Internationella Fastighetsmäklare med ursprung i Sverige

Till salu i Spanien – hus och lägenheter och kommersiella objekt

I denna sida hittar du våra flöden med bostäder över hela Spanien [fokus på områdena kring Nerja, Torrox, Marbella och Malaga], uppdelade efter olika kriterier, samt även länkar till några viktiga artiklar, som till exempel hur banklån i Spanien fungerar, etc. Du är också välkommen att kontakta info@spanskafastigheter.se för allmän rådgivning om bostadsköp i Spanien.

Nyligen släppta projekt av särskilt intresse

  • Under våren släpps ett projekt med lägenheter till ett bra pris (off plan) i centrala Nerja.
  • Mäklarens främsta rekommendation just nu på Solkusten är ett off plan projekt med stora radhus med privata pooler nära Capistrano Village. Läs mer.
  • I övriga delar av Spanien rekommenderas lägenheter på denna unika strandtomt i Almerimar. Precis vid havet.
  • Lägenheter precis vid havet i centrala Malaga. Direkt granne med berömda Malaga Towers! Bygget har påbörjats. Endast lägenheter i den övre prisklassen återstår Läs mer.
  • Helt nybyggda, nyckelfärdiga lägenheter med havsutsikt från stora terrasser i fina Ladera del Mar, Nerja. 1-3 sovrum, även penthouse/duplex. Från 279 000 € Läs mer. (nyhet mars, stranden Playazo ska breddas etc. för cirka 70 miljoner, vilket gör det till det största strandprojektet i Malaga-provinsens historia).
  • 5 fristående villor, alla med privata pooler, sydläge. Centrala Nerja.. Läs mer här.
  • Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information.

Detta bör du känna till om du ska köpa bostad i Spanien 2024:

Läget här och nu 2024:

Som vi rapporterat förut blir det allt lägre skatter i Andalusien. Från internationalinvestment.net: ”As Andalucía joins the ranks of the world’s most tax-friendly havens, Spanish nationals and foreigners with worldwide assets of €700,000 from Granada to Seville and across the Costa del Sol will no longer pay tax on their worldwide assets”

Samtidigt inför de spanska myndigheterna skattelättnader, samt tar bort byråkratiska hinder etc. för investerare, ”digitala nomader” och startups. Läs mer om detta här (engelsk artikel).

Det slogs rekord i antalet sålda fastigheter mot utländska köpare första halvåret 2023, men försäljningarna bromsade sedan in på grund av den ekonomiska situationen i världen. Prisutvecklingen på bostäder bromsade också in. De flesta tror att under 2024 kommer såväl försäljning och priser börja öka snabbt igen. I synnerhet på Costa del Sol som står starkt och traditionellt brukar vara först ut ur kriser i Spanien.

Priserna på material etc. för nyproduktion har under inflationen ökat 8-25 % (de beräknas dock falla tillbaka relativt snabbt). Prissänkningar är dock inte att vänta, utan vissa projekt skjuts helt enkelt på framtiden. För den som inte köper det som nu erbjuds på marknaden kan väntan mellan ax till limpa således tyvärr bli mycket lång. Räkna i kölvattnet av detta med kraftiga prishöjningar på nyckelfärdig nyproduktion under några år framöver.

Vad det gäller prissänkningar på resale kommer det likt under början av 2020 när pandemin bröt ut förmodligen röra sig mest om vissa objekt som säljes ”underhand”. Få tror på breda prissänkningar i Spanien då marknaden står stark, och inte är att jämföra med den svenska bostadsmarknaden som befinner sig i en helt annan fas. Läget i Spanien är helt annorlunda mot hur det såg ut 2008. I synnerhet Malaga fortsätter växa och alltfler internationella giganter flyttar verksamhet ditåt. De nya skatterna etc. kommer bara förstärka denna utveckling.

Byggemenskaper gör nyproduktion upp till 35 % billigare

Bankobjekt är dött som koncept trots Corona-krisen men renoveringsobjekt lockar (dock är utbudet mycket begränsat i de populära områdena)

Malaga är på väg att bli den i särklass hetaste regionen i Spanien

Bostäder till salu i Spanien – våra flöden av objekt

Kvalitet över kvantitet. Vår strategi är att fokusera på de bästa investeringarna, de absolut mest attraktiva objekten oavsett vad klienten söker. Därför har vi valt att inte koppla vårt flöde till de offentliga databaserna (majoriteten av objekt i Spanien saknar exklusivitet och säljes av alla mäklare) och visa flera hundra bostäder som ingen mäklare har koll på om de har sålts, eller om de ens lever upp till text och bildbeskrivningarna på plats, eller om de har alla nödvändiga licenser, etc. Det bästa är allltid att skriva direkt till oss om vad och var du söker. info@spanskafastigheter.se – eller att följa våra nyhetsbrev.

Alla våra fastigheter i alla delar av Spanien i ett enda flöde

All nyproduktion

Bostäder filtrerade efter vanliga sökkriterier:

Länkar till alla våra nyhetsbrev

De senaste bostäderna i Nerja:Alla objekt Malaga

Nyproduktion (byggemenskaper) i Malaga

Alla objekt i Marbella-området

Övriga Costa del Sol (Torrox, Torremolinos, Mijas, Fuengirola, Estepona, Nueva Andalucia etc.)

Samlingssida med översikt av de mest attraktiva projekten med nyproduktion på Costa del Sol här och nu. Från öst till väst

Övriga Andalusien (Sevilla, Granada, etc.)


Alla lyxbostäder


Vi håller på att ta in lyxhus runt hela Costa del Sol och Costa Tropical med nedsatta priser efter krisen. Priserna på bostäder överlag har inte fallit så mycket, men vi såg redan under förra krisen hur priserna sjönk drastiskt i lyx-segmentet under en period. Om du hade tänkt köpa en lyxbostad i södra Spanien de närmaste åren rekommenderar vi att du gör det nu när priserna kommer vara markant lägre än efter att återhämtningen kommit igång. Sådan ser alltid utvecklingen ut. Notera också att de flesta, och bästa, försäljningarna inom lyx-segmentet sker ”underhand”, det vill säga att ägaren vill inte skylta offentligt med annonser. Skriv till info@spanskafastigheter.seTänk också på att många bostäder säljs ”underhand”, dvs. att ägaren av olika anledningar inte vill lägga ut bostaden offentligt [detta är också vanligt för nyproduktion som är under konstruktion när någon enstaka bostad kommer tillbaka till försäljning] Under 2024 och resten av 20-talet kommer denna typ av affärer, med anledning av Corona-krisen och Inflationskrisen, vara den vanligaste på Costa del Sol. Vi såg även detta under krisen efter 2008. Många vill inte skylta med att de måste sälja. Vi får heller inte publicera prissänkningarna på flera bostäder offentligt men vi skickar dem via direktmail till klienter som flaggat intresse, och som snabbt kan göra en affär. Det blir alltså färre bostäder i det offentliga skyltfönstret, men större chanser att göra ett riktigt bra köp för den som är alert. Är du på plats skriv till info@spanskafastigheter.se och ange vad du söker. Vi återkommer med det som precis kommit ut, eller är på väg ut, på marknaden. 

Viktiga artiklar


Följ oss på sociala medier

Sociala medier är ett smidigt sätt att hålla sig uppdaterad med. Du har tre alternativ att välja på om du vill följa oss.

På Facebook publicerar vi enbart de viktigaste artiklarna och nyhetsbreven. 15000+ följare.
På Twitter skickas det ut tweets automatiskt så fort vi publicerat ett nytt nyhetsbrev. Klicka här för att följa oss på Twitter. 
På Youtube lägger vi bland annat upp videos som komplement till våra artiklar.

Huvudkontoret i Nerja (vi har även kontor på Nueva Andalucia)

Observera att vi sedan i fjol mer satsar på Costa del Sol och då främst Nerja, Torrox och Malaga. Det är där vi ser mest värde på sikt. De bästa investeringarna.

Vi får dock in bankobjekt och andra bostäder av särskilt intresse då och då även i nedanstående områden. info@spanskafastigheter.se

COSTA BLANCA och resten av Spanien

Alla objekt Costa Blanca

Torrevieja

Övriga Spanien (Kanarieöarna, Mallorca, Barcelona, etc.)