Bästa köp av bostäder i Nerja just nu till salu (uppdateras kontinuerligt)

Är du på plats under sommaren och vill boka visning med kort varsel? För snabbast behandling skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se Telefon: 0034 669 738682

Övriga ärenden hänvisas till info@spanskafastigheter.se

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för Nerja här. Vi har fått och kommer fortsätta att få in flera objekt av särskilt intresse under 2021 som vi lägger ut i nyhetsbrevet 1-2 veckor innan vi lägger ut det offentligt. Såväl mindre begagnade objekt som större, nyproducerade objekt (lägenhetshus och lyxvillor etc.)
Här hittar du alla våra objekt i Nerja i ett enda flöde.

Våra utvalda objekt för dagen i Nerja nedan

Söker du i första hand nybyggda bostäder? För de bästa köpen av nyproducerade lägenheter eller hus, ink. lyxvillor, i Nerja läs istället denna artikel om nyproduktion. (se också “månadens objekt”, nyckelfärdig lägenhet i Ladera del Mar). Under vecka 36/37 kommer vi, för våra följare av nyhetsbrevet, lansera en första titt på vårt kommande projekt med nyproduktion i Nerja. Radhus med stora takterrasser, nära havet i Punta Lara.

Vi uppdaterar denna artikel kontinuerligt. Normalt sett är perioden innan och efter högsäsongen de bästa månaderna på året att besöka Nerja för visningar eftersom de flesta lägger ut sina bostäder för försäljning under hösten och tidig vår. I sommar lär det dock komma ut några objekt till bra priser då flera bostadsägare skjutit upp försäljningen pga restriktioner. Många av dessa kommer dock vilja sälja sina bostäder diskret, och önskar således inte att mäklare lägger upp dem i databaser. Det är därför viktigt att du skriver direkt till oss först och anger vad och var du söker så vi kan matcha dig med det bästa köpet här och nu.. Vi tror dock att den stora tillströmningen av bostäder sker först efter augusti, då flera bostadsägare väntar på andra sprutan, samt ytterligare avskaffande av restriktioner innan de kommer ner för att ta itu med sin bostadsförsäljning. Många nya projekt lanseras också först i höst.

Bästa köp i Nerja – olika prisklasser

Bästa köp 350 till 495 000 €

Helt nybyggd lägenhet i Royal Palm. Två sovrum och privat pool. 459 000 €: Ny i september!

Trevlig utsikt från ett radhus nära Burriana. 395 000 €

Stor lägenhet nära Burriana-stranden. 475 000 €

Nyrenoverat radhus med 4 sovrum i Los Olivos. 399 000 €

Hus i centrum av Nerja, mycket bra läge. 469 000 €

Totalrenoverad duplex-lägenhet Burriana. Stor takterrass. 359 000 €


Bästa köp 275 till 350 000 €

Radhus i Jardines de Nerja, med separat lägenhet. 279 000 €

Radhus med gästlägenhet i Parador. 330 000 €.

Stort hörnradhus i Golden Hill, Burriana. Västerläge. Bra pris! 320 000 €

Radhus med byggår 2017, 2 sovrum, 2 badrum, flertalet terrasser och 2 trädgårdar. La Exotica. 349 000 €

Stor lägenhet vid Burriana. 2 sovrum, 2 badrum. 310 000 €.

Hus med takterrass och separat lägenhet – Jardines. 279 000 €

Lägenhet med 2 sovrum och stor terrass med havsutsikt i San Juan. 299 000 €


Bästa köp 180 till 275 000 €:

Radhus i Capistrano Village. Prissänkt. 199 000 €:

Lägenhet med 2 sovrum och terrass med enorm utsikt i Verano Azul. Även tillgång till pool på taket. 199 000 €

Modern lägenhet med 2 sovrum, 100 meter från havet. 249 000 €

Radhus nära Burriana och Parador. 2 sovrum. Gemenskapspool. 240 000 €

Radhus i Punta Lara. Havsutsikt. Sol större delen av dagen. 220 000 €

Prissänkt radhus i Algarrobo. 219 000 €

Lägenhet med 2 sovrum i Capuchinos San Juan. 230 000 €

Lägenhet med terrass i söderläge i trevliga Arcos i Nerja. 1 sovrum. 180 000 € 


Bästa köp 100 till 179 000 €:

Renoveringsobjekt i Parador. Fin utsikt, 2 sovrum. 165 000 € Ny i september!

Lägenhet med 1 sovrum i Capistrano Village. Terrass och stor privat trädgård. 154 000 €

Lägenhet med 1 sovrum i Capistrano Village. Terrass med mycket sol. 129 000 €.

Lägenhet med stor terrass i söderläge, Algarrobo. 1 sovrum. 149 000 €

Totalrenoverad lägenhet i Burriana. 1 sovrum. 159 000 €

Lägenhet i La Noria med 2 sovrum. Sol från morgon till kväll. 160 000 €

Lägenhet med 1 sovrum 100 meter från Torrecilla-stranden. 139 000 €


Bästa köp lyxboende Nerja

Duplex-lägenhet i Ladera del Mar med 3 sovrum, 3 badrum och 3 terrasser. Sydvästläge i upphöjt läge vid havet. 495 000 € Ny i september!

Mycket stor lägenhet med 3 sovrum på Torrecilla stranden. 549 000 €

Villas Romana. 5 sovrum, privat pool. Ovanligt mycket yta och utsikt för pengarna i detta segment. 1250 000 €

Infinity pool

Lyxvilla Frigiliana, Cortijo San Rafael. 1450 000 €

Lyxbostad i Maro, Nerja, med privat pool och trädgård. 699 000 €

För nyproducerade lyxvillor i Nerja läs den särskilda artikeln om nyproduktion.


Bästa köp i byn Frigiliana nära Nerja

 • Just nu finns det inget vi känner vi kan rekommendera som ett “riktigt bra köp” i Frigiliana, men det kommer in sådana då och då. Skriv till oss om du är intresserad av just denna by så skickar vi direkt det kommer in ett riktigt bra objekt. Vi skickar även det vi har i databasen här och nu.
Gul fågel flyger

Har du funderingar kring någon av bostäderna? Skriv till info@spanskafastigheter.se Är du på plats och snabbt vill boka visning med vår mäklare Anders Larsson? Ring då 0034 669 738682. Eller besök vårt huvudkontor på Calle Pintada 9.

Läs också vår stora artikel om att investera i Spanien.

Hur ser det ut med bostäder efter Corona-krisen?

Våra mäklare dammsuger marknaden för att uppdatera sig om läget kring såväl begagnade objekt som för nyproduktion. Vi kommer fortlöpande uppdatera våra klienter via nyhetsbrevet (länk längre ner) samt på denna sida förstås. Räkna dock inte med bankobjekt. Några sådana kom i princip inte ut på marknaden ens förra krisen, och den krisen var värre för spanska bostadsmarknaden då den hade sina grundorsaker i frikostiga bostadslån (man har sedan dess, som tur är, styrt upp banklånen och står nu mycket bättre rustade). Dessutom får man enligt en ny spansk lag, som trädd i kraft redan innan Corona i syfte att undvika en framtida situation som den 2008, inte vräka hyresgäster på grund av uteblivna betalningar.

Underhand försäljning, det vill säga bostäder som sänkts i pris men som inte läggs ut offentligt har blivit allt vanligare, och detta fenomen har nu accelererat. Vi får alltså inte publicera prissänkningarna på dessa bostäder offentligt men vi skickar dem via direktmail till klienter som flaggat intresse, och som snabbt kan göra en affär. Under sommaren och tidig höst kommer denna typ av affärer vara den vanligaste på Costa del Sol.

Intresserad? Skriv till info@spanskafastigheter.se


Mer information om vad som händer i Nerja och om marknaden

Nerja har haft en spektakulär utveckling efter krisen. I år stod dessutom det efterlängtade reningsverket äntligen klart vilket bara kommer ytterligare stärka stadens position som den mest eftertraktade staden på Costa del Sol för såväl investerare som semesterfirare som söker en upplevelse som inte vanliga, turistorter kan erbjuda. Är du ute efter en investering? Håll då också ögonen på Malaga city som kommer starkt.

Obs! Vill du ha en lista över de bästa köpen i närliggande områden såsom Almunecar/La Herradura, Torrox eller Malaga skriv till info@spanskafastigheter.se

Många säljare går inte längre med på att ta undan en bostad från försäljning i väntan på att köpare väntar på besked från banken angående lån (då det står flera andra köpare runt hörnet som kan betala direkt). Det är alltså därför viktigt att du har finanserna klara före du åker ner för visningar. Du kan få ett lånelöfte via vår bank-samarbetspartner, en svensktalande bankdirektör i Nerja redan innan du kommer ner, under vissa förutsättningar.

€ Behöver du lån i spansk bank ta upp detta med oss i god tid innan du kommer ner. Läs mer om att låna i Spanien.

Flera av objekten ovan har varit uthyrda [eller stått övergivna under pandemin] hela året och inte gått att visa, men kan visas sporadiskt vissa datum under 2021. Vi uppdaterar denna artikel regelbundet, och flertalet av bostäderna i listan säljes exklusivt via oss, men några säljes också via spanska mäklare och kan vara sålda de senaste dagarna utan vår vetskap.

Nerja blir alltmer uppmärksammat internationellt

I fjol fick Nerja en tung internationell utmärkelse som benämnde staden ”Spaniens vackraste kustby”. Vi som sitter på siffror från uthyrning i området vet också att intresset för denna underbara stad vid Medelhavet bara ökat och ökat och i juni 2018 kom det flera bevis på detta i ett par nya, tunga internationella omröstningar. Euroweeklynews uttrycker det bäst i sin artikel om Nerja som:

“Axarquias rising star”: “Pretty geology, a lack of crowds, crisp water and greenery make it a winner with most who are willing to try it. And revellers also have time for a quick dip in the river’s waterfalls”

Lagom till öppnandet av de spanska gränserna sommaren 2020 publicerade den europeiska kommissionen en rapport i samarbete med 300 turistkontor runtom i Europa. Rapporten utnämner Nerja, i en tävling mot 102 andra destinationer, till den näst bästa kustorten i listan över “Best European Destinations” (etta blev Pascaja i Kroatien).

Det starka internationella intresset kommer bara trissa upp priserna i Nerja ytterligare, på såväl försäljning som uthyrning. Som ni vet är dock Nerja en liten stad. Intresset börjar därför även spilla över på grannarna i Almunecar och La Herradura och Torrox.

Närliggande områden Torrox Costa och Costa Tropical

Alternativ till Nerja

Vi har under en lång tid funderat på var vi ska expandera vår verksamhet öster om Malaga när det väl blir för svårt att få tag i det man söker i Nerja (vi verkar nå denna punkt snabbare än någon hade kunnat förutse). Vi har övervägt och testat och analyserat områden som Torre del Mar, de östra förorterna till Malaga, samt Costa Tropical. Nu börjar det stå mer och mer klart att skandinaver söker sig till områdena mellan Malaga och Nerja, då främst Rincon. Skandinaver gillar även Costa Tropical med Almunecar och La Herradura och de mest populära orterna däromkring (men även Salobrena är intressant). Utbudet med bra bostäder på Costa Tropical är dock skralt, men priserna är ungefär där Nerja var för 2 år sedan. Vad det gäller Torrox Costa är det mest intressant för de som söker nyproduktion då det byggs en hel del intressanta projekt i området.

Välkommen ner på visningar med vår medarbetare Emil, som får sköta om vår satsning där. info@spanskafastigheter.se

Se också:

Skriv till info@spanskafastigheter.se för fler bilder/information eller för att boka tid för visning.

Besöksadress: Calle Pintada 9, Nerja. ☎: 0034 669 738 682. Gör som tusentals andra svenskar och Klicka här för att prenumerera på kommande nyhetsbrev.

Besök gärna vår Facebook-sida. Över 15000 följare.


Det händer positiva saker i Nerja 2021 och framöver!

 • Staden fortsätter sin storsatsning på att bli ännu mer attraktivt 2021 och framåt. Det senaste beslutet 12/5 2021 var att inleda en storsatsning (med bland annat 80 nya anställda) på försköning och kontinuerlig rengöring av gator, torg och andra offentliga miljöer. Några månader innan dess gav man ytterligare ca. 5 miljoner kronor till att ytterligare förbättra stadens kustlinje och stränder. Nu rustar man upp säkerhet och tillgänglighet på Torrecilla-stranden, installerar nya toaletter, etc. Fyra ekologiska öar, och förbättrad dränering på El Playazo beach ingår också, bland annat, i paketet.
 • Några veckor tidigare gav man en skjuts till områdets naturturism och således har man beslutat att införliva de historiska natur-lederna Maro-Barranco Sanguino, Cueva de Nerja-Almijara och Barranco de la Coladilla.
 • I april klubbade Nerjas kommunledning igenom ett nytt stort projekt vid Maros gamla sockerfabrik. Detta innebär bland annat att det kommer byggas en 18 håls golfbana inom Nerjas kommungräns.
 • Man har under slutet på året också klubbat igenom anläggandet av en ny cykelväg till Maro (där grottorna ligger) längs gamla N-340. Kostnaden för detta landar på cirka 900 000 €.
 • Nerja kommun kommer även att rusta upp gatorna Zuloaga och Calle Cordoba till en kostnad av cirka 300 000 €.
 • Nerjas ledning kommer bygga ett nytt bibliotek i de historiska delarna av staden, på Iglesia 1.
 • Den efterlängtade nya Marinan som Torrox och Nerjas kommuner vill se färdigställas de närmaste åren kommer förhoppningsvis, om det inte redan skett i skrivande stund, finna privata del-investerare i kölvattnet av att man satsar hårt i området efter Coronakrisen. Många tror och hoppas att man ska kunna komma fram till en finansiell lösning redan under 2021.
 • Nerjas Reningsverk är äntligen klart och invigdes 2021. Detta var länge stadens akilleshäl.
 • Nerja satsar på Hållbar kvalitets-turism och jobbar just nu på att uppfylla kraven för certifikatet ”Plan de Calidad Turística” och Hållbarhet och Kvalitet är nyckelorden för Nerjas framtid, och detta innefattar bland annat en satsning på naturparkerna vid Sierra Almijara och Maro.
 • Man planerar en ny strandpromenad vid Playazo.
 • Man håller på att ytterligare rusta upp faciliteter kring Burriana och förbättra rengöringsarbetet vid den populära stranden.
 • Nerja fortsätter förarbetet med stadens nya Hälsocenter (som ska ligga mitt emot Nerja Club Hotel, nära Supersol).
 • Nytt centrum för rörelsehindrade.
 • Nya polisbilar.
 • Stadens uppvärmda simhall som varit stängd på grund av ett läckande tak sedan 2018 ska åtgärdas så snart som möjligt.
 • Kommunen ämnar bygga en ny amfiteater, olika projekt för ungdomar och diverse tillgänglighets-projekt i regionen.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

 1. Hej, jag har inte ekonomisk möjlighet till något köp så det är ingen idè att skicka annons till mej! Tack

 2. Hej,
  Kan jag få information om penthouse vid Europa-balkongen med 3 sovrum och 4 terrasser.

 3. Hej!
  Skulle gärna vilja ha info, pris mm om det penthouse som kommit tillbaka vid Europabalkongen.
  Vänligen
  Jessica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll down to content