Nyproduktion Nerja kartläggning av nya hus och lägenheter (samt Torrox Costa)

Denna artikel är en översikt över pågående och planerade framtida projekt av nyproduktion av såväl större projekt som enstaka lägenheter och hus i Nerja, samt i stadens omedelbara närhet (Torrox Costa, Torre del Mar och Costa Tropical). Vi går igenom nyproducerade lägenheter, hus och radhus, i olika prisklasser, till salu i Nerja med omnejd just nu. Observera att flera av dessa säljes bara via oss.

Sälja bostad i Nerja

Kommande projekt:
-Ett 20-tal radhus efter sommaren. Beläget ungefär i linje med Capistrano.
– Centrala lägenheter, dock ej utsikt.Sammanfattning:

Nedanstående artikel går igenom flera projekt, vissa under byggnation, andra i planeringsstadiet och några bostäder är helt inflyttningsklara.

De projekt vi främst rekommenderar våren och sommaren 2024:

Off plan: Villas de Capistrano. Läckra radhus i lyxklassen men med konkurrenskraftiga priser – privata pooler och beläget i ett utmärkt läge i Nerja. Från 550 000 € Läs mer om Las Villas de Capistrano.

Under byggnation: Lägenheter, duplex och radhus i Fuente del Baden. Läs mer om Serena Hill.

Färdiga för inflyttning: Lägenhet med 2 sovrum och terrass med havsutsikt i vackra området Ladera del Mar. Läs mer om lägenheten.

Lyxhus: Fristående hus med privata pooler i ett unikt centralt läge. Läs mer om Los Arcos.

Som alternativ till Nerja rekommenderar vi främst Rincon de la Victoria. Dessa projekt har flera nyckelfärdiga lägenheter till salu.

Se också detta unika projekt med lägenheter precis på stranden, på en av de sista kvarvarande strandtomterna i Södra Spanien.

Flera projekt med nyproduktion i Nerja genom åren har först publicerats i vårt nyhetsbrev för Nerja. Skriv upp dig för nyhetsbrevet här. Det täcker även Torrox Costa, och Costa Tropical samt Rincon/Malaga. Observera att nyhetsbrevet publiceras på svenska men är enkelt att översätta.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill boka tid för visning hör av dig.


Nya hus och lägenheter till salu i Nerja

Stora radhus vid Capistrano

Stora radhus med 3 sovrum och privata pooler och takterrass i Capistrano (Off Plan). Från 550 000 €

Serena Hill:

Nya, stora bostäder med privata pooler och havsutsikt (Off Plan)- Fuente del Baden Från 590 000 €.

Nyckelfärdig lägenhet med 3 sovrum i Royal Palm:

3 sovrum och 2 badrum. Öppet kök i vardagsrum, samt utgång till en mycket stor solterrass i västerläge med havsutsikt. Byggår 2021. Läs mer om lägenheten i Royal Palm. 465 000 €

Gil Estate Nerja. Nya lägenheter i centralt läge.

Totalt 26 lägenheter med 1-2 sovrum med 1-2 badrum, samtliga har terrasser (från 5 m2).

Beläget bredvid Mercadonan, Nerja Club hotel. Byggytor: ca. 54 m2-78 m2.

Från: 176 400 € till 199 600 €. (uppdatering december 2023. Oklar status på projektet).

Nyproducerade lyxhus i Nerja med omnejd

Ingen annanstans på Solkusten får man lika mycket hus och läge för pengarna som för ett stort hus i lyxklassen i just Nerja. De två projekt med hus som allra främst sticker ut på marknaden för nyproducerade lyxvillor i Nerja är följande projekt:

Lyxhus i centralt och upphöjt läge

Residencial Los Arcos (Off Plan. 5 fristående villor med stora terrasser och stora, privata pooler. Upphöjt, centralt läge. Detta är de mest attraktiva bostäderna i Nerja sedan husen i Royal Palm släpptes för cirka 5 år sedan. De ligger även i närheten av det sistnämnda projektet, men har bättre utsikter från sitt läge.

Sea Gardens fas 2 – 9 spektakulära villor nära Burriana-stranden

Sea Gardens: 9 villor i lyxklassen nära Burriana-stranden. Fas 2 säljes nu och är under byggnation.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill boka tid för visning hör av dig.


Lyxhus till salu precis utanför Nerja (mellan Nerja och Torrox Costa)

Lyxiga parhus i Penoncillo

Stora parhus med enorm havsutsikt (Off Plan). Padel-banor, spa, jacuzzis, etc. Pris: 469 000 €

Lyxvillor till salu i Penoncillo

Villor i Penoncillo: Fristående hus med infinity pool, 100 m2 terrass, havsutsikt från varje sovrum. Beläget i vackra framtidsområdet Penoncillo, strax utanför Nerja. Pris: 650 000 €


Nyproducerade alternativ till Nerja

De främsta alternativen för den som söker nyproducerat i Nerja men inte hittar den rätta produkten/pris är framförallt Rincon i Malaga.

Under 2024 färdigställs flera lägenheter i Rincon, 15 minuter från Malaga. Modern arkitektur, riktat mot internationella köpare belägna på den bästa tomten i området (nära havet, utsikt, med flertalet restauranger längs strandpromenaden). Vi kommer satsa stort på Rincon framöver då det känns som att det är nästa ”hot spot” på kusten på grund av närheten till Malaga, de långa ständerna, och lägre priser än ex. Marbella, samt fler tomter att välja på jämfört med Nerja.

Bilder från de havsnära projekten i Rincon vi främst rekommenderar nedan:

Malaga:

Ett annat alternativ för dig som inte hittar vad du söker i Nerja är projektet Octavia, på första linjen i Malaga City. 44 toppmoderna lägenheter med det högsta energicertifikatet, och internationell topp-firma står för designen av den läckra exteriören och interiören. Läs mer om nyproduktionen i Malaga här.

Se även detta centrala projekt i Malaga under byggnation. Priser från 237 000 €


Marknaden för nyproduktion i Nerja präglas av främst 3 aspekter. På de få zoner med bygglov som återstår, och i ljuset av att efterfrågan är hög, så bygger man främst:

  1. Lyxhus i det övre prissegmentet. Tomtägare som sitter på tomter i bra lägen vet att det finns köpare för dessa och de väljer således att bygga moderna, större villor. Denna trend har bara förstärkts i kölvattnet av högre byggpriser
  2. Då efterfrågan ändå är hög väljer en del att också bygga bostäder i områden där man under normala omständigheter inte hade byggt (som vid reningsverket, eller nära huvudled utan havsutsikt etc.).
  3. Undantagen som bekräftar regeln. Det kommer att komma bra alternativ längre fram, men dessa börjar förmodligen inte säljas från och med tidigast 2024 då det är svårt att inleda ett helt nytt projekt i dagsläget. Det mesta har lagts på is, inte på grund av bristande efterfrågan men på grund av att bankerna infört restriktioner och att det är svårt att göra en kalkyl för ett projekt med snabbt stigande inflation och ränta.

För dig som söker ett nytt hus eller lägenhet i staden kan det således vara svårt att få en klar överblick. Därför beslutade vi oss för att skriva denna artikel som kontinuerligt kommer att uppdateras i takt med att förutsättningarna ändra.

Om du vill stå i kö för något av de hus eller lägenheter som är slutsålda och under byggnation skriv till oss så återkommer vi när/om något kommer tillbaka under byggets gång, alternativt säljes direkt vid färdigställande.

På gång i Nerja – nyproducerat

Centrala lägenheter i Nerja i den ”lägre” prisklassen. Ska släppas innan sommaren.

Det planeras ett nytt projekt med ny golfbana, lyxhotell och bostäder i Maro, vid grottorna. Det verkar dock som om golfbanan kommer prioriteras och det kommer ta lång tid innan såväl försäljning som konstruktion av de planerade bostäderna kommer igång (det är heller inte 100 % klart att dessa blir av, och det kommer förmodligen ta många år innan detta reds utoch det finns inga tecken 2024 att man kommit framåt).

De främsta alternativen för den som söker nyproducerat i Nerja men inte hittar den rätta produkten/pris är grannen Torrox Costa, men framförallt Rincon i Malaga. Även Limonar, som i mångt och mycket påminner om Nerja är mycket trevligt men priserna på tomterna är skyhöga.

Det byggdes i princip ingenting i Nerja under krisåren och det finns få attraktiva zoner med bygglov kvar att bygga på. Studera Google Maps och du kommer att se att utöver området bredvid Capistrano Village, någon enstaka tomt i Burriana och Fuente del Baden finns det inga större tomter att bygga på (problemet med Fuente del Baden har varit oklarheter med infrastrukturen, men det börjar ordna sig nu, och vad det gäller Capistrano och Burriana har priserna på marken vara för hög för att det ska kunna gå ihop. Vissa markägare har dock valt att gå ner i pris i kölvattnet av pandemin vilket öppnat några nya möjligheter för attraktiva projekt. Problemet just nu är höga byggpriser.

 Torrox Costa nyproducerat

Isea Calaceite må marknadsföras av flera som att det ligger i Nerja, men det gör det inte. Det ligger i Torrox. Området ligger dock mycket bra placerade i förhållande till marinan som nu planeras enligt de styrande i Torrox kommun. Skulle det bli så att de får ihop finansiering och marinan blir av kommer de följande faserna i ISEA stiga markant!). Priser: runt 245 000 € för 2 sovrum och terrass med havsutsikt. Läs mer om Isea Calaceite fas 2 mellan Torrox och Nerja. Fas 1 stod färdigt senvåren 2021. Det är i princip slutsålt, men fas 2 är under försäljning.

Marinsa Beach – billigaste priserna på kusten

Marinsa Beach (40 % sålda innan krisen, läget är dock oklart hur det blir med bygget efter Corona) är ett havsnära projekt med 72 lägenheter i El Morche, Torrox Costa. 2 sovrum, 2 badrum och stor terrass från under 200 000 €. Läs mer här.

På gång i Torrox området

Innan krisen 2008, när det kom besked om att marinan får byggas i Torrox-området (Penoncillo, mellan Nerja och Torrox) ökade intresset enormt och investerare etc. började planera olika typer av byggen. Sedan kom krisen och satte stopp för i princip alla planer. För något år sedan godkände dock kommunen planer på att återigen bygga den sedan länge efterlängtade marinan. Detta har återigen fått igång intresset kring regionen och det skulle helt enkelt byggas massor av såväl hus som lägenheter mellan Nerja och Torrox, Penoncillo, framöver. Corona-krisen kom dock emellan och flera projekt riskerar nu att inte bli av. Flera (se ovan) byggs ändå som planerat.

Det planeras också ett större projekt (dock längs motorvägen och oklart ännu hur den nuvarande krisen påverkat detta bygge) från Nerja ut mot Torrox. Puerto Narixa (skriv till oss för visning). Kommer släppas i flera faser.

Det planeras dessutom att byggas flera faser i ovan nämnda ISEA Calaceite.

Costa Tropical nyproducerat

Costa Tropical hade flertalet projekt inplanerade innan den stora krisen 2008. Sedan dess har det mesta lagts på is och inget större var på gång innan Corona-krisen. Oklart i dagsläget hur det blir i denna region. Granada-provinsen lyckas aldrig riktigt få till det med sin utveckling. Visserligen finns det något enstaka projekt ute just nu, men inget av större intresse (de ligger i mindre bra områden tyvärr). Vi återkommer i denna artikel och våra nyhetsbrev direkt när/om något projekt av särskilt intresse kommer ut på marknaden.


Observera att priserna stiger hela tiden för nyproducerat och Corona-krisen verkar bara ha pausat utvecklingen tillfälligt. Markpriserna slutade sjunka diret det kom positiva vaccin-besked och förväntas börja öka igen redan från 2021. Svenska magasinet rapporterade under våren 19 att ”Enbart en jämförelse mellan nyproduktion av bostäder januari 2019 respektive december 2018 visar att prisökningen ligger på sex procent. Det gäller i synnerhet för Málaga stad och Marbella [den sistnämnda staden har dock ökat rejält i flera år och är 50 % dyrare per kvm än Malaga]”. Enligt en studie utförd av AEV, det spanska värderingsinstitutet sommaren 2019, räknar man med kraftiga prisökningar på bostadspriserna i Spanien från 2020. Det är ett flertal olika faktorer som pekar mot detta, som till exempel att allt fler hyresgäster vill äga sin egen bostad. De senaste 2 åren har sett relativt stora prisökningar, men 2019 beräknas se en relativt blygsam ökning av priserna. Se också vår översiktsartikel med de mest intressanta projekten med nyproducerat på hela Costa del Sol (inklusive västra sidan med Marbella, samt växande metropolen Malaga).

För att sammanfatta Om du söker stora lägenheter med terrasser med havsutsikt i Nerja för runt 200 000-300 000 € så är det tyvärr så att denna produkt finns inte längre och kommer inte att finnas (med några få undantag som bekräftar regeln, som Colina Alta). Priserna på tomter är helt enkelt för höga, och de är för få. Det kommer dock byggas mycket runt Torrox Costa (i synnerhet Penoncillo) de närmaste åren. Dessa områden är dock för avslagna för de flesta svenskar som gillar Nerjas puls med året runt öppna restauranger etc. Det är i detta vakuum Limonar och Rincon kommer in i bilden.

Nyproduktion Torre del Mar

Ett annat område som rekommenderas som ett alternativ för dig som söker ett lite billigare (jämfört med ex. Nerja, Marbella eller Malaga stad) boende i solen är Torre del Mar som växer i popularitet. Priserna är ungefär de samma som på Costa Tropical men det ligger närmare flygplatsen i Malaga. De flesta är eniga om att Torre del Mar inte har Nerjas skönhet eller idylliska stämning, men priserna är lägre. Vi kartlägger ständigt nya projekt med bostäder i området. info@spanskafastigheter.se

Nyligen slutsålda projekt i Nerja (men någon kan komma tillbaka under byggets gång)

18 radhus i Punta Lara. Stora takterrasser. Sydligt läge. 150 meter från havet. Från 295 000 €. Obs, projektet las först ut i vårt nyhetsbrev och när vi la ut det offentligt i december återstod endast två. Det är sedermera slutsålt.B ygget är igång. Skriv till oss om du vill köpa direkt vid färdigställande (någon enstaka kommer säljas då).

Lägenheter på ritning i Nerja – Colina Alta

Ett av våra senaste projekt som vi utvecklat. 8 lägenheter i upphöjt läge med havsutsikt. Sol större delen av dagen. Miljövänligt bygge. Sydläge. Från 199 000 €. Slutsålt men någon kan komma ut till salu när det står färdigt 2024. info@spanskafastigheter.se].

Läs också:

Läs också:

Sälj din fastighet i Nerja via oss.

Se också vår artikel om de mest attraktiva projekten till salu för dagen, eller som börjar säljas inom kort, på resten av Costa del Sol.

Besök vårt kontor på huvudgatan i Nerja: