Torre del Mar – guide till en av spanjorernas semesterfavoriter

Torre del Mar på Costa del Sol har länge varit en populär semesterort för Spanjorer, men har av någon besynnerlig anledning befunnit sig under den europeiska radarn, även om det ändrat på sig mer och mer på sistone med en större tillströmning av internationella turister och efter Coronakrisen ökar sökningar för lägenheter och hus i Torre del Mar markant. Priserna är helt enkelt lägre där än i orter som Nerja, Marbella eller Malaga. Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för östra Costa del Sol (Nerja, Torrox etc) och Costa Tropical här. Nyhetsbrevet berör bostäder till salu, ej uthyrning.

Turismen är som allra mest frenetisk juli och augusti, resten av tiden är lite lugnare men nuförtiden bor det människor från hela världen i staden. Detta är alltså även en ort som rekommenderas för dig som vill ha liv och rörelse året runt.

Fram till 70-talet var Torre del Mar en sömnig liten fiskeby vilket präglat dess själ. Staden är numera en mycket attraktiv blandning av bostadsort och semesterby. Stämningen är avslappnad, men det erbjuds ändå allsköns aktiviteter vid till exempel stranden för de som är intresserade. Och restaurangerna och barerna etc. är anpassade efter de spanska invånarnas och spanska turisters tycke och smak. Här regerar små mysiga chiringuitos över McDonald´s. Torre del Mar är för övrigt känt för sin kulinariska specialitet i form av friterad fisk.

Saker att se och göra i Torre del Mar

Ett av områdets mest populära besöksmål är AquaVelis Water Park. Vattenparken är normalt sett öppen mellan juni och september. Över 20 vattenrännor och flera åkattraktioner för barn.

Den vackraste och mest besökta platsen i Torre del Mar är strandpromenaden Paseo Maritimo de Poniente med en vit strand som aldrig tycks nå sin ände. Torre del Mars stränder är kända för sin renhet och skönhet och sträcker sig 4 kilometer.  Alldeles i närheten ligger Caleta de Vélez och dess stora och fina marina. Ett måste att besöka!

Även om Torre del Mar är en lugn stad större delen av året finns det rikligt med barer och diskotek. Det populäraste barområdet heter El Copo dit folk anländer från hela Andalusien för att festa fredag och lördag.

Omgivningarna runt Torre del Mar är väl lämpade för vandringar, och det är mycket populärt att strosa runt i stadens bergsmiljöer.

Det finns 2 golfbanor i närområdet. Den närmaste är den populära Baviera golf (som även precis inlett en ny gastronomisk storsatsning för den som vill äta extra gott) som ligger endast 2 km. bort.

Områdets växande popularitet har bidragit till att det öppnats internationella skolor, seglingssällskap, köpcentrum osv. Vi rekommenderar Torre del Mar för såväl turisten som för den som vill bosätta sig på Costa del Sol.

Om olyckan är framme – viktiga telefonnummer

 • Det svenska konsulatet ligger i Malaga, närmare bestämt på Calle Córdoba 6. Öppettiderna är normalt 10-13. Telefonnummer till konsulatet: +34 952 604 383 
 • Sveriges ambassad i Madrid +34 917 02 20 00
 • Skulle du råka ut för ett brott så är det lämpligaste att du besöker polisstationen i Torre del Mar. Calle Puerta del Mar 4, Torre del Mar, Malaga 29740 (se karta nedan).
 • Telefon: (0034) 952046500
 • Nödnumret i Spanien är det samma som i Sverige: 112. 
 • Om du behöver kontakta polisen via telefon ring 091.
 • Svenska Kyrkan i Fuengirola är fortfarande aktiv. Även om så många kanske inte vänder sig dit när man stöter på problem kan det ändå vara bra att känna till att de har en jourtelefon: +34 675 945 929.

Hus och lägenheter till salu Torre del Mar

Vi har duktiga intagare för hus och lägenheter i Torre del Mar (generellt sett är priserna på bostäder mycket prisvärda här) med omnejd, begagnade bostäder såväl som nyproduktion. Hör av dig med en intresseanmälan om du inte hittar någonting som passar just dig på vår hemsida. Info@spanskafastigheter.se

Fakta Torre del Mar

 • Torre del Mar ligger 30 km från Malaga centrum och 20 km från Nerja.
 • 4 km till huvudorten i Axarquia, den historiska staden Velez-Malaga.
 • Över 15000 permanenta invånare, men mellan juni och september bor här över 150 000 individer.
 • Den mest populära festivalen hålls 15 juli till Virgen del Carmens ära.
 • I området odlas bland annat (tack vare det subtropiska klimatet) sockerrottingen, avokado, kiwi och mango.
Månsken över medelhavet


Läs också:

Nyproduktion Costa del Sol översikt.

Vårt utbud av bostäder i Spanien

Hitta bra hotell i Torre Del Mar

Flyga billigt till Spanien

Hus och lägenheter uthyres i bland annat Torre del Mar