Nyproducerade radhus i lyx-klassen Malaga i eftertraktade området Pedregalejo

Vi kan nu presentera en unik nyproduktion ”Casa Patio” i det fantastiska området Pedregalejo i Malaga, beläget bara ett par minuter från Medelhavet. 11 radhus totalt med 3 och 4 sovrum.

Pedregalejo är ett av de mest traditionella fiskedistrikten i Malaga. Det ligger bara 5 km från Malagas centrum och har en 1,2 km lång strand med sex individuella vikar som bildar vågbrytare och gör vattnet lugnt och skönt. Pedregalejos största attraktion är de många restaurangerna som ligger längs strandpromenaden. Där kan du prova färska espetos (sardiner på spett) som grillas direkt på stranden. Pedregalejo har också en charmig bykänsla med gamla träfiskebåtar på stranden och inga höghus. Det är ett välmående område med en bra mix av såväl spanska som internationella invånare där man bekvämt kan njuta av solen, havet och den lokala maten.

Casa Patio Nybyggda radhus i Malaga – off plan

Förstklassiga material och detaljer, som träbjälkar, porslinsgolv och moderna färgval, vilket säkerställer en lyxig och bekväm boendemiljö. Badrummen är designade med eleganta kakel, toppkvalitet på sanitetsprodukter från ROCA och moderna svarta armaturer från Hasgrohe, vilket ger ett modernt och sofistikerat utseende. Köket har en elegant design med högkvalitativa material, inklusive NEBULA-kakel, träbjälkar och porslinsgolv.

Takterrass med pergola, perfekt för avkoppling och underhållning utomhus. Husen är designat med energieffektivitet och hållbarhet i åtanke, med solpaneler, laddningspunkter för elbilar och miljövänliga material.

Pedregalejo är känt för sina fantastiska stränder, vilket erbjuder en fridfull och pittoresk kustupplevelse. Dess sandiga stränder och lugna vatten gör det perfekt för att simma, sola och njuta av trevliga promenader. En blomstrande kulinarisk scen, med många restauranger och barer som erbjuder läcker lokal och internationell mat. Området är särskilt känt för sina skaldjur, tapas och traditionella Málaga-rätter. Pedregalejo är väl anslutet till stadens centrum och andra delar av Málaga via kollektivtrafik, inklusive bussar och taxibilar. Mycket utomhusaktiviteter, som vattensporter, cykling och jogging längs den vackra strandpromenaden. Områdets parker och grönområden är perfekta för picknick, avkoppling och familjeutflykter.

Dessa unika kvaliteter gör Casas Patio de Pedregalejo till en utmärkt investeringsmöjlighet för köpare som söker en modern, lyxig och miljövänlig fastighet i den stigande stjärnan Málaga.

Byggstart senare under året och betalningsplan följer. Brukligt är dock ett förhållande på runt 30 % under byggets gång och 70 % vid inflyttning, då även banklån aktiveras.

Övrig information:
M2 : 143 till 198 m2 i byggyta

Referens: Sfcasapatio
Pris: 695 000 till 940 000 € (Dessa priser gäller i första fasen, tills 30% är sålda, sedan ökar priset under ytterligare två säljfaser.)

Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för Nerja/Malaga här. Vi lägger kontinuerligt upp information om projekt redan i planeringsfas, samt egna projekt med exklusiva rättigheter.

HÅLLBARHET – ENERGIEFFEKTIVITET – BESPARING

Detta är ett hållbart projekt som bidrar till miljöförbättring, vilket positivt påverkar samhället och gynnar nuvarande och framtida husägare. Byggaren strävar efter att förbättra energieffektiviteten i sina byggnader genom att noggrant analysera designen och överväga husets orientering och dess exponering för solljus under året.

Det har genomförts en solljusstudie för vår utveckling i mars, juni och december för att förstå exponeringen och optimera designen därefter:

  • 20 mars kl 12:00
  • 21 juni kl 12:00
  • 21 december kl 12:00

Varmvatten: Ett värmepumpsystem för varmvatten, vilket bidrar till att spara energi.

Fotovoltaiska paneler: Husen är utrustade med fotovoltaiska solpaneler, vilket ger gratis elproduktion för att stödja varje hushålls energibehov.

Byggnadsskal: Alla komponenter utformas i byggnadsskalet med hänsyn till optimal isolering för att öka energieffektiviteten.

Energieffektivitetsklassning: Flera åtgärder syftar till att uppnå en energieffektivitetsklassning ’A’ (abslout mest energibesparande energiklassen) för byggarens alla byggnader.

Bitermiska uttag (Bithermic Outlets): Tvättmaskin och diskmaskinsinstallationer har bitermiska uttag, vilket förhindrar vattenuppvärmning med elektriskt motstånd. Man använder också lågförbrukningskranar och cisterner.

Luftkonditionering: Varje rum är utrustat med ett split-type luftkonditioneringssystem, vilket möjliggör individuell kontroll och energibesparing i varje bostadsutrymme.

CO2-utsläpp och elbilar: Bygget tillhandahåller förinstallerade laddpunkter för elbilar i varje parkeringsplats, vilket uppmuntrar miljövänlig transport och minskar CO2-utsläpp.

Ekonomiska besparingar och miljövård: Energieffektivt tillvägagångssätt resulterar i minskade CO2-utsläpp, ekonomiska besparingar för husägare och en positiv inverkan på miljön.

Ventilation: Enkla flödesventilationssystem som förbrukar minimal energi samtidigt som det upprätthåller en behaglig boendemiljö.

Som investering för uthyrning

Hyrespriserna stiger i Malaga i takt med stark efterfrågan från utlänningar
Hyrespriserna stiger kraftigt i Málagaprovinsen och Costa del Sol. Under det senaste året har hyrespriserna ökat med 23 procent och ligger nu på 13,22 euro per kvadratmeter och månad. Jämfört med 2007 är hyran nu 60 procent dyrare, då den låg på cirka 8,5 euro per kvadratmeter. Efterfrågan på nya, större boenden är det segment som ökar mest.

För planlösningar, teknisk specifikation etc. skriv till info@spanskafastigheter.se

Missa inte dessa projekt och artiklar:

Octavia, det mest rekommenderade projektet 2023. Lägenheter bredvid berömda Malaga Tower.

Lyxbostäder Spanien

Guide Malaga

Unikt centrala lyxhus i Nerja

Om den stigande stjärnan på Medelhavshimlen – Malaga

Med den pågående utvecklingen och takten i investeringarna i staden förutser de flesta spanska experter att Malaga kommer att fortsätta uppleva stark tillväxt under de kommande fem åren, med ett ökande antal utländska köpare (en allt större andel utländska investerare köper i prisklassen 500 000 € och uppåt) och investerare som drar nytta av stadens attraktiva fastighetsmarknad. Trots osäkerheten som orsakas av stigande räntor, kvarstår den spanska fastighetsmarknaden i en stark uppåtgående trend, vilket gör den till ett tilltalande alternativ för internationella köpare som söker en solig plats att bo eller investera på.

Malaga-regionen driver Spaniens återhämtning

De flesta experter tror att de närmaste fem åren kommer att bli stadens starkaste utvecklingsperiod någonsin. 2022 uppnådde man ett rekordantal utländska köpare fastigheter i Spanien, med 53% fler köp än föregående år. Totalt såldes 72 987 bostäder med en utländsk köpare, den högsta siffran som registrerats sedan 2007. Utländska köpare stod för 20,3% av alla fastighetsköp i Spanien.

Det finns många faktorer som påverkar detta, men när det gäller Andalusien kan man peka på stora investeringar i infrastruktur, uppgraderingar av stränder och naturparker, betydande skattesänkningar och framför allt den internationella trenden att vilja arbeta på distans på en solig plats (Malaga är dessutom en av få platser i världen som infört speciella ”Nomad-lagar” för att ytterligare förstärka denna trend) där priserna fortfarande anses vara rimliga.

Under det senaste året har hyrespriserna i Malagaprovinsen och Costa del Sol ökat med 23%, med en nuvarande prisnivå på €13,22 per kvadratmeter per månad. Jämfört med 2007 är hyran nu 60% dyrare, då den låg på cirka €8,5 per kvadratmeter.

Utöver den starka ekonomiska tillväxten har Malaga också sett en ökande etablering av nya företag, med 61 utländska företag som öppnat kontor eller expanderat verksamheten i staden sedan 2019. Stadens betoning på hållbar och smart turism har också starkt bidragit till dess tillväxt.

San Andrés Marina

En annan stor utveckling som ytterligare kommer att öka värdet på fastigheter i Malaga är byggandet av en av Europas mest moderna marinor för sportbåtar och yachter. Marinan, som förväntas kosta cirka 600 miljoner SEK, kommer att drivas av förnybara energikällor och vara nästan helt självförsörjande. Dessutom kommer marinan att erbjuda lyxbutiker, VIP-restauranger, spa, kaféer och barer samt en seglingsskola. Denna utveckling förväntas ytterligare öka efterfrågan på fastigheter i Malaga och skapa betydande möjligheter för fastighetsägare att hyra ut sina hem (i synnerhet lyx-segmentet är av intresse i detta sammanhang) till båtägare och besökare.

info@spanskafastigheter.se

Video-guide Pedregalejo:

Se också: De bästa restaurangerna Pedregalejo – video guide av Restaurant Reviews Worldwide