Bostäder Balcón del Mar – Ladera del Mar Nerja

Några nyckelfärdiga lägenheter i detta projekt är nu till salu.

Kommunen satsar mångmiljonbelopp på en ny, bred cykelbana som går från detta område ända till Burriana-stranden. Cykeltid till centrum är cirka 10 minuter. Bygget Är på väg nu!. Även en stor breddning av Playazo beach pågår 2023.

Upphöjt västerläge med sol större delen av dagen. Uppvärmd saltvatten pool, gym, parkering under jord, etc.

Skriv till oss då vi får information direkt någon liknande kommer ut till salu. Just nu finns inga till salu i detta komplex. info@spanskafastigheter.se

Komplexet är mycket uppskattat hos Bookings kunder som hyr lägenheter i det (hyrs ut mycket bra året runt). Några axplock av kommentarer:

”wow känsla. men var beredd på att det var högt upp, men taxin löste det bra för bara 8 euro

🙂 utsikten och den underbara utsikten”

”Great place – amazing apartment. Super clean and comfortable. The view from the apartment was amazing.”

”Beautiful, luxurious appartment with a stunning sea views from the large balcony. The appartment is equipped with everything you need and it has a private garage. The house has a shared, slightly salt water pool and a well-equipped gym. The owner was very helpful. Absolutely recommended.”

”The property has very nice decor, a great view and a lovely pool.”

”Lägenheten är mycket elegant, modern och bekvämt inredd. Det ligger i ett lugnt bostadsområde. Allt du behöver finns där. Utsikten är fantastisk.”

Bilder från pool-området:

Viktig information. Marinan i närområdet kommer allt närmare att bli av. Detta kommer höja värdet på bostäder i närområdet markant!

Lägenheterna las ut först i vårt nyhetsbrev. Vi kommer även under våren och sommaren 2024 publicera off plan radhus i Nerja, samt större lyxvillor i Nerja.

Vi publicerar alltid nya projekt 1-2 veckor före officiell release i nyhetsbrevet. Skriv upp dig här.

Mer lägenhet och läge för pengarna går helt enkelt inte att få tag i. Balcón och fas 1, Terrazas, var två svarta svanar till projekt. Helt unika på många sätt och vis.

Se också detta projekt i Calaceite som nu släppt fas 2 (ligger dock mer avsides och har inte samma spektakulära havsutsikt).  Observera att den omtalade marinan som myndigheterna nu lovat att genomföra ligger perfekt i förhållande till såväl Ladera del Mar som Calaceite. Värdena på bostäder kommer öka markant då suget efter en marina i denna del av Andalusien varit på tapeten i 25 år. Den medför också ett kommersiellt center, restauranger, butiker etc. På grund av Balcons unika läge behöver man dock inte oroa sig för att det ska byggas fastigheter vare sig bredvid eller framför (marken tillåter inte detta).

Översiktsartikel med nyproduktion i och runt Nerja.

Äldre artikel som går igenom projektet, läge etc. nedan:
Balcón del Mar ligger i ett perfekt upphöjt läge vid havet i Ladera del Mar Nerja, omgivet av böljande gröna kullar och vackra små bostadsområden.

Om de nyckelfärdiga lägenheteterna i Balcón del Mar i korthet:
– Uppvärmd saltvatten-pool
– A/C varmt och kallt i varje rum
– Fullt utrustat kök – alla vitvaror ingår
– Stora terrasser och fönsterpartier som utnyttjar ljuset maximalt
– Privat garage (går även att använda som förråd). Plats med bil plus cyklar.
–  Solceller på tak som står för bostädernas varmvatten
– Golvvärme i badrum
– Hiss anpassad för rörelsehindrade
–  Skandinavisk design, öppen planlösning, mycket insläpp av ljus (till exempel är till och med de stora balkongväggarna i glas för att maximera utsikt), stora fönsterpartier, vita väggar och tak, mörkläggningspersienner, etc.
– Gym med redskap
Vitvarorna i badrummen håller högsta kvalitet och det fullt utrustade köket likaså.

Mer information om projektet nedan.

  • Diskmaskin
  • Tvättmaskin
  • Vitro-keramik elektrisk spis, etc.
  • Internet och telefon förinstallerat

Se också denna artikel som listar de bästa köpen i Nerja här och nu av begagnade bostäder.


Lånemöjlighet via storbanken La Caixa. Upp till 70 %. Svensktalande bankdirektör innebär smidig ansökan. Ni behöver bland annat inte anlita auktoriserad översättare för de efterfrågade dokumenten. Vi och vår advokat och projektets revisor lotsar er genom hela processen, inklusive hjälp med el, vatten, etc. efter köp. Den svensktalande bankdirektören svarar också gärna på frågor angående garantin etc. om så önskas.

Enorm havsutsikt från alla lägenheter, beläget vid foten av ett berg, omgivet av böljande, gröna kullar. Enligt många är detta Costa del Sols vackraste område. Läs mer om Nerja i denna artikel.

Denna typ av tomt, upphöjt vid havet utan att andra byggnader, eller landskap, skymmer, eller kommer kunna skymma, utsikten, finns helt enkelt inte längre på Costa del Sol. Se vår stora översiktsartikel med olika typer av nyproduktion på Costa del Sol som jämförelse.

Observera att samtliga lägenheter har havsutsikt. För att förtydliga: byggnaden ligger upphöjd på en klippa, och byggnaden i sig är också upphöjd ytterligare. De nedersta lägenheterna har således lika obehindrad utsikt (en lägenhet på bottenplan i den nedersta byggnaden har cirka 2,5 meter ner till marken!) som de översta. Detta är hela tanken med ”Balcón del mar”, en balkong över havet (detta framgår än tydligare när man står vid byggnaden).

Balcón del Mar består av 2 byggnader som ligger i västerläge och har således eftermiddagssol och kvällssol.

Perfekt upphöjt läge vid havet på nybyggda lägenheter i Nerja. 22 lägenheter, samtliga med obehindrad havsutsikt (och den nedre byggnaden skymmer inte sikten från den övre). 2 lägenheter med 1 sovrum, 11 med 2 sovrum, 9 med 3 sovrum.

Observera att det kommer inte byggas något ytterligare, större lägenhetskomplex i Ladera del Mar. Det finns ingen mark kvar som det går att bygga på för detta (endast några mindre tomter öronmärkta för lyxvillor). Bristen på attraktiva tomter är stor i hela Nerja. Framöver kommer det istället främst, med några undantag, byggas i riktningen mot Torrox, samt mellan Malaga och Nerja.

Detta projekt, Balcon del Mar såldes som ett så kallat byggemenskap.

Om området Ladera del Mar, Nerja:

Ladera del Mar är tack vare sitt vackra upphöjda läge vid havet, en lagom bit från staden (5 minuter med bil) mycket populärt, i synnerhet bland Skandinaver.

Här finns trevliga restauranger och barer. Bland annat den ansedda restaurangen Avalon ligger i närheten (rankad tvåa av alla restauranger i staden på Tripadvisor). Det ligger även en populär karibisk inspirerad bar/restaurang vid stranden.

Detta är verkligen det perfekta läget. Inte nog med att lägenheterna har perfekt höjd över havet så utsikten är obehindrad (de nedanstående husen hamnar nedanför synfältet, och inget kan byggas framför lägenheterna längre fram i tiden) – dessutom ligger området i ett sådant västläge att ”det blåser åt rätt håll” en blåsig dag.


För mer information om Balcón del mar. Bilder, planlösningar etc. skriv till info@spanskafastigheter.se 


Nära havet – strandguide

Det tar 10-15 minuter att gå ner till den närmaste stranden. Playazo beach är 1700 meter lång, och är familjevänlig. Det finns flertalet restauranger och aktiviteter på stranden. Man kan också gå längs stranden in till Nerja på under en halvtimme. Man planerar även att länka samman Playazo med Torrecilla-stranden med en större strandpromenad (med restauranger, cykelbanor etc) och även i förlängningen en strandpromenad ända från Balcón de Europa till Ladera.

  • Playazo beach är totalt 1700 meter lång, och man kan promenera längs stranden från Avalon i väst till slutet av stranden (Hotel Perla Marina) på cirka 20 minuter. Sedan följer Playa De La Torecilla i centrala Nerja.
  • Playazo beach har fått 100 % i betyg (bäst av alla stränder i Nerja) på beach-inspector-com.
  • Stranden, som främst har fått sitt höga betyg då den är familjevänlig, har bland annat en strand- fotbolls-plan, små härliga strand-restauranger (chiringutios), lekplats för barnen – och den är också känd för sin vindsurfing och kitesurfing.
  • Här finns strand-infrastruktur i form av toaletter, duschar, restauranger, solstolar, parkeringsplatser, samt livräddare.

Bilavstånd till:

– Centrala Nerja : 5 minuter

– Närmaste golfbana (Baviera): 15 minuter (20 minuter till golfbanan i Anoreta, och 20 till Los Moriscos)

– Flygplatsen i Malaga: 40 minuter

– Torrox Costa: 10 minuter

– Bussförbindelser till och från Ladera del Mar till centrala Nerja

Om uthyrning:

Balcón får en unik fördel på den starka uthyrningsmarknaden i staden tack vare den perfekta utsikten, den höga byggstandarden, den uppvärmda saltvatten-poolen och gymmet. Man kommer ha högre beläggning (genomsnittet för bostäder inom Nerjas kommungränser på vår dottersida är på 44 veckor plus) än genomsnittet på lägenheter i Balcón del Mar – och man kommer kunna ta ut höga priser per vecka. Det är helt upp till ägarna hur de vill göra, om de hellre vill fixa allt själva eller via tredjepart (eller inte hyra ut alls förstås). Såväl Terrazas (fas 1) som Balcón (kanske i synnerhet Balcón då den byggnaden också har ett gym) är tveklöst de finaste och mest moderna byggnaderna i Nerja nu när de står klara. Ägare av en lägenhet i denna byggnad kommer således kunna ta ut hyror därefter. Vi har haft hand om hundratals bostäder på vår dottersida sedan 2012 och har god koll på statistiken. En äldre lägenhet med 2 sovrum i San Juan de Capistrano, som exempel, som ligger längre från staden än Ladera del Mar drar in runt 25000 € om året. Men som sagt, det rör sig om äldre lägenheter byggda på 70-talet, som inte har tillgång till uppvärmd saltvatten-pool, gym, etc. Alltfler eftersöker ett nytt, fräscht boende i Nerja, men det finns inga. Potentialen är således enorm för den som vill hyra ut sin lägenhet i detta komplex. Just detta med uppvärmd saltvatten-pool gör också att man kommer kunna ta ut veckohyror även under vinterhalvåret (många erbjuder då annars rabatterade vinterpriser med månadspriser för att få full beläggning).

Det finns flera olika typer av lägenheter.

Boytor: 36-68 m2, plus stora terrasser (upp till 61,70 m2 terrassytor). Observera att många gånger skriver man ut byggytor när man marknadsför lägenheter i Spanien. Boytorna är således större än vad de är i de flesta äldre byggnaderna i staden.

Gamla perspektivbilder nedan:

Se också:

Den mest rekommenderade investeringen på Costa del Sol 2022. Lägenheter på första linjen i Malaga.

Fristående lyxvillor med pool i centralt läge.

Stora lyxhus Seagarden fas 2

Se vår översiktsartikel (uppdateras kontinuerligt) med de bästa projekten med nyproduktion över hela Costa del Sol.

Skriv till info@spanskafastigheter.se vid intresse så återkommer vi direkt vi sammanställt informationen.

Läs vår om oss-sida.

Besöksadress Spanska Fastigheter: Calle Pintada 9, Nerja. Ansvarig mäklare: Anders Larsson. Telefon: 0034 669 738682

Vi la först ut detta projekt, Balcón del Mar, i vårt nyhetsbrev för Nerja, och gav våra prenumeranter möjligheten att förhandsboka 1 vecka innan vi lanserade det offentligt. Över hälften sålde redan i denna fas. Vill du ha våra kommande nyhetsbrev för Nerja och övriga östra Costa del Sol?  Skriv upp dig här.

Kort video-guide till Nerja:


Publicerat

i


Etiketter: