Villa eller lägenhet på Solkusten eller Costa Blanca

Mäklarens rekommendation hösten 22! Penthouse i västerläge i Nerja, med fantastisk utsikt. Nyckelfärdigt. 2 sovrum, 1 badrum. 60 m2 terrass-yta. 425 000 €

Nu säljes några nyckelfärdiga lägenheter i detta havsnära och upphöjda projekt i Ladera del Mar, Nerja. 1-3 sovrum. Helt klart bland de finaste lägenheterna på Costa del Sol!

Lägenheter på första linjen, närmaste granne med omtalade Malaga Towers! Släpps internationellt under sommaren/tidig höst men vi tar emot bokningar redan nu. Detta är det projekt vi främst rekommenderar till investerare 2022.

Lägenheter på första linjen i centrala Malaga – stadens bästa läge!

Nytt projekt med fristående lyxvillor i ett centralt läge, och med privata pooler i Nerja. Sydligt läge. Läs mer här.

Fristående lyxvillor Los Arcos

Missa inte denna investeringsmöjlighet i Rincon Malaga. Fas 2 efter populära Idila View.

Idilia Mare Rincon

Nyhetsbrev olika delar av Spanien

Nedan hittas länkar till våra senaste nyhetsbrev. Ungefär en gång per vecka publicerar vi 1-5 nyinkomna objekt som vi bedömer ha störst potential som en investering. Observera att nyhetsbreven för Nerja (öster om Malaga) och Marbella (väster om Malaga) tillsammans täcker även områden som Costa Tropical och Malaga city, samt alla andra orter runtomkring av intresse, som Fuengirola, Torrox, Estepona etc.


Se också:  

Fantastiska, fristående lyxvillor med saltvattenpool till salu utanför Nerja.

Nyhet september 2022. Parhus med privata pooler och takterrass i San José Almería. Från 255 000 € Läs mer här.

Samt:

Länkar till alla våra nyhetsbrev


Läs: Ansök om lånelöfte i spansk bank online.

Oavsett vilken typ av bostad  du söker i Spanien, hus i Nerja, lägenhet på västra Costa del Sol eller en mindre villa inåt landet, eller om du hellre föredrar Costa Blanca eller Gran Canaria – vi har alltid som målsättning att hitta så bra investeringar som möjligt för våra kunder, vare sig det rör sig om bankåtertag, nybygge eller begagnat.

Sedan finansbubblan kollapsade hösten 2009 har prisläget för den som söker bostad utomlands förändrats markant i allmänhet i Europa och i södra Spanien i synnerhet. Byggboomen som rådde för några år sedan i kombination med ekonomisk kris har lett till ett utbud som är större än efterfrågan. Detta har lett till att priset på bostäder i Spanien överlag har sjunkit (priserna har visserligen ökat stadigt de senaste åren, men är inte i närheten av nivåerna som de hade 2007, före krisen). Oavsett prisläge finns det också alltid bostadsägare som av olika anledningar måste sälja så snabbt som möjligt.

Det är här vår initierade mäklare kommer in i bilden (läs vår artikel om varför det råder köpläge nu och inte senare, och vad du ska tänka på när du investerar). Om du bestämt dig för att investera i en villa eller lägenhet i Spanien kan du få heta tips via vår mäklare Anders Larsson. Servicen består av att han ringer upp eller e-postar direkt han får information från bostadsägare som bestämt sig för en snabb försäljning av bostaden, vilket kan innebära en riktigt bra affär för dig.

Observera att ni inte behöver kontakta flertalet mäklare i samma ort för att få ett komplett utbud. Om inte objektet du söker ingår direkt i vår databas kontaktar vi husägare och eventuell mäklare med exklusiva rättigheter, helt utan extra kostnad för dig (kommissionen blir istället mindre för alla inblandade).

Om bankobjekt

Vårt råd är att ni inte hänger upp er på bankobjekt och rubriker som ”snabba klipp”. Priserna är bra som de är, och om man stressar fram ett köp är det lätt hänt att det blir fel. Ni ska trivas i området, och om ni inte hade tänkt att bo där året runt är det viktigt att bostaden är uthyrningsbar. Det är sällan riktigt billiga bostäder ligger i ett attraktivt område.

Dessvärre verkar också vissa marknadsföra bostäder som ”bankobjekt” även fast de inte är det, och lockar med ”100 % finansiering” även när så inte är fallet. Vi försöker att hålla oss utanför denna cirkus och siktar in oss på mer säkra, långsiktiga investeringar.

Faktum är att det är alltmer ovanligt att något intressant bankobjekt komme in alls. När det väl gör det så gäller det att handla snabbt, kanske bara med någon dags varsel. För de flesta är inte detta ett realistiskt scenario. Om det dock är något du är intresserad av skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se så berättar vår mäklare Anders Larsson om hur du ska gå tillväga för att göra ett snabbt ”klipp”.

Vi råder för övrigt ingen att satsa på en så billig bostad som möjligt i en ”spökstad” (dvs, där det står många tomma lägenheter som banker äger men ingen vill köpa) med hela lånet i en spansk bank (räntorna kan komma att bli mycket höga). Det var den typen av affärer som gjorde att Spanien, och många andra länder, nu lider ekonomiskt. Satsa hellre på en bostad i ett område som varit populärt länge och som klarat sig igenom krisen. Det är dessa områden som kommer stiga mest i värde nästa gång bostadsmarknaden rusar. Nerja är ett lysande exempel på ett sådant område. Vi erbjuder utöver försäljning uthyrning av bostäder i vackra Capistrano, samt även i Marbella, Mijas och alla andra populära områden väster om Malaga.

Läs också:

Hyr hus eller lägenheter i Nerja direkt via oss. 

Lite mer om Var och Vad vi erbjuder för bostäder i Spanien.

Artikel om att investera i lägenhet.

Om kommersiella objekt som barer, hotell och pensionat, etc.

Mer om köpprocessen, lån och så vidare vid köp av bostad i Spanien.

4 svar på ”Villa eller lägenhet på Solkusten eller Costa Blanca”

 1. Hej.Är intresserad av lägenhet i spanien .Kan vara ett litet renoveringsobjet i en liten by inte allt för långt från havet.Runt 300-400.000 Mvh Lars & Caroline

 2. Hej! Vi är ett par 60+ som gärna vill prova på att långtidshyra lägenhet med 2 sovrum kök och allrum med stor balkong med havsutsikt..i områdena Fuengirola, El Faro, LaCala..
  och dess närhet…har varit i dessa områden vid flera tillfällen och trivs jättebra…
  kom med förslag
  mvh
  Pia

 3. Hej
  Pensionerat par söker vinterboende i lgh att hyra jan. till och med mars 2020, kan tänka oss lite mindre populära platser.
  Med vänlig hälsning Lasse o Eva
  lars.foslund@hotmail.com
  Publicerat 20190202

Kommentarer är stängda.

Scroll down to content