella-området. Från 186 000 €.

Nytt projekt med lyxlägenheter mellan Marbella och Estepona. Från 376 000 €. Vi säljer även lyxvillor i samma område. Från 745 000 €. Bara ett fåtal objekt kvar.

Estepona

Estepona är ett bra alternativ för den som tycker att många områden runt Marbella, som Puerto Banus, är för dyrt.

65 nya lägenheter i Wellingtonia Estepona till bra priser. Stora terrasser. Sydläge. Från 149 000 € Nya i januari!

Ett 40 tal lägenheter i Manilva, nära Estepona. Projektet Pure South erbjuder lägenheter med 2 eller 3 sovrum och mycket bra läge med havsutsikt. Från 171 900 €. Ny i maj!

Strandläge på exklusiv nyproduktion, Estepona. Från 700 000 € Ny i mars!

Nya fina bostäder till salu i Estepona, Oceana Views. Från 240 000 €

Nybyggda lägenheter – Oasis 235- Estepona. Från 235 000 €.

Detta nya exklusiva projekt ligger 20 minuter från Estepona (Los Flamingos Golf Resort) i Benahavis. Det finns också flera nyproducerade lyxvillor i den högre prisklassen till salu i Estepona med omnejd. Från 250 000 €.  Skriv till oss för mer information vid intresse.

Fuengirola

I projektet Las Lagunas byggs det flera faser. Man kan i skrivande stund få en lägenhet med 3 sovrum (99 m2) och 44 m2 terrass för 242 000 €. Den billigaste lägenheten, med 1 sovrum, kostar 154700 €. Detta är helt klart det mest prisvärda projektet mellan Malaga och Estepona. Mäklaren rekommenderar!

50 lägenheter mellan Fuengirola och Marbella. Från 418 000 €

Se också Higueron West ovan (Benalmadena).

Malaga

Det byggs ständigt mindre projekt med nya lägenheter och hus i Malaga. Skriv till oss och berätta vad och var du söker i staden. Ska du ha en ny bostad inne i centrum är dock priserna därefter tyvärr.

Ett projekt i centrum, i de historiska kvarteren som dock har bra priser är Pozos Dulces. Läs mer här.

Billigaste priserna hittar man i förorterna. Trevligaste alternativet (om man inte anser sig ha råd med lägenheter i den historiska delen eller populära Pedregalejo) är dock byarna som ligger under en halvtimme från centrum. Det blir det bästa av båda världar och priserna är mycket bra.

De lägsta priserna på nya lägenheter på Solkusten hittas i detta projekt. Moclinejo är en mysig typisk, andalusisk by, omgiven av vinrankor (i det berömda ”Russin-landet”). 24 minuters bilfärd från Malaga city, 12 minuter till havet. Stora lägenheter med havsutsikt. Från under 100 000 € 

Mijas och Calahonda

Nya radhus i Calahonda. Modern stil, 3 sovrum, stora och öppna planlösningar. Från 447 000 €.

03

Nya lägenheter och villor i ett lyxigt område i La Cala de Mijas. Lagun-pool. barnpool, gym, spa, etc. Från 285 000 €.

La Jardinara

Se också: Nybyggda och mycket miljövänliga radhus och parhus i La Cala de Mijas. Från 352 000 €.

I övrigt står det fortfarande mycket tomt, i kölvattnet av krisen, runtom Mijas. Dessa, i huvudsak bankobjekt, ligger dock i mindre attraktiva områden, som nära motorvägar, etc.

San Pedro

Penthouse-lägenhet i lyxklassen. Från 495 000 € för ett penthouse.

→ Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för Marbella med omnejd här. Obs, nyhetsbrevet publicerar inte enbart nyproduktion utan även vanlig resale.

Tomter till salu på Solkusten

Det finns olika typer av större och mindre tomter till salu längs hela Costa del Sol. Ofta ligger dessa dock inte i en offentlig databas. Skriv till oss och berätta var och vilken typ av tomt du söker så sätter vi, tillsammans med vår företagsadvokat som sitter på kontakter i hela Andalusien, igång och letar upp det åt dig. Vi har erfarenhet då vi jobbar tillsammans med såväl mindre som större investeringsgrupper, och har även ett team med jurister, revisorer, byggfirmor och arkitekter beroende på vilken typ av projekt/bostad ni är ute efter att bygga. E-post: info@spanskafastigheter.se

Övrigt om nybygge på Costa del Sol

Det är viktigt att allt sköts på rätt sätt när det rör sig om off-plan-projekt. Många av dessa projekt börjar inte byggas förrän alla är sålda, vilket kan ta lång tid, längre än beräknat. Dessutom, om det slarvas i processen händer det att projektet när det är färdigbyggt inte godkänns av kommunen etc., köparen hamnar i limbo. Vi lägger således bara ut projekt av nyproduktion till försäljning som vi känner att vi kan lita på till 100 %. Våra mäklare, och framförallt vår företagsadvokat, har lång erfarenhet av nyproduktion på Costa del Sol och vår granskning av olika projekt är således grundlig. Känner vi att ett projekt har en hög osäkerhetsfaktor lägger vi helt enkelt inte ut det till försäljning.

Obs! Områden som ligger längre bort än en timme från Malaga flygplats bedöms inte som intressanta ur investeringssynvinkel.

På gång 

Få informationen snabbast via nyhetsbrevet för västra Costa del Sol. Det är dock många variabler som ska kännas rätt för att vi ska rekommendera det: Pris, vem som bygger, status på beviljade licenser, hur länge vi räknar med att det kommer att ta att sälja av bygget, bankgaranti etc.

I Nerja med omnejd är vi i ständig diskussion direkt med markägare etc. och vi återkommer direkt i vårt nyhetsbrev när och om det byggs något nytt. Man får enligt stadsplanen, som är förutbestämd inte bygga lägenheter på de flesta av de lediga tomterna som finns. Det är således i princip bara radhus och hus som kommer byggas i Nerja framöver. Det finns några lediga tomter där man skulle kunna klämma in några större bostadshus med lägenheter, men dessa är dock i nuläget alldeles för dyra för att någon ska finna dem intressanta. Det har också länge varit problem med att få nybyggnationer beviljade av kommunen. Men mindre projekt med lägenheter kommer att byggas med tiden. Vi presenterar det första av i början på året (central bostad med 2 lägenheter).

Läs också:

 • Läs vår om oss-sida.
 • Om att låna i spansk bank. Vi jobbar med en svensktalande bankdirektör så processen är så smidig som möjligt (observera att banker generellt sett inte lånar ut pengar till off plan-projekt, men det händer emellanåt att de gör undantag)
 • Vanliga frågor och svar om att köpa bostad i Spanien. Tänk främst på att att betalningsplaner etc. skiljer sig åt mellan olika nybyggen, och att momsen är högre på nyproduktion.
 • Investera i Spanien – allt du behöver veta. Det finns mycket att tänka på när man investerar, men den gamla klyschan ”location, location, location…” är fortfarande den viktigaste aspekten av dem alla.
 • Kommersiella objekt, som B&B och större hotell säljes på Costa del Sol. Vad det gäller detta ska man främst ha i åtanke att de flesta kommersiella objekt inte ligger ute för försäljning i offentliga databaser. Den vanligaste arbetsmetoden är helt enkelt att vi aktiverar vårt nätverk med advokater som via ”bakvägen” tar reda på vilka objekt som är till salu.
 • Vår Facebooksida (uppdateras cirka en till två gånger i veckan) Vi har i skrivande stund runt 12000 följare

→Arkiv av (senast tillagda) bostäder till salu i Nerja med omnejd (Almunecar, La Herradura, Torre del Mar).

→Arkiv av (senast tillagda) bostäder till salu på västra Costa del Sol (Marbella, Benalmadena, Mijas Costa och Pueblo, Fuengirola, Torreblanca, Estepona, Cabopino, Fuengirola, Malaga city, etc.)

E-post: info@spanskafastigheter.se

Märkt som , , , , , , , ,

5 Responser »

 1. Hej
  Intresserad av nyproduktion Malaga och även Almunecar.
  Maila om ni ver något brabpå gång.
  Monica Hinders

 2. Hej
  Är intresserad av lgh i bra läge till vettigt pris

 3. Hej
  Vi åker till Malaga om en månad för att leta boende. Har ni några förslag som vi kan titta på!

 4. Åker till Alicante den 21 e och stannar tills den 30 nov. Letar något
  Tack på förhand Lisbeth Reiser

 5. Ju mer som byggs desto mer bostäder finns det och priserna går ner. Bra för oss som inte köpt än 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv