Nyproduktion Nerja kartläggning av nya hus och lägenheter (samt Torrox Costa)

Denna artikel är en översikt över pågående och planerade framtida projekt av nyproduktion av såväl större projekt som enstaka lägenheter och hus i Nerja, samt i stadens omedelbara närhet (Torrox Costa, Torre del Mar och Costa Tropical). Vi kommer gå igenom nyproducerade lägenheter, hus och radhus, i olika prisklasser, till salu i Nerja med omnejd just nu.

Flera projekt med nyproduktion i Nerja genom åren har först publicerats i vårt nyhetsbrev för Nerja. Skriv upp dig för nyhetsbrevet här. Det täcker även Torrox Costa, och Costa Tropical samt Rincon/Malaga.

  • Se också vår artikel om de mest attraktiva projekten till salu för dagen, eller som börjar säljas inom kort, på resten av Costa del Sol.
  • info@spanskafastigheter.se.

Nya hus och lägenheter till salu i Nerja

Nyinkommen, nyckelfärdig lägenhet med 3 sovrum i Royal Palm.

Läs mer om lägenheten i Royal Palm.

Off plan stora lägenheter med 3 sovrum i centrum, nära Torrecilla strand. Även penthouse med privat pool. Pris: från 250 000 €

Residencial Los Arcos – 4 parhus och 5 fristående villor med stora terrasser och stora, privata pooler. Upphöjt, centralt läge. Detta är de mest attraktiva bostäderna i Nerja sedan husen i Royal Palm släpptes för cirka 5 år sedan. De ligger även i närheten av det sistnämnda projektet, men har bättre utsikter från sitt läge.

Gil Estate Nerja. Nya lägenheter i centralt läge. De beräknas stå färdiga 2024.

Totalt 26 lägenheter med 1-2 sovrum med 1-2 badrum, samtliga har terrasser (från 5 m2).

Beläget bredvid Mercadonan, Nerja Club hotel. Byggytor: ca. 54 m2-78 m2.

Från: 176 400 € till 199 600 €.

Sky Hill. Radhus med 2-3 sovrum. Nyckelfärdiga, klara för inflyttning.

Relativt centralt läge och havsutsikt. Från 499 000 – 669 000 €.

Nyckelfärdiga lägenheter med havsutsikt 2023

Nyckelfärdiga lägenheter, varav även något duplex och penthouse i Ladera del Mar:

-Det har kommit och kommer också ut någon ytterligare lägenhet till salu under året i våra projekt i Ladera del Mar. Fas 1 Terrazas de Ladera. Fas 2, Balcon del Mar. Skriv till info@spanskafastigheter.se för att boka visning. 1-3 sovrum. Stora terrasser. Uppvärmda saltvatten pooler, gym (Balcon). Uppdatering juni. Endast ett par kvar till salu nu.

Nyckelfärdig lägenhet: Lägenhet med 2 sovrum och stor terrass. 299 000 € – Penthouse med över 60 m2 stor terrass – prissänkt till 3980 000 €.

Dessa lägenheter i Terrazas och Balcon i Ladera del är mycket ljusa och moderna, och det upphöjda läget över havet är ypperligt!:

Nyproducerade lyxhus i Nerja med omnejd

Ingen annanstans på Solkusten får man lika mycket hus och läge för pengarna som för ett stort hus i lyxklassen i just Nerja. De två projekt med hus som allra främst sticker ut på marknaden för nyproducerade lyxvillor i Nerja är följande projekt:

Villas Romana – stora lyxvillor med fenomenal utsikt

Villas Romana: Tre fristående, stora villor i lyxklassen med fantastisk utsikt, vid Capistrano Village. Fullständigt unikt läge för hus i lyxklassen på Costa del Sol. Upphöjt, centralt läge med utsikt över havet. Upp till 7 sovrum (eller 4 sovrum och ex. Spa/gym).  De första två husen stod färdiga våren 2022. Det tredje, tillika det största av dem, är precis färdigställt. Skriv till info@spanskafastigheter.se vid intresse.

Sea Gardens fas 2 – 9 spektakulära villor nära Burriana-stranden

Sea Gardens: 9 villor i lyxklassen nära Burriana-stranden. Fas 2 säljes nu.

Puerto Blanquillo – Frigiliana

Stora radhus med privata pooler i Frigiliana strax utanför Nerja. Lanserat i maj 2023.

Det är ett byggemenskap så priserna blir mycket fördelaktiga. Efter detta kan det ta lång tid innan det kommer nya projekt då det är svårt att beräkna pris och leveranstider etc. just nu för byggare. De får helt enkelt avvakta. För dig som inte vill vänta flertalet år på inflyttning se nedanstående inflyttningsbara bostäder, samt fastigheter som är under byggnation eller under försäljning.


Lyxhus till salu precis utanför Nerja (mellan Nerja och Torrox Costa)

Lyxiga parhus i Penoncillo

Stora parhus med enorm havsutsikt. Padel-banor, spa, jacuzzis, etc. Pris: 469 000 €

Lyxvillor till salu i Penoncillo

Villor i Penoncillo: Fristående hus med infinity pool, 100 m2 terrass, havsutsikt från varje sovrum. Beläget i vackra framtidsområdet Penoncillo, strax utanför Nerja. Pris: 650 000 €


I princip nyckelfärdigt hus vid simhallen. Takterrass och privat pool. 425 000 €

Capistrano 21 – lägenheter i centrala Nerja – nyckelfärdiga, någon enstaka återstår 

Capistrano 21: lägenheter i höjd med populära Capistrano Village, nära stadskärnan. Detta är undantaget som bekräftar regeln att det mesta som är kvar av tomterna är öronmärkt för lyxsegmentet i Nerja. Det kommer inte finnas många fler möjligheter att köpa nya lägenheter i staden för under 300 000 €. Priser: från 175 000 €. 1-2 sovrum. Ett fåtal penthouse-lägenheter med takterrass (dock bara en med havsutsikt, den är såld). Stod färdigt 2021. Läs mer om Capistrano 21 här.


Det främsta alternativet för dig som inte hittar vad du söker i Nerja är projektet Octavia, på första linjen i Malaga City. 44 toppmoderna lägenheter med det högsta energicertifikatet, och internationell topp-firma står för designen av den läckra exteriören och interiören. Enligt vår bedömning är projektet den mest spännande investeringen av dem alla på Costa del Sol 2023. Läs mer om nyproduktionen i Malaga här.


Marknaden för nyproduktion i Nerja präglas av främst 3 aspekter. På de få zoner med bygglov som återstår, och i ljuset av att efterfrågan är hög, så bygger man främst:

  1. Lyxhus i det övre prissegmentet. Tomtägare som sitter på tomter i bra lägen vet att det finns köpare för dessa och de väljer således att bygga moderna, större villor. Denna trend har bara förstärkts i kölvattnet av högre byggpriser
  2. Då efterfrågan ändå är hög väljer en del att också bygga bostäder i områden där man under normala omständigheter inte hade byggt (som vid reningsverket, eller nära huvudled utan havsutsikt etc.).
  3. Undantagen som bekräftar regeln. Det kommer att komma bra alternativ längre fram, men dessa börjar förmodligen inte säljas från och med tidigast 2024 då det är svårt att inleda ett helt nytt projekt i dagsläget. Det mesta har lagts på is, inte på grund av bristande efterfrågan men på grund av att bankerna infört restriktioner och att det är svårt att göra en kalkyl för ett projekt med snabbt stigande inflation och ränta.

För dig som söker ett nytt hus eller lägenhet i staden kan det således vara svårt att få en klar överblick. Därför beslutade vi oss för att skriva denna artikel som kontinuerligt kommer att uppdateras i takt med att förutsättningarna ändra.

Om du vill stå i kö för något av de hus eller lägenheter som är slutsålda och under byggnation skriv till oss så återkommer vi när/om något kommer tillbaka under byggets gång, alternativt säljes direkt vid färdigställande.

På gång i Nerja – nyproducerat

Vi jobbar under hösten 2023 på ett nytt projekt med radhus i lyxklassen till attraktiva priser. Dessa blir i så fall belägna i ett av stadens mer populära områden, lagomt gångavstånd till centrum och stranden Privat pool och gemenskapspool. Runt 110 m2 byggyta. Vi får se var förhandlingarna med markägaren landar först. Mer information följer till hösten. Skriv till info@spanskafastigheter.se om du vill ha information i ett tidigt skede i processen.

Det planeras ett nytt projekt med ny golfbana, lyxhotell och bostäder i Maro, vid grottorna. Det verkar dock som om golfbanan kommer prioriteras och det kommer ta lång tid innan såväl försäljning som konstruktion av de planerade bostäderna kommer igång (det är heller inte 100 % klart att dessa blir av, och det kommer förmodligen ta många år innan detta reds utoch det finns inga tecken i mitten av 2023 att man kommit framåt).

De främsta alternativen för den som söker nyproducerat i Nerja men inte hittar den rätta produkten/pris är grannen Torrox Costa, men framförallt Rincon i Malaga. Även Limonar, som i mångt och mycket påminner om Nerja är mycket trevligt men priserna på tomterna är skyhöga.

Det byggdes i princip ingenting i Nerja under krisåren och det finns få attraktiva zoner med bygglov kvar att bygga på. Studera Google Maps och du kommer att se att utöver området bredvid Capistrano Village, någon enstaka tomt i Burriana och Fuente del Baden finns det inga större tomter att bygga på (problemet med Fuente del Baden har varit oklarheter med infrastrukturen, men det börjar ordna sig nu, och vad det gäller Capistrano och Burriana har priserna på marken vara för hög för att det ska kunna gå ihop. Vissa markägare har dock valt att gå ner i pris i kölvattnet av pandemin vilket öppnat några nya möjligheter för attraktiva projekt. Problemet just nu är höga byggpriser.

De främsta alternativen för den som söker nyproducerat i Nerja men inte hittar den rätta produkten/pris är grannen Torrox Costa, men framförallt Rincon i Malaga.

 Torrox Costa nyproducerat

Isea Calaceite må marknadsföras av flera som att det ligger i Nerja, men det gör det inte. Det ligger i Torrox. Området ligger dock mycket bra placerade i förhållande till marinan som nu planeras enligt de styrande i Torrox kommun. Skulle det bli så att de får ihop finansiering och marinan blir av kommer de följande faserna i ISEA stiga markant!). Priser: runt 245 000 € för 2 sovrum och terrass med havsutsikt. Läs mer om Isea Calaceite fas 2 mellan Torrox och Nerja. Fas 1 stod färdigt senvåren 2021. Det är i princip slutsålt, men fas 2 är under försäljning.

Marinsa Beach – billigaste priserna på kusten

Marinsa Beach (40 % sålda innan krisen, läget är dock oklart hur det blir med bygget efter Corona) är ett havsnära projekt med 72 lägenheter i El Morche, Torrox Costa. 2 sovrum, 2 badrum och stor terrass från under 200 000 €. Läs mer här.

På gång i Torrox området

Innan krisen 2008, när det kom besked om att marinan får byggas i Torrox-området (Penoncillo, mellan Nerja och Torrox) ökade intresset enormt och investerare etc. började planera olika typer av byggen. Sedan kom krisen och satte stopp för i princip alla planer. För något år sedan godkände dock kommunen planer på att återigen bygga den sedan länge efterlängtade marinan. Detta har återigen fått igång intresset kring regionen och det skulle helt enkelt byggas massor av såväl hus som lägenheter mellan Nerja och Torrox, Penoncillo, framöver. Corona-krisen kom dock emellan och flera projekt riskerar nu att inte bli av. Flera (se ovan) byggs ändå som planerat.

Det planeras också ett större projekt (dock längs motorvägen och oklart ännu hur den nuvarande krisen påverkat detta bygge) från Nerja ut mot Torrox. Puerto Narixa (skriv till oss för visning). Kommer släppas i flera faser.

Det planeras dessutom att byggas flera faser i ovan nämnda ISEA Calaceite.

Costa Tropical nyproducerat

Costa Tropical hade flertalet projekt inplanerade innan den stora krisen 2008. Sedan dess har det mesta lagts på is och inget större var på gång innan Corona-krisen. Oklart i dagsläget hur det blir i denna region. Granada-provinsen lyckas aldrig riktigt få till det med sin utveckling. Visserligen finns det något enstaka projekt ute just nu, men inget av större intresse (de ligger i mindre bra områden tyvärr). Vi återkommer i denna artikel och våra nyhetsbrev direkt när/om något projekt av särskilt intresse kommer ut på marknaden.


Observera att priserna stiger hela tiden för nyproducerat och Corona-krisen verkar bara ha pausat utvecklingen tillfälligt. Markpriserna slutade sjunka diret det kom positiva vaccin-besked och förväntas börja öka igen redan från 2021. Svenska magasinet rapporterade under våren 19 att ”Enbart en jämförelse mellan nyproduktion av bostäder januari 2019 respektive december 2018 visar att prisökningen ligger på sex procent. Det gäller i synnerhet för Málaga stad och Marbella [den sistnämnda staden har dock ökat rejält i flera år och är 50 % dyrare per kvm än Malaga]”. Enligt en studie utförd av AEV, det spanska värderingsinstitutet sommaren 2019, räknar man med kraftiga prisökningar på bostadspriserna i Spanien från 2020. Det är ett flertal olika faktorer som pekar mot detta, som till exempel att allt fler hyresgäster vill äga sin egen bostad. De senaste 2 åren har sett relativt stora prisökningar, men 2019 beräknas se en relativt blygsam ökning av priserna. Se också vår översiktsartikel med de mest intressanta projekten med nyproducerat på hela Costa del Sol (inklusive västra sidan med Marbella, samt växande metropolen Malaga).

För att sammanfatta Om du söker stora lägenheter med terrasser med havsutsikt i Nerja för runt 200 000-300 000 € så är det tyvärr så att denna produkt finns inte längre och kommer inte att finnas (med några få undantag som bekräftar regeln, som Colina Alta). Priserna på tomter är helt enkelt för höga, och de är för få. Det kommer dock byggas mycket runt Torrox Costa (i synnerhet Penoncillo) de närmaste åren. Dessa områden är dock för avslagna för de flesta svenskar som gillar Nerjas puls med året runt öppna restauranger etc. Det är i detta vakuum Limonar och Rincon kommer in i bilden.

Nyproduktion Torre del Mar

Ett annat område som rekommenderas som ett alternativ för dig som söker ett lite billigare (jämfört med ex. Nerja, Marbella eller Malaga stad) boende i solen är Torre del Mar som växer i popularitet. Priserna är ungefär de samma som på Costa Tropical men det ligger närmare flygplatsen i Malaga. De flesta är eniga om att Torre del Mar inte har Nerjas skönhet eller idylliska stämning, men priserna är lägre. Vi kartlägger ständigt nya projekt med bostäder i området. info@spanskafastigheter.se

Limonar i Malaga och Rincon rekommenderas för dig som söker nyproduktion i ett område som liknar Nerja

Under 2021 släpptes det ett högintressant projekt i Rincon, 15 minuter från Malaga. Byggaren satsar på att bygga modernt, riktat mot internationella köpare,  på den bästa tomten i området (nära havet, utsikt, med flertalet restauranger längs strandpromenaden). Vi kommer satsa stort på Rincon framöver då det känns som att det är nästa ”hot spot” på kusten på grund av närheten till Malaga, de långa ständerna, och lägre priser än ex. Marbella, samt fler tomter att välja på jämfört med Nerja. [Lanseringen av detta projek blev en succé och fas 2 släpptes i november.]

Limonar, Malaga

Rincon såväl som Limonar i Malaga är dock de perfekta området på Solkusten för barnfamiljer eller par. Det är lagom stora områden som också hör till de tryggaste områdena i Malaga. Stad i staden känsla, med närhet till strand och flertalet suveräna restauranger och kaféer. Limonar har ungefär samma storlek som Nerja, men men den fördelen att det är mycket närmare allting; 10 minuter till flygplats (20 minuter från Rincon), nära tågstation (det är t. e.x. bara 2:20 minuter till Madrid med snabbtåget, under 2 h till Sevilla), shopping och kultur i världsklass samt smidig närhet till alla nöjesparker, vattenland och andra attraktioner. Flera internationella skolor i närheten. Hälsocenter, sjukhus, etc. Om ni inte besökt Rincon eller Limonar tidigare rekommenderar vi definitivt att ni gör det nästa gång ni är nere i Nerja.

Vi vill också understryka att vi inte på något sätt kommer överge vår verksamhet i Nerja. Tvärtom. Men vi inser samtidigt att det finns få bra tomter, till rimliga priser, kvar i den staden och alltfler vill kunna bo i något nytt och fräscht vad det lider. Fastighetsbeståndet i Nerja börjar bli gammalt helt enkelt. För den som söker något nybyggt kommer det främst erbjudas fristående villor och enstaka längor med radhus , eller mindre projekt med ett fåtal lägenheter, framöver.

Nyligen slutsålda projekt i Nerja (men någon kan komma tillbaka under byggets gång)

18 radhus i Punta Lara. Stora takterrasser. Sydligt läge. 150 meter från havet. Från 295 000 €. Obs, projektet las först ut i vårt nyhetsbrev och när vi la ut det offentligt i december återstod endast två. Det är sedermera slutsålt. Alla kontrakt etc. skrevs på senvåren 2023 och bygget är igång. Skriv till oss om du vill köpa direkt vid färdigställande (någon enstaka kommer säljas då).

Lägenheter på ritning i Nerja – Colina Alta

8 lägenheter i upphöjt läge med havsutsikt. Sol större delen av dagen. Miljövänligt bygge. Sydläge. Från 199 000 €. Slutsålt men någon kan komma ut till salu när det står färdigt 2023. info@spanskafastigheter.se].

Läs också: