Isea Calaceite som är en fin nyproduktion mellan Nerja och Torrox Costa

Det ska byggas 131 lägenheter totalt i nyproduktionen Isea Calaceite cirka 10 minuter med bil  från Nerja, i Torrox kommun. Fas 1 består av ett 50-tal lägenheter som nu står färdiga (maj 2021). Det är ännu oklart när nästa fas påbörjas. Cirka hälften av de färdigbyggda är dock osålda.

Några med 1 sovrum (från 161 000 €). Lägenheter med 2 sovrum kostar från 189 000 € Genomsnittspriset för en lägenhet (cirka 75 m2) med 2 sovrum och en stor terrass på 1 plan ligger på runt 200-220 000 €.

I samband med Corona-krisen har många nybyggen, vad det verkar, lagts på is, inte på grund av bristande efterfrågan utan från striktare regler från banker och andra finansiella problem. Vad det gäller östra Costa del Sol, Nerja/Torrox, är det helt klart just Isea som rekommenderas framgent (utöver Colina Alta nedan). Bygget av dessa havsnära lägenheter fortgår.

Uppdatering maj 2021. 21 lägenheter återstår. Priser på kvarvarande lägenheter: 157-300 000 € 1-3 sovrum. Bygget är färdigt och man väntar nu på den sista licensen (LPO) från kommunen.

[Obs. Nyhet 2021. Nya lägenheter med havsutsikt i Nerja. Från 199 000 €]

Isea står färdigt under året

Vid intresse rekommenderar vi att ni helt enkelt kommer ner för att titta på plats så snart som möjligt. Se också vår översiktsartikel med nyproduktion längs hela Costa del Sol. Samt översikt nyproduktion Nerja och Torrox/Costa Tropical.

Exempel-lägenhet:

Lägenhet med 2 sovrum helt klart det bästa alternativet i projektet ISEA Calaceite. Fri utsikt över Medelhavet och Nerja. Inget störande ljud från poolområdet och insynskyddat för den som söker lugn och ro. Bild på utsikt, samt planlösning nedan.

M2: 76,10
Referens: SF Isea Calaceite
Pris: 225 000 €


Nedan en kort drönar-video över området (tagen under våren 19, mycket har hänt sedan dess).

Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för löpande information om detta projekt och kommande projekt (inklusive enstaka begagnade bostäder av särskilt intresse) via denna länk. Nyhetsbrevet täcker Nerja, Costa Tropical och Torrox-regionen.

Om lägenheterna i Isea Calaceite

Samtliga lägenheter vetter mot havet och har havsutsikt. Två lägenheter har kvälls och morgonsol, alla de andra har endera eller (väst respektive östläge).

Alla terrasser är på 1 plan, och är delvis täckta, delvis öppna. Storlekarna på terrasserna varierar kraftigt (be oss om planlösningar) och ligger på runt 15-80 m2.

Några få lägenheter har takterrass (2 lägenheter med terrasser på cirka 30 m2 och 2 med terrasser på cirka 80 M2)

Se denna länk med mer information om det befintliga området i Calaceite (samt en lägenhet till salu som är inflyttningsklar direkt). Det byggdes lägenheter här runt krisåren och fler planerades att byggas inom kort efter det, men man har inte kommit igång med dessa projekt förrän nu. Se bild nedan som är från slutet av förra året.

Bild från det äldre komplexet i Calaceite nedan:

Vanliga frågor:

Byggtid? Första fasen står färdigt 2021.

När släpps nästa fas? Detta är ännu oklart.

Hur ser betalningsplanen ut? 3000 € vid reservation, sedan 20 % (minus de 3000 €) vid påskrift av köpekontrakt. Sedan 10 % efter 6 månader, och ytterligare 10 % efter ytterligare 6 månader. Resten, 60 %, betalas vid lagfart.

Ingår kök? Ja, kök ingår. Ugn, spis, fläkt, tvättmaskin, och kyl, etc. Bänkskivorna är tillverkade i stenkomposit.

Badrummen är helkaklade och utrustade med sanitetsporslin som går i vitt.

Möjlighet till finansiering? Byggarna ligger i förhandling med bank, men detta kan ta tid. Vi har dock talat med en svensktalande bankdirektör i området som vi samarbetar med. De går med på 60 % lån för Isea Calaceite. Det finns även möjlighet att få ”lånelöfte” innan du kommer ner om du är osäker på om du beviljas lån eller inte (du skickar de dokument banken efterfrågar och de säger i förväg om du kommer godkännas eller inte). Du behöver dock under alla omständigheter lägga ut 40 % i eget kapital. Lånet aktiveras först vid inflyttning. Du behöver således inte ligga ute med räntor  under byggtid.

Bankgaranti finnes.

Finns det möjlighet att påverka utseende/val av material golv, kakel, kök etc.? Ja, visst utrymme för detta finns för de som bokar lägenhet tidigt (medan byggnationen pågår). Man kan då välja mellan 2 olika typer av badrumskakel och köksluckor.

Områdespooler? Ja, det finns pool som hör till området för såväl vuxna som barn (1 separat barnpool).

Förråd och parkering ingår till varje lägenhet. Sovrummen har inbyggda garderober.

Klinkers för såväl golv som terrasser (anti slip).

Finns restauranger i närheten? Ja, längs stranden. Om man ska handla i butiker är det att ta sig till Torrox eller Nerja som gäller.

Gemenskapsavgift vet man inte exakt vad den blir förrän det är färdigbyggt, men gemenskapsavgifterna och den årliga skatten är generellt sett låg i dessa områden. Gemenskapsavgiften för de befintliga projekten i Calaceite är 1560 € om året.

Hur mycket kan en lägenhet med 2 sovrum väntas dra in per år i uthyrningsintäkter? Beläggningen i Torrox är inte lika hög som inom Nerjas kommuns gränser, men baserat på siffror vad det gäller lägenheter med 2 sovrum i det cirka 10 år gamla komplexet i Calaceite så kan ni räkna med cirka 10 000 € per år efter uthyrningsfirmans kommission. Det finns emellertid inga garantier. Det kan tänkas att det uppstår viss ”inflation” och beläggningen blir lägre totalt sett för området. Tiden får utvisa. Vi tar dock gärna in lägenheter för uthyrning i vår portfolio. Detta område är populärt bland britter och vi annonserar i engelska portaler.

OBSERVERA! Om den planerade marinan blir av kommer uthyrningspotentialen och framtidsvärdet på dessa lägenheter öka markant! Det kommer också, med största sannolikhet, medföra att priserna på kommande faser i ISEA ökar kraftigt. Läs mer om marinan i Torrox här.

Referens: SFiseaCalaceite

Pris: 145 000 – 335 000 €

14 % tillkommer i skatter och andra avgifter.

Vi rekommenderar inte att reservera osett, utan att ni istället kommer ner på visning och känner efter hur ni trivs i området. Våra mäklare visar er också alternativ vad det gäller begagnade bostäder i och runt Nerja (och ev. närliggande Costa Tropical) så att ni får en kontrast och enklare kan ta ett beslut.

Om du söker nyproducerade lägenheter i själva Nerja finns bara Capistrano 21.

Har du fler frågor? Skriv till info@spanskafastigheter.se

Avstånd:

 • 45-60 minuters promenad till Nerja. Man går då bredvid landsvägen.
 • Cirka 11 minuter med bil till Nerja
 • 5 med bil minuter till Torrox Costa.
 • 30 minuter med bil till Baviera golf (Anoreta golf ligger också nära).
 • 51 minuter med bil till flygplatsen i Malaga.
 • 90 minuter till Sierra Nevada.
 • I närområdet finns strand och vandringsleder, samt möjlighet att hyra cyklar och kajaker, etc.

Strand ligger 5-10 promenad ned från området. Det är väldigt nära, men man behöver korsa kustvägen och gå nedför backen till stranden (Penoncillo).

Peñoncillo beach

Peñoncillo beach i Torrox är länkad med Mazagarrobo-stranden som är cirka 1400 meter lång, och 30 meter i bredd. Stranden är relativt skyddad från bostäder och andra byggnader och anses vara mycket lugn. Den ligger också nära N-340 vägen så det är lätt att ta sig till och från stranden för besökare.

Perspektivbilder på Isea Calaceite:

info@spanskafastigheter.se

Läs också:

De bästa investeringarna i Nerja här och nu (uppdateras varje vecka).

Översikt nyproduktion Costa del Sol.

Axplock av vårt utbud på Costa Tropical (10 minuter från Nerja, mot Granada).

Delta i diskussionen

1 kommentar

 1. Planerar att besöka Costa del Sol
  i sept./okt. Tror ni det finns något kvar i Isea Calaceite eller annan nyproduktion runt Nerja?
  Budget 2.700.000 inkl. skatter.
  Tacksam för info om lediga projekt/lägenheter.
  MVH
  Bengt Åke Zetterström

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll down to content