Nyproduktion Costa del Sol översikt över de bästa köpen av nya bostäder Solkusten

I denna artikel presenterar vi de mest attraktiva projekten med nyproducerade lägenheter och hus på Costa del Sol 2024; från Nerja (men vi inkluderar även Almuñécar/La Herradura på Costa Tropical) i öst, ända ner till Estepona i väst. Först vår främsta rekommendation för Andalusien/södra Spanien:

Vår främsta rekommendation 2024 – lägenheter på en av de sista strandtomterna i Spanien. Läs mer här.

De mest efterfrågade projekten i skrivande stund.

Nedan hittas de projekt med bostäder inom olika segment och områden som säljes här och nu och som främst rekommenderas. Det kommer inte på grund av krisen gå att ”välja och vraka” på flera år, men det finns några unikt riktigt bra köp att göra under 2024 då ett fåtal aktörer faktiskt lyckats vara aktiva det senaste året och vänt krisen till sin fördel.

Nerja

Nylanserade radhus 2024 med 3 sovrum och privata pooler i vackra Capistrano, Nerja. Från 550 000 € Rekommenderas av mäklaren!

Nya bostäder med privata pooler Fuente del Baden Nerja:

Lägenheter, duplex och radhus med havsutsikt. Serena Hill Nerja. Från 590 000 €

Off plan stora lägenheter med 3 sovrum i centrum, nära Torrecilla strand. Även penthouse med privat pool.

Terrazas de Ladera, Ladera del Mar. Nyckelfärdiga lägenheter i upphöjt läge vid havet. Havsutsikt. Uppvärmd saltvattenpool. Bara några få lägenheter till salu nu strax efter färdigställande. Priser: från 279 000 €

Terrazas, Ladera del Mar, Nerja

Malaga -Rincon

Idilia Mare, Rincon. Lägenheter i modern och öppen, internationell design, 400 meter från havet med 2 och 3 sovrum. Mycket konkurrenskraftiga priser. Rincon anses bli ”det nya Nerja” med sitt strategiska läge bara 20 minuter från flygplatsen, och med 1 mil lång strand. stora lägenheter med stora terrasser. Economista sammanställde under tidig sommar en lista på de 10 bästa projekten med nyproduktion i Spanien, och fas 1 Idilia Views var med på denna lista. Vi är helt eniga och vi gillar dessa projekt i Rincon skarpt.
Den senaste fasen i Rincon heter Sonne. Från 365 000 € Läs mer här.

Nytt projekt i Rincon (Mare)

Malaga City

Nya lägenheter i city. Uppdatering februari 2024.

44 lägenheter på första linjen i Malaga, granne med Towers!

Octavia – granne med Malaga Towers

Casa Patio Nybyggda radhus i Malaga – off plan

Nyproducerade radhus i lyx-klassen i Malaga i eftertraktade området Pedregalejo.

Casa Patio

Väster om Malaga – Marbella

Det är det detta projekt i Marbella (Soul) som är det främsta alternativet för den som söker en lyxbostad i ett resort-liknande område. Lägenheter, radhus och fristående villor. Priser från 755 000 €

Soul Marbella

Estepona

South Bay III Estepona Lägenheter med 2-3 sovrum. 1 km från marinan. Pris: från 383 500 € 5 återstår.

South Bay III Estepona

Fuengirola:

2 sovrum och 2 badrum från 325 000 €. 2o minuter med tåg till flygplatsen. Flera nyckelfärdiga lägenheter. Läs mer om Middel Views här.

Middel Views Fuengirola

Öster om Malaga:

De mest prisvärda off plan-lägenheterna på Solkusten i år. SEA BLUE: Lägenheter vid stranden i Torrox.

Pris från: 210 000 €

Sea Blue Torrox

Bästa valet lyx-segmentet:

Centrala, fristående villor med pool i Nerja. Residencial Los Arcos. Det är mycket svårt att hitta stora villor med pool i centrala lägen på Solkusten. Detta gör dessa hus högintressanta.

Los Arcos

Om marknaden för nyproduktion 2024

Priserna fortsätter öka även om de nu kommer öka långsammare under ett år. Under 2022 steg priset på nybyggnation med i snitt 7,1 procent. Det var den största ökningen på ett år sedan 2007, det vill säga före byggkraschen. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset steg förra året till 2732 €, som dock ännu inte nått nivån 2905 € som det låg på när byggkraschen inföll för över 15 år sedan.

Pandemin bromsade inte den stigande pris-utvecklingen som pågått sedan 2014. Byggorganet APCEspaña menar att det är främst suget efter nyproduktion som pressar upp priserna. Dock kommer inflationen och den stundande lågkonjunkturen i EU bromsa in utvecklingen några kvartal. Det såldes mer än 600 000 nybyggda bostäder i landet under 2022. Under 2023 föll försäljningen tillbaka, då främst på grund av minskande utbud. Den internationella efterfrågan för Spanien, och i synnerhet då för nya bostäder är rekordstarkt.

Det slogs rekord i antalet sålda fastigheter första halvåret 2022 men priserna på material etc. för nyproduktion har under året (fram till november) ökat 8-25 % (de beräknas dock falla tillbaka relativt snabbt). Prissänkningar är dock inte att vänta, utan vissa projekt skjuts helt enkelt på framtiden. För den som inte köper det som nu erbjuds, beroende på var man söker och vad man söker, på marknaden kan väntan mellan ax till limpa således tyvärr bli mycket lång. Räkna i kölvattnet av detta med kraftiga prishöjningar på nyckelfärdig nyproduktion under några år framöver.

Pudelns kärna: Olika faktorer, såsom ett slitet bostadsbestånd som är för högt prissatt samt ett ökat internationellt intresse för Malaga-regionen överlag post Corona pekar mot att nyproduktion kommer dominera försäljningen det närmaste decenniet men att det råder stor osäkerhet kring 2024/2025 på grund av inflationen.

Under en kort period under Corona-krisen fanns det en lucka öppen för att få tag i mark som förut inte varit till salu alls, eller som varit för högt prissatt för att vara intressant. De aktörer som kunde agera under denna unika lucka står nu i vinnarposition. De köpare som kan agera nu, och inte behöver vänta ett par år, står likaså i en vinnarposition. Det är nämligen viktigt att komma ihåg att tomterna med det bästa läget är de som säljes precis när vi går ur krisen (för att stimulera försäljningen efter krisen säljer man de i bäst lägen först).  Länk till samtliga våra nyhetsbrev.

När man läser de svenska tidningarna kan man lätt få uppfattningen att allting är försenat och att allt blivit dyrare etc. Detta är inte en allmän sanning. Vårt projekt Colina de Alta i Nerja, som exempel, började byggas tidigare i år och man ligger just nu cirka 3 månader före i schemat (det var i oktober). Visserligen har visst material blivit dyrare, men annat material har blivit billigare. Priserna kan fortfarande gå upp något förstås, men som det ser ut nu kommer flera byggen, förutsatt att de lagt in korrekt beräknade säkerhetsmarginaler, runtom Spanien hålla budgeten då priserna på material och leveranser håller på att normaliseras. Alla byggen kommer inte bli dyrare än beräknat, och vissa hamnar bara något över budget. Denna bygg-gemenskap hade riktigt bra priser när vi lanserade det och läget som ni kan se på bilden från bygget är ypperligt! Det är främst projekt som ligger i planeringsstadiet som har svårt att få ihop budgetar etc.

Vi kommer kontinuerligt titta närmare på de projekt vi rekommenderar främst just nu, samt tipsa om enstaka lägenheter som kommit tillbaka i projekt som snart är färdigställda, samt om projekt som är i planeringsstadiet. Det är flera högintressanta projekt som är på gång under året. För att få informationen om dessa redan innan de blir offentliga skriv upp dig på våra nyhetsbrev. Nyhetsbrev västra sidan (Marbella, Estepona etc.). Nyhetsbrev östra sidan (Nerja, Torrox etc.).

Artikeln uppdateras kontinuerligt: Vi har ständig kontakt, och hade det genom hela Corona-krisen, med investeringsfonder, bankchefer, byggherrar och markägare då vi inte bara säljer andras utan även bygger egna projekt.

Läget just nu: Det råder en starkt ökad efterfrågan, från nationella men främst internationella köpare, för nytt och fräscht från såväl rena investerare som för de som vill jobba remote med hög levnadskvalitet. Faktum är att efterfrågan redan i detta tidiga skede är mycket starkare än vad vi eller någon annan hade kunnat förutse. Möjligheterna för ett riktigt bra köp av en ny bostad kommer vara större än på länge. Riskerna likaså.

Läget i korthet: Bankerna kräver större insyn på de projekt som de finansierar eller lånar ut till. Projekt som inte sålt i princip 100 % färdigt innan krisen, eller som inte bedöms vara helt säkra, kommer inte att få finansieringen av bankerna. De [bankerna] kommer dessutom vara mycket restriktiva med att godkänna nya projekt under en period.

Det finns dock ett fåtal utvecklare med en stark ekonomi i grunden, samt konceptet byggemenskaper som blir alltmer vanliga igen. Det gäller dock att ha koll på varje enskild byggares, och byggemenskaps (bankerna går i det sistnämnda fallet in och godkänner/nekar varje enskild köpare oavsett om denne söker lån eller inte), ekonomi för att vara på den säkra sidan. Som alltid när möjligheterna är som störst är riskerna det likaså för den oförsiktige. 

Unik möjlighet att köpa en ny bostad i ett riktigt bra läge till ett riktigt bra pris

Om det är få aktörer som klarat sig igenom krisen med god likviditet är det ännu färre som mäktat med att förhandla fram bra markpriser under den korta period under krisen, främst i samband med ”andra vågen”, som de faktiskt sjönk. De som varit aktiva med att leta upp sedan länge inaktiva tomtägare (som nu vaknat till liv efter decennier av inaktivitet) och förhandlat fram bra priser på tomter i bra lägen mitt under krisen, och som dessutom har en god likviditet samt inkörda team med arkitekter/projektledare och etablerade bankkontakter står nu inför ett unikt läge. Är det något tåg du ska hoppa på är det just detta.

Vad det gäller priser på kommande nyproduktion så kommer byggpriserna och markpriserna stiga snabbare än väntat 2023 då efterfrågan är större än utbudet (på grund av kaos med löeveranser av byggmaterial och personbortfall etc. ligger många projekt efter). Bostadsbeståndet börjar bli slitet, och det är mycket problem med vattenskador (starkare byggnormer infördes först 2006) etc. samtidigt som det byggdes förhållandevis lite decenniet efter krisen 2008, jämfört med decenniet innan. Nyproducerat kommer således under början av 2020-talet gå in i en gyllene period liknande den i början av 2000-talet.

Räkna slutligen med att värdet kommer stiga markant under 20-talet på nybyggda bostäder, då de kommer vara mycket eftertraktade på en marknad där bostadsägare inte sänker priserna trots att deras bostäder är slitna, och trots det oroliga läget i samband med Corona-krisen.

Obs! Vi kommer tack vare vårt breda kontaktnät få förhandsinformation om de få projekt på Costa del Sol som släpps under 2024, och vi bygger även flera projekt i egen regi. Skriv till info@spanskafastigheter.se och ange vad för typ av bostad du söker, och vilket område (Nerja, Benalmadena, Estepona, Marbella, Torremolinos, Torrox och Malaga city etc.).

För att summera.

Efterfrågan är stark på nyproduktion men det har uppstått och kommer uppstå ett ännu större glapp i produktionen på grund av diverse globala faktorer. På medellång och lång sikt är dock nyproduktion helt klart det bästa valet, oavsett om du vill göra en investering eller ”flytta till solen” permanent.

De projekt som främst rekommenderas just nu 2024 är:

Lägenheter på första linjen Malaga

Moderna och miljövänliga lägenheter (egenproducerad el etc.) i strandläge i bästa läget i Malaga!

Granne med omtalade prestigeprojektet Malaga Towers. Läs mer här.

På östra Costa del Sol rekommenderas främst radhus i Punta Lara i Nerja (slutsålt men någon kan komma tillbaka under byggets gång). I Malagaområdet rekommenderas Idilia Mare i Rincon (fas 2, Mare, lanserades i november 21, fas 1 sålde snabbast på kusten under sommaren). Mer västerut, i Marbella och Estepona-området, rekommenderas främst South Bay, eller Vanian Gardens, alternativt Marbella Soul.

Att ha i åtanke är att ju längre in i 20-talet vi kommer ju längre inåt land, bort från havet, hamnar faserna med lägenheter och hus – och ju dyrare blir priset i takt med att byggkostnader etc. ökar i takt med den förväntade inflationstakten. Detta mönster har upprepats sig flera gånger genom åren.

Nya lägenheter i centrala Malaga som befinner sig i sista konstruktionsfasen. Ligger nära stadion. Andalusiens högsta byggnad. 1-4 sovrum. Läs mer om projektet Urban Sky här.


Projekt för under 200 000 € på Solkusten

Gil Estate Nerja. Nya lägenheter i centralt läge i populära Nerja. De beräknas stå färdiga 2024. Totalt 26 lägenheter med 1-2 sovrum med 1-2 badrum, samtliga har terrasser (från 5 m2). Byggytor: ca. 54 m2-78 m2. Från: 176 400 € till 199 600 €. Obs. Kök och parkering ingår ej i priset dock.

Det finns också alternativ som Puerto Narixa, Sea Garden, Sun Garden etc. runt Torrox men de säljer i långsam takt och många av dessa projekt ser bättre ut på bild än i verkligheten. Överlag finns det några projekt till salu längst kusten för under 200 000 € men ingen av dessa är tillräckligt attraktiva för att locka köpare trots priset. Dessutom är det många som har satt en gräns på att lägga högst 150 000 € för 2 sovrum. Den produkten existerar inte just nu i Malaga-regionen.

Marinsa Beach

Lyx-segmentet – västra och östra Solkusten

  • Higueron West lyx-resort, [det mesta är nu slutsålt] i Benalmadena/Fuengirola. Priser: från 275 000 € Vill du ha nyproduktion runt Benalmadena är vårt råd detta projekt. Men tidigare nämnda, nylanserade Soul Marbella, är helt klart mer intressant på grund av sitt läge enligt vår mening.
  • ”Bäst i klassen” på Costa del Sol just nu vad det gäller kvalitet och läge inom lyxsegmentet är Villas Romana vid Capistrano Village, Nerja. Helt unika villor i detta segment (mycket stora villor i modern andalusisk design med upphöjt läge och havsutsikt, trots centralt läge) på Costa Del Sol. Endast en villa återstår. Färdigställd sommaren 23.

Villas Romana Nerja

Fristående hus i Campo Mijas, Fuengirola. Upphöjt läge med havsutsikt. Privata pooler. Stora terrasser i sydläge. Från 785 000 €.

Campo Mijas

Viktigt att känna till 2024!

Många internationella investeringsfonder som tidigare ansett att Spanien blivit för dyrt för snabbt för att vara intressant går nu, efter att Coronakrisen helt ändrat spelplanen och gjort vissa destinationer omöjliga, in och investerar i spanska bostäder igen. Man räknar med att Spanien ligger i vinnarhålet eftersom många, inklusive affärsresenärer, kommer välja bort hotell och hellre bo i bostäder under sin vistelse samtidigt som långväga resor utanför Europa kommer bli dyrare med dålig frekvens på avgångarna vilket placerar Spanien i allmänhet, och Costa del Sol i synnerhet, i en mycket gynnsam situation på sikt. Till exempel har intresset från amerikaner ökat markant då de ser Malaga-området som ett Kalifornien utan alla katastrofer, och med bättre infrastruktur och levnadskvalitet – men ändå med markant längre priser.

Enligt de spanska bankernas analyser kommer priserna på tomter, samt byggkostnader skena från 2021, kort efter resandet börjat normalisera sig igen. Under första halvåret, och förmodligen kanske hela hösten och rentav året ut kommer bankerna dock vara mycket försiktiga med att ta sig an nya projekt på grund av den rådande osäkerheten i kölvattnet av Corona. Alltfler spanska aktörer tittar, bland annat, därför på den beprövade projektmodellen Byggemenskaper. Denna projektlösning innebär pressade priser på upp till 25 % och anses vara juridiskt mycket säkrare än vanliga promotions. Läs mer om byggemenskaper här (samt olika projekt på gång på Solkusten).


På gång 2024 och framöver

Vi har flera projekt på gång under 2024. Från väst till öst. Från enstaka lyxhus till större projekt med lägenheter (inklusive riktigt billiga lägenheter i en vitkalkad andalusisk by som vi nämnde tidigare i artikeln), eller radhuslängor. Vårt fokus ligger på det som den internationella kunden söker, dvs. hållbara projekt med solenergi etc. i bra lägen nära restauranger och med bra kommunikationer, och med havsutsikt. Vissa av dessa projekt har vi exklusiva säljrättigheter på, andra får vi exklusivitet i 2-4 veckor. Vi publicerar oavsett alltid projekten 1-3 veckor innan vi lägger ut dem offentligt i nyhetsbreven. Det blir mer lätthanterligt så.

Väst

Här planeras i närtid flera projekt i bland annat Malaga city, samt Estepona, Sotogrande och Rincon.Vi kommer satsa stort på Rincon framöver då det känns som att det är nästa ”hot spot” på kusten på grund av närheten till Malaga, de långa ständerna, och lägre priser än ex. Marbella).

Få informationen snabbast via nyhetsbrevet för västra Costa del Sol. Denna marknad är dock en djungel och det är många variabler som ska kännas rätt för att vi ska rekommendera det: Pris, vem som bygger, status på beviljade licenser, hur länge vi räknar med att det kommer att ta att sälja av bygget, bankgaranti etc.

Öst

I Nerja med omnejd (även Costa Tropical) är vi i ständig diskussion direkt med markägare etc. och vi återkommer direkt i vårt nyhetsbrev när och om det byggs något nytt. Man får enligt stadsplanen, som är förutbestämd inte bygga lägenheter på många av de lediga tomterna som finns, men det börjar komma ut några mindre tomter i bra lägen som tidigare inte varit till salu. Det har också länge varit problem med att få nybyggnationer beviljade av kommunen. Detta har man nu styrt upp. Mindre, attraktiva projekt med lägenheter/radhus kommer således att byggas med tiden. Vi presenterade det första projektet i början av 24, radhus i Capistrano.

Läget på marknaden

Costa del Sol kallas ”Spaniens lokomotiv” då området är först in i en kris och först ut ur den. Innan Coronakrisen hade Spanien repat sig och alla siffror pekade uppåt. Turismen slog rekord efter rekord och ingen visste egentligen var den övre gränsen gick. Starkast av alla turism-regioner var Costa del Sol. De två mest intressanta områdena för investerare var Nerja, Malaga city och Puerto Banus (Marbella) med omnejd. Detta kommer inte ändra på sig efter Coronakrisen är över. Dessa områden klarade även finanskrisen som utlöstes 2007 bättre. De kommer också leda vägen ur denna kris. Nerja, tillkännagav till exempel redan i mars att man godkänner ett stort projekt som bland annat innebär en golfbana i yppersta världsklass, samt ett nytt lyxhotell etc.

På Costa del Sol finns det allt från orter med lite mindre bebyggelse (och mindre omfattande turism) till områden med massturism och en uppsjö av hotell och andra turismanläggningar. Områden som legat i dvala i flera år är på väg uppåt igen och lite mer oupptäckta, orörda områden på östra Solkusten blir alltmer populära, och i synnerhet då bland investerare som ser en möjlighet att hyra ut privatbostäder eller mindre bostadshus då konkurrensen från hotellbranschen är mycket svagare på den östra sidan.

Oavsett vilken typ av nyproduktion du söker, och i vilket område, öst eller väst, så är det dock tyvärr en röd tråd som löper genom hela Solkusten: brist på bra mark (läs, upphöjd mark, nära havet till ett rimligt pris).

Priserna beräknas stiga markant på nyproduktion närmaste åren, i takt med att marken säljes dyrare då försäljningen kommer igång. Finns det risk för en bubbla? Det är ingen som tror att en större bostads-bubbla kommer drabba hela den spanska marknaden under en överskådlig framtid, men däremot kanske man bör hissa varningsflagg för vissa lokala bubblor. På sina håll, som Estepona, Torrox och Benalmadena byggs det väldigt mycket och försäljningen hänger inte riktigt med (detta kommer som sagt förmodligen ändra på sig efter Corona/inflationnen då bankerna kommer vara mycket försiktiga med projekt som inte är 100 % sålda). Det är rimligt att anta att det kan skaka till rejält på sina håll när försäljningen på nya projekt drar ut på tiden och investeringsfonder, eller andra kreditinstitut, som ligger bakom dessa promotions får ligga ute för länge med sina investerade pengar. Köp ingenting utan bankgaranti.

Observera också att priserna på nyproduktion stiger kraftigt ju närmare färdigställande de kommer. Ett av de första nya projekten efter krisen, i utkanten av Nerja, såldes av på cirka tre månader under början av 2016. Ett år senare, ett halvår innan färdigställandet, kom en lägenhet tillbaka till försäljning och såldes då för 13,16 % mer än året innan. Vid färdigställandet mindre än 2 år efter att bygget drog igång såldes de för 36,84 % mer än ursprungspriset. Det lönar sig således stort att köpa ”off plan”. I alla fall i attraktiva områden där det byggs lite, som Nerja.

Observera att artikeln uppdateras kontinuerligt. Projekt tas bort när de är slutsålda och nya tillkommer. → Läs också om vad du bör tänka på när du investerar i bostad i Spanien.

Då vi haft exklusiva säljrättigheter på de 2 snabbast säljande projekten, de senaste åren, med nyproduktion på Costa del Sol sitter vi i en mycket fördelaktig situation då flera aktörer vill jobba med oss. Vi scannar efter mark och har ständigt möten med landägare och byggherrar. Det gäller främst att få rätt pris. Just nu är det många markägare som kräver för höga (då siffrorna inom såväl försäljning som uthyrning pekar rakt uppåt) priser för snabbt. Dessa projekt kommer få ligga på is tills prisnivån på bostadsmarknaden hunnit ikapp. Dessutom finns det som sagt väldigt få attraktiva tomter kvar. Det kommer således röra sig, framöver, främst om mindre projekt (med ett stort undantag, release av detta sker under våren); med ett nytt bostadshus med några lägenheter, eller en länga med nybyggda radhus, i de mer populära orterna. Lite större projekt kommer också att lanseras i lite mer okända områden (det är enda sättet att få ner priserna). Vi kommer under de närmaste åren kontinuerligt presentera olika projekt av nyproduktion längs hela Solkusten. Vårt arbete med att kartlägga mark och nya möjligheter började redan under krisåren.

Avslutningsvis om marknaden: Iaktta stor försiktighet vid köp av ny bostad i nuläget. Det gäller att ha god koll på vilka byggherrar och enstaka projekt som klarat sig väl ekonomiskt genom krisen. Var även försiktig med projekt som står färdiga där mycket fortfarande står osålt. Det kan bli som så att gemenskapen, det vill säga alla andra ägare, får finansiera driftkostnader för lägenheter i byggnaden som står tomma. Detta var något vi såg även efter förra krisen. Det kommer onekligen finnas stora möjligheter framgent men det gäller att vara smart, försiktig och påläst. Skriv till oss så ber vi våra mäklare och advokater att kolla upp status för projektet du är intresserad av.

E-post: info@spanskafastigheter.se

Observera att det inte alltid går att få lån till nyproduktion i Spanien (såvida inte en promotor går in och finansierar, men då blir räntan ofta högre). Vanligt är dock att  det erbjuds upp till 65-70 % lån för nya projekt till en bra ränta. Det är också vanligt att en bank som lånar ut till ett visst projekt har exklusivitet för lån till just det projektet.

Vad det gäller nedanstående projekt kan förutsättningarna ha ändrats dramatiskt i kölvattnet av Corona-krisen. Som sagt, skriv direkt till oss för status på enskilda projekt.

Nybyggda hus och lägenheter på Costa del Sol 

Östra Costa del Sol (Nerja, La Herradura, etc.):

Noterbara orter på östra Costa del SolGuide till Nerja, samt guide till La herradura och Almunecar. (se också Torre del Mar och Torrox Costa). [ Om den planerade marinan blir av kommer hela området öka markant i värde].

Nya Lägenheter på östra Solkusten

12 lyxhus vid stranden i Nerja, Sea Gardens. Från 810 000 €

Stora villor med infinity-pooler i Nerja. Unikt, upphöjt och centralt läge (denna typ av villa finns i princip inte att få tag i kring Marbella). 1150 000 €

Infinity pool

Översiktsartikel med nyproduktion i Nerja, Torrox och Costa Tropical.

Läs också vår ständigt uppdaterade artikel om de bästa köpen i Nerja (resale och nypoduktion) här och nu.

Torrox Costa

Isea Calaceite fas 2 har ett bra läge och pris. 34 lägenheter med stora terrasser och havsutsikt. Priser från 245 000 (det fanns billigare med 1 sovrum men de är slutsålda) €

I Torrox Costa, väster om Nerja säljes just nu bland annat Duna Beach fas 2. Faktum är att det planeras så många olika projekt, stora som små, i Torrox att det är svårt att överblicka. Bara projektet Puerto Narixa är ett kapitel i sig då flera tusen lägenheter planeras. Vårt råd är att avvakta, att köpa någon av de nyckelfärdiga lägenheter som nu kommer ut i Torrox-området istället för att satsa på off plan.

Skriv till oss för mer information. info@spanskafastigheter.se.

Läs: de bästa köpen i Nerja just nu.


Fristående hus, lyxvillor östra Solkusten

I detta segment finns det lite mer att välja på även om det är få riktigt attraktiva tomter kvar på marknaden. I La Herradura-projektet så river man helt enkelt befintliga fastigheter för att bygga nytt.

Se också: Byggnation av lyxhus i området Penoncillo mellan Nerja och Torrox Costa (finns också möjlighet att bara köpa ett stycke mark i område som det senaste året börjat sjuda med aktivitet med lyftkranar etc. Detta är det området som gäller för den som vill bygga i Nerja, men som helt enkelt inte får tag i mark till rimligt pris inom kommungränserna).

Samt: Fristående villor i Nerja, 3 sovrum och privat pool. Fuente del Baden. Från 395 000 €


Radhus Nerja

Vad det gäller nybyggda radhus i Nerja är utbudet mycket begränsat. Det finns få tomter kvar i området, men vi håller på att titta på några tomter med radhus som lanseras 2021. Vi kommer publicera dessa radhus i vårt nyhetsbrev och på hemsidan så fort vi vet mer. Det enda som finns på marknaden just nu vad det gäller nya radhus är de som byggs och planeras att byggas i Fuente del Baden, samma område där nya reningsverket ska ligga, relativt nära Capistrano Village. Det råder dock oklarheter kring infrastrukturen i detta område, men vill ni se områdena är det bara ni bokar visning.

→ Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för östra Costa del Sol (Nerja med omnejd) här: Obs, nyhetsbrevet publicerar inte enbart nyproduktion utan har fokus på bra investeringar överlag.


Nya lägenheter och hus till salu på västra Costa del Sol

Noterbara orter på västra Costa del Sol:  Guide till Marbella och Puerto Banus, samt guide till Mijas. Övriga populära orter inkluderar Benalmadena, Torremolinos, Estepona och Fuengirola.

Marbella

Obs, vi håller på att kolla upp ett par nya projekt i själva Marbella. I centrala Marbella finns det dock inte många bra tomter kvar. Det finns emellertid en del nya projekt i närheten.

Soul Marbella. Hus och lägenheter i resort-miljö. Från 755 00 €. Nyhet 2021.

Exklusiva lyxvillor i berömda Marbella Hill Club. Priser från 618 000 €

Benalmadena

Benalmadena ligger bra placerat nära Malaga flygplats, och i den nära framtiden planerar man en mångmiljonsatsning på att rusta upp Tivoli World. I närheten hittas också den nya enorma nöjesparken i Torremolinos som är under byggnation, samt dinosaurie-temaparken som ska byggas i Rincon. Benalmadena är en av få orter som verkligen har ”något för alla”.

Detta är det mest intressanta projektet för närvarande:

Terra i Benalmadena, som främst präglas av en enorm havsutsikt och konkurrenskraftiga priser (från cirka 200 000 € för stora lägenheter med 2 sovrum). Det rör sig om 15 stora lägenheter med enorma terrasser (upp till 180 m2!) och 4 radhus. Perfekt för investerare och för barnfamiljer som vill ha större lägenheter än vad andra projekt har att erbjuda.

Higueron West. Läckert projekt mellan Fuengirola och Benalmadena.

Tillgängliga 2 sovrums lägenheter i Higueron West i dagsläget, 1 mars:

Fas 1 – 5:

Ingen tillgänglighet 

Fas 6:

En garden level för 359,000

En våning 1 för 369,000

Fas 7: 

En våning 1 för 425,000

Fas 8:

Ingen tillgänglighet

South phase: (den senaste släppta fasen med mindre lägenheter, portaler 84 -88)

Femton 2 sovrums lägenheter, alla våningar, på 67 – 75 m2  med terrasser på 19 – 28 m2+

Från 275,000 – 309,000

Se också: Lägenheter och penthouse-lägenheter i lyxklassen, 450 meter från havet. Från 389 000 €.

Samt dessa nybyggda bostäder Lar Bay, vid marinan. Från 295 000 €

Och Nature Collection (släppt våren 2019).

Cabopino

Moderna lägenheter i bra läge i den lilla kustpärlan Cabopino.  Från 375 000 €. [Endast någon enstaka lägenhet återstår]

Casares

Familjevänlig nyproduktion i en konstgjord lagun. Resort som har allt man behöver inom området. 2 eller 3 sovrum. Från 269 000 €.

Elviria

Prisvärd nyproduktion som står nyckelfärdigt juni 2018. Beläget i ett lugnt och vackert område. Från 220 000 €.

Se också dessa moderna lägenheter i Los Monteros. som ett alternativ till nyproducerade bostäder i Marbella-området. Från 186 000 €.

Nytt projekt med lyxlägenheter mellan Marbella och Estepona. Från 376 000 €. Vi säljer även lyxvillor i samma område. Från 745 000 €. Bara ett fåtal objekt kvar.

Estepona

Estepona är ett bra alternativ för den som tycker att många områden runt Marbella, som Puerto Banus, är för dyrt. Dock ligger mycket av det nyproducerade väldigt avigt till.

South Bay III ligger dock bara 1 km från marinan. 2-3 sovrum. Från 262 000 €

Vanian Gardens – resortlägenheter från 240 000 € Concierge, gourmetklubb, gym etc.

Ett 40 tal lägenheter i Manilva, nära Estepona. Projektet Pure South erbjuder lägenheter med 2 eller 3 sovrum och mycket bra läge med havsutsikt. Från 171 900 €.

Fuengirola

Middel Views. 2 sovrum från 325 000 €. Nyckelfärdiga.

50 lägenheter mellan Fuengirola och Marbella. Från 418 000 €

Se också Higueron West ovan (Benalmadena).

Malaga

Icon Limonar. 1-3 sovrum. Sydläge. Från 280 000 €

Det byggs ständigt mindre projekt med nya lägenheter och hus i Malaga. Skriv till oss och berätta vad och var du söker i staden. Ska du ha en ny bostad inne i centrum är dock priserna därefter tyvärr.

Mijas och Calahonda

Fristående lyxhus i Campo Mijas. Privata pooler. Från 785 000 €.

Nya radhus i Calahonda. Modern stil, 3 sovrum, stora och öppna planlösningar. Från 447 000 €

Nya lägenheter och villor i ett lyxigt område i La Cala de Mijas. Lagun-pool. barnpool, gym, spa, etc. Från 285 000 €

Se också: Nybyggda och mycket miljövänliga radhus och parhus i La Cala de Mijas. Från 352 000 €.

I övrigt står det fortfarande mycket tomt, i kölvattnet av krisen, runtom Mijas. Dessa, i huvudsak bankobjekt, ligger dock i mindre attraktiva områden, som nära motorvägar, etc.

San Pedro

Penthouse-lägenhet i lyxklassen. Från 495 000 € för ett penthouse.

→ Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för Marbella med omnejd här. Obs, nyhetsbrevet publicerar inte enbart nyproduktion utan även vanlig resale.

Tomter till salu på Solkusten

Det finns olika typer av större och mindre tomter till salu längs hela Costa del Sol. Ofta ligger dessa dock inte i en offentlig databas. Skriv till oss och berätta var och vilken typ av tomt du söker så sätter vi, tillsammans med vår företagsadvokat som sitter på kontakter i hela Andalusien, igång och letar upp det åt dig. Vi har erfarenhet då vi jobbar tillsammans med såväl mindre som större investeringsgrupper, och har även ett team med jurister, revisorer, byggfirmor och arkitekter beroende på vilken typ av projekt/bostad ni är ute efter att bygga. E-post: info@spanskafastigheter.se

Övrigt om nybygge på Costa del Sol

Det är viktigt att allt sköts på rätt sätt när det rör sig om off-plan-projekt. Många av dessa projekt börjar inte byggas förrän alla är sålda, vilket kan ta lång tid, längre än beräknat. Dessutom, om det slarvas i processen händer det att projektet när det är färdigbyggt inte godkänns av kommunen etc., köparen hamnar i limbo. Vi lägger således bara ut projekt av nyproduktion till försäljning som vi känner att vi kan lita på till 100 %. Våra mäklare, och framförallt vår företagsadvokat, har lång erfarenhet av nyproduktion på Costa del Sol och vår granskning av olika projekt är således grundlig. Känner vi att ett projekt har en hög osäkerhetsfaktor lägger vi helt enkelt inte ut det till försäljning.

Obs! Områden som ligger längre bort än en timme från Malaga flygplats bedöms inte som intressanta ur investeringssynvinkel.

Läs också:

  • Läs vår om oss-sida.
  • Spanska lyxobjekt.
  • Om att låna i spansk bank. Vi jobbar med en svensktalande bankdirektör så processen är så smidig som möjligt (observera att banker generellt sett inte lånar ut pengar till off plan-projekt, men det händer emellanåt att de gör undantag).
  • Vanliga frågor och svar om att köpa bostad i Spanien. Tänk främst på att att betalningsplaner etc. skiljer sig åt mellan olika nybyggen, och att momsen är högre på nyproduktion.
  • Investera i Spanien – allt du behöver veta. Det finns mycket att tänka på när man investerar, men den gamla klyschan ”location, location, location…” är fortfarande den viktigaste aspekten av dem alla.
  • Kommersiella objekt, som B&B och större hotell säljes på Costa del Sol. Vad det gäller detta ska man främst ha i åtanke att de flesta kommersiella objekt inte ligger ute för försäljning i offentliga databaser. Den vanligaste arbetsmetoden är helt enkelt att vi aktiverar vårt nätverk med advokater som via ”bakvägen” tar reda på vilka objekt som är till salu.
  • Vår Facebooksida (uppdateras cirka en till två gånger i veckan) Vi har i skrivande stund runt 12000 följare.

→Kategori med (senast tillagda) bostäder till salu i Nerja med omnejd (Almunecar, La Herradura, Torre del Mar).

→Kategori med (senast tillagda) bostäder till salu på västra Costa del Sol (Marbella, Benalmadena, Mijas Costa och Pueblo, Fuengirola, Torreblanca, Estepona, Cabopino, Fuengirola, Malaga city, etc.)