Nya lägenheter på ritning (off plan) till salu i Nerja

 • Slutsåld. Se också detta projekt (släppt hösten 2023) som alternativ. Centrala lägenheter i Nerja.
 • Nya radhus off plan släppt 2024.
 • Uppdatering Q1: Första betalningarna har kommit in och ingen kom tillbaka till salu. Kommer någon lägenhet tillbaka längre fram i processen hör vi direkt av oss till de som angett intresse. Skriv till info@spanskafastigheter.se för att stå i kö om någon skulle komma tillbaka.
 • Banken har godkänt bygget. Projektet som alltså har kort byggtid då grunden redan är lagd börjar således byggas under våren.
 • Colina är 8 lägenheter i upphöjt läge med havsutsikt i Nerja. Egen urbanisation i avskilt, lugnt läge, med promenadavstånd till centrum och strand. Sol större delen av dagen, eftermiddagssol.
 • 2 sovrum och 1-2 badrum och terrasser.
 • Områdespool och privat garage med uttag elbils-laddare/elcykel.
 • A/C och kök ingår i priset. 1-2 parkeringsplatser under jord likaså.
 • Miljövänligt bygge. Fiberbredband, solenergi för varmvatten, stängd urbanisation, etc.
 • Colina Alta ligger söder om populära San Juan de Capistrano, snett ovanför Capistrano Village. Det är cirka 20-25 minuters promenad till Nerjas mest populära strand, Burriana. Stranden är sedan länge den mest populära stranden. Det senaste året har dessutom flera förbättringar av faciliteter och rengöring etc. genomförts eller fått pengar för att genomföras.
 • Ljudnivå och luftkvalitet är utmärkt i denna upphöjda och lugna del av staden och i just detta område är det nästan ingen trafik alls. Busshållplatser finns dock i den direkta närheten.
 • Priserna på detta projekt förhandlades fram förra hösten då förhandlingsläget var ypperligt. Vi har sedermera under det senaste året fått erbjudanden från flertalet tomtägare i och runt Nerja och kan konstatera att priserna gått upp till den grad att vi kommer inte kunna erbjuda något liknande som Colina Alta, 2 sovrum för under 300 000 €, under en lång tid framöver – om ens någonsin.
 • I slutet på augusti konstaterades det att priserna på bostäder var 4,9 % högre i juli än samma månad för ett år sedan, och det är främst nyproduktion som stiger i pris då efterfrågan på begagnade bostäder sjunkit. På grund av stigande inflation och materialbrist i kölvattnet av pandemin räknar många med att prisökningarna på nyproduktion till och med kan komma att bli markant kraftigare än väntat. Vi kan för övrigt, enligt lagen som reglerar byggemenskaper, inte höja priset (spekulation är annars brukligt för promotions, ju färre bostäder det är kvar ju mer höjer de priset under försäljningens och byggets gång.) på denna lägenhet som nu kommit tillbaka till försäljning, även om vi hade velat. Räkna dock med ett markant högre försäljningsvärde på den vid färdigställande.

info@spanskafastigheter.se

Uppdatering augusti 2022:

När man läser de svenska tidningarna kan man lätt få uppfattningen att allting är försenat och att allt blivit dyrare etc. Detta är inte en allmän sanning. Detta projekt Colina de Alta i Nerja, som exempel, började byggas tidigare i år och man ligger just nu cirka 3 månader före i schemat. Visserligen har visst material blivit dyrare, men annat material har blivit billigare. Priserna kan fortfarande gå upp något förstås, men som det ser ut nu kommer flera byggen, förutsatt att de lagt in korrekt beräknade säkerhetsmarginaler, runtom Spanien hålla budgeten då priserna på material och leveranser håller på att normaliseras under sommaren. Alla byggen kommer inte bli dyrare än beräknat, och vissa hamnar bara något över budget.  Denna bygg-gemenskap hade riktigt bra priser när vi lanserade det och läget som ni kan se på bilden nedan från bygget är ypperligt! Slutligen vill vi tillägga att vi mycket nöjda med byggfirman och de kommer definitivt få i uppdrag att bygga fler av våra kommande projekt. Vårt nästa projekt med bygg-gemenskaper blir i Frigilliana. Radhus i toppen-läge med utsikt över dalen och havet. info@spanskafastigheter.se

Projektet las först ut i vårt nyhetsbrev (vi lägger ut alla projekt med nyproduktion, när möjligt, till denna lista innan vi publicerar offentligt. I de flesta projekt brukar hälften eller något fler säljas i nyhetsbrevs-fasen, och detta projekt var inget undantag.). Klicka här om du vill prenumerera (begagnat och nyproduktion Nerja/Torrox/Malaga/Costa Tropical).

Obs. Vi har också ett par snart nyckelfärdiga lägenheter (ink. ett penthouse) till salu i Nerja. 2-3 sovrum, och 2-3 badrum, flera terrasser med magnifik havsutsikt. Pris från ca. 300 000 € för 2 sovrum. Skriv till oss vid intresse så skickar vi mer information.

Unikt tillfälle att köpa nyproduktion i Nerja

De marker vi förhandlar om i nuläget runtom Costa del Sol har redan slutat gå ner i pris då läget (priserna på Colina Alta de Nerja förhandlades fram under hösten) efter alla positiva vaccin-besked är markant mer optimistiska. Tomtpriser beter sig som börsen. Man tar i beaktande hur man tror läget kommer se ut 6-18 månader längre fram. En annan anledning att att vi fått ner priserna så markant är att detta är en så kallad byggmenskap. Läs mer om det här. Priserna för dessa nybyggda lägenheter i hög byggstandard är ungefär de samma som priserna för äldre, slitna lägenheter i liknande läge och något mindre storlek med 2 sovrum – byggda på 70-talet med tunna väggar och dålig isolering överlag etc.

Bilden är tagen från en drönare, från strax bakom tomtgränsen. Höjden från takterrasserna på byggnaden är ungefär den samma som höjden bilden togs från.

Nerja har vunnit flera internationella utmärkelser de senaste åren och satsar nu hårt på ”Hållbar turism” med upprustning av stränder och vandringsleder och naturparker. En strategi som ligger helt rätt i tiden.

Samtliga lägenheter har havsutsikt på grund av det upphöjda läget (takterrasserna kommer hela 10 meter över marknivå).

Priser: 199 000-349 00 € (se mer detaljerade priser nedan).

Om lägenheterna i Colina Alta de Nerja:

Fullt utrustade kök och A/C multi split med separata termostater som innebär att man kan ställa in olika temperatur i olika rum. Internet-fiber och TV.

Designen är skandinavisk med maximalt ljusinsläpp och ljusa färger som bryts av med mörka detaljer. Väggar, dörrar och tak är vitmålade. Neutrala golv, gråtonade, som matchar terrassen.
Stilren arkitektur med mörkgrå aluminium fönster-karmar och dörrkarmar etc. Ljusa badrum med hög standard på klinkers, kranar etc. Stora fönster och glaspartier på terasserna och kontraster mellan mörka och ljusa detaljer såväl i lägenheterna som på själva byggnaden, pelare, dörrar etc.

 • 1-2 parkeringsplatser under jord, med elbilsladdare ingår. En extra parkering till byggnaden med uttag för att ladda elcyklar.
 • Inbyggda garderober i sovrum, mörkläggnings-jalusier, ljuddämpande material i väggar och golv.
 • Energisnål och modern hiss som är anpassad för rörelsehindrade.
 • ”Private enclosure” (vem som helst kan inte komma in i komplexet).
 • 42 m2 områdespool. Endast boende i komplexet har tillgång till poolen (som är stor med tanke på att det bara är 8 lägenheter). Belysning med rörelsedetektor i och runt poolen.
 • Byggstart strax efter samtliga lägenheter är sålda. Beräknad byggtid ca. 15 månader.

Betalningsplan: 30-40 % vid köpekontrakt, 60-70 % vid påskrift lagfart beroende på bankens bedömning av köpare och lägenhet i fråga. Reservationssumma 3000 €.

Lån aktiveras först vid inflyttning (påskrift lagfart), så man betalar alltså inte ränta under byggtiden.

Gemenskapsavgift fastställs först vid inflyttning men ligger på ca. 1500-1600 € per år.

Skatten beror på lägenhet, men ligger på ca. 400 € och uppåt, per år.

Bankgaranti på alla inbetalda summor via försäkringsbolag/bank.


Vill du reservera en lägenhet eller boka visning av område? E-post: info@spanskafastigheter.se

Är du på plats och vill boka med kort varsel? Kontakta vår huvudmäklare Anders Larsson direkt:

Telefon: 0034 669 738682
Kontor: Calle Pintada 9 (huvudgata nära Balcón de Europa).

Om närområdet:

Det är ett lugnt och välskött område. Den populära marknaden i Nerja på tisdagar anordnas precis i närheten. Colina ligger också gärna gym, tennisbanor, simbassänger och stormarknaderna Mercadona och Supersol. Busshållsplats i närheten. Taxi till stan eller strand för ca. 5 €. Det ligger också restauranger i närområdet. 

Bild på tomten (som ligger precis bortom staketet). Marken kommer höjas och takterrasserna når till och med över lyktstolpen på bilden:

Perspektiv-bilder

Planlösningar

Priser

Obs. Flertalet lägenheter är under reservations-process. När reservationsavtalet är påskrivet förtydligar vi nedan vilken lägenhet som är borttagen för försäljning.

Kö-system. Det är inte ovanligt att det kommer tillbaka någon lägenhet i projekt med nyproduktion i samband med påskrift av köpeavtal. Vi har som vanligt ett kösystem med intressenter för specifika lägenheter som vi kontaktar direkt när/om en lägenhet kommer tillbaka till salu under processen.

Det tillkommer som brukligt på nyproduktion kostnader på cirka 13,5-14,5 % (skatter, advokatkostnad, registrering i fastighetsregister etc).

Uppdaterad senast 11/2 Två lägenheter med 2 sovrum återstår. Båda har bra havsutsikt och stora terrasser. Utsikten från just dessa lägenheter har en mer eller mindre frontal utsikt mot havet. Inget kan byggas framför är viktigt att poängtera.

➊ Två sovrum, ett badrum. Byggyta: 58,98 m2. Terrass: 37,42 m2 – 247 000 € RESERVERAD

Två sovrum, ett badrum. Byggyta: 58,98 m2. Terrass: 15,83 m2 – 232 000 € RESERVERAD

❸ Två sovrum, ett badrum. Byggyta: 58,98 m2. Terrass: 15,83 m2 – 232 000 € RESERVERAD

❹Två sovrum, ett badrum. Byggyta: 63,27 m2. Terrass: 20,56 m2 – 253 000 € Till salu 28/20

RESERVERAD

❺Två sovrum, ett badrum. Byggyta: 52,43 m2. Terrass: 11, 28 m2 – 199 000 €

RESERVERAD

❻Två sovrum, två badrum, 1 toalett. Byggyta: 67,94 m2. Total terrassyta (tre terrasser varav en takterrass): 71,39 m2 – 349 000 €

RESERVERAD

❼Två sovrum, två badrum, plus 1 toalett. Byggyta: 64,12 m2. Total terrassyta: 56,81 m2 (tre terrasser varav en takterrass) – 349 000 €

RESERVERAD

❽Två sovrum, två badrum, 1 toalett. Byggyta: 67,94 m2. Total terrassyta (tre terrasser varav en takterrass): 65,85 m2 – 349 000 €

RESERVERAD

Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information (såsom planlösningar) eller för att boka visning av byggplatsen (även Facetime).

Uthyrnings-potential

Vi tar mer än gärna in lägenheter i detta projekt i vår uthyrnings-portfolio. Efterfrågan på nyproducerat är stark i centrala Nerja, men utbudet är mycket begränsat. Det mesta är byggt på 70- 90-talet och börjar bli slitet. Nya lägenheter har således en stor fördel på denna starka uthyrnings-marknad. Colinas läge i ett lugnt område, men ändå bekvämt gångavstånd till centrum, samt även stranden (1,5 km till burriana stranden, 1 km till centrum) i kombination med rymliga terrasser med havsutsikt, och tillgång till pool dit bara boende har tillträde, är precis vad såväl köpare som uthyrningsgäster söker just nu och förmodligen för en ganska lång tid framöver. De stora, helt öppna och opersonliga komplexens tid är över.

Många köper bostad i Nerja enkom som investering (staden utsågs för bara något år sedan till ”Spain´s rising star”. Läs mer om att investera i Spanien (siffror etc. från olika regioner. Vad det gäller nyproducerade lägenheter så ökar de markant i pris ju närmare färdigställande de kommer. Detta är ett mönster som upprepat sig gång på gång i Nerja de senaste 5 åren, markant prishöjning vid inflyttning.

Om att investera i nybyggda bostäder i Nerja

För några år sedan lanserade vi Terrazas de Ladera [obs, nya bilder från Terrazas 27/1 hittas i föregående länk. Står färdigt precis inom kort. Någon kan då komma ut till salu direkt.] i det vackra området Ladera del Mar. Dessa 26 lägenheter sålde slut på under 3 månader, vilket säger en hel del om hur stark marknaden i Nerja är, och hur stort suget är efter nyproduktion. Det var länge sedan det tog slut på intressanta tomter att bygga nytt på, och de flesta fastigheterna i området är i behov av modernisering. Många hittar därför inte det de söker. Därefter lanserade vi fas 2 Balcón del Mar, ytterligare 22 lägenheter, som sålde slut snabbt Sedan dess har det lanserats Royal Palm (till markant högre priser) och några radhus och enstaka lyxvillor. Även dessa bostäder är slutsålda.

Vi har ett helhelhetskoncept med en inkörd uthyrningskanal mot den europeiska marknaden (inte minst då Sverige) sedan 2012. Vi kan således hjälpa dig att snabbt få igång en uthyrningsverksamhet på din lägenhet i Colina Alta, inklusive allt arbete vad det innebär att tillgodose krav för licenser, marknadsföring, nyckelhantering, etc.

Bilavstånd till:

 • Centrala Nerja : ett par minuter
 • Närmaste golfbana (Baviera): 15 minuter (20 minuter till golfbanan i Anoreta, och 20 till Los Moriscos).
 • Cirka 10 minuter till de världsberömda grottorna där det också planeras en ny golfbana i världsklass.
 • Torrox Costa: 10 minuter
 • La Herradura i Costa Tropical 10 minuter
 • Under 90 minuter till Sierra Nevada (Nerja är en av få platser i världen där man inom bekvämt bilavstånd kan åka skidor på dagen och bada på kvällen)

Nerja storsatsar 2021 och framöver!

 • Staden fortsätter sin storsatsning på att bli ännu mer attraktivt 2021 och framåt. Man har under förra året beviljat miljontals kronor till att ytterligare förbättra stadens kustlinje och stränder.
 • Man har också gett en miljon-skjuts till områdets naturturism. Nerja satsar på Hållbar kvalitets-turism och jobbar för att få certifikatet ”Plan de Calidad Turística”.
 • Hållbarhet och Kvalitet är nyckelorden för Nerjas satsning, och detta innefattar bland annat en satsning på naturparkerna vid Sierra Almijara och Maro.
 • Man har också beslutat att anlägga ny cykelväg till Maro (där grottorna ligger) längs gamla N-340.
 • Flertalet gator rustas upp, man bygger en ny amfiteater och ett nytt bibliotek byggs i de de historiska delarna av Nerja, och man bygger ett nytt hälsocenter i staden.
 • Den efterlängtade nya Marinan som Torrox och Nerjas kommuner vill se färdigställas de närmaste åren kommer förhoppningsvis nå en finansiell lösning redan under 2021.
 • Nerjas Reningsverk är inne i sin sista konstruktionsfas (det har varit i en test-fas sedan oktober) och står färdigt 2021.
 • Man har godkänt anläggandet av en ny golfbana (som Larios planerar bygga) som kommer hålla absolut toppklass.
 • Man planerar dessutom en ny strandpromenad vid Playazo, vilket är ett led i den omtalade strandpromenaden som ska binda samman hela Costa del Sol.

Mer läsnin

Prisvärda lägenheter i grannområdet Rincon.

Översikt nyproduktion Nerja

Översikt nyproduktion Costa del Sol

Om att låna i spansk bank

Vanliga frågor om bostadsköp i SpanienVanliga frågor och svar om bostadsköp i Spanien

info@spanskafastigheter.se


Publicerat

i


Etiketter: