Nyproduktion av lägenheter i Rincon Idilia Mare- nära havet 20 minuter Malaga flygplats

Området Rincon inkilat mellan Malaga och Nerja har sedan länge varit attraktivt för de som vill bo på kusten nära Malagas utbud, men som ändå inte vill bo mitt i storstadens larm och väsen. Nu stiger även intresset snabbt för Rincon bland internationella köpare.

Vi har sedan flera år försökt komma fram till vilket område vi ska satsa mer på under 20-talet utöver Nerja som varit den mest efterfrågade orten efter finanskrisen 2008.

Economista har sammanställt en lista på de 10 bästa projekten med nyproduktion i Spanien, och Idilia Views är med på denna lista. Vi är helt eniga och vi kan inte nog rekommendera detta projekt [det sålde dessutom mycket bra visade det sig sedermera, trots pandemin!]!

Idilia Mare fas 2 lanserades i november. Vi är först ut även med detta med detta projekt och våra klienter kunde boka från och med sista fredagen i oktober.

Söker du ett riktigt spektakulärt boende, precis på stranden? Se då dessa lägenheter på första linjen i Malaga, precis bredvid ikoniska Malaga Towers.

I övrigt rekommenderar vi framförallt dessa nyckelfärdiga lägenheter i havsnära, upphöjt läge i Ladera del Mar Nerja. För dig som söker en större villa i Rincon-området rekommenderas detta hus med 6 sovrum och havsutsikt.

Nyhet maj 2022. Nya radhus i Rincon. Idilia Meraki.

Rincon är ett framtidsområde på Costa del Sol

Utsikt från lägenheter i Idilia Rincon
Magisk utsikt från ett av de nya projekten i Rincon (”View”)

Den populära grannen i öster, nämnda Nerja, har nämligen få tomter kvar att bygga på. Torrox-området, trots de attraktiva priserna, är samtidigt för off side för de flesta, med för få upplevelse-möjligheter. Almunecar och La Herradura i Costa Tropical upplevs också lite för ödsligt och är överlag för problematiskt. Området får inte ordning på sina problem och utvecklingen stannar helt upp efter varje kris, även om planerna alltid är storslagna blir det inget av det. Grannområdet i väst, Malaga-förorten Pedregalejo, är för dyrt och det byggs tyvärr ingen nyproduktion, vilket är det segment som gäller för köpare framöver då bostadsbeståndet börjar bli alltför slitet längs hela kusten. Visserligen byggs det en del i grann-området Limonar, men även där är tomtpriserna tyvärr för höga för att priserna ska kunna bli attraktiva.

Ytterligare västerut hittas Marbella där det också är för dyrt per m2 – men det saknas framförallt tomter nära havet med utsikt. Många av de klassiska orterna mellan Marbella och Malaga känns dessutom lite för fokuserade på massturism-upplevelser som inte ligger rätt i tiden för turismen efter Corona.

Vår huvudmäklare Anders Larsson har sedan länge bott i Rincón de la Victoria med sin familj och stortrivs. Familjen uppskattar den breda långa stranden där man kan hitta smultronställen att ha för sig själv, närheten till Malaga och Nerja, alla restauranger längs strandpromenaden nedanför Rincon, massor av aktiviteter som ridning och golf och sportklubb med padel på playan, internationellt sjukhus och en välrenommerad internationell skola etc. Vi såg inte skogen för alla palmer helt enkelt (till vårt försvar; det har dock fram till nu saknats intressanta projekt med nybyggnation). Rincon är svaret på frågan ”vilken kustort blir det nya Nerja?”

Nyproduktion och guide Rincón de la Victoria

Det håller på att byggas/säljas ett par projekt, ett under byggnation (view) uppdelat i två byggnader i syd och sydväst läge, med lägenheter just nu i Rincon som är av särskilt intresse (de har dessutom tagit bort stadgarna som stipulerar att man inte kan hyra ut dem om så önskas. Det vill säga, det finns inget som hindrar dig att investera i detta projekt i rent uthyrningssyfte) och fas 2 (Mare) som kommer börja byggas inom kort.

Det kommer byggas flera bostäder framöver men som vanligt säljer man av de bästa tomterna först (kommande faser hamnar längre bak mot bergen). Med tanke på att vi precis håller på att gå ur en av de värsta kriserna på flera decennier så håller det också nere priserna på de faser som nu säljes. 2012 sa vi till våra klienter att det var köpdags vad det gällde begagnade bostäder (då priserna uppenbart hade bottnat vid tidpunkten, men försäljningen kom ändå inte igång förrän några år senare mot de flesta svenskar) och nu säger vi det samma angående nyproduktion. Bättre läge än nu för att köpa nytt kommer ni inte få framöver. Att avvakta nu är bara att vänta på högre priser och sämre lägen.

Efter en presentation av projekten med nya lägenheter följer en guide till Rincón de la Victoria.

IDILIA Mare

Uppdatering 19/5. Försäljningen har kommit igång rejält efter att restriktionerna släppte i februari. 24 av 34 är reserverade. Bara tre lägenheter återstår i block 1, varav ett penthouse. En lägenhet återstår i block 3, ett penthouse.

Idilia Mare är fas 2 efter Idilia View (läs mer om den fasen längre ner i artikeln). Denna fas med 34 lägenheter lanseras inom kort. Lanserades i november och det har gått att boka visning och även reservera lägenhet via spanskafastigheter.se sedan slutet på oktober. I mångt och mycket påminner designen, betalningsupplägget, och läget om fas 1 (View) så läs mer om det nedan. Skriv till info@spanskafastigheter.se

Det rör sig alltså om 34 lägenheter i tre block med 1-3 sovrum. Stora terrasser och fantastisk havsutsikt. Inflyttning beräknas bli under våren 2024.

Exempel på lägenheter som rekommenderas vid säljstart:

 • Lägenhet med 2 sovrum, 2 badrum (block 2). 74,16 m2 boyta. 42 m2 terrass. Pris: 275 000 €
 • Penthouse 2 sovrum, 2 badrum (block 2), 77 m2 boyta. 2 terrasser, en på 45 m2 och en på 72 m2. Pris: 400 000 €
 • Lägenhet med 3 sovrum, 2 badrum (block 3). 84 m2 boyta. 38, 55 m2 terrass. Pris: 320 000 €
 • Lägenhet med 2 sovrum, 2 badrum (block 1, som ligger mer tydligt i sydläge). 73,21 m2 boyta. Terrass 39,50 m2. Pris: 330 000 €
 • Se exempel-planlösning (den för 275 000 ovan ) PDF:

Gemenskapspool, parkering, förråd,  kök ingår. Alla lägenheter har havsutsikt och mycket sol. Beroende på vilken lägenhet och block det rör sig om skiljer det dock något med soltimmar. Mest sol har penthouse i block 1.

Priser från 220 000-555 000 € Euros 

Bild nedan är tagen från tomten i början på november. Utsikten och läget är ungefär detsamma som fas i Idilia View. Det sistnämnda ligger dock lite mer i sydläge, samtidigt som priserna följaktligen är något högre på det projektet.

Utsikt från Idilia Mare i Rincon

Perspektivbilder nedan:

Idilia Mare – tre block
Blocken utmärkta på kartan

Idilia View – 400 meter från stranden

Uppdatering 8/3. Bygget pågår för fullt. Alla är slutsålda.

Detta är ett högintressant projekt med 24 lägenheter i ”Marbella”-stuk” riktade mot internationella köpare. 400 meter från stranden. Vi skickade löpande information via direkt-mail till aktiva klienter innan release och la ut information i vårt nyhetsbrev innan vi publicerade det här (vi lägger när det är möjligt alltid ut projekt i nyhetsbreven 1-4 veckor innan offentlig release). Vi la ut det mot våra klienter i början på mars, men observera att det las också ut för internationell release strax efter påsk 2021 . Observera att det skett prisökningar vid ett par tillfällen under byggets gång, den senaste då det återstod 5 lägenheter. Ingen prisökning drabbade dock den som redan hade reserverat lägenhet innan prisökningen.

Vårt nyhetsbrev för östra sidan (Nerja, Torrox, Costa Tropical)

Vårt nyhetsbrev för västra sidan (väster om Malaga, Marbella, Fuengirola, Estepona etc.)

Det rör sig om stora lägenheter uppdelat i två byggnader, en frontalt mot havet, en mot Malaga, båda i (den ena mer i västlig) sydläge. 2-3 sovrum. 96 m2 för de med 3 sovrum, 78-80 m2 för dem med 2. Garage nedanför. Det upphöjda läget precis ovanför stranden är så bra det kan bli. Det är dessutom den mest klockrena fasad-design vi sett sedan starten 2008! Mycket öppen, modern och fräsch design. Många spanska arkitekter har annars en tendens att ”hålla ute” ljuset. 

Alla lägenheter har havsutsikt. Det är 8 minuters promenad till stranden och vägen ner är inte särskilt brant. Många restauranger inklusive chiringuitos på playan precis nedanför. Just nedanför den ena byggnaden ligger den fina, gamla standpromenaden (Torre benagalbon) där man bland annat kan hitta vår mäklares favorit-restaurang i området, Calma Playa. Helt ny mercadona (stormarknad) i närområdet.

 • Stor swimmingpool med saltvatten. Även barnpool
 • Lägenheterna har separata tvättrum vilket är ovanligt i Spanien men ofta efterfrågas av internationella köpare.
 • Förvaringsutrymme för cyklar.
 • Grönytor.
 • Vattenburen golvvärme i hela lägenheten.
 • Fullt utrustat kök ingår (kök, frys, diskmaskin, tvättmaskin, etc.)
 • Privat parkering. Elbilsladdning enligt nya normerna.
 • Förråd.
 • Hållbart bygge. Energieffektivitet och sopsortering, aerotermiskt system etc.

Bygget beräknas stå färdigt som tidigast under andra halvåret 2022.

Betalningsplanen är ca. 30 % under byggtiden och resterande vid påskrift av lagfart i samband med inflyttning. Reservationssumman är 6000 € plus moms.

Möjlighet till finansiering upp till 70 %. Det är inte byggarna som erbjuder banklån utan vi tar upp den kontakten med Caixa bank (svensktalande) som lånat ut till flera köpare i våra projekt de senaste åren, och vi har ett bra samarbete med dem. Lån aktiveras först vid inflyttning så man betalar inte ränta under byggtiden.

Referens: SFView

Priser: från 270 000 € Cirka 14 % i skatter och övriga avgifter tillkommer.

Hade lägenheter med denna utsikt för samma strandnära produkt legat i Marbella hade priserna legat runt miljonen euro, dvs. 4-5 ggr dyrare enligt byggaren, som även bygger i Marbella, men det saknas denna typ av lägen där. Vi tror således att priserna på dessa lägenheter kommer stiga markant i värde de närmaste åren.

View består alltså av två byggnader som framgår av bilderna nedan. Ena byggnaden ligger i sydläge med frontalt läge mot havet (sol hela dagen) och den andra i sydvästläge med riktning mot Malaga (den har sol från ungefär 2 på dagen tills solen går ner, samtidigt som penthouse-lägenheterna har sol hela dagen även i denna byggnad förstås). Samtliga lägenheter, i båda byggnaderna, har utsikt mot havet och inga bostäder ligger framför dem. Inga kan heller byggas framför i framtiden.

Bilder från hus 1 nedan (som ni kan se, är det fantastisk utsikt även från denna byggnad). Bilderna illustrerar hur vyn blir från sydvästläge.

Precis till vänster om skylten i framkanten av bilden hamnar områdespoolen
Vy från hus 1

Om uthyrning i Rincon

Rincon har ungefär 40000 invånare och är en välmående förort till Malaga. Att hyra ut sin bostad i Rincon-området är lukrativt redan nu. Även om vi tror att beläggningen och priserna kommer öka ännu snabbare de närmaste åren steg avkastningen med 5 % förra året. Enligt Fotocasa är Rincón de la Victoria  en av de tre kommuner på Costa del Sol där avkastningen stigit som mest. Orsaken till denna stigning förra året, trots den bisarra situationen, var kraftigt stigande hyrespriser (det är många läkare/företagare/advokater etc. som föredrar att bo häromkring). Det är dessutom så att efterfrågan på nyproduktion är urstark även på uthyrningsmarknaden för turister, så räkna med att avkastningen på det segmentet stiger snabbare än uthyrningspriserna på begagnade bostäder den närmaste tiden.

Redan innan krisen började Axarquía satsa på hållbarhet, natur-upplevelser, vandring, rena stränder, yoga och mat. Västra sidan satsade i motsats på massturism-konceptet med nya och/eller renoverade nöjesparker och shopping. Det råder nu ingen tvekan om att Axarquía gjorde rätt val och ligger i vinnarhålet enligt investerare. Dessutom kommer den planerade marinan i Axarquía ytterligare befästa dess positionering mot en mer penningstark, mogen och medelålders publik.

Guide Rincon- sevärdheter, restauranger, etc

10 km lång kustlinje

Stränderna

Om du cyklar nerför vägen till stranden i Rincón, kan du fortsätta cykla längs den platta stranden ända till den nya, mäktiga hamnen i Malaga stad. Om du promenerar från stranden i Rincón till Malaga tar det cirka 3,5 timmar. Sträckan är cirka 11 kilometer lång. Ungefär halvvägs hittar du Caves of La Araña där det bodde Neandertalare för mer än 20 000 år sedan!

Stranden i Rincon är cirka 7 kilometer, och har bland annat:

 • Beach och sportklubb med bland annat Padel.
 • Anpassning för rörelsehindrade.
 • Ett 80-tal restauranger bara längs strandpromenaden.
 • Strandvakter, toalett och duschar och uthyrning av solstolar etc.
 • Stranden är mycket familjevänlig och det råder aktivitet på denna strand även under lågsäsong. Här finns också fitness-banor, lekplatser för barnen, bordtennis, vatten-lekparker med vattenrutschbanor, klätterväggar, och mycket mer.
 • På stranden och i närområdet finns också massor av restauranger, kaféer, butiker och serviceinrättningar.
 • Det går att hyra surfboards, kanoter, snorkel-dykning, och dagsturer med båt på bland annat Todos Santos Surf Shop.
 • Stranden är sällan helt fullpackad (vilket var en välsignelse då Corona-krisen var som värst) då den är så lång. Ju längre öst du
  promenerar längs stranden ju mindre turister hittar du, och till slut smälter denna strand samman med Playa de Benagalbón.

Mer om Rincon

Det är inte konstigt att Rincon tros bli en ny ”hot spot” för internationella köpare. Området har sin fantastiska, långa och breda strand där man kan vara mer i fred, restauranger i högsta klass, varierat utbud av upplevelser att välja på och det bästa strategiska läget på Solkusten (i det område, Axarquía, som har flest soltimmar på fastlandet i Europa – ofta över 20 grader vintertid) med närhet till flygplats såväl som populära Nerja etc. Detta är en perfekt utgångspunkt för den som vill uppleva såväl östra sidans natur och vandringsleder som västra sidans nöjesparker.

Den spektakulära strandpromenaden, Senda Litoral, den 200 km- långa kustpromenaden som länkar samman hela Costa del Sol, kommer också att länka samman La Cala del Moral i Rincon med El Palo-promenaden i Malaga. Det går sedan länge att cykla/promenera längs denna sträcka, men ytterligare breddning (samt att den avslutande sträckan ska inte gå igenom en tunnel utan vid havet) och försköning ska alltså ske. I en lång rad av pärlor att besöka på Costa del Sol kommer Senda Litoral vara kronjuvelen som slutligen befäster Malaga-områdets nya epitet i kölvattnet av alla storsatsningar: ”Porten Till Medelhavet”.

Den nya tema-parken med dinosaurie -tema förväntas bli ett uppskattat besöksmål. Den 68000 m2 stora Rincón de la Victoria Dinosaur Zip Line Theme Park kommer att bestå av 35 dinosaurer, ”zip-line” och vandringsleder som återskapar Jura-perioden i södra Europa. Här kommer också finnas en vetenskaplig utställning där barn kan få uppleva hur det är att vara en paleontolog. Tema-parken kommer ha olika happenings varje år kring årstider som jul, påsk och Halloween.

Missa heller inte att besöka de berömda grottorna i Rincon, Cueva del Tesoro.

Det ligger större köpcentrum i Rincon (med ett 10-tal biosalonger och uthyrning av elcyklar etc) och massor av små som stora butiker.

Här finns något för alla åldrar och intressen. Till exempel Buggy-safari turer runtom i bergen, dansskolor och ridning. Den stora ridklubben La Paca ligger precis utanför grannbyn Benagalbon.

Officiell guide till lokala mässor och festivaler under året.

Mat och vin

Det växer över 3000 hektar vinodlingar i Axarquía. De tidigaste vinodlingarna kan spåras 3000 år tillbaka i tiden, till Fenicierna. Landskapet är kantat av bäddar, så kallade Paseros, där man torkar druvorna. I mellanrummet av dessa russinbäddar växer det avokado, mandelträd och olika typer av citrusfrukt som är typiska för denna bördiga del av Andalusien.

Moclinejo, byn som ligger strax ovanför Rincon, med omnejd är en guldgruva för dig som uppskattar livets goda i form av mat och vin. Längs bergsväggarna klättrar vinodlingarna och vinet som tillverkas här är det mest berömda vinet i denna del av Spanien. Här finns också Bodega A. Munoz Cabrera, som grundades 1927. Här kan man prova de lokala vinerna i kombination med god mat. Vinet de tillverkar heter Zumbra Málaga, gjord på andalusiska moscatel druvor. Här finns flera tillfällen för vinprovningar samt möjlighet att se hur det går till att tillverka vin. Det återfinns några härliga restauranger i Moclinejo.

Missa inte Fiesta Viñeros. Då hyllar man druvan Moscatel (muskatdruvan på svenska) som också kallas ”Axarquias juvel”, årets skörd och alla de bönder som odlat vin i dessa trakter i hundratals års. För dig som gillar vinprovningar och lokalproducerad mat i en genuint spansk miljö är byarna i området rena paradiset. Där, strax ovanför det mer kosmopolitiska Rincon, lever man på många sätt och vis som man alltid gjort. Traditionellt andalusiskt.

Restauranger

Rincon är känt för sin rika matkultur och det känns självklart att den årliga internationella tapas-festivalen anordnas här.

Det finns en uppsjö av restauranger och chiringuitos, många med levande musik, i Rincón, kuststaden som är huvudort i området. Här finns allt från andalusiska tapas-restauranger, till internationell mat (till exempel bra hamburgerhak som La Granja), alternativ för veganer, etc. Här arrangeras också flertalet kvällsmarknader under sommaren.

Några kilometer bort, i byn Benagalbon, återfinns den berömda restaurangen Alzain.

Ett besök till Venta La Loma, med sina traditionella rätter, i närliggande Iznate rekommenderas också varmt.

Godare och billigare tapas än på Bar Poco i El Borge är svårt att hitta på Solkusten. En tapas till drycken kostar bara 50 cent!

Vad det gäller restaurangutbudet i kosmopolitiska Malaga så håller det yppersta europeiska toppklass. I Malaga hittar ni bland annat den trendigaste restaurangen i denna del av Spanien (ligger i nya hamnen Muelle Uno): Michelin-restaurangen Jose Carlos Garcia.

Vill ni hellre åka till mysiga kustorten Nerja österut, missa inte Oliva, stadens topprestaurang enligt vår mening, som dessutom har helt nya lokaler i centrum med invigning 2021.

Saker att göra och se runt Rincon

Här finns flertalet vackra vandringsleder och cykelleder (den mest uppskattade är dock den cykelled längst stranden som alltså leder ända till Malaga city)
I norr ligger leden från Benamacorra/El Borge och i söder leden från Rincón de la Victoria.

I närheten återfinns också (ruttens längd inom parentes):

• Puerto de Santopitar (4 km)
• Alto de Cútar (6 km)
• Alto de Iznate (6 km)

• Comares (8 km)
• Puerto del León (11 km)

• León (11 km)
• Alto de Zambra (21 km)
• Puerto de Puerto (22 km)
• Puerto del Sol (22 km)
• Puerto de Zafarrya (23 km)

Rincon är porten till Axarquia, ett av Spaniens vackraste områden. ”Sol och avokado”-rutten är ett av områdets mest populära sevärdheter. Ruta del Sol y del Aguacate är en härlig väg som slingrar sig genom Malagas ytterområden kantad av tropiska frukter och historia. Läs mer här. Se video med fantastiska bilder från landskapet:

Episka bilder på Axarquia

Konst

I bergsområdena runt Rincon har man alltid uppskattat konsten, och än i dag är det många konstnärer som hittar sin inspiration genom att bosätta sig i de vackra och stillsamma omgivningarna.

Sala de Exposiciones Moclinejo är ett litet, men mycket bra galleri som återfinns i byn Moclinejo. Man har utställningar i allt från foto till lokala konstnärers alster. För bara något år sedan hade man en fantastisk konstutställning med original från Picasso, Chagall, Salvador Dali och Miro!

För dig som gillar konst och kultur. Områdets provins-huvudstad Malaga är numera en av Europas ledande städer inom kultur, och Sevilla var, strax innan krisen, världens mest spännande destination att besöka enligt Lonely Planet. Staden ligger 2 timmars bilfärd bort. Flertalet historiska destinationer återfinns 1-2 timmars bussfärd bort, som Granada, Ronda, Córdoba, etc.

Det är också under 2 timmars bilfärd till Sierra Nevada som har över 20 liftar (skidsäsong mellan november och april). Det är få ställen i världen där man har så kort avstånd mellan skidor och bad på en och samma dag (Malaga har med närmare 3000 soltimmar om året ett av de bästa klimaten i Europa).

Det nya snabbtåget tar dig dessutom till Madrid, från Malaga, på 2 timmar och 20 minuter!

Golf och Padel

Det finns flera golfbanor i närheten. Den närmaste golfbanan Anoreta, designad av Jose María Cañizares, anses vara en av Spaniens främsta. Anoreta storsatsar dessutom nu på ett nytt koncept med ett spektakulärt klubbhus/sport-resort med gastronomiskt fokus. I Rincon finns också paddel-tennis-banor. Det ligger även en sport-beach klubb några minuters promenad bort med bland annat padel.

Övrigt, skolor etc.

Det ligger en internationell skola (där även vår mäklares son går), Nova School, i närområdet. Det återfinns även ett nytt internationellt sjukhus i närområdet som håller hög klass.

TRANSPORT

Rincon är perfekt placerat mellan Malaga och Nerja
 • Taxi/bil till Malaga city (till hamnen/gamla stan): 15 minuter. 21-26 €.
 • Från flygplatsen Malaga: 20 minuter. 30-40 €.
 • Cykel via a Paseo Marítimo Virgen del Carmen (17,4 km) tar cirka under en timme till Malaga centro.
 • Taxi till Nerja från Rincon: 35-45 €, ca. 20 minuter.
 • Bussar från och till Malaga/nerja och andra destinationer går flera gånger dagen. Cirka 7 minuters promenad från View till busshållsplatsen.
 • Vi har även begagnade hus och lägenheter till salu i Rincon med omnejd. Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information.
Yoga på stranden

Läs också:

Se även dessa nya lägenheter i Rincon – med privata trädgårdar och havsutsikt (ligger dock mer avsides, bil krävs).

Strategi för köp av renoverings-fastigheter Nueva Andalucia.

Översikt av nyproduktion Costa del Sol

Översikt av nyproduktion i Nerja.

Soul Marbella är projektet för dig som söker lyxboende i resort-miljö.

Vanliga frågor och svar om att köpa bostad i Spanien

Om att låna i spansk bank

Scroll down to content