Benalmádena – guide till sevärdheter och stränder etc.

Reseguide till Benalmádena – ett resmål för hela familjen

Benalmedena är en stad i södra Spanien belägen 11 km väster om Malaga, mellan städerna Torremolinos och Fuengirola. Benalmadena är uppdelad i tre olika delar. Benalmadena Pueblo är en del som tillhör den ursprungliga, typiskt andalusiska, byn och som är belägen i bergen, Benalmadena Costa är stadens kustremsa där du hittar de flesta hotellen, och i Arroya del la Miel kan du uppleva ett större utbud av aktiviteter tack vare alla barer och restauranger. I Arroya del la Miel återfinns också tågstationen som smidigt kan ta dig vidare till Malaga eller Fuengirola. Ska du längre västerut (om så ända ner till Gibraltar) så finns det bra bussförbindelser.

Benalmadena ligger som sagt nära Malaga, bara 2 mil därifrån, vilket gör det enkelt att ta sig dit. Tar du dig först till Malaga via flyg kan du enkelt köra därifrån till staden med bil. Det finns mängder av företag som erbjuder uthyrning och du kan även hämta upp en hyrbil redan på flygplatsen efter du har landat.

Sevärdheter Benalmadena

Benalmadena är ett område som går en mycket spännande framtid till mötes. Staden är ett i synnerhet populärt resmål för barnfamiljer och reser du som en familj finns det gott om aktiviteter som gör varje familjemedlem mer än nöjd. Några av favoriterna att besöka för barn är exempelvis fjärilshuset (Butterfly Park), Sea Life (stå i en genomskinlig tunnel och betrakta hajar och bläckfiskar etc.), Delfinarium (det går också att boka båtturer i marinan för att titta på vilda delfiner i öppet hav), Paloma parken, den berömda linbanan, Tivoli World och mycket mer. Fjärilshuset är det största i hela Europa och här kan ni beskåda mer än 1500 exotiska fjärilssorter, medan ni i sealife kan förtrollat studera färgglada fiskar, hajar, sjöhästar, havssköldpaddor och muränor. När ni har skådat det vackra djurlivet som gömmer sig bakom dessa dörrar kan en tur i parken Paloma sitta fint. I denna park som nu blivit ett djurreservat kan ni skåda djur i mer fria och nära förhållanden. Här vandrar djuren nämligen fritt. Missa heller inte Jardon de las Aguilas som inhyser mängder av mäktiga rovfåglar. Monumentet Castillo de Colomares, som är en hyllning till upptäckten av Amerika av Christofer Columbus, ligger i närheten.

Castillo de Colomares dedikerat till christofer Columbus

För de mer fartfyllda eller utsiktsfyllda äventyren är det bara att ta sikte mot linbanan och tivolit. Linbanan som heter Teleferico Benalmadena tar dig på 15 minuter upp till Calamorro som är en av de högsta punkterna på hela kusten. Hela 800 meter upp når den och både därifrån och hela vägen dit bjuds du på en mirakulös utsikt som det inte går att slita blicken från. När ni väl nått toppen lever ett helt fågelliv med mer än 60 olika arter ovanför era huvuden.

När ni känner er redo för mer fart och underhållning kan ni ta er till Tivoli World Benalmadena som är den största i Malaga och som man satsar astronomiska summor på att bygga ut ytterligare med spännande attraktioner som Formel 1-liknande banor, ”Mount Everest-upplevelser” och mycket mer för både små och stora besökare.

 

Men det är inte bara på land som detta område fyller besökaren med förundran och spännande sightseeing. Även till havs finns det mycket som lockar både turister och semesterboende. Här finns förutom vackra sandstränder och det ständiga Medelhavet också hamnar med exklusiva båtar. I hamnen Puerto Marina hittar du stadens relativt lyxiga hamn som är en riktig skönhet och har en kapacitet för mer än 1000 yachter och båtar. Att den har utsetts till världens bästa hamn två gånger är något du kommer förstå när du bsöker den på plats. Anledningen till utmärkelsen beror mycket på den vackra arkitekturen som består av en slags mix av arabiska, andalusiska och indiska byggnader som kombineras på ett fantastiskt sätt. Här är det verkligen värt ett besök för att njuta av atmosfären. Om du är här på semester med vännerna kan du återkomma till denna hamn senare på kvällen för att uppleva stadens nattliv. Det är nämligen här som många samlas för att äta tapas, dricka öl och prata i timmar.

Hamnen i Benalmádena

Strand-guide och aktiviteter Benalmádena

Carvajal stranden

Benalmadenas stränder är nästan 10 kilometer och drar till sig många besökare som är sugna på strandaktiviteter. På grund av de långa sträckorna är dessa stränder utmärkta för strandpromenader vilket gör att du kan få se vad alla delar har att erbjuda samt får en pedagogisk överblick av naturen och kustkanten. På stränderna kan du välja om du vill slappna av med en bok i en lugnare vik eller om du hellre föredrar att vara i rörelse. Många familjer rör sig mot Carvajal Beach då denna är mycket barnvänlig och bjuder in till aktiviteter. Här finns dessutom strandbarer och restauranger för föräldrarna eller när magarna börjar kurra. Här kan du med all fördel därför spendera en hel dag utan problem. Det kan också vara värt att ta sig en promenad längs den 700 meter långa stranden Malapesquera beach. Tack vare strandens relativt centrala läge kan du ta enkelt ta dig hit till fots och här kan du med all fördel njuta av din solsemester i tillhörande solstolar och parasoller.

Befinner du dig i staden kan du smidigt också promenera ner till stranden Torre Bermeja Beach. Denna 600 meter långa sandstrand erbjuder mängder av aktiviteter såsom vindsurfing, volleyboll, vattenskoter och mycket mer. Så vill du avlägsna dig lite från strandkanten kan du boka en av detta vattensporter och testa din tur på vågorna.

Förutom att upptäcka vad naturen och alla sevärdheter har att erbjuda rekommenderar vi också att äta er igenom det kulinariska utbudet. Stadens alla delar bjuder på mängder av olika restauranger som är värda en visit. Här är både det andalusiska och det internationella köket väl representerade. Du hittar mängder av restauranger både inne i staden, längs stränderna och vid hamnen. Topp 10 restauranger enligt Tripadvisors användare. Vi rekommenderar att du hyr en bil för att lätt ta dig runt i staden för att variera era utflykter och passa på att testa vad varje hörn har att erbjuda. Vill du sedan expandera dina vyer ännu mer är det lätt att ta sig ut till kringliggande städer.

I Benalmadena återfinns också Costa del Sols enda ishall, där bland annat (förstås) svenskar som bor i området spelar ishockey. Främst är dock ishallen populär för barn som vill testa på att åka skridskor. Det är något speciellt med att kunna åka skridskor och bada i havet en och samma dag.

Efter en lång dag med mycket att både se och uppleva vill många dra sig tillbaka till sina boenden för att vila upp sig inför en ny dag med mer att utforska. Men för de nattliga själar som är sugna på att uppleva nattlivet i Benalmadena finns det mängder av möjligheter. Känner du för att utmana turen kan du ta dig till casinot som ligger beläget i stan. Annars kan du ta ner till hamnen som alltid garanterar ett nattliv med högt tempo. I marinans hippaste barer kan du sitta och njuta av drinkar och socialisera i timmar tills solen stiger upp igen. Om du är en riktig partyperson kan du låta nätterna bli långa här – barerna har nämligen öppet till sent, mycket sent.

Med ett så varierande stad med så mycket att erbjuda för hela familjen blir kanske även du sugna på att skaffa ett semesterboende här när resan är slut. Låt oss därför ta en titt på bostadsmarknaden i Benalmádena.

Bostadsmarknaden Benalmadena – hus och lägenheter till salu

Benalmádena är för många ett billigare alternativ till dyra Puerto Banus, Marbella. Området är mycket attraktivt för Skandinaver, på grund av det breda utbudet av aktiviteter i området, samt närheten till Malaga flygplats.

Vi har flertalet resale objekt och nyproduktion i och runt Benalmadena till salu. Vi rekommenderar främst detta projekt i Benalmadena. Priserna ligger från cirka 250 000 € för en lägenhet med 3 sovrum och 2 badrum. Upp till 25 % billigare än motsvarande kvalitet och läge i staden.

Ett annat område som är intressant är Reserva del Higueron som ligger precis mellan, Benalmadena och Fuengirola. Här hittas fina hus och lägenheter i ett exklusivt område med 24 timmars säkerhetsvakt i området.  Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för västra Costa del Sol här för att få information om dessa fastigheter, samt andra objekt av särskilt intresse i och omkring Benalmadena.

Skriv till info@spanskafastigheter.se och berätta om vilken typ av lägenhet eller hus du söker i Benalmadena, nyproduktion eller begagnat, så återkommer vi med en rapport om de bästa köpen här och nu.

Hotell-boende i Benalmadena

Vill du hyra lägenhet eller hus, eller boka hotell i Estepona? Då rekommenderas främst nedanstående aktörer som har såväl de bästa priserna som utbudet:
Hotels-com rekommenderas pga lägsta pris garanti på hotell
Ska du hyra bil rekommenderas att du läser denna artikel.
De flesta av våra klienter hyr bil i området via billiga Holiday Auto

Läs också:

Billiga flyg till bland annat Malaga (som är flygplatsen du landar på om du ska till Benalmadena. Den ligger cirka 11 km bort).

Om att hyra hus eller lägenhet i Spanien

Översikt över bästa nyproduktionen på Solkusten

Guide till Costa del Sol

→Allt du behöver veta om att investera i Spanien