Isea Calaceite fas 2 – nyproduktion mellan Nerja och Torrox Costa

Nyhet våren 2023! Se detta projekt med mycket prisvärda bostäder som ett prisvärt alternativ!

Det ska byggas 131 lägenheter totalt i nyproduktionen Isea Calaceite cirka 10 minuter med bil  från Nerja, i Torrox kommun. Fas 1 bestod av ett 50-tal lägenheter som stod färdiga 2021.

Fas 2 lanserades hösten 21. Ett 50-tal lägenheter. Det återstår lägenheter i fas 2 som är under byggnation. Pris 2 sovrum från 290 000 €:

Vad det gäller nyproduktion på östra Costa del Sol, Nerja/Torrox, är det just Isea som rekommenderas utöver mer exklusiva Idilia i Rincon, som nu också släppt fas 2. Se också dessa nyckelfärdiga lägenheter (ett par kvar till salu, ink. ett penthouse) i Ladera del Mar, Nerja. Söker du något i ungefär samma prisklass men som ligger närmare restauranger, butiker etc. än vad Isea gör? Titta då till dessa centrala lägenheter i Nerja.

Dossier med bilder och planlösningar etc.

Om fas 2 Isea Calaceite

 • Lägenheterna på bottenvåningen har trädgårdar med direkt tillgång till områdespoolen.
 • Kök ingår, med frys och diskmaskin, etc.
 • Områdespooler (en för vuxna och en för barn) och grönytor med utomhus-gym.
 • Vid intresse rekommenderar vi att ni helt enkelt kommer ner för att titta på plats. Området upplevs av vissa som ”ödsligt” medan andra uppskattar att det ligger lite avsides. Det är bara på plats du själv kan avgöra hur du trivs här. Se också vår översiktsartikel med nyproduktion längs hela Costa del Sol. Samt översikt nyproduktion Nerja och Torrox/Costa Tropical.

Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för löpande information om detta projekt och kommande projekt (inklusive enstaka begagnade bostäder av särskilt intresse) via denna länk. Nyhetsbrevet täcker Nerja, Costa Tropical och Torrox-regionen.

Exempel-lägenhet (nummer 1213, planlösning nedan):

Lägenhet med 2 sovrum och 1 badrum.

M2: 77 (terrass 20 m2)
Referens: SF Isea Calaceite2
Pris: 245 000 €


Generell video ISEA Calaceite:

Om lägenheterna i Isea Calaceite

De flesta lägenheterna har havsutsikt. Väst respektive östläge.

Färdigbyggd lägenhet fas 1

Bild från det äldre komplexet i Calaceite nedan:

Vanliga frågor:

Byggtid? Första fasen stod färdig 2021. Det är ännu oklart när fas 2 är färdigbyggd, men fas 1 tog cirka 2 år.

Hur ser betalningsplanen ut? 3000 € vid reservation, sedan 20 % (minus de 3000 €) vid påskrift av köpekontrakt. Sedan 10 % efter 6 månader, och ytterligare 10 % efter ytterligare 6 månader. Resten, 60 %, betalas vid lagfart.

Ingår kök? Ja, kök ingår. Ugn, spis, fläkt, tvättmaskin, och kyl, etc.

Badrummen är helkaklade och utrustade med sanitetsporslin som går i vitt.

Möjlighet till finansiering? Byggarna ligger i förhandling med bank, men detta kan ta tid. Vi har dock talat med en svensktalande bankdirektör i området som vi samarbetar med. De går med på 60 % lån för Isea Calaceite. Det finns även möjlighet att få ”lånelöfte” innan du kommer ner om du är osäker på om du beviljas lån eller inte (du skickar de dokument banken efterfrågar och de säger i förväg om du kommer godkännas eller inte). Du behöver dock under alla omständigheter lägga ut 40 % i eget kapital. Lånet aktiveras först vid inflyttning. Du behöver således inte ligga ute med räntor  under byggtid.

Bankgaranti finnes.

Finns det möjlighet att påverka utseende/val av material golv, kakel, kök etc.? Ja, visst utrymme för detta finns för de som bokar lägenhet tidigt (medan byggnationen pågår). Man kan då välja mellan 2 olika typer av badrumskakel och köksluckor.

Områdespooler? Ja, det finns pool som hör till området för såväl vuxna som barn (1 separat barnpool).

Förråd och parkering ingår till varje lägenhet.

Finns restauranger i närheten? Ja, längs stranden. Om man ska handla i butiker är det att ta sig till Torrox eller Nerja som gäller. Calaceite är mer ett område för den som söker lugnet. Det finns inte mycket liv och rörelse runtomkring.

Gemenskapsavgift vet man inte exakt vad den blir förrän det är färdigbyggt, men gemenskapsavgifterna och den årliga skatten är generellt sett låg i dessa områden. Runt 1500-2000 € om året.

Hur mycket kan en lägenhet med 2 sovrum väntas dra in per år i uthyrningsintäkter? Beläggningen i Torrox är inte lika hög som inom Nerjas kommuns gränser, men baserat på siffror vad det gäller lägenheter med 2 sovrum i det cirka 12 år gamla komplexet i Calaceite så kan ni räkna med cirka 10 000 € per år efter uthyrningsfirmans kommission. Det finns emellertid inga garantier. Det kan tänkas att det uppstår viss ”inflation” och beläggningen blir lägre totalt sett för området. Tiden får utvisa. Vi tar dock gärna in lägenheter för uthyrning i vår portfolio. Detta område är populärt bland britter och vi annonserar i engelska portaler.

OBSERVERA! Om den planerade marinan blir av kommer uthyrningspotentialen och framtidsvärdet på dessa lägenheter öka markant! Det kommer också, med största sannolikhet, medföra att priserna på kommande faser i ISEA ökar kraftigt. Läs mer om marinan i Torrox här (inget har dock hänt sedan det offentliggjordes att man ämnar bygga en marina, och sedan kom Corona-krisen.)

Referens: SFiseaCalaceite2

Pris: Från 245 00 €

14 % tillkommer i skatter och andra avgifter.

Vi rekommenderar inte att reservera osett, utan att ni istället kommer ner på visning och känner efter hur ni trivs i området. Våra mäklare visar er också alternativ vad det gäller begagnade bostäder i och runt Nerja (och ev. närliggande Costa Tropical) så att ni får en kontrast och enklare kan ta ett beslut.

Har du fler frågor? Skriv till info@spanskafastigheter.se

Avstånd:

 • 45-60 minuters promenad till Nerja. Man går då bredvid landsvägen.
 • Cirka 11 minuter med bil till Nerja
 • 5 med bil minuter till Torrox Costa.
 • 30 minuter med bil till Baviera golf (Anoreta golf ligger också nära).
 • 51 minuter med bil till flygplatsen i Malaga.
 • 90 minuter till Sierra Nevada.
 • I närområdet finns strand och vandringsleder, samt möjlighet att hyra cyklar och kajaker, etc.

Strand ligger 5-10 promenad ned från området. Det är väldigt nära, men man behöver korsa kustvägen och gå nedför backen till stranden (Penoncillo).

Peñoncillo beach

Peñoncillo beach i Torrox är länkad med Mazagarrobo-stranden som är cirka 1400 meter lång, och 30 meter i bredd. Stranden är relativt skyddad från bostäder och andra byggnader och anses vara mycket lugn. Den ligger också nära N-340 vägen så det är lätt att ta sig till och från stranden för besökare.

Perspektivbilder på Isea Calaceite:

Nedan en kort drönar-video över området (tagen under våren 19, mycket har hänt sedan dess).

info@spanskafastigheter.se

Läs också:

De bästa investeringarna i Nerja här och nu (uppdateras varje vecka).

Översikt nyproduktion Costa del Sol.

Axplock av vårt utbud på Costa Tropical (10 minuter från Nerja, mot Granada).