Guide – Fuengirola – saker att göra och sevärdheter

Guide till den populära och av Skandinaver, sedan lång tid tillbaka, välbesökta staden Fuengirola på Costa del Sol

Ca 30 min bilfärd från Malaga eller från Marbella ligger solkustens mest, av svenskar, kända semesterort, nämligen Fuengirola. Den är så pass populär att det finns fler turister där än invånare. Staden når en befolkning på 60 000 invånare medan antalet turister hamnar någonstans mellan 200 000 och 400 000. Detta ger staden en internationell atmosfär där folk kommer från runt om i världen för att slappna av på de långa sandstränderna, bada i det vackra havet och upptäcka vad staden har att bjuda på. Men det är inte bara turister som kommer på semester från många delar av världen, många har också semesterboende här eller till och med bor här permanent. Det som får de flesta att stanna kvar är att denna staden är en av få platser i Europa som har ett subtropiskt klimat.

Visserligen har Nerja sedan flera år tillbaka tagit över som Solkustens mest populära ort för Skandinaver, men Fuengirola är fortfarande en mycket, av svenskar, välbesökt stad vilket du inte kan undgå att lägga märke till när du väl befinner dig i staden. Här hittar du nämligen svenska kyrkan, svenska mataffärer och restauranger, en svensk skola, och svensk frisör, mäklare och hantverkare. Det finns även ett svenskt gatukök att äta på om så önskas. Letar du efter en mer genuin spansk stad så är detta inte det bästa alternativet, men för den som skaffar ett semesterboende eller permanent boende här kan det ofta uppskattas att få tag i lite svenska produkter och tjänster emellanåt.

Eftersom staden genomsyras av olika nationaliteter, kulturer och spännande människor med olika bakgrunder blir stadens sociala liv minst lika spännande som vädret och miljön. Här kan du lära känna folk från hela världen och kanske hitta vänner att njuta av utelivet med eller varför inte knyta nya band för livet.

Fuengirola

Shopping Fuengirola

I staden finns det mängder med saker att se och göra. Upplev det kulinariska livet genom att testa på några av de över 400 olika underbara restaurangerna och besök solkustens största marknad på feriaplatsen för lite (eller mycket) shopping. Här kan du varje tisdag fynda eller bara gå runt och suga i dig atmosfären och allt det vackra som marknaden har på display. Missar du den på tisdagen så kan du istället besöka loppmarknaden som hålls varje lördag på samma ställe (Calle Recento Farial). Om det är shopping du är ute efter finns det också flera köpcentrum. De två största heter Eroski och El Corte Ingles.

Saker att göra och sevärdheter i Fuengirola

Med mängder av familjeaktiviteter finns det även något för alla att hitta på. Ta exempelvis en tur till vattenparken eller zoologiska trädgården. Det finns även utrymme för golfintresserade att ta sig några rundor på en av de många golfbanorna som finns i staden (främst rekommenderas Torrequebrada, Calavano, La Cala och Santa Clara Golf Club). Vill ni varva med andra aktiviteter finns det också tillgång till flera tennisbanor, padelbanor och en skatepark.

Ni kan färdas med häst och vagn för att ta er från attraktion till attraktion eller för att få en liten mysig överblick medan ni rör er genom staden. Detta är också en upplevelse i sig själv. Men ett annat vanligt sätt att ta sig runt på är med bil. Det finns många möjligheter att hyra en egen bil i staden och om du landar med flyget i Malaga kan du även hämta ut en hyrbil redan där på flygplatsen. Staden Fuengirola är inte stor, endast 10 kvadratkilometer, så ni har all chans att köra runt och utforska varje litet mysigt hörn av stan. Läs mer om att hyra bil i Spanien, saker att tänka på, de billigaste aktörerna etc.

Nattlivet

När solen går ner vaknar det ett helt nytt liv. Håller du dig vaken kan du ta del av stadens sprudlande och pulserande nattliv. Förutom mängder av olika restauranger så finns det också massor av pubar och barer att besöka. Beroende på vad du gillar att utforska finns det flera alternativ såsom rockbarer, latinbarer, salsabarer, bluesbarer m.m. Gillar du att dansa så finns det flertalet nattklubbar som håller öppet fram tills morgontimmarna. Med ett livligt nattliv och stora valmöjligheter är det inte svårt att hålla sig sysselsatt både under dagarna och nätterna i Fuengirola. Nattlivet ger dig också en utmärkt chans att träffa och umgås med folk från hela världen. Enligt Tripadvisors användare hittas det bästa nattlivet i staden på Speakeasy Jazz Club & Cocktails, samt Bar Elements och den mest populära brittiska puben är Old London Bar.

Staden är perfekt för dig som vill sola, bada, hålla dig aktiverad, shoppa och vara ute om nätterna. Detta gör att stan är anpassningsbar oavsett vad det är för semester du är ute efter. Vill du dit med dina vänner för en rolig tid eller ta med dig hel familjen för en underbar familjesemester under solen finns det underhållning som passar alla.

Tar du dig till staden under rätt tidpunkter kan du även sugas in i deras fantastiska festivaler eller helgdagar. Välj att åka dit när de firar påsk för en helt ny påskupplevelse. Fuengirola har även två årliga ferior, vilket är en typ av byfest. Du har den internationella ferian som heter Feria de los Pueblos som äger rum i skiftet av april/maj. Hit kommer ca en miljon spanjorer för att uppleva både dans, musik och mat. I oktober kan du ta del av Feria del Rosario. Här stängs staden ner helt för att ägna sig åt dans och umgänge, och den avslutar med ett storslaget fyrverkeri. Du kan också välja att byta ut den svenska midsommaren och ta dig ner till Fuengirola för deras firande. Här firar de att året börjar om på nytt, och det gör det stort! Ansluttill spanjorerna kl. 24 och vandra baklänges ner i havet medan du önskar dig något inför det nya året.

Slottet Sohail

Fuengirola har verkligen mycket att erbjuda och kan hålla dig sysselsatt i veckor. Har du också tid över för några av stadens sevärdheter så rekommenderas ett besök till Bio Parc, en djurpark där du kan skåda tropiska djur från Afrika och Asien. Ta en sväng förbi Parque Acuatico Mijas, som är stadens stora vattenpark, Historiska museet, fredspalatset, Varietes teater, och borgen Sohail. Denna borg byggdes på 900-talet under muslimernas styre och är idag stadens främsta sevärdhet.

För dig som älskar att upptäcka och utforska kan även röra dig utanför stadens soliga gränser. Ta bland annat en tur till grannbyn Los Boliches, som är en riktigt vacker syn med sina små gator och vitkalkade hus. Det finns många bussar och tåg som kan ta dig till omkringliggande städer och byar såsom Gibraltar, Marbella, Cordoba, Tarifa, Ronda och många fler. Är du sugen på att passa på att uppleva Madrid finns det även en snabbtågslinje som tar dig hela vägen från Malaga till Madrid på endast ca 2 timmar. Väljer du att stanna hela din semestervistelse i Fuengirola kommer du att få en härlig semesterresa!

Bostadsmarknaden i Fuengirola

Investerare söker sig nuförtiden till Nerja öster om Malaga, samt andra områden på Costa del Sol, som Estepona.  Ett mer populärt alternativ för semesterbostaden i Spanien är också närliggande Benalmadena. 
Under en längre tid fanns det en stor tillgång av relativt billiga hus och lägenheter i Fuengirola. Detta är dock tyvärr inte längre fallet. När det väl kommer ut en prisvärd bostad i Fuengirola med omnejd lägger vi ut den i vårt nyhetsbrev för västra Costa del Sol. Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för västra Costa del Sol här för att få information om dessa fastigheter, samt andra objekt av särskilt intresse i och omkring Fuengirola.
Betänk också att det fortfarande finns något billigare bostäder till salu längs Nueva Andalucia, nära Fuengirola. Skriv till info@spanskafastigheter.se om vilken typ av bostad du söker så återkommer vi med en rapport.

Vad det gäller bankobjekt i Fuengirola så finns det en hel del att välja på. I skrivande stund finns det cirka 80 lägenheter och hus i största bankens databas. Dock är dessa bankobjekt i mycket dåligt skick och ligger placerade vid motorvägar etc. Priser på bankåtertagna objekt i Fuengirola ligger på cirka 100 000 € och uppåt.

Vi har flertalet resale objekt i och runt Fuengirola till salu. Skriv till info@spanskafastigheter.se och berätta om vilken typ av lägenhet eller hus du söker i Fuengirola, nyproduktion eller begagnat, så återkommer vi med en rapport om de bästa köpen här och nu.

Hotell-boende i Benalmadena

Vill du hyra lägenhet eller hus, eller boka hotell i Estepona? Då rekommenderas främst nedanstående aktörer som har såväl de bästa priserna som utbudet:
Hotels-com rekommenderas pga lägsta pris garanti på hotell
De flesta av våra klienter hyr bil i området via billiga Holiday Auto

Läs också:

Billiga flyg till bland annat Malaga (som är flygplatsen du landar på om du ska till Benalmadena. Den ligger cirka 11 km bort).

Om att hyra hus eller lägenhet i Spanien

Översikt över bästa nyproduktionen på Solkusten

Guide till Costa del Sol

Allt du behöver veta om fastighetsinvestering.