Nyproducerade radhus i Nerja vid havet – Villas de Punta Lara

Främsta alternativet just nu är dessa nya radhus Capistrano (med privata pooler och takterrasser). Släpptes januari 2024.

Licensen är nu officiellt beviljad! Intresset har varit stort efter vi tillkännagav att några hus kommer tillbaka till salu. De sålde snabbt och flera är på väg ner för att se det nu enda återstående huset. Vill du hinna med att köpa ett hus i detta projekt bör du höra av dig till oss inom det snaraste. Först till kvarn. info@spanskafastigheter.se

Uppdatering: Samtliga är slutsålda men någon kan tänkas komma tillbaka under byggets gång. Skriv till info@spanskafastigheter.se för att ställa dig i kö eller få förslag på alternativ.

Bygget är igång.

Exempel plan lösning:

Planlösning nummer 5.

Planlösning takterrass nummer 5.

Värt att nämna är också att tomtpriserna förhandlades fram under en intensiv våg under corona-krisen. Marken har nyligen värderats (januari 2023) och den är markant högre värderad än vad den köptes för. I kombination med att detta projekt är en så kallad byggemenskap, som ytterligare pressar priset, så innebär detta att slutpriserna är de bästa på marknaden just nu (att det är en hårt reglerad byggemenskap innebär också att vi inte får höja priserna hur som helst, baserat på efterfrågan). Denna typ av hus med havsnära läge och stora takterrasser kommer kosta markant mer när byggmarknaden väl kommer igång igen efter krisen. Priserna på byggmaterial har börjat lätta, men det kommer ändå ta lång tid innan vi ser nya projekt av denna typ till detta pris. Vi är inblandade i flera projekt som kommer lanseras under 2024. Prissättningen på dessa är mycket högre och måste vara det för att få kalkylerna att gå ihop.

Mer om radhusen Punta Lara

18 radhus nära havet i Punta Lara, Nerja. Stora takterrasser med utekök. Stor gemenskapspool och mysiga mötesytor i området. Utrustade kök. Sydligt läge med havsutsikt och sol hela dagen från takterrasserna. 2-3 sovrum. Värderingen som gjordes på tomten i januari 2023, inför byggstart, är markant högre! I kombination med att detta projekt är en så kallad byggemenskap, som ytterligare pressar priset, så innebär detta att slutpriserna är de bästa på marknaden just nu.

Samtliga hus är slutsålda men ett par har alltså kommit tillbaka i januari 2023. Skriv till info@spanskafastigheter.se.

Obs! Se dessa alternativ. Centrala parhus och villor i Nerja.

Viktig information. Marinan i närområdet kommer allt närmare att bli av. Detta kommer höja värdet på bostäder i närområdet markant! Detta område ligger på perfekt avstånd från den nya marinan. Bekvämt gångavstånd (högst 10 minuter) men ändå inte mitt uppe i ”stöket”.

Vi har under året då och då lagt in blänkare om projektet i våra nyhetsbrev. Vi lägger alltid ut projekt med nya bostäder minst en vecka innan offentlig release i våra nyhetsbrev. Sedan några år tillbaka har vi också börjat flagga för nya projekt redan i planeringsstadiet (som till exempel detta i Punta Lara och första linjen lägenheter i centrala Malaga). Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för östra Costa del Sol och Malaga här.

Betalningsplan: Reservationssumma 3000 €. Sedan 10 %. Ytterligare 20 % vid påskrift köpekontrakt (då även bygget drar igång). Möjlighet till lån upp till 70 % finnes.

Perspektivbilder Villas de Punta Lara:

Om de 18 radhusen: i Punta Lara

  • 2-3 sovrum. Takterrasser och terrass på markplan, eller takterrasser och trädgårdar med terrass på markplan.
  • A/C aerotermisk system, förinstallerat fiber Internet, utrustade kök och utekök (arbetsbänk, diskho, el och vatten) på takterrass med BBQ-yta (samt uttag för jacuzzi), pergolas.
  • Gemenskapspool på 76 m2.
  • Höga murar mot vägen, så det blir ingen insyn (se perspektivbild).
  • Elektriska mörkläggningsgardiner i sovrum.
  • Privata parkeringar med elbilsladdning.
  • Grönytor och bland annat ett trevligt litet mötesområde runt poolen, med atmosfäriska och estetiska ljuskällor.
  • Cirka 150 meter fågelvägen till stranden.
  • Cirka 20 minuters promenad längs stranden till de centrala delarna av Nerja. Det finns dock flera restauranger etc. i den omedelbara närheten. Till exempel är bostadsområdet direkt granne med populära restaurangen Avalon, som var ”Traveller´s Choice 2021” på Tripadvisor.
  • I mars 22 står det klart att Nerja satsar på ytterligare en ny cykelbana. Det nya projektet, som kostar 660 000 €, kommer löpa från den anslutande rondellen som leder till Burriana-stranden i de östra delarna av staden, och ända till Punta Lara i väst. Den breda cykelbanan kommer gå via Avenida de Pescia och N-340. Att cykla från Punta Lara till Burriana-stranden tar bara 18 minuter.

För dig som söker en bostad som står färdigt mer i närtid är det följande som gäller:

Om framtida projekt med nyproduktion i Nerja:

Vad det gäller off plan projekt jobbar vi på att kunna presentera fler sådana under 2024 (det blir dock höge priser än detta), men alla nya projekt är försenade i Spanien i kölvattnet av pandemin och inflationen; bland annat är det leveransproblem, materialbrist, försenade ansökningar om licenser etc.

När vi lanserade byggemenskaperna Terrazas och Balcon vid Ladera del Mar för flera år sedan underströk vi hur billiga dessa var vid release i förhållande till kvalitet och läge, och att de skulle stiga markant i pris vid färdigställande, men också att kommande projekt skulle bli dyrare och att dess läge och kvalitet inte skulle stå i paritet till de högre priserna. Tiden gav oss rätt. Nu har vi samma budskap igen. Vi kommer få säljrättigheter på projekt med såväl lägenheter som hus i Nerja som är i planeringsstadiet och lanseras längre fram, och vi ser redan nu var priserna kommer ta vägen. Vi rekommenderar således helt klart, om du bestämt dig för att köpa, att du köper nu och inte om några år. Du kommer få mindre hus och läge för pengarna ju längre in i 20-talet vi kommer. Det är inte bara den ökade efterfrågan (i kombination med brist på bra, prisvärda tomter) som understryker detta, utan även det allmänna inflationsläget i Europa.

 


Publicerat

i


Etiketter: