22 bostäder Balcón del Mar – Ladera del Mar Nerja

Dessa är sedan länge sålda, men står snart färdigt. Någon brukar då vilja sälja vidare direkt. Skriv till info@spanskafastigheter.se om du vill ha information när/om nyckelfärdiga lägenheter i detta projekt kommer ut till salu sommaren 2021.

Vi la först ut detta projekt, Balcón del Mar, i vårt nyhetsbrev för Nerja, och gav våra prenumeranter möjligheten att förhandsboka 1 vecka innan vi lanserade det offentligt. Över hälften sålde redan i denna fas. Vill du ha våra kommande nyhetsbrev för Nerja och övriga östra Costa del Sol?  Skriv upp dig här.

UPPDATERING 25/1 2021. Nya lägenheter i Nerja, januari 2021.

Äldre artikel nedan (kommer någon ut till salu till sommaren uppdaterar vi med nya bilder etc.)

Mer lägenhet och läge för pengarna går helt enkelt inte att få tag i. Balcón och fas 1, Terrazas, var två svarta svanar till projekt. Helt unika på många sätt och vis. [Som alternativ se Capistrano 21, nya lägenheter i centrala Nerja (obs, ej havsutsikt men centralt).]

Detta projekt, Balcon del Mar, hade så låga priser då det såldes som ett så kallat byggemenskap.

Se också detta projekt i Calaceite som släpptes i mars 2019.  Observera att den omtalade marinan som myndigheterna nu lovat att genomföra ligger perfekt i förhållande till såväl Ladera del Mar som Calaceite. Värdena på bostäder kommer, om marinan nu blir av, öka markant då suget efter en marina i denna del av Andalusien varit på tapeten i 25 år. Den medför också ett kommersiellt center, restauranger, butiker etc. På grund av Balcons unika läge behöver man dock inte oroa sig för att det ska byggas fastigheter vare sig bredvid eller framför (marken tillåter inte detta).

Översiktsartikel med nyproduktion i och runt Nerja.

Flera nytagna foton från byggplatsen finns att tillgå. Det bästa är dock att du bokar in visning med vår mäklare.

Äldre artikel nedan:

[UPPDATERING hösten2018.] Den sista bygglicensen har gått igenom. Balcon kommer bli ett av de mer efterfrågade områdena för uthyrning i hela Nerja, bland annat på grund av havsläget, gym med havsutsikt, den höga standarden och uppvärmd saltvatten-pool. Skriv till info@spanskafastigheter framöver om du vill hyra, eller eventuellt köpa lägenhet.
Balcón del Mar ligger i ett perfekt upphöjt läge vid havet i Ladera del Mar Nerja, omgivet av böljande gröna kullar och vackra små bostadsområden.

Om lägenheteterna i Balcón del Mar i korthet:
– Uppvärmd saltvatten-pool
– A/C varmt och kallt i varje rum
– Fullt utrustat kök – alla vitvaror ingår
– Stora terrasser och fönsterpartier som utnyttjar ljuset maximalt
– Privat garage (går även att använda som förråd). Plats med bil plus cyklar.
–  Solceller på tak som står för bostädernas varmvatten
– Golvvärme i badrum
– Hiss anpassad för rörelsehindrade
–  Skandinavisk design, öppen planlösning, mycket insläpp av ljus (till exempel är till och med de stora balkongväggarna i glas för att maximera utsikt), stora fönsterpartier, vita väggar och tak, mörkläggningspersienner, etc.
– Gym med redskap (gymmet har dessutom havsutsikt!)
Vitvarorna i badrummen håller högsta kvalitet (vattenkranar från Hansgrohe, sanitetsporslin från Duravit) och det fullt utrustade köket likaså.

Mer information om projektet nedan.


Det finns få tomter kvar för större projekt med lägenheter i Nerja. Dock kommer det finnas fristående, nybyggda villor (runt 850 000 €), samt radhus i Fuente del Baden, vid det nya reningsverket. Vi rekommenderar dock främst detta projekt i Benalmadena som ett alternativ för dig som söker nyproducerad lägenhet med havsutsikt på Costa del Sol.

Läs också översiktsartikel med nyproduktion på Costa del Sol.

Samt denna artikel som listar de bästa köpen i Nerja här och nu, ink. resale.


Fas 1, Terrazas de Ladera, och fas 2, Balcón del Mar, börjar byggas inom kort. Allt går enligt plan. Observera också att det inte finns land kvar att bygga en fas 3 på. Kommande projekt kommer att ligga långt utanför Nerjas kommungränser mot Torrox, eller mot Malaga i relativ glesbygd].

Storbanken CaixaBank som baserat på hur detta projekt sålt snabbare än brukligt på Costa del Sol, i kombination med att fas 1 (Terrazas) sålde på rekordtid förra senvintern (och nu har en godkänd detaljplan av kommunen), beslutat sig för att gå in med ännu mer förmånliga villkor och garanti (flera banker har velat finansiera detta projekt). Banken CaixaBank lånar följaktligen nu ut upp till 65 % (tidigare 50 %) till detta projekt. Du behöver således bara betala in 35 % i eget kapital i det första skedet, sedan går banken in och står för garantin, och lånet börjar avbetalas först i och med inflyttning. Observera att dessa förbättrade villkor gäller förstås även för er som redan reserverat en lägenhet. För dig som inte tar lån i Spanien är det 30 % som ska betalas i eget kapital innan slutbetalningen vid inflyttning.

Lånemöjlighet via storbanken La Caixa. Upp till 65 % som sagt. Svensktalande bankdirektör innebär smidig ansökan. Ni behöver bland annat inte anlita auktoriserad översättare för de efterfrågade dokumenten. Vi och vår advokat och projektets revisor lotsar er genom hela processen, inklusive hjälp med el, vatten, etc. efter köp. Den svensktalande bankdirektören svarar också gärna på frågor angående garantin etc. om så önskas.

I detta projekt ska första handpenningen in i början av 2018, men som tidigast slutet på februari). Skriv till info@spanskafastigheter.se och ange om du vill stå i kö för lägenhet med 1 sovrum, 2 sovrum, eller 3. Samtliga lägenheter har fri havsutsikt utan insyn. En annan möjlighet är att du reserverar en lägenhet för 3000 € nu och att du kommer ner i början på året och tittar på plats, innan första betalningen av handpenning ska ske. Du behöver inte betala någon som helst reservationssumma för att ställa dig i kö, men du behöver kunna ta ett snabbt beslut när/om vi väl ringer.

Enorm havsutsikt från alla lägenheter, beläget vid foten av ett berg, omgivet av böljande, gröna kullar. Enligt många är detta Costa del Sols vackraste område. Läs mer om Nerja i denna artikel.

Denna typ av tomt, upphöjt vid havet utan att andra byggnader, eller landskap, skymmer, eller kommer kunna skymma, utsikten, finns helt enkelt inte längre på Costa del Sol. Priserna är dessutom markant lägre än andra nya projekt längs Solkusten. Se vår stora översiktsartikel med olika typer av nyproduktion på Costa del Sol som jämförelse. Se också vår artikel med de bästa köpen i Nerja här och nu, som jämförelse för vad du får för pengarna vid köp av resale.

Samtliga lägenheter har fri havsutsikt

Om lägenheterna i Balcón del Mar i korthet:

– Uppvärmd saltvatten-pool

– A/C varmt och kallt i varje rum

– Fullt utrustat kök – alla vitvaror ingår

– Stora terrasser och fönsterpartier som utnyttjar ljuset maximalt

– Privat garage (går även att använda som förråd). Plats med bil plus cyklar.

–  Solceller på tak som står för bostädernas varmvatten

– Golvvärme i badrum

– Hiss anpassad för rörelsehindrade

–  Skandinavisk design, öppen planlösning, mycket insläpp av ljus (till exempel är till och med de stora balkongväggarna i glas för att maximera utsikt), stora fönsterpartier, vita väggar och tak, mörkläggningspersienner, etc.

– Gym med redskap (gymmet har dessutom havsutsikt!)

Vitvarorna i badrummen håller högsta kvalitet (vattenkranar från Hansgrohe, sanitetsporslin från Duravit) och det fullt utrustade köket likaså:

 • Diskmaskin
 • Tvättmaskin
 • Vitro-keramik elektrisk spis, etc.
 • Internet och telefon förinstallerat
 • Bankgaranti via storbanken La Caixa
 • Redan inkört uthyrningsbolag som sköter allt det praktiska om man så önskar

Observera att samtliga lägenheter har fri havsutsikt. För att förtydliga: byggnaden ligger upphöjd på en klippa, och byggnaden i sig är också upphöjd ytterligare. De nedersta lägenheterna har således lika obehindrad utsikt (en lägenhet på bottenplan i den nedersta byggnaden har cirka 2,5 meter ner till marken!) som de översta. Detta är hela tanken med “Balcón del mar”, en balkong över havet (detta framgår tydligare när man står på byggplatsen).

Fantastiskt läge på Balcón del Mar

Om de nybyggda lägenheterna i Balcon del mar (off plan)

Balcón del Mar består av 2 byggnader som ligger i västerläge och har således eftermiddagssol och kvällssol.

Perfekt upphöjt läge vid havet på nybyggda lägenheter i Nerja. 22 lägenheter, samtliga med obehindrad havsutsikt (och den nedre byggnaden skymmer inte sikten från den övre). 2 lägenheter med 1 sovrum, 11 med 2 sovrum, 9 med 3 sovrum.

Byggtid högst 2 år.

14 % tillkommer i moms och andra avgifter.

Observera att det kommer inte byggas något ytterligare, större lägenhetskomplex i Ladera del Mar. Det finns ingen mark kvar som det går att bygga på för detta (endast några mindre tomter öronmärkta för lyxvillor). Bristen på attraktiva tomter är stor i hela Nerja. Framöver kommer det istället byggas i riktningen mot Torrox, samt mellan Malaga och Nerja. Det finns också mark kvar att bygga på i Fuente del Baden (vid det nya reningsverket i Nerja), men det läget går inte att jämföra med Ladera del Mar, tyvärr.

Om området Ladera del Mar, Nerja:

Ladera del Mar är tack vare sitt vackra upphöjda läge vid havet, en lagom bit från staden (5 minuter med bil) mycket populärt, i synnerhet bland Skandinaver.

Här finns trevliga restauranger och barer. Bland annat den ansedda restaurangen Avalon ligger i närheten (rankad tvåa av alla restauranger i staden på Tripadvisor). Det ligger även en populär karibisk inspirerad bar/restaurang vid stranden.

Detta är verkligen det perfekta läget. Inte nog med att lägenheterna har perfekt höjd över havet så utsikten är obehindrad (de nedanstående husen hamnar nedanför synfältet, och inget kan byggas framför lägenheterna längre fram i tiden) – dessutom ligger området i ett sådant västläge att ”det blåser åt rätt håll” en blåsig dag.


För mer information om Balcón del mar. Bilder, planlösningar etc. skriv till info@spanskafastigheter.se 


Nära havet – strandguide

Det tar 10-15 minuter att gå ner till den närmaste stranden. Playazo beach är 1700 meter lång, och är familjevänlig. Det finns flertalet restauranger och aktiviteter på stranden. Man kan också gå längs stranden in till Nerja på under en halvtimme. Man planerar även att länka samman Playazo med Torrecilla-stranden med en större strandpromenad (med restauranger, cykelbanor etc) och även i förlängningen en strandpromenad ända från Balcón de Europa till Ladera.

 • Playazo beach är totalt 1700 meter lång, och man kan promenera längs stranden från Avalon i väst till slutet av stranden (Hotel Perla Marina) på cirka 20 minuter. Sedan följer Playa De La Torecilla i centrala Nerja.
 • Playazo beach har fått 100 % i betyg (bäst av alla stränder i Nerja) på beach-inspector-com.
 • Stranden, som främst har fått sitt höga betyg då den är familjevänlig, har bland annat en strand- fotbolls-plan, små härliga strand-restauranger (chiringutios), lekplats för barnen – och den är också känd för sin vindsurfing och kitesurfing.
 • Här finns strand-infrastruktur i form av toaletter, duschar, restauranger, solstolar, parkeringsplatser, samt livräddare.

Bilavstånd till:

– Centrala Nerja : 5 minuter

– Närmaste golfbana (Baviera): 15 minuter (20 minuter till golfbanan i Anoreta, och 20 till Los Moriscos)

– Flygplatsen i Malaga: 40 minuter

– Torrox Costa: 10 minuter

– Bussförbindelser till och från Ladera del Mar till centrala Nerja

Om uthyrning:

Balcón får en unik fördel på den starka uthyrningsmarknaden i staden tack vare den perfekta utsikten, den höga byggstandarden, den uppvärmda saltvatten-poolen och gymmet. Man kommer ha högre beläggning (genomsnittet för bostäder inom Nerjas kommungränser på vår dottersida www.scandicfeelrentals.com/region/nerja/ är på 44 veckor plus) än genomsnittet på lägenheter i Balcón del Mar – och man kommer kunna ta ut höga priser per vecka. Vi kommer att starta en separat verksamhet för uthyrning (som vi marknadsför via våra inkörda kanaler, främst Google och Facebook, men även Blocket-butik och utländska portaler), men det är helt upp till ägarna hur de vill göra, om de hellre vill fixa allt själva eller via tredjepart. Såväl Terrazas (fas 1) som Balcón (kanske i synnerhet Balcón då den byggnaden också har ett gym) kommer tveklöst vara de finaste och mest moderna byggnaderna i Nerja när de står klara. Ägare av en lägenhet i denna byggnad kommer således kunna ta ut hyror därefter. Vi har haft hand om hundratals bostäder på vår dottersida sedan 2012 och har god koll på statistiken. En äldre lägenhet med 2 sovrum i San Juan de Capistrano, som exempel, som ligger längre från staden än Ladera del Mar drar numera in runt 25000 € om året. Men som sagt, det rör sig om äldre lägenheter byggda på 70-talet, som inte har tillgång till uppvärmd saltvatten-pool, gym, etc. Alltfler eftersöker ett nytt, fräscht boende i Nerja, men det finns inga. Potentialen är således enorm för den som vill hyra ut sin lägenhet i detta komplex. Just detta med uppvärmd saltvatten-pool gör också att man kommer kunna ta ut veckohyror även under vinterhalvåret (många erbjuder då annars rabatterade vinterpriser med månadspriser för att få full beläggning).

Det finns flera olika typer av lägenheter.

Boytor: 36-68 m2, plus stora terrasser (upp till 61,70 m2 terrassytor). Observera att många gånger skriver man ut byggytor när man marknadsför lägenheter i Spanien. Boytorna är således större än vad de är i de flesta äldre byggnaderna i staden.

Reservationsavgiften är 3000 €, sedan följer en betalningsplan under byggnationens gång.

OBS! Möbler och redskap etc. på planritningarna är bara visuellt dekorativa.

Obs! Om den typ av lägenhet du söker inte finns kvar i Balcón del Mar så har vi ett kösystem. Skriv till oss på info@spanskafastigheter.se så återkommer vi direkt om och när någon kommer tillbaka till försäljning.

Kort presentations-video med bilder från området samt perspektivbilder:

Läs också:

På gång:

I Nerja må det inte finnas några attraktiva zoner kvar att bygga på tyvärr (även om det kommer byggas en del kring nya reningsverket i Fuente del Baden), men det händer saker på andra håll och kanter på Costa del Sol. Vi förhandlar bland annat om ett större projekt mellan Malaga och Nerja, samt mot Torrox.

Se vår översiktsartikel (uppdateras kontinuerligt) med de bästa projekten med nyproduktion över hela Costa del Sol.

Skriv till info@spanskafastigheter.se vid intresse så återkommer vi direkt vi sammanställt informationen.

Läs vår om oss-sida.

Besöksadress Spanska Fastigheter: Calle Pintada 9, Nerja. Ansvarig mäklare: Anders Larsson. Telefon: 0034 669 738682

Kort video-guide till Nerja:

Delta i diskussionen

20 kommentarer

 1. Hejsan!

  Hur många lägenheter finns kvar på balcon de mar?
  Skicka gärna info via mail.

  Janette

 2. Har intresse av lägenhet med 2eller 3 sovrum. Är nu i Spanien en vecka till. Hör av er

 3. Hej
  Finns det någon lägenhet kvar i projektet “Ladera del mar”?
  Mvh
  Irena Hellman

 4. Har säkert anmält intresse ett flertal ggr, gör det igen.
  Ser väldigt fint ut. Önskar minst 2sovrum+ 2 badrum.
  Stor terass. Har förut sagt , inte bottenvåning , men som det ser ut här är det ok.

 5. Hej Jan!
  Vill ha info om priser o bilder på lägenheter med 2 sovrum.
  Med vänlig hälsning
  Ann Kronander

 6. Hej.

  Vill se bilder och veta priset på penthouset som var kvar och om andra lägenheter som finns kvar I Balco de mar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll down to content