Bästa köp av bostäder i Nerja just nu till salu (uppdateras kontinuerligt)

Är du på plats och vill boka visning med kort varsel? För snabbast behandling skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se Telefon: 0034 669 738682

Övriga ärenden hänvisas till info@spanskafastigheter.se

Vi står inför en spännande tid på fastighetsmarknaden. Under sommar och höst 2024 förväntar vi oss att utbudet minskar och priserna ökar snabbare. Den senaste tidens kraftiga försäljning av länge listade objekt, tillsammans med förväntningar om att ECB sänker räntorna, bidrar till detta. Trots detta finns fortfarande möjligheter för köpare att göra goda affärer. Många säljare behöver sälja snabbt eller har listat vid fel tidpunkt, vilket skapar ett fördelaktigt förhandlingsläge med möjlighet att få ner utgångspriserna med cirka 5-15 %.

Observera att 1 av 4 försäljningar 2024 är ”underhand”, det rör sig alltså om bostäder som inte hinner ut [vissa ägare vill heller inte lägga ut sina fastigheter offentligt] online innan vi säljer dem. 

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för Nerja här. Vi har fått och kommer fortsätta att få in flera objekt av särskilt intresse under 2024 som vi lägger ut i nyhetsbrevet 1-2 veckor innan vi lägger ut det offentligt. Såväl mindre begagnade objekt som större, nyproducerade objekt (lägenhetshus och lyxvillor etc.).
Här hittar du alla våra objekt till salu i Nerja i ett enda flöde.

Våra utvalda begagnade eller nyckelfärdiga objekt i Nerja nedan:

Söker du i första hand nybyggda bostäder i Nerja? För de bästa köpen av nyproducerade lägenheter eller hus, ink. lyxvillor, i Nerja läs istället denna artikel om nyproduktion. Vi har flertalet projekt på gång efter sommaren 2024. Det nedanstående projektet är det som vi främst rekommenderar för den som söker hus på ritning:

Nytt projekt vid Capistrano Village

2024: Nytt projekt i Nerja med 8 stora off plan radhus med privata pooler och takterrasser med havsutsikt. Även gemenskapspool samt privata parkeringar inom det stängda området. Hög standard rakt igenom. Läs mer här.

Hittar du inte vad du söker i Nerja? Missa inte detta alternativ: Unikt strandprojekt Almerimar (cirka en timma från Nerja). Snabbt säljande lägenheter belägna precis på stranden. Bra pris i första fasen! (börjar byggas efter sommaren).

Bästa köp i Nerja – olika prisklasser

Fristående hus i Capistrano Village med stor privat trädgård. 450 000 €. Ny i maj!

Fristående villa Puerto Blanquillo. 3 sovrum, 3 badrum. Havsutsikt. 535 000 €. Mäklarens rekommendation!

Stor villa med privat pool och takterrass i La Exotica. 595 000 €

Nyckelfärdig lägenhet Royal Palm Nerja – 3 sovrum 465 000 € (prissänkt från 496 000 € 30/5)

Grön energivilla till salu i Frigiliana utanför Nerja -stor odlingstomt och solpaneler. 375 000 €


Prisvärt radhus med takterrass i Casablanca i Nerja. 340 000 €: Ny i maj. Mäklarens rekommendation!

Renoverat radhus, Los Olivos. 335 000 €

2 fristående bostäder i en fastighet, Maro. Havsutsikt. 340 000 €.!

Bungalow med 2 sovrum och solig terrass i Oasis de Capistrano. 280 000 €. Ny i mars!

Radhus med 4 sovrum och 4 privata uteplatser i Gated Community. 339 000 €

Radhus Alhambra. Stor terrass i söderläge. 295 000 €

Hus med privat pool mellan Nerja och Frigiliana. 299 000 €

Radhus med privat pool och 3 sovrum i Frigiliana. 297 000 €

Nyckelfärdig lägenhet Nerja. 2 sovrum, stor terrass. Grym havsutsikt. 339 000 €. Mäklarens rekommendation!

Helt nybyggd lägenhet med 1 sovrum i Ladera del Mar. 279 000 €. 255 000 € Prissänkt.


Lägenhet med 2 sovrum och havsutsikt, San Juan de Capistrano. 198 000 €. Ny i juni!

Lägenhet i Oasis Capistrano – 1 sovrum och utsikt över fruktträd mot havet. 199 000 € Ny i juni!

Lägenhet med 2 sovrum i Oasis de Capistrano. Solterrass. 280 000 €

Lägenhet med havsutsikt och inglasad terrass, 2 sovrum, Almijara. 219 000 € Prissänkt maj!

Fin lägenhet med 2 sovrum nära Torrecilla stranden, 5 minuter från centrum. 225 000 €.

Radhus nära Burriana. 275 000 € Ny i maj!

Radhus Frigiliana. 3 sovrum. 190 000 €.

Lägenhet med 1 sovrum och en liten trädgård i Capistrano Village. 189 000 €

Lägenhet med 2 sovrum och fin havsutsikt i San Juan de Capistrano. 210 000 €

Fint radhus i Algarrobo, stora terrasser och liten trädgård med fruktträd. 275 000 €


Lägenhet med 1 sovrum och stor terrass i Capistrano Village. 159 000 €


Observera att de flesta lyxvillor vi säljer säljes diskret ”under hand” och läggs aldrig ut offentligt. info@spanskafastigheter.se

Fristående hus med 5 sovrum och privat pool i Alhambra i Nerja. 649 000 € Ny i maj!

Villa med privat pool, takterrass, vinkällare etc i Punta Lara. 675 000 €

Stor villa Chimenea. 875 000 % 835 000 € Ny i april! (Prissänkt)

Stort hus med 4 sovrum och 7 terrasser i Casablanca, Punta Lara. 645 000 €.

Villa i Cortijo San Rafael Frigiliana. Mycket hus för pengarna! 550 000 €

Helt nyrenoverad villa med 4 sovrum och privat pool och spa. La Noria. 630 000 €

Stort hus med privat pool i lantligt läge i Nerja.

Radhus i Burriana – 4 sovrum. 525 000 €

Mycket stor lägenhet med 3 sovrum på Torrecilla stranden. 549 000 €

Lyxvilla Frigiliana, Cortijo San Rafael. 1450 000 €

För nyproducerade lyxvillor i Nerja läs den särskilda artikeln om nyproduktion.


Har du funderingar kring någon av bostäderna? Skriv till info@spanskafastigheter.se Är du på plats och snabbt vill boka visning med vår mäklare Anders Larsson? Ring då 0034 669 738682. Eller besök vårt huvudkontor på Calle Pintada 9.

Läs också vår stora artikel om att investera i Spanien.

Vi uppdaterar denna artikel kontinuerligt (se längst ner i artikeln för nyheter som på ena eller andra sättet kan påverka bostadsmarknaden i staden). Normalt sett är perioden innan och efter högsäsongen de bästa månaderna på året att besöka Nerja för visningar eftersom de flesta lägger ut sina bostäder för försäljning under hösten och efter årskiftet. Även om det är rekordfå som vill sälja just nu lär det dock komma flera intressanta objekt under året då flera bostadsägare skjutit upp försäljningen i flera år nu. Många av dessa kommer dock under året vilja sälja sina bostäder diskret, underhand, och önskar således inte att mäklare lägger upp dem i databaser. Det är därför viktigt att du skriver direkt till oss först och anger vad och var du söker så vi kan matcha dig med det bästa köpet här och nu.

Många säljare går inte längre med på att ta undan en bostad från försäljning i väntan på att köpare väntar på besked från banken angående lån (då det står flera andra köpare runt hörnet som kan betala direkt). Det är alltså därför viktigt att du har finanserna klara före du åker ner för visningar.

Vår samarbetspartner kontaktar flera olika banker för din räkning (kostnadsfritt) och du får snabbt svar med olika alternativ

Behöver du lån i spansk bank ta upp detta med oss i god tid innan du kommer ner. Läs mer om att låna i Spanien.

Se också:

Skriv till info@spanskafastigheter.se för fler bilder/information eller för att boka tid för visning.

Besöksadress: Calle Pintada 9, Nerja. ☎: 0034 669 738 682. Gör som tusentals andra svenskar och Klicka här för att prenumerera på kommande nyhetsbrev.

Besök gärna vår Facebook-sida. Över 15000 följare.

Det händer positiva saker i Nerja 2024 och framöver!

Nerja i topp – igen

Nerja har röstats fram som en toppdestination av semesterfirare enligt en nyligen genomförd (maj) undersökning av Which Magazine. Över 1 000 resenärer deltog och lyfte fram Nerja för dess vackra stränder, inbjudande strandpromenad och mångsidiga kulinariska scen. Staden uppskattades för sin blandning av traditionell andalusisk charm och moderna bekvämligheter.

Lättnader för påfyllning pooler Costa del Sol

Den 23 maj 2023 meddelade Junta de Andalucía att förbudet mot att fylla privata pooler hävs. Beslutet togs efter betydande förbättringar av vattenresurserna i regionen tack vare de senaste regnen. Detta beslut är en del av en serie lättnader som införts efter att vattenbristen minskat, vilket även inkluderar avskaffandet av andra restriktioner som infördes för att hantera vattenbristen.

Ingen stark turismfobi i Andalusien

Svenska Magasinet beskriver hur turismfobin, som det pratats om en hel del på sistone, är mindre stark i Andalusien jämfört med andra regioner i Spanien. Undersökningar visar att invånarna i Andalusien generellt sett har en mer positiv inställning till turister och turismens påverkan på ekonomin. Trots den ökade turistströmmen under de senaste åren, har den lokala befolkningen lyckats balansera fördelarna och utmaningarna med turism.

Nerjas stora Residentfest hölls den 28 april på Plaza de España. Festen firade de utländska medborgare som valt att bo i Nerja. Med nästan 8000 utländska invånare från 84 länder är Nerja en kulturell smältdegel vilket understryks av Ana María Muñoz, ansvarig för utländska invånare.

Nerja och Frigiliana i fokus på internationellt forum. Orterna fick uppmärksamhet på ett internationellt forum i Fuengirola. Alltfler turister från hela världen får upp ögonen för deras genuint spanska charm. Sydkoreas turistminister lyfte fram byarnas autentiska spanska känsla och framhävde att det nu kommer bli lättare än någonsin att ta sig till Nerja från Sydkorea. Under forumet diskuterade också Nerjas borgmästare hållbar turism för att bevara byarnas charm och natur. Just satsningen på hållbar turism i kombination med upprustning av vandringsleder och stränder och det fantastiska utbudet av mat har vi framhållit i flera år i vårt nyhetsbrev kommer leda till en allt bredare och mer kvalitativ turism/investeringsbas. Nerja har gjort det mesta rätt sedan 2020. Nu börjar det ge rejält med frukt.

Nerja i mat-toppen:

Nerja och Vélez-Málaga håller på att bli nya kulinariska “hotspots” på östra sidan med restauranger representerade bland de 23 utvalda i den prestigefyllda Michelinguiden. Dessa utmärkelser ansluter sig till de totalt 783 restauranger runtom Spanien som hyllas för sin kulinariska skicklighet och sitt bidrag till det gastronomiska landskapet. Bland de hedrade etablissemangen finns välkända pärlor som Oliva och Sollun (granne med vårt kontor) i Nerja som visar upp regionens mångfaldiga smaker och gastronomiska kreativitet.

Nerja har enligt ny internationell undersökning, mars 2024, Spaniens näst mest lyckliga invånare. 

I en ceremoni som hölls i Las Rozas, Madrid, mottog borgmästaren i Nerja, José Alberto Armijo, stolt flaggor som utmärker två blå leder (”blue trails”) i staden. Tilldelade av Association for Environmental and Consumer Education (Adeac), symboliserar dessa flaggor åtagandet till hållbar turism och värdet av dessa rutter i att främja utomhusaktiviteter och miljöutbildning.

Nerja blir en ny inspelningsplats för Hollywood?

Precis innan pandemin rapporterade medierna att George Clooney i spetsen för en grupp producenter vill köpa Malagas fotbollsklubb då detta ligger i linje med deras andra planer att göra staden till ”nya Hollywood”.

”Det är en väldigt viktig grupp bestående av film- och tv-producenter som är här i Malaga. De vill göra Malaga till Europas Hollywood och de spelar just nu in en serie för Amazons räkning här i Malaga. Det finns en jättestor ekonomisk potential, säger Aguilera till Canal Malaga”.

Tidningen Expressen

Málaga, Marbella och Nerja: Levande destinationer för filmproduktion

Den spanska staden Málaga, tillsammans med sina kustnära grannar Marbella och Nerja, har framstått som en knutpunkt för filmproduktion under de senaste 12 månaderna, driven av sina exceptionella väderförhållanden och pittoreska landskap. Efter en tillfällig svacka på grund av COVID-19-pandemin har Málaga framgångsrikt återupptagit sin filmproduktionstakt.

Data från Málaga filmkontor och samarbetande kontor över hela Andalusien bekräftar återupplivandet av stadens filmindustri. Medan lokala produktionsbolag förblir kärnan har Málaga också varit värd för över 20 brittiska och flera tyska filmprojekt.

Särskilt Nerja har lockat internationell uppmärksamhet, och den amerikanska regissören Tosca Musk, syster till teknikmagnaten Elon Musk, som valde staden som kuliss för sin kommande romantiska komedi ’Wallbanger’ har hyllat staden. ”Nerja är den bästa staden i Europa för filminspelningar”.

Axarquía filmkommissionen, ett initiativ inom Costa del Sol Axarquía-rådet, har spelat en avgörande roll i att underlätta dessa projekt genom att visa upp regionen cinemtiska potential för internationella produktionsjättar.

Denna återväxt av filmproduktion i Málaga, Marbella och Nerja är ett bevis på regionens mångfacetterade landskap, tilltalande väderförhållanden och samarbetsvilliga filmproduktionsekosystem. När den globala filmindustrin fortsätter att expandera är dessa spanska destinationer redo att stärka sin position som ledande platser för färgstarka berättelser.

– Nerja har fått ett exceptionellt nationellt erkännande inom socialt välstånd och investeringar, och staden utmärker sig som den enda kommunen i regionen som har fått ett ”utmärkt” betyg för båda kategorierna i den likvida budgeten som publicerades av finansdepartementet och den offentliga sfären. Bland 404 kommuner i Spanien med över 20 000 invånare rankas Nerja som nummer två i landet för sina enastående prestationer inom sociala tjänster. Nerja’s anmärkningsvärda bedrift ligger i dess oöverträffade ökning av sociala investeringar med 211 procent jämfört med tidigare mandatperioder, en bedrift som bara har uppnåtts av sex kommuner i hela landet. Denna utmärkelse återspeglar ett engagerat arbete för att förbättra det sociala välståndet och sätta en ny standard för en effektiv politik vad det gäller social utgifter i Spanien. Andra regioner bidrog också påtagligt, vilket markerade en milstolpe vad det gäller Spaniens sociala välfärdsområde.

Sedan tidigare har vi berättat om Nerjas alla satsningar på eko-turism genom att rusta upp vandringsleder, stränder och infrastrukturen i staden. Man har också öronmärkt pengar för och/eller påbörjat byggande av bibliotek, cykelbanor, badhus, sportcenter och mycket mera (som anställningen av fler poliser och skapandet av ett artificiellt rev).

Vad det gäller det omtalade hälsocentret (för 9,2 miljoner €) så kommer det stå klart 2026. Hälsocentret, som sträcker sig över 4 520 kvadratmeter och tre våningar över mark och en källare, kommer att ha 26 standard-konsultrum, specialiserad pediatrik och tandläkare och fysioterapianläggningar, etc.  För närvarande arbetar över 75 yrkesverksamma på centret och erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive akutvård, radiologi, rehabilitering och tandvård. När centret är färdigställt kommer det att vara värd för ett team av 17 familjeläkare, barnläkare, sjuksköterskor, hjälpvårdare, tekniker, socialarbetare, administrativ personal och stödpersonal, vilket breddar vårdtillgången för samhället.

Data om hotellbeläggning som delades i slutet av 2023 av stadens turismrådgivare Ana Maria Munoz visar på en extraordinär styrka. Under fyra månader i rad, från juni till september, har Nerja haft en hotellbeläggning på över 90 procent. Hon säger: ”Nerja har blivit ett riktmärke i området. När det gäller nationaliteter har staden sett ett starkt tillflöde av brittiska, spanska, tyska och irländska turister.

Äldre nyheter nedan

 • (september 23) Nerjas kommunala ledning har påbörjat ytterligare en stor satsning. De anlägger nu (kommer vara klart innan 2024) ett betydande grönt utrymme i stadens östra sektion, mellan den gamla kustvägen N-340 mot Maro och de uppförda områdena vid Burrianastranden. Området som kommer bli en ”grön lunga” är hela 25000 kvadratmeter stort och blir blir beläget mellan Capistrano Village och Burrianas norra del. Detta projekt har varit på tapeten i flera år, i ”dalen” som går från Royal Palm och neråt. I projektet ingår bland annat en 800 meter lång gångväg som sträcker sig från norr till söder., samt lekplatser och trädgårdar. Ytterligare arbete kommer att innefatta rengöring, röjning och underhåll av vegetationen, samt plantering av nya inhemska växter för att förbättra miljön. Sedan tidigare har man som bekant byggt, eller påbörjat bygget av nya vandringsleder, cykelbanor, hälsocentrum, etc. etc.
 • 7/6 23, Nerja beach är enligt Instagram den 11 mest instagrammade stranden i Europa. Den andra spanska stranden som är med på topp 20 listan är stranden i Sitges. Etta på listan är Positano på Amalfi-kusten.
 • Nerjas kommunledning samarbetar med en miljöorganisation och den andalusiska regionmyndigheten för att skapa ett artificiellt rev utanför kusten för att främja faunan i havet och locka dykturister (en dykpark kommer bestå av figurer inspirerade från den rika Medelhavskulturen, vi antar Poseidon etc.). Projektet befinner sig i studiestadiet och omfattar 3000 kvadratmeter på mellan 15 och 20 meters djup. Den underjordiska dykparken består av sex olika sektioner med figurer inspirerade av Medelhavskulturen. Detta är den senaste i raden av stora miljonsatsningar från Nerja att förstärka sin position som en hållbar och miljövänlig destination med ett rikt utbud av aktiviteter som attraherar något äldre, kapitalstinna turister i motsats till den västra sidans karuseller och vattenparker.
 • Nya spår för grottans historia i Nerja tillbaka mer än vad man tidigare trott. Tillsammans visar forskarna att mänskligheten har bott i Nerja i cirka 41 000 år, 10 000 år längre än tidigare trott – och att den europeiska grottan med paleolitisk konst har upplevt de mest bekräftade och frekventa besöken under forntidens historia. Detta senaste arbete presenterar också 68 dateringar, 48 helt nya, från grottans lägsta delar, där paleolitisk konst och bevis på kronokulturer som aldrig tidigare har dokumenterats har upptäckts. ”De förhistoriska målningarna betraktades i det fladdrande ljuset från lågorna, vilket kunde ge figurerna en viss känsla av rörelse och värme,” förklarar Medina, som understryker Nerjagrottans begravningsanvändning under den senare delen av forntiden i tusentals år. ”Det finns fortfarande mycket den kan avslöja om hur vi var,” säger hon. Detta gör Nerja-grottorna till ett ännu mer internationellt uppmärksammat resmål. Inte minst för akademiker. Kul för staden!
 • Staden (då den växer snabbt får alla sektorer högre budget) får ett rejält lyft vad det gäller den allmänna hälsan då de regionala myndigheterna i januari 2023 gav grönt ljus åt ett nytt Hälsocenter/vårdcentral som kommer kosta 9,4 miljoner €. Vårdcentralen ska stå klar redan inom 2 år. Den kommer förläggas på en 4 520 m2 stor tomt Centret kommer att erbjuda en heltäckande hälsovård med 26 specialbyggda konsultationsrum, fem multifunktionsrum, fem pediatriska konsultationsrum, ett mindre operationsrum och tandläkarmottagningar. Byggnaden kommer också inhysa en akutmottagning, röntgenavdelning, sjukgymnastik och hälsoutbildningar.
 • Bokälskare i Nerja kan jubla efter tillkännagivandet att mitt i hjärtat av staden kommer det byggas ett nytt bibliotek. Biblioteket kommer att ha en toppmodern design med böcker som spänner över hela fem våningar och en terrass med magnifik havsutsikt för att ge läsarna en inspirerande och rofylld läsupplevelse.
 • Enligt den senaste statistiken har Nerja högst hotell-beläggning av alla orter på Costa del Sol i juli 22. Tack vare detta dras snittet för Solkusten upp och landar över jämförelseperioden 2019.
 • Staden var nominerad till det prestigefyllda priset ”Spaniens bästa turistby” förra året.
 • I staden har det senvintern 22 öppnats Co-working lokaler för utländska entreprenörer som nu flockas till staden. Lokalerna är 400 kvm stora och dessutom återfinns en 121 kvm stor konferens/föreläsningssal i anslutning till arbetsytorna. Komplexet ligger i Almijara-området. Namnet på komplexet blir ”Co-working Hygge House”.
 • Nerjas budget för 2022 är den största någonsin, 21 % högre än förra året (som var ett år då man införde många förbättringar och renoveringar av parker och stränder etc.). Bland annat kommer pengarna gå till investeringar i näringslivet, boende för unga, och fortsatt gratis transport för seniorer och unga.
 • Nerja satsar på Hållbar kvalitets-turism och jobbar just nu på att uppfylla kraven för certifikatet ”Plan de Calidad Turística” och Hållbarhet och Kvalitet är nyckelorden för Nerjas framtid, och detta innefattar bland annat en satsning på naturparkerna vid Sierra Almijara och Maro.
 • Staden har nu välkomnat 4 nya poliser till tjänst.
 • I mars 22 står det klart att Nerja satsar på ytterligare en ny cykelbana. Det nya projektet, som kostar 660 000 €, kommer löpa från den anslutande rondellen som leder till Burriana-stranden i de östra delarna av staden, och ända till Punta Lara i väst. Den breda cykelbanan kommer gå via Avenida de Pescia och N-340. Att cykla från Punta Lara till Burriana-stranden tar bara 18 minuter.
 • Nerja har också under Q1 22 fått ytterligare 5 miljoner € av den spanska staten som man öronmärker för ytterligare satsningar på en ny, hållbar turism-modell. Vi känner inte till någon kommun i Spanien som kommit längre, sedan pandemin, i sitt arbete för hållbar turism med satsningar på vandringsleder, cykelbanor, stränder och naturparker etc. Bra jobbat, Nerja!
 • Nerja leder återhämtningen ur krisen och var redan i oktober månad, 21, ledande på provins-nivå i Spanien med närmare 90 % beläggning på hotellen. Samtidigt inleder Nerja en internationell reklamkampanj ”Nerja, feel the freedom”. Denna beräknas nå bland annat 40 miljoner britter som nu gör sig redo att börja återvända till Spanien. Räkna med accelererande priser på bostäder under 2022 som en följd av detta.
 • Staden har också fått äran att arrangera det spanska mästerskapet i friidrott utomhus 2022. Tävlingen kommer att hållas mellan den 24 till 26 juni.
 • Staden fortsätter sin storsatsning på att bli ännu mer attraktivt 2021 och framåt. En i raden av storsatsningar är en (med bland annat 80 nya anställda) försköning och kontinuerlig rengöring av gator, torg och andra offentliga miljöer. Några månader innan dess gav man ytterligare ca. 5 miljoner kronor till att ytterligare förbättra stadens kustlinje och stränder. Nu rustar man upp säkerhet och tillgänglighet på Torrecilla-stranden, installerar nya toaletter, etc. Fyra ekologiska öar, och förbättrad dränering på El Playazo beach ingår också, bland annat, i paketet.
 • Några veckor tidigare gav man en skjuts till områdets naturturism och således har man beslutat att införliva de historiska natur-lederna Maro-Barranco Sanguino, Cueva de Nerja-Almijara och Barranco de la Coladilla.
 • I april klubbade Nerjas kommunledning igenom ett nytt stort projekt vid Maros gamla sockerfabrik. Detta innebär bland annat att det kommer byggas en 18 håls golfbana inom Nerjas kommungräns.
 • Man har under slutet på året också klubbat igenom anläggandet av en ny cykelväg till Maro (där grottorna ligger) längs gamla N-340. Kostnaden för detta landar på cirka 900 000 €.
 • Nerja kommun kommer även att rusta upp gatorna Zuloaga och Calle Cordoba till en kostnad av cirka 300 000 €.
 • Nerjas ledning kommer bygga ett nytt bibliotek i de historiska delarna av staden, på Iglesia 1.
 • Den efterlängtade nya Marinan som Torrox och Nerjas kommuner vill se färdigställas de närmaste åren kommer förhoppningsvis, om det inte redan skett i skrivande stund, finna privata del-investerare i kölvattnet av att man satsar hårt i området efter Coronakrisen. Många tror och hoppas att man ska kunna komma fram till en finansiell lösning redan under 2021.
 • Nerjas Reningsverk är äntligen klart och invigdes 2021. Detta var länge stadens akilleshäl.
 • Man planerar en ny strandpromenad vid Playazo.
 • Man håller på att ytterligare rusta upp faciliteter kring Burriana och förbättra rengöringsarbetet vid den populära stranden.
 • Nerja fortsätter förarbetet med stadens nya Hälsocenter (som ska ligga mitt emot Nerja Club Hotel, nära Supersol).
 • Nytt centrum för rörelsehindrade.
 • Nya polisbilar.
 • Stadens uppvärmda simhall som varit stängd på grund av ett läckande tak sedan 2018 ska åtgärdas så snart som möjligt.
 • Kommunen ämnar bygga en ny amfiteater, olika projekt för ungdomar och diverse tillgänglighets-projekt i regionen.

Mer information om vad som händer i Nerja och om marknaden

Nerja har haft en spektakulär utveckling efter krisen. För bara några år sedan stod dessutom det efterlängtade reningsverket äntligen klart vilket bara kommer ytterligare stärka stadens position som den mest eftertraktade staden på Costa del Sol för såväl investerare som semesterfirare som söker en upplevelse som inte vanliga, turistorter kan erbjuda. Är du ute efter en investering? Håll då också ögonen på Malaga city som kommer starkt.


Nerja blir alltmer uppmärksammat internationellt

I fjol fick Nerja en tung internationell utmärkelse som benämnde staden ”Spaniens vackraste kustby”. Vi som sitter på siffror från uthyrning i området vet också att intresset för denna underbara stad vid Medelhavet bara ökat och ökat och i juni 2018 kom det flera bevis på detta i ett par nya, tunga internationella omröstningar. Euroweeklynews uttrycker det bäst i sin artikel om Nerja som:

”Axarquias rising star”: ”Pretty geology, a lack of crowds, crisp water and greenery make it a winner with most who are willing to try it. And revellers also have time for a quick dip in the river’s waterfalls”

Lagom till öppnandet av de spanska gränserna sommaren 2020 publicerade den europeiska kommissionen en rapport i samarbete med 300 turistkontor runtom i Europa. Rapporten utnämner Nerja, i en tävling mot 102 andra destinationer, till den näst bästa kustorten i listan över ”Best European Destinations”. Etta blev Pascaja i Kroatien.

Närliggande områden Torrox Costa och Costa Tropical

Alternativ till Nerja

Vi har under en lång tid funderat på var vi ska expandera vår verksamhet öster om Malaga när det väl blir för svårt att få tag i det man söker i Nerja (vi verkar nå denna punkt snabbare än någon hade kunnat förutse). Vi har övervägt och testat och analyserat områden som Torre del Mar, de östra förorterna till Malaga, samt Costa Tropical. Nu börjar det stå mer och mer klart att skandinaver söker sig till områdena mellan Malaga och Nerja, då främst Rincon. Skandinaver gillar även Costa Tropical med Almunecar och La Herradura och de mest populära orterna däromkring (men även Salobrena är intressant). Utbudet med bra bostäder på Costa Tropical är dock skralt, men priserna är ungefär där Nerja var för 2 år sedan. Vad det gäller Torrox Costa är det mest intressant för de som söker nyproduktion då det byggs en hel del intressanta projekt i området. Det finna dock en hel del bra begagnade objekt i Torrox-området ibland också. Se våra objekt i Torrox Costa och Torrox Pueblo här.

Obs! Vill du ha en lista över de bästa köpen i närliggande områden såsom Almunecar/La Herradura, Torrox eller Malaga skriv till info@spanskafastigheter.se

Hur ser det ut med bostäder efter Corona/inflations-krisen?

Kriserna avlöser varandra nuförtiden men marknaden i Nerja står stark. Våra mäklare dammsuger marknaden för att uppdatera sig om läget kring såväl begagnade objekt som för nyproduktion. Vi kommer fortlöpande uppdatera våra klienter via nyhetsbrevet samt på denna sida förstås. Räkna dock inte med bankobjekt. Några sådana kom i princip inte ut på marknaden ens förra krisen, och den krisen var värre för spanska bostadsmarknaden då den hade sina grundorsaker i frikostiga bostadslån (man har sedan dess styrt upp banklånen och står nu mycket bättre rustade).

Underhand försäljning, det vill säga bostäder som sänkts i pris men som inte läggs ut offentligt har blivit allt vanligare, och detta fenomen har nu accelererat. Vi får alltså inte publicera prissänkningarna på dessa bostäder offentligt men vi skickar dem via direktmail till klienter som flaggat intresse, och som snabbt kan göra en affär.