Nybyggda lägenheter till salu i Almerimar på en av de sista strandtomterna i Spanien! (säljer snabbt!)

Första fasen av lägenheter till salu i projektet Houseas i natursköna Almerimar, Andalusien. Flera faktorer gör detta projekt unikt.

 • Det unika läget precis på stranden, på en av de cirka 15 sista äkta ”first line” tomterna i södra Spanien. Priserna är trots detta mycket attraktiva, då detta är första fasen, som säljes markant billigare än efterföljande faser. Detta har varit fallet med flera av denna byggares tidigare projekt.
 • För investerare är detta en unik möjlighet 2024. Lägenheter hyrs ut mycket bra i detta område, och till höga priser. Byggaren kommer erbjuda en uthyrnings-lösning med allt inkluderat för investerare som vill köpa för att hyra ut.

Detta är ett framtidsområde där priserna beräknas skjuta i höjden de kommande tio åren. Även prestige-firmor som Metrovacesa har fått upp ögonen för denna pärla till ort och bygger nära stranden. Deras priser är dock markant högre.

Den stora fördelen med att köpa bostäder på ritning i Spanien är att man sparar mycket pengar. Vi har sett prisökningar på runt 30 % vid färdigställande genom åren. De senaste åren har vi också sett hur bygg-utvecklare höjer priserna på bostäderna ju närmare färdigställande de kommer. Nackdelen med att köpa ”off plan” är förstås att det är längre väntetid. Man behöver dock inte ligga ute med räntor på lånen, då de aktiveras först vid inflyttande.

Nära till allt i året runt ort vid kusten

Almerimar är en året-runt-ort och det är nära till allt. Man behöver inte bil. Det finns massor av aktiviteter, och vandringsleder och restauranger och båtliv, etc. Här finns också ett stort, modernt sjukhus.

Nybyggda lägenheter till salu i Almerimar

Uppdatering 4/6. Över 50 är redan reserverade. Investerare från hela Europa och en hel del lokala invånare har visat ett remarkabelt starkt intresse för detta spännande projekt. Fas 2 kommer framöver men räkna med markant högre priser. I övrigt går allt enligt plan och de som köpt en köplats kommer erbjudas en lägenhet redan under sommaren.

Vi smyglanserade detta projekt i ett nyhetsbrev andra veckan i april och flera reserverades direkt.
Du har inget att förlora på att köpa en köplats då du som sagt får boknings-summan tillbaka. Är detta projektet för dig vänta inte! Priserna kommer som nämnt ovan INTE vara lika fördelaktiga i fas 2. Vi räknar, baserat på tidigare projekt, med en ökning med 25-30 % redan i fas 2.

Vi var först ute av alla mäklare med detta projekt via vårt nyhetsbrev. Skriv upp dig på nyhetsbrevet för Nerja/Malaga här (vi lägger även ut objekt av särskilt intresse på andra ställen då och då).

80 lägenheter första fasen, 354 totalt.

Ligger som sagt precis vid stranden. 5 minuters gångpromenad till ortens stora och berömda marina (1100 båtplatser vilket gör den till en av de största i Spanien) och det fem-stjärniga hotellet (där många filmstjärnor bor när man spelar in i området) Almerimar Golf Hotel. Hotellet har i princip 100 % beläggning året runt. Närmaste golfbana ligger precis bredvid komplexet.

Houseas är en komplett och exklusiv anläggning perfekt för året runt boende eller som investering för exklusiv uthyrning. Det kommer att finnas exklusiva tjänster, som på ett resort.

 • Tillgång till bostadsområdets gemensamma utrymmen
 • Concierge och säkerhets-service
 • Cafeteria och café vid poolen
 • Stora swimmingpooler i olika storlekar , stort solarium
 • Co-working ytor
 • Utrustat gym och löparbana.
 • Unikt strandläge med bara en strandpromenad mellan lägenheterna och havet.
 • Privat garage, förråd och kök ingår.
 • Lägenheterna har också separat tvättrum.

Se också:

Prissänkt penthouse med hög (80 %) uthyrningsbeläggning, Nerja.

Översikt Nyproduktion Nerja – Costa del Sols växande stjärna.

Lyxbostäder Spanien.

Spanska bostadsmarknaden 2024

Översiktsbild:

Priser från: 280 000 € för 2 sovrum. Från 370 000 € för 3 sovrum.

Storlekar boyta: 2 sovrum med boytor runt 70 m2. 3 sovrum cirka 85 m2.

Stora terrasser. Från 20 m2 och uppåt.

Lägenheter i väst-läge, österläge. De frontala lägenheterna är i sydläge.

Samtliga lägenheter har havsutsikt. Du kan välja mellan lägenheter med stora terrasser, eller lägenheter med privata trädgårdar på markplan.

Miljö och Hållbarhet och mycket bra designade planlösningar:

Aerotermiskt system innebär en energibesparing på upp till 75 %.

Dubbla fönster.

Projektet har utmärkta planlösningar, designade av en topp-arkitekt. Se dem nedan:

Du kan redan nu reservera en lägenhet för 2500 € och få en köplats. Framåt sommaren, runt juni, kommer de som reserverat och står i kö att erbjudas att vara först med att välja lägenheter. Om du vid detta skede inte vill köpa får du hela summan tillbaka.
Specifika prislistor för de olika lägenheterna baserat på vart de ligger och storlek släpps i nästa steg.

Steg ett är alltså att reservera en köplats (kostnaden för den dras sedan från den totala köpesumman). Vi har jobbat med denna byggare i flera år, en av Spaniens största byggutvecklare, och det har aldrig varit några problem med återbetalning etc.

Processen för att köpa köpplats:

 1. Skicka e-post, fullständigt namn, boendeort, mobilnummer till oss.
 2. Vi skickar betalningsinformation till dig och kontrakt på engelska (låt oss veta om du vill att det ska översättas till annat språk) som du kan läsa igenom.
 3. När betalningen gått igenom så skickar bygg-utvecklaren ut ett kontrakt med ett nummer på din köpplats som ska signeras elektroniskt.
 4. När dagen kommer, preliminärt slutet på juni, senast slutet på augusti, skickas det ut all information om lägenheter, priser och i detta skede får du en viss period på dig att bestämma dig vilken lägenhet du ska välja.
 5. Om du väljer att gå vidare med en lägenhet så skrivs ett formellt reservationskontrakt på lägenheten. Om du i detta skede väljer att inte gå vidare får du den tidigare summan du betalt i köplats-avgift tillbaka.

Bygglicensen beräknas komma efter sommaren. Sedan påbörjas bygget, och det tar generellt sett cirka 18-21 månader innan färdigställande.

Det finns inga uppgifter om samfällighets-avgifter och skatter etc. men dessa är sällan höga i Spanien (gemenskaperna har inga lån), och dessa bostäder kommer inte vara ett undantag.

Betalningsplan: Det mesta betalas in vid inflyttning och det är först då som ev. banklån aktiveras. Räntan förväntas vara markant lägre vid den tidpunkten då ECB flaggat för flera räntesänkningar bara i år.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill boka tid för visning hör av dig.

Video-introduktion till Almerimar och Houseas:

Därför rekommenderar vi en investering i Almerimar:

Att köpa en bostad i Almerimar erbjuder flera unika fördelar som gör det till ett attraktivt val för både investerare och de som söker en vacker plats att bo permanent på. Projektet är på grund av potentialen i områden och den unika närheten till havet handplockat av AEDAs (en av Spaniens största byggare)och jämfört med till exempel Marbella och Costa Blanca finns det flera unika fördelar med att köpa här. Här är fem distinkta fördelar:

1. Exceptionell Plats och Naturskönhet

Almerimar är beläget i ett av de mest pittoreska områdena i Spanien, omgivet av Medelhavets azurblå vatten och den imponerande Sierra Nevada-bergskedjan. Området erbjuder en unik kombination av strandliv och tillgång till bergsnatur (från lägenheterna vid havet kan man se de snötäckta topparna i Sierra Nevada), vilket skapar en sällsynt och eftertraktad livsstil omgiven av palmer, stora båtar och stora berg.

2. Exklusiva First Line Lägenheter

Detta är en av de få platserna i Spanien där du fortfarande kan köpa ”first line” lägenheter direkt vid stranden, utan hinder mellan din bostad och havet. Detta erbjuder oöverträffade vyer och direkt tillgång till stranden, vilket är särskilt sällsynt i andra populära områden som Marbella eller Alicante. Hade det funnits lägenheter till salu på denna typ av strandtomt hade priserna varit mångfaldigt högre i föregående orter. Detta är en av de stora fördelarna med att köpa i första fasen i en satsning i ett relativt ”nytt område”. ROI blir i de flesta fall markant högre på sikt.

3. Hållbar Livsstil och Ren Luft

Almerimar är känt för sin rena luft, som man gärna jämför med ”Amazonas luft”, tack vare de omgivande växthusen och massiva grönsaksproduktionen (de flesta av de spanska grönsakerna som exporteras till bland annat Skandinavien kommer härifrån). Området kallas för ”Europas trädgård för grönsaker”. Området är således attraktivt för de som värdesätter hälsa, hållbarhet och en miljövänlig livsstil.

4. Världsberömda Golfmöjligheter

Med flera högkvalitativa golfbanor i området är Almerimar en drömdestination för golfentusiaster. Området har varit en berömd golf-destination i flera decennier, och dess golfbanor lockar spelare från hela världen, inte minst Skandinavien. Flera specialistarrangörer av golfresor i Skandinavien har specialiserat sig på Almerimar. Det finns fyra golfbanor bara i närområdet.

5. Omfattande Faciliteter och Livsstilsval

Utöver den underbara naturmiljön och fritidsaktiviteter som golf och segling, erbjuder Almerimar ett rikt utbud av faciliteter inklusive internationella skolor, shoppingcenter, en av Spaniens största marinor och ett 70-tal restauranger bara i hamnen, inklusive en Michelin-restaurang. Detta gör det till en idealisk plats för familjer, pensionärer och alla som söker en hög livskvalitet.

Dessa unika fördelar gör Almerimar till ett attraktivt val för de som söker en investering i fastigheter eller en ny plats att bo på, kombinerat med en kvalitativ livsstil och tillgång till en rad aktiviteter och bekvämligheter.

Om Almerimar

Almerimar är en exklusiv semesterort i Andalusien, Spanien, känd för sina vackra stränder och solsken praktiskt taget året runt. Här är en snabbguide om saker du kan göra och se i Almerimar:

Strandaktiviteter:

Koppla av och njut av solen på en av Almerimars alla stränder. Playa de Levante är den lugnaste och mest skyddade, medan Playa de Poniente är populär för vattensporter som jetski, vindsurfing och kitesurfing.

Ta en båttur eller åka kajak eller paddleboard för att utforska kusten. Du kan till och med prova på dykning eller snorkling för att utforska undervattensvärlden.

Utomhusaktiviteter:

Spela en golfrunda på Almerimars populära 27-håls golfbana.

Vandra, cykla eller rida på häst i den omgivande, vackra landsbygden. Det finns många stigar att välja mellan, med olika svårighetsgrader.

Besök Parque Brisamar, en vacker park med en sjö, trädgårdar och lekplatser. Det är en utmärkt plats att koppla av och njuta av naturen.

Dagsturer:

Gör en dagsutflykt till staden Almería, provinsens huvudstad. Här kan du besöka det magnifika Alhambra, ett världsarv på UNESCO:s lista.

Ta en båttur till Cabo de Gata (55 minuter från Almerimar) naturpark, ett skyddat område med fantastiska klippor, stränder och vikar.

Besök staden El Ejido, känd för sitt jordbruk och växthus. Du kan också besöka Akvarium Costa de Almería här.

Andra aktiviteter:

Njut av nattlivet i Almerimar. Det finns många barer och restauranger att välja mellan, med något för alla smaker och åldrar.

Shoppa lite vid hamnen eller i centrum. Det finns en mängd butiker som säljer delikatesser, kläder, souvenirer och lokalt hantverk.

Tillbringa en dag på Fast and Wet, en vattenpark med rutschbanor, pooler och en vågmaskin.

Omgivningarna har genom åren på grund av sitt vackra läge och lyxiga inramning varit inspelningsplats för stora Hollywood-produktioner. Den senaste stora produktionen var Exodus av Ridley Scott med Christian Bale. Teamet bodde då på det, tidigare nämnda, berömda golf-hotellet som ligger precis vid Houseas.

Avstånd med bil:
 • 2 timmar från flygplatsen i Malaga. Bra, helt ny motorväg leder till flygplatsen.
 • 30 minuter till huvudorten Almeria
 • 40 minuter till Almeria flygplats.
 • 1 timma och 26 minuter till Granada flygplats
 • 1 timma och 15 minuter till Nerja.
 • 1 timma och 50 minuter Sierra Nevada

Kontakta oss

Har du frågor eller vill boka tid för visning hör av dig.

Almerimars huvudattraktion är dess stränder. Kusten är indelad i fem områden:

 • Playa de Poniente, centralt belägen vid Ensenada de San Miguel och framför strandpromenaden som är 6 kilometer lång, med cykelbana.
 • Playa de Guardias Viejas, här kan du njuta av sporter som surf, vindsurf och kitesurf tack vare vinden.
 • Playa de San Miguel, en strand som är över 2 kilometer lång.
 • Playa de Levante, den lugnaste och mest slutna av stränderna.
 • Playa de Punta Entinas-Sabinar, som ingår i ett naturreservat med samma namn och som består av flera orörda stränder. En pärla för den som vill njuta av Medelhavet i fred.

Området är ett av de soligaste områdena i Europa med över 320 soldagar om året. Se en kort video-guide till de bästa stränderna i Almeria-området nedan: