Nya och stora lyxhus med infinitypooler vid Capistrano Village i Nerja

Hus med 5-7 sovrum med källarvåning för Spa/gym, (eller annan valfri lösning eller ytterligare 2 sovrum, totalt 7 som mest).

Se också dessa fristående lyxvillor i upphöjt sydläge i Nerja. Los Arcos. De är det mest rekommenderade lyxvillorna på Costa del Sol under 2023.

Det står ytterligare två sålda hus på tomten som snart färdiga. Det tredje och sista huset byggs också för fullt. Det står färdigt innan årskiftet. Tidigast november 2022. Detta spektakulära hus blir det största av de tre. Hela övervåningen är vardagsrum och kök med spis mitt i, glasad runtomkring. Automatiskt ljusinsläpp i trapphus. 4 sovrum på nedre plan, ytterligare sovrum eller badrum på bottenvåning om så önskas. Mycket ljusinsläpp från alla håll. Allt material håller absolut högsta klass rakt igenom.

Det som får detta lyxhus att sticka ut jämte konkurrensen på Costa del Sol är:

1. Det upphöjda läget i en blomstrande miljö med utsikt över havet. Man har länge velat bygga på denna eftertraktade pärla till tomt, men inte lyckats genomföra det förrän nu.

2. Att det är stort (upp till 7 sovrum om man så önskar, eller ex. 4 sovrum och Spa-avdelning/gym till exempel).

3. Att det är designat i en modern, men ändå tidlös och andalusiskt präglad arkitektur (många lyxvillor längs kusten är i mångas tycke alltför stelt modernt designade).

4. Att det ligger i ett läge nära såväl centrum som strand (900 meter). Det är annars kutym att villor i denna klass ligger något avskilt, relativt långt från det mesta.

Bilder.

Perspektivbilder gjorda för det tredje huset, samt demonstration av hur källaren skulle kunna se ut eller användas, etc. Stora möjligheter för individuell anpassning:

Bilder från bygget 22/2:

Se drönar-video över tomten och dess läge i Nerja nedan (videon gjordes vid release för de första husen för ett par år sedan):

Nerja är dessutom den mest eftertraktade kustorten i södra Spanien, och har de senaste åren vunnit flera välförtjänta, internationella utmärkelser. Efterfrågan av större, nybyggda lyxhus har länge varit stark, men utbudet begränsat i de centrala delarna av staden. Läs mer om Nerja i vår stora guide till staden.

Mer om dessa lyxhus i Nerja  – Villas Romana

Det finns stora möjligheter för köparen att själv vara med och bestämma hur denne vill ha det, antal sovrum, relaxavdelning/spa, etc. 

Fokus från arkitekten ligger på mycket ljusinsläpp och han har inkorporerat många sinnrika detaljer i planlösningen. Man kan till exempel se ner till bottenvåning från övervåningen, det är ljusinsläpp vid trapp-utrymmen, etc. De små detaljerna i detta hus är fantastiskt genomtänkta. Dessutom har den förste köparen av det första huset, en svensk byggare, ytterligare förfinat arkitekturen med snillrika lösningar för till exempel sömlös integrering av poolområdet och terrassen vilket skapar ett mycket originellt, estetiskt uttryck. Träffa vår mäklare på hans kontor i Nerja och vi går igenom de olika möjligheterna med huset för dig.

Tomt: 500 m2 (grönytor såväl framför som bakom huset med möjlighet till viss odling om man så önskar)
Hus på 3 plan med utsikt över Medelhavet. Beläget i ett av de mest eftersökta områden, upphöjda i en omgivning präglad av grönska, blommor och färger. 15 minuters promenad till Burriana-stranden.

 • Sol hela dagen, sydläge.
 • Privat infinity saltvatten-pool, uppvärmd.
 • Flertalet stora terrasser.
 • Privat parkering.
Infinity pool

Nedervåning: 

Storleken på denna våning är på ca 127 m2 med ett stort öppet och fullt utrustat kök i högsta standard. Dörr som leder ut ut till en härlig frukostterrass från köket. 4 sovrum 4 badrum.

Övervåning:

Storlek ca 85 m2. Stort vardagsrum med kök. Utgång till en fantastisk terrass i söderläge med enorm utsikt över havet.

Källarvåning:

Storlek ca 95 m2. Här finns det möjlighet att endera göra till exempel 3 extra sovrum med badrum, men det skulle också gå gå att ändra till vinkällare, spa-utrymme med bastu, gym, eller liknande.

Trädgård, stora glaspartiet med maximalt insläpp av ljus. Modern stil, men ändå med en andalusisk känsla. 70 kvm terrass med utekök och grill-område.

Bilden nedan är tagen från markplan i ett tidigt skede av byggprocessen för hus 1 och 2. Observera att husen kommer markant högre upp (upp till 6 meter från takterrass) när de står klara.

Detaljer:

 • Sovrum: 4-7 (beroende på hur du vill använda bottenvåningen). Alla sovrum är en-suite.
 • Badrum: 4.
 • Boyta: 308 m2.
 • Tomtyta: 500 m2.
 • Infinity-pool med saltvatten med belysning och utedusch.
 • Utekök vid poolen ingår också.
 • Parkering: carport och garage med automatiska dörrar.
 • Läge: Syd.
 • A/C: varmt och kallt.
 • Solpaneler på taket för varmvatten.
 • Trädgårds och pool-belysning.
 • Gräs, träd och buskar enligt ritning ingår.
 • Fullt utrustat, toppmodernt kök.
 • Tvättstuga med tvättmaskin torktumlare etc.
 • Vägghängda nya moderna toaletter.
 • Vattenburen golvvärme i hela huset ink. källarplan.
 • Elegant möblering i högsta klass ingår i priset.

– Nära stormarknader, restauranger och stadens centrum, stranden, sportklubbar och tennisbanor, etc. 40 minuter från flygplatsen i Malaga.

Referens: SFvillasRomana
Pris: 1650 000 €
Moms och andra avgifter på 14 % tillkommer.

Planlösningar:

Se även detta totalrenoverade lyxhus med totalt 6 sovrum (separat lägenhet) och pool i Capistrano Village.

Enorm uthyrningspotential

Det är svårt att avgöra uthyrningspotentialen på ett sådant här lyxhus då denna produkt inte finns i Nerja. Alldeles i närheten ligger dock ett hus i något sämre läge, och som är något mindre och mycket äldre (men i okej skick). Detta hyrs ut runt 40 veckor per år för en genomsnittlig intäkt per vecka på 2300 €. Detta hus drar alltså in ca. 92000 € per år. Ett annat exempel är (ännu större hus, dock en bra bit utanför Nerja samt inte nytt) ett större lyxhus mot Frigiliana som redan i oktober hade (detta var i början på året, innan pandemin slog till) en beläggning på 50 % för 2020 och som hade en genomsnittlig veckokostnad på 4600 €.  För den som köper Villas Romana som en ren investering finns det flera olika idéer att utforska. Potentialen är enorm då trycket efter denna typ av lyxhus är mycket stort på den internationella marknaden. Costa del Sol lockar en mer och mer exklusiv turism, men problemet är bristen på lyxobjekt i centrala lägen. Det är sedan länge big business att hyra ut denna typ av objekt i vissa delar av Marbella-området. Se till exempel denna.).

Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information och bilder. Visningar kan anordnas även på helger.
Vill du ha koll på kommande projekt i och runt Nerja? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev här.

Se också:

Nerja anses vara Costa del Sols pärla

Nerja är en av de mest eftersökta destinationer på Costa del Sol med totalt 13 km stränder som erbjuder en mängd olika vattensporter och små vikar för dem som söker lugn och ro. En gång i tiden var Nerja en charmig fiskeby och detta märks. Staden är en av få ställen som lyckats bevara sin traditionella charm med smala kullerstensgator, vitkalkade hus och typiskt spanska torg. Samtidigt finns här alla moderna bekvämligheter med många gatubutiker, tapasbarer och ett brett utbud av restauranger att välja från (över 300!).

Nerja har bra kommunikationer, och ligger bara 45 minuters bilresa från Pablo Ruiz Picasso International Airport i Malaga och det är drygt 35 minuter till Málaga tågstation som förbinder Malaga – Madrid på 2 timmar 30 minuter. Golfbanan Baviera ligger inom 20 minuters bilresa. Skidbackarna i Sierra Nevada i Granada ligger lite över en timmes bilresa bort.

Inbäddat vid foten av Sierra Almijara har Nerja ett unikt mikroklimat med temperaturer från 15-25º grader på vintern och 25-32º på sommaren. Med mer än 320 soldagar per år, vilket gör det till en av de bästa platserna att bo på i Europa.

Staden Nerja  blev för övrigt utnämnd till Spaniens vackraste kustby i en internationell omröstning förra året och staden slår nya rekord på uthyrningsmarknaden varje säsong. Nuförtiden sträcker sig högsäsongen långt in i hösten (detta innebär högre uthyrningspriser överlag), och objekt i bra lägen har en beläggning på i genomsnitt 44 veckor per år. En stor fördel för detta projekt är att det är nybyggt. Det finns väldigt få nybyggda fastigheter i staden och alltmer kräsna turister kräver moderna boenden – och är beredda att betala för det!

En akilleshäl för Nerja har länge varit bristen på reningsverk. Det efterlängtade reningsverket kommer dock att invigas 2020. Dessutom har de nya styrande i Axarquía lovat att genomföra projektet med marinan i Penoncillo (strax utanför Nerja). I samband med detta har aktörer bland annat också börjat titta på möjligheterna att uppföra en ny golfbana i området. Den starka spanska ekonomin har återhämtat sig och i och med det börjar man genomföra planerade, större investeringar som inte blev av i och med den stora krisen 2008.

Juni 2018. Euroweekly angående Nerjas rad av internationella utmärkelser den senaste tiden: ”With the awards reportedly judged on the increases in positive reviews, searches and booking interests, they merely demonstrate the growth of the town’s appeal, not how wonderful a destination it is.”

Under Corona-krisen har dessutom Nerja avsatt miljontals Euro till att rusta upp stränder, vandringsleder, naturparker och man bygger även nytt hälsocenter, amfiteater, bibliotek etc. Framtiden ser ljus ut för östra Costa del Sol i allmänhet och för Nerja i synnerhet.

Bilavstånd till:

– Närmaste golfbana (Baviera): 15-20 minuter (20 minuter till golfbanan i Anoreta, och 20 till Los Moriscos)

– Flygplatsen i Malaga: 40 minuter

Torrox Costa: 10 minuter

4 svar på ”Nya och stora lyxhus med infinitypooler vid Capistrano Village i Nerja”

 1. Hej Anders, i din artikel om stora villor skriver du om höga hyresintäckter per vecka. Finns det något underlag för detta ? I så fall är jag intresserad av en större villa både för egen del och uthyrning.
  Per

Kommentarer är stängda.

Scroll down to content