Torrox Costa – guide

Europas bästa klimat

Torrox Costa, på Costa del Sol, är en boplats med gamla anor, och än idag återstår tydliga spår efter romarna och morerna.

Torroxområdet består av två utmärkande centralorter, just Torrox Costa, som idag är den mer moderna kustorten med allt vad det innebär med faciliteter och infrastruktur. Den andra orten 4 kilometer uppåt mot inlandet är Torrox Pueblo den charmiga byn med vitkalkade hus, trånga gator och flera byggnader av historiskt intresse, som till exempel kyrkorna Iglesia de la Encarnacion och Iglesia de San Roque från 1500-talet.

Byns invånare, det vore ju inte Andalusien annars, är mycket glada i alla sina årliga festivaler, som till exempel: den nationella februarikarnevalen, majfestivalen Cruces de Mayo, Quema de Los Júas i juni, eller den speciella Fiesta de Migas som anordnas den sista söndagen före jul.

Torrox pueblo
Torrox pueblo

Torrox kustremsa sträcker sig 3 kilometer, och placeringen vid havet i kombination med de skyddande bergen gör att klimatet är alldeles utmärkt! Faktum är att kommunens slogan är ”Europas bästa klimat”. Få platser på jorden liknar den spanska Solkusten med ett varmt och solsäkert sommarhalvår och milt vinterhalvår befriat från frost. Enligt Malaga universitet finns det sju sådana här hälsosamma ”hot spots” på jorden med idealiskt klimat. Utöver Costa del Sol kan nämnas Kalifornien, Queensland Australien och Kapstaden.
Årstemperaturen i den bördiga Torroxdalen  ligger på höga 18,2 grader, och området har närmare 3000 soltimmar om året. Dalen är mycket vacker och bördig, och här växer det färgsprakande vilda blommor och tropiskt frukt.

+18
°
C
H: +18°
L: +
Torrox
Måndag, 17 Februari
Se 7-dygnsprognos
Tis Ons Tor Fre Lör Sön
+14° +11° +13° +13° +13° +17°
+ + + + + +

Observera att du kan hyra hus eller lägenhet i Torrox via oss!

Klimatet i kombination med långa fina stränder, mysiga vikar och alla bekvämligheter utan massturismens påträngande hysteri gör Torrox Costa till en alldeles utmärkt plats att bosätta sig på. Föredrar du en ännu mer avslappnad stämning i bymiljö är Torrox Pueblo ett populärt val.

Huvudstranden i Torrox Costa heter Playa Ferrara och längs den löper strandpromenaden Paseo Maritimo, som utöver restauranger och butiker ståtar med den 39 meter höga gamla fyren El Faro.

Fyren El Faro

Övrig information Torrox:

Karta Torrox:

Läs också:

Om den nya marinan som planeras i Torrox.

Boka hotell Torrox Costa

Om att investera i lägenhet på solkusten

Vår guide till billiga flyg i Spanien

Om att köpa hus i Spanien

En artikel om vårt utbud av fastigheter

Scroll down to content