Nyproduktion av bostäder mellan Benalmadena och Fuengirola, nära Malaga – Higueron West 217

Nyproducerade bostäder mellan Benalmadena och Fuengirola, med utsikt över havet. Detta nya bostadsområde är att betrakta som en lyx-resort, som är en förlängning av områdets femstjärniga Hilton-hotell.

Uppdatering 2024.Det finns få bostäder till salu i Higueron West för dagen och de är enligt vår mening högt prissatta. För dig som söker ett liknande koncept, men med strandläge och markant lägre priser rekommenderar vi detta projekt med första linjen lägenheter.

Till dig som söker något alldeles extra rekommenderas detta projekt med lägenheter på första linjen i Malaga. Granne med berömda Malaga Towers (release oktober eller november 21).

Nu finns även detta projekt i Marbella (Soul) som det kanske främsta alternativet för den som söker en lyxbostad i ett resort-liknande område. Ett lite billigare resort-alternativ hittas dessutom på New Golden Mile, Estepona.

Fas 11 Higueron

info@spanskafastigheter.se 

Fas 1 är redan inflyttningsbar och fas 2 respektive fas 3 blir klara (de tfinns någon enstaka bostad kvar till salu även i dessa faser) att flytta in i Augusti. Beach-klubben som ligger nere på stranden är redan öppnad och det byggs för fullt överlag på området.

Fas 10 består av villor med 3 eller 4 sovrum.

Fas 9 som säljes sedan förra sommaren är slutsåld (likt de flesta tidigare faser). I denna fas rör det sig om något mindre bostäder (huvudsakligen mindre lägenheter samt trädgårdsvillor, med grönsaks-trädgårder etc.). 2 sovrum, 67 m2, plus terrass 22 m2. Några finns ännu kvar i denna prisklass. Beräknas stå färdiga Q1 2023. Ägare av dessa lägenheter kommer också att ha samma förmåner med till exempel ett Platinum kort till sportklubben och tillgång till strandklubben. De också kommer att ha ett uthyrningsbolag där lägenheter kan hyras ut via om vi vill.  Observera dock att dessa lägenheter för under 300 000 saknar havsutsikt.

Fas 9 ligger närmast havet i hela projektet. Inget kan byggas framför denna fas. Allt annat som byggs eller ska byggas i områdena runt denna del av Solkusten ligger högt uppe i bergen. På grund av rådande kris kan det också ta lång tid innan det kommer andra alternativ. Således, vill du ha nyproduktion runt Benalmadena eller Fuengirola är vårt råd detta projekt. Skriv till info@spanskafastighter.se för fler bilder, tillgänglighet och priser.

Fler tillgängliga 2 sovrums lägenheter i Higueron West (obs, slutsålda 2022):

 • Fas 1 – 5: Ingen tillgänglighet
 • Fas 6: En garden level för 359,000
 • Samt en våning 1 för 369,000
 • Fas 7: en våning 1 för 425,000
 • Fas 8: Ingen tillgänglighet
 • South phase: (den senaste släppta fasen med mindre lägenheter, portaler 84 -88)
 • Femton 2 sovrums lägenheter, alla våningar, på 67  75 m2 med terrasser på 19 – 28 m2+
 • Priser från: 275 000 – 309 000 € plus moms cirka 14 %

Fas 7 och 8 ska för övrigt stå klara runt årskiftet 20/21 (Corona-karantänen stannade bara upp bygget ett par veckor)

Obs. Om du vill ha ett alternativ i lyxresort-segmentet se detta projekt med nyproduktion Marbella Club Hills.

Vill du ha ett mer prisvärt alternativ? Se dessa lägenheter i exklusiva Limonar, Malaga.

Man betalar 10 000 € i reservationsavgift, som, om man går vidare och köper, dras av från inköpspriset. Ångrar man sig är hela summan återbetalningsbar. När fasen lanseras väljer man lägenhet utefter principen ”first come, first served”, dvs. nummer ett i kön väljer först osv. Man kan även senare byta lägenhet utan problem.”]

Sky Villa, fas 8:

Skriv till oss för tillgänglighet i skrivande stund. info@spanskafastigheter.se

Higueron West 217

Detta är det största och mest spektakulära, och enligt många, ett av de mest attraktiva projekteten som byggts i denna del av Spanien. Man har i slutet av 2019 sålt över 400 bostäder! Anledningen till dessa enastående siffror är att detta är ett projekt som på alla sätt och vis erbjuder den kräsne köparen ”det där lilla extra”, som till exempel tillgång till Spa och andra faciliteter på områdets femstjärniga hotell, concierge-tjänster med barnvakt, elbils-uthyrning och laddstationer, stora terrasser med havsutsikt, flertalet pooler (inklusive barnpooler och lek-vattenland) och sportanläggningar, ekologiska odlingsytor, app med smarthome-funktioner, hundpool (!), transfer till och från flygplats på 15 minuter, joggingrundor/cykelrutter, picknick-områden, strandklubb, 9 högklassiga restauranger varav en med Michelin-stjärna, egen infart och utfart från motorvägen, etc. etc. För den som vill investera i en lägenhet för uthyrning är detta det tveklöst bästa valet på västra Costa del sol. Inget annat område kommer i närheten av att kunna erbjuda denna kombination av avslappnad lyx och bekvämligheter.

Om byggtid och de olika faserna i Higueron West 217

Higueron West håller på att byggas för fullt. Fas 1 till 5 byggs samtidigt och står färdigt 2020. Fas 5 står färdigt första kvartalet 2021.  Den officiella releasen av fas 4-5 har inletts. Precis som i föregående faser kan man reservera en lägenhet (man betalar en reservationssumma som är återbetalningsbar) i inledningsskedet. Fas 6 är i pre-launch fasen (man kan alltså förboka och få en köplats för att säkra sig om man blir bland de första som får välja lägenhet vid release) och den består av 26 lägenheter. Fas 4-6 har ungefär samma design som fas 1-3, samtidigt som större delen av faserna har havsutsikt.

Planerna för fas 7-8 är ännu oklara, men det lutar åt att det blir villor/radhus på ”klippan” som hör till projektet. Vi rekommenderar att man köper i fas 1-6 då priserna är fortsatt bra, och i vanlig ordning bygger man på den mest attraktiva marken i första skedet.

Lägenhet med 2 sovrum kostar från 325 000 €. Det är dock ett begränsat antal lägenheter kvar i denna prisklass (just lägenheter med 2 sovrum är de mest efterfrågade).

Exempel på lägenhet:

 • Penthouse fas (obs, endast ett fåtal penthouse kvar till salu) 4. 3 sovrum. 155 m2. Terrassyta: 104 + 8 m2. 799 000 €.
 • Trädgårdslägenhet fas 4. 2 sovrum. 88 m2. Terrassyta: 30 m2. 429 000 €.

Skriv till info@spanskafastigheter.se så återkommer vår mäklare med en färsk rapport om vilka bostäder hon rekommenderar, av de som finns kvar, här och nu. Det händer också att det kommer tillbaka en tidigare såld bostad (om just den typ av bostad man söker är slutsåld). Hon anordnar också personliga visningar av området och allt det har att erbjuda, och visningen avslutas med ett besök i visningslägenhet. Se video på Showhome nedan:

Obs! Håll koll på projektet samt andra kommande projekt och de bästa investeringarna inom resale på västra Costa del Sol i vårt nyhetsbrev: Skriv upp er på det här.

Nedan följer mer information om komplexet:

Bostäderna i fas 1-5 kommer vara klara för inflyttning under 2020. Fas 6 står färdigt tidigt 2020.

Miljövänligt bygge, lyx-restauranger, enorma grönytor, etc.

Området blir ”eco friendly” med enorma grönområden, parker, cykelbanor och elcyklar och elbilar till uthyrning för de boende. Botanisk trädgård, ekologiska trädgårdar (där man kan odla sina egna ekologiska grönsaker). Det finns restauranger (varav en ny Michelin-restaurang), skybar, butiker, apotek etc. direkt i närområdet. Se lista över restauranger i Reserva del Higueron.

Bra access (egen utfart och infart, ”217”) till motorvägen A7 och 15 minuter till Málaga flygplats, vilket gör det till det mest närliggande området till flygplatsen av alla ”resorts” på Solkusten.

Nära Carvajal tågstation (som går direkt till flygplatsen), och Fuengirolas 7 km långa strandpromenad. Vackra vyer över berg och hav från bostäderna.


Den första fasen bestod av totalt 76 lägenheter med 2, 3 eller 4 sovrum, mellan 82 och 115 kvm stora – bottenvåningar med egen trädgård, samt takvåningar. Den andra fasen släpptes 26/1 och fas 3 hade förlansering i april. Under november släpptes fas 4 och 5 – och fas 6 släpptes i januari och förlansering av fas 7 och 8 i april.. Totalt rör sig det hittills om över 500 bostäder som släppts för försäljning.

Det är ännu oklart när faserna efter fas 7-8 börjar säljas. Notera dock att priserna stiger för varje fas (detta gäller alla projekt på Solkusten då efterfrågan är enorm.)

Intresset är mycket stort och Higueron West säljer 5 gånger snabbare än genomsnittsprojektet och det marknadsförs över hela världen. Det bästa är alltid att vara med tidigt på sådana här projekt med flera faser. Skriv till info@spanskafastigheter.se och ange om du vill boka visning eller ställa dig i kö. Vi anordnar även Skype/Facetime-visningar för de som inte hinner, eller kan komma, ner just nu. Vi har ständigt kontakt med projektets sälj-team och har koll på vilka lägenheter som är kvar i skrivande stund, kö-system, etc.

info@spanskafastigheter.se


Terrasser på mellan 19 kvm och 168 kvm.

Priser från 319 000 € (finns fortfarande några kvar i denna prisklass, 20/11) för lägenheter med 2 sovrum. Det finns också lägenheter med 3 sovrum, 4 sovrum från cirka 420 000 €. Upp till 1,1 miljoner € för penthouse. De framtida husen som planeras för fas 7 och 8 kommer förmodligen ligga över miljonen euro. Detta är dock i november 2018 ren spekulation.

Mycket hög kvalitet på materialval, komplett kök och badrum.

Stora terrasser med härliga vyer mot havet.

Läget är sydöst, syd eller sydväst med sol hela dagen, vackra gemensamma trädgårdar och 2 pooler.

Tillgång till Reserva del Higuerons toppklassiga sportklubb med tennis, padel, volleyboll, basket, spa, aerobics, yoga och mycket mycket mer.

Bostadsområdet kommer anslutas till Reserva del Higuerón Resort Sport Club och Nagomi Spa. Ägare av bostäder i Higueron West får ett medlemskap, på ett värde av cirka 6000 €, i klubben. I detta ingår bland annat utomhus och inomhuspooler, stort och modernt gym, tennisbanor, volleyboll, basket, paddle, etc. NYHET! Samtliga bostadsägare har samma förmåner vad det gäller faciliteter som om de vore boende på lyxhotellet, vilket bland annat innebär tillgång till Spa, Concierge, etc. Som att bo på lyxhotellet Hilton fast med större frihet då man bor i en lägenhet med tillgång till uteplatser med grill etc.

Flera välrenommerade restauranger i anslutning till Hiltonhotellet.

Shuttleservice.

Mer än 100 000 kvadratmeter grönområden och parker med promenad och cykelvägar. Exklusiv beach club. Platinum medlemsskap i sportklubben i ett år, sedan rabatterat pris. Medlemskapet gäller även för familjemedlemmar.

Shoppingcenter.

Concierge (denne fixar biljetter till konserter/restauranger, anordnar barnvakt, nyckelhantering för hyressgäster, etc. etc.)

Nära till:

Hamnen (ca. 5 minuter med bil)
Sjukhus
Flygplats
Skolor

Avstånd:

 • Arroyo de la Mie: 10 min i bil.
 • Benalmaderna Pueblo: Gångavstånd 10 minuter. Buss går också mellan Higueron och byn. Här hittar du det gamla Spanien och kan fånga en känsla av den moriska och andalusiska historien.
 • Strand: 10 min gångavstånd (man kan gå ända till Fuengirola via strandpromenaden, strax under en mil lång. Det går även minitåg till och från stranden hela dagen)
 • Flygplatsen i Malaga: 15 min i bil
 • Fuengirola: 7-10 min i bil
 • 5 minuters gångavstånd till Skybaren i Hotellet DoubleTree by Hilton, här finner du den läckra loungen med fantastisk utsikt över havet och bergen och infinity pool.
 • 5 minuters gångavstånd till Carrefour stormarknad, pressbyrå, frisör, apotek, restauranger, tapasbarer, bensinstation, etc.
 • 2 timmars bilresa till Spaniens största skid-område ”Sierra Nevada”
 • 1-2 timmars bilresa till TarifaGibraltar, eller Sevilla.

I närheten (5 minuter med bil) återfinns nöjesparken Tivoli World, som man beslutat att rusta upp för 300 miljoner €. Hela området kommer utvecklas till ett område för kommers avslappning och nöje. Utöver hotell, hypermarknader och konserthall kommer det även byggas 43 nya moderna, attraktioner. De mest spännande inkluderar en Mount Everest-attraktion, samt en mini Formel 1-bana. Blir Tivoli World lika spektakulärt som det ser ut på pappret kommer bostäder i närområdet öka markant i värde.

Priser: Från 275 000 € (fas ”south”)
Referens: SF Higueron West

Benalmadena ligger cirka 15-20 minuters taxifärd från flygplatsen i Malaga.

Detta är som ni säkert noterat ett av de mest spektakulära projekten på länge på Costa del Sol, som minst sagt är ett helhetskoncept. När lägenheterna står färdiga kommer man bland annat erbjuda:

 • Skötsel av pool och hemmet genom städfirma
 • Inredningsdesign
 • Uthyrningsverksamhet
 • Bokningar av events och konserter etc.
 • Transport till och från flygplats
 • Barnvaktning
 • Hundvakt
 • Ärendeservice
 • Alla administration av hemmet, som el vatten, men även försäkringar, bankdokument, skolansökningar etc,.
 • Tolkar
 • Event management

Dessutom kommer det finnas hundpool (!), hundpark och lek-vattenland.

Laddningsstationer till elcyklar och elbilar.

Extra breda vägar, gatubelysning, etc. Infrastrukturen är en rejäl miljonsatsning.

Strandklubb (nyligen hade man spanska mästerskapen i strandvolley-boll inne på Higueron West-området).

Stora valmöjligheter:

 • Man kan välja mellan olika golv, färger i köket, etc.
 • Man kan också välja om man vill ha extra förråd eller parkering
 • BBQ på terrassen
 • Integrerat sommarkök
 • Jacuzzi
 • Och mycket mera

Vad det gäller betalningsprocessen:

Betalnings-proceduren är som följer:

1. 10 000 € reservationsavgift när man skriver på reservationskontraktet.

2. 40 000 € betalas efter 90 dagar av underskrift av reservationskontraktet.

3. 20% plus moms (10%) på köpeskillingen minus de första inbetalningarna (50 000 €) betalas och ett köpekontrakt skrivs under, när bygglicensen för fasen man köpt i har fåtts.

4. 10% plus moms betalas när 6 månaders konstruktion är klar

5. De sista 70% plus moms betalas vid överförandet av ägandehandlingarna, när konstruktionen står klar.

Alla inbetalningar är skyddade av bank garanti genom Sabadell bank.

Projektet är redan 80 % betalt och ägs i grunden av ett stort amerikanskt investmentbolag. Licenser etc. har beviljats och bygget pågår.

Totalt byggs 800 bostäder under loppet av flera år. Sportanläggningar och andra faciliteter utgör en yta på 12000 m2. Grönytor på 100 000 m2. Den totala ytan på området blir 500 000 m2.

Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information eller för att boka visning av Higueron West.

Se också dessa nyproducerade lägenheter i Benalmadena.

Samt dessa nya bostäder vid hamnen i Benalmadena

Skriv upp er för vårt nyhetsbrev för västra Costa del Sol.

Officiell reklamvideo för Higueron:

Bild på fas 11 nedan: