Under Q1 2022 inledde vi ett samarbete med en högintressant aktör i Nerja som kommer specialisera sig på mer exklusiva bostäder i de mest eftertraktade områdena i Nerja. Denna aktör sitter på flera tomter som andra byggutvecklare (inklusive oss) varit ute efter i flera decennier. Deras intention från början var att bygga hotell men har nu svängt om i strategin. Vi släpper första projektet i samarbete med dem Q1 2022; centrala och strand-nära radhus och fristående villor med havsutsikt, takterrasser och privata pooler.

Hösten 19 inledde vi ett partnerskap med den spanska, internationella byggkonsulten/promotorn Nuovit. De är bäst i branschen på att leta rätt på tomter i attraktiva lägen med en tillika attraktiv prisbild och sedan, via en beprövad arbetsmodell, pressa byggpriserna utan att tumma på vare sig kvalitet eller miljötänk. Nuovit har utvecklat projekt till ett marknadsvärde av 3361 miljoner € de senaste 15 åren. De bygger över hela Spanien, och även i Sydamerika, där man bland annat bygger moderna skyskrapor. Deras huvudkontor låg tidigare i Granada men har nu flyttat till Malaga då, de likt de flesta stora investerare, ser de största framtida möjligheterna i Malaga city och dess direkta närhet.

Nuovit skyskrapa

Vårt första stora samarbete blev ett projekt, Hexagon i exklusiva Limonar, Malaga, som främst präglas av ett upphöjt läge med havsutsikt och konkurrenskraftiga priser. Tack vare en spansk arbetsmodell, byggherregemenskap, som även blir alltmer populär i andra länder, som går runt den traditionella promotor-modellen kan vi bygga markant billigare. Läs mer om byggemenskap och byggherregemenskaper i denna artikel.

Ett av våra bygggemenskap-projekt i egen regi som är under byggnation (byggstart var Q1 2022) är Colina Alta i Nerja. Vi har även under hösten 22 fått in ett intressant projekt i Almería.


Kommande projekt i samarbete med Nuovit inkluderar lägenheter i de mest eftertraktade delarna av centrala Malaga. De kommande projekten kommer vi även att lansera internationellt, men som alltid kommer vi ge våra svenska följare av nyhetsbreven förhandsinformation om varje kommande projekt.  Skriv upp dig för Nerja (samt Torrox och Costa Tropical området) nyhetsbrevet här, samt för västra sidan (inklusive Malaga) här.

Det senaste projektet, lanserat tillsammans med Nuovit, är ett av de mest attraktiva projekten vi sett sedan 2008. Octavia – Lägenheter på första linjen i centrala Malaga, direkt granne med berömda ”Malaga Towers.”

Octavia

Nuovits press-release om vårt samarbete:

Nuovit Homes and Swedish realtors Spanskafastigheter.se has decided to join together for upcoming new developments on the Costa del Sol in order to bridge the distance between purchaser and seller in Spain. This will increase transparency and deliver quicker and more accurate information to clients. The cooperation between these two companies will also mean more competitive prices for foreign home buyers since it seeks to combat the increasing transaction costs, build costs and bureaucratic hurdles. Spanskafastigheter.se has in the recent years successfully sold off several so called ”housing cooperatives”, which means lower prices but higher transparency and increased safety for investors. This in combination with that spanskafastigheter also offers a full-service rental solutions via the daughter company scandicfeel was key in Nuovit Homes choosing this Scandinavian sales team as its partner. Together they will identify investement opportunities, then build and market highly competitive projects with new homes and commercial real estate on the Costa del Sol and beyond. Nuovit Homes is a Real Estate Management company in the higher echelons of several emerging markets and present, in all phases, from design and development to investment and management, specialised real estate projects both in Spain and on the international market.


Fler viktiga samarbeten:

Hösten 2021 fick vi ett fint pris av Spaniens snabbast växande byggfirma AEADAS. Priset tilldelades oss för ”bäst effektivitet”. Det vill säga, vi följer konsekvent vår filosofi om att matcha rätt objekt mot rätt kund. Det finns ingen anledning att åka runt och visa allt. Kundens individuella kriterier ska alltid stå i centrum, inte kommission. Kvalitet över kvantitet.  Nedan en kort video-intervju med vår huvudmäklare Anders Larsson i samband med prisutdelningen:

Hela spektrat av möjligheter för dig som vill investera i Spanien

Via vårt exklusiva partnerskap med Nuovit, och nära samarbete med flertalet byggherrar på Costa del Sol, samt banker och markägare och specialister på renoveringsobjekt erbjuder vi hela spektrat av möjligheter för dig som vill investera i bostäder på den spanska bostadsmarknaden. Efter Corona-krisen kommer trycket, och möjligheterna, vara markant större än vad de till och med var 2010 och framåt. Vårt jobb blir att navigera våra klienter genom möjligheterna, att undvika fallgroparna och satsa på rätt objekt i rätt område från första början. Detta är vår andra kris, och uppgången blir den andra boomen vi går igenom. Den första krisen som inleddes 2008 var mycket lärorik, och vi vet nu vad vi ska satsa på respektive inte satsa på. Att lära av historien är minst lika viktigt s0m att ta till sig det nya. Vissa segment, vissa områden, må alltid vara billigare i en kris, men de ökar heller inte under en uppgång.

 1. Vill du köpa en eller ett par bostäder för uthyrning? Det är vår specialitet att hitta just dessa objekt och även erbjuda en komplett lösning för uthyrning (inklusive marknadsföring, hjälp med licenser, vaktmästeri, städ och det administrativa, etc.) via samarbetspartners, samt hjälpa dig med att få lån i spansk bank, om det behövs.
 2. För dig som söker något för högst runt en miljon SEK. Under 2020 inledde vi en ny satsning på renoveringsobjekt då många efterfrågat det. Vi hjälper till med renoverings-processen, rotavdrag etc. Läs mer om hus i behov av renovering i en populär by precis utanför Malaga. Den ligger nära flygplats och hav. Bra priser. Hus som har licenser i ordning etc.
 3. Vill du köpa upp mark och bygga ett projekt med 1-50 bostäder (inklusive bygge av enstaka lyxvillor)? Våra samarbetspartners som är specialiserade på denna typ av projekt (inklusive i den offentliga sektorn) och erfarne advokat hjälper dig hitta mark, samt förhandla fram ett bra pris. I samarbete med våra arkitekter hjälper vi dig sedan att utforma design och se till att projektet uppnår alla krav för att få licenser etc. Vi sätter dig också i kontakt med bank för finansiering och försäkringsbolag för garantier.

Följ oss på vår aktiva Facebooksida

Vår Facebooksida har fler än 15000 entusiastiska följare som delar och diskuterar våra inlägg (1-2 i veckan) som inte handlar om väder och vind, eller solnedgångsbilder. Vi publicerar i princip enbart länkar till nyhetsbrev och artiklar som nedanstående artikel om investeringar i Spanien:

Mer om spanskafastigheter.se

Aftonbladet Resa
Aftonbladet skriver om vårt samarbete med spanska storbanken i sin Resa-bilaga

Det är ingen slump att Spanska Fastigheter valt Costa del Sol  (Nerja, Malaga och Marbella) i synnerhet, som våra huvudsakliga baser för att förmedla fastigheter i Spanien. Det är hit de flesta investerare söker sig på grund av att priserna sjönk markant under krisåren, samtidigt som de nu ökar relativt långsamt, och turismen slår rekord för varje säsong. Ingen annan stans i Spanien är uthyrningen av privatbostäder lika lukrativ.

Vi hjälper till med allt i processen, såväl före som efter köp:

Detta innebär bland annat hjälp med att:

 • hitta en säker investering med faktiska siffror som underlag
 • juridisk hjälp av en lokal advokat som kan marknaden och säkerställer att alla papper och licenser är i ordning (gäller även att få igenom bygglicens för större byggprojekt)
 • att ledas steg för steg genom hela köpprocessen till underskrift av lagfart
 • samt hjälp med det som behöver göras i samband med och efter inflyttning (vatten, el, etc.)
 • dessutom samarbetar vi sedan länge med svensktalande bankdirektörer på spanska storbanker (detta gäller även på chefsnivå för större projekt, inklusive bankgaranti).
 • vi samarbetar också på högsta chefsnivå vad det gäller större bankobjekt (allt från mindre lägenheter till resorts, och större tomter för utveckling)

Vi samarbetar sedan 2022 med en internationell firma för uthyrning vilket innebär att vi kan hjälpa till med att hyra ut din fastighet. Detta företag har flera kontor, städfirma (för att få ner priserna för våra klienter) och övrig infrastruktur som krävs i sammanhanget. Vi har också unik statistik (vi hade även egen uthyrning under flera år) som sträcker sig tillbaka till före krisåren som vi använder som underlag när vi letar upp de bästa investeringsobjekten åt våra klienter.

Vi samarbetar, utöver ovan nämnda aktörer, med allt fler byggherrar som ger oss exklusiva säljrättigheter av nyproduktion, samtidigt som vi kontinuerligt scannar efter attraktiv och prisvärd mark som vi kan bygga själva på (med lokal bank som står för finansiering och bankgaranti).

Vi är sedan 2016 också i flera fall med från ax till limpa vad det gäller nyproduktion. Vi söker, via vårt breda spanska kontaktnät, upp prismässigt och geografiskt attraktiva tomter och förhandlar fram ett fördelaktigt pris på dessa. Vi är sedan aktiva i utformning/design av bostäderna och slutligen dess marknadsföring/försäljning och uthyrning efter färdigställande. Vi har även ett team med erfarna advokater och jurister som sköter allt runtomkring; från allt det juridiska kring uppköp av mark, till löpande kontakt med myndigheter för utfärdande av licenser. Vi har några banker som vi samarbetat med i flera år och förhandlar direkt på chefsnivå (lån till köpare, samt bankgaranti) vad det gäller de större projekten.

Allt startade med att vår företagsadvokat, som jobbat som byggherre i många år innan krisen, drog igång detta eftertraktade projekt i Nerja och vi sålde av det på rekordtid. Sedan dess har vi även sålt av fas 2 (totalt 48 lägenheter) och hamnat i en unik situation på marknaden då flera markägare och byggare vill att vi ska förverkliga deras projekt som legat stilla. Vi publicerar löpande information om kommande projekt i våra nyhetsbrev innan vi lägger ut annonser etc. på hemsidan eller Facebook, etc.

Ett av våra första projekt i Nerja

Vi är INGET franchise-företag. Detta innebär bland annat att vi arbetar långsiktigt och byter inte marknad och inriktning efter hur vindarna vänder. Dessutom har vi kärnpersonal och lokala samarbetspartners (inklusive bankdirektörer) som vi jobbat med i över 10 år. Vi tror starkt på långsiktigt tänkande, transparens och kontinuitet.

Citat från klienter (från vår Facebooksida):

”Allt gott att säga om Anders och Spanska Fastigheter. Har fått ovärderlig hjälp både före och efter köpet. Rekommenderas utan tvekan!” Peter H.

”Väldigt hjälpsamma. Seriösa” Maria O.

”Fantastiskt bra service även till mig som köpare. Anders är enormt engagerad och hjälper till med ALLT både innan och efter affären är gjord. Mina varmaste rekommendationer till Spanska fastigheter!” Joakim J.

Läs allt du behöver veta om att investera i Spanien.

KONTAKT:  info@spanskafastigheter.se


Den 16/12 2017 var vi med i SVD:s bilaga ”Ditt utlandsboende”. Länk till artikeln som omnämns i SVD.

SVD december 2017

Vi har i nuläget huvudkontor i Nerja, samt kontor i Malaga och Marbella (Nueva Andalucia) på Costa del Sol.

Svensk mäklare i Nerja
Vårt huvudkontor Calle Pintada 9

Vår specialitet är att hitta bostäder som är en bra investering, som stiger i värde på sikt och som direkt ger en avkastning genom uthyrning.

Vi var också de första som fick licens av den rikstäckande Caixa-banken att sälja deras fastigheter på bland annat Costa del Sol, och blev därmed deras så kallade International Brokers. På  Costa del Sol finns det emellertid få bankobjekt kvar och på Costa Blanca är det bästa köpet nyproduktion. Det finns dock då och då bra köp att göra inom bankåtertag i olika delar av Spanien. Under 2018 och framåt kommer det hända saker igen på marknaden för bankobjekt. Skriv upp er på något av våra nyhetsbrev här. Vi kommer löpande publicera olika typer av projekt som kommer ut på marknaden. Just nu säljes dessa lyxvillor i en eftertraktad tomt vid Capistrano Village av spanskafastigheter.se:

Vårt senaste bygge av lyxvillor 2019

Mer Press

I maj 2014 använde Dagens Industri oss som referens (de fick dock inte till det helt då det inte stämmer att priserna på Gran Canaria sjunkit med 75 procent. Det är enskilda bankobjekt som sjunkit med så mycket, inte marknaden som helhet. Överlag har priserna på Kanarieöarna och Mallorca sjunkit mindre än på fastlandet.)

DI om spanska bostadsmarknaden

Om spanskafastigheter.se

Sidan grundades i september 2008, samma vecka som världens ekonomi brakade samman. Det var några tunga år, men vi kämpade på och utökade vår databas med fastigheter och fortsatte knyta kontakter och publicera artiklar på sidan, som om inget hade hänt. Som belöning nominerades vi bland annat, hösten 2009, av SIME till att vara ett av Sveriges ”100 mest lovande företag”. Kunderna uteblev dock i princip fram tills 2012. Nu slår vi rekord i princip varje månad och lär fortsätta att göra det under en lång tid framöver.

Vår inriktning är alltså att att satsa på bostäder som är bra investeringar, som har en dokumenterad historia av uthyrning. Vi kan erbjuda ett komplett koncept med allt från advokater och städfirmor till bokningsbolag som sköter uthyrning, samt inredningsarkitekter, etc. Dessutom samarbetar vi som sagt med en av Spaniens största banker, som har svensktalande bankdirektör till våra svenska kunder.

Om grundarna av Spanska Fastigheter

Vår huvudmäklare Anders Larsson är född i Arvika, Värmland, men bor sedan över ett decennium tillbaka i soldränkta Nerja, och har spansk fru och barn och bor med dem precis vid strandkanten. Han har jobbat som mäklare i flera år och har exklusiva överenskommelser med flertalet stora byggherrar och banker i området. Fördelen med detta är att han kan förhandla om priser direkt med fastighetsägarna, och kan bistå med mer och snabbare information till dig som kund hos oss. Han kan även hjälpa till med lån, upp till 90 procent av summan.

 • E-post: spanienkontoret@spanskafastigheter.se
 • Telefonnummer till Anders i Spanien: 0034 669 738 682.
 • Skype: spanskafastigheter.se
 • Adress huvudkontor, Nerja: Calle pintada N 9, 29780 Nerja, Malaga. Kontoret ligger i närheten av Balcon de Europa. (obs, ring i förväg och boka tid för möte. Anders och våra andra medarbetare är för det mesta ute och visar eller drar in nya fastigheter).

Anders kan också ge råd och tips om Nerja och Solkusten i allmänhet. Till exempel vilka områden och skolor som är mest lämpliga för små barn. Dessutom har han flera kontakter inom bankvärlden och kan erbjuda rådgivning med finansiering, etc. Han är en ovärderlig tillgång för dig såväl under som efter bostadsköpet. Anders sitter även i styrelsen För Velez-Malaga, den svenskägda klubben som siktar uppåt i det spanska seriesystemet och som nyligen spelade träningsmatch mot Hammarby.

Vår marknadsansvarige Jan Nilsson jobbade till vardags som gymnasielärare i Data, Engelska och Turism, men också för ungdomar med särskilda behov på särskolan – ett jobb han trivdes mycket bra med! Sedan över 10 år arbetar han dock heltid i egenskap av delägare av spanskafastigheter.se. Han växte upp några stenkast från Anders i Arvika, och bor fortfarande kvar i staden (men kommer dock vad det lider att köpa en lägenhet i natursköna Nerja). Jan konsulterar även, inom digital strategi, anrika Klässbols Linneväveri, den kungliga hovleverantören, som bland annat levererar dukar och servetter till Nobelmiddagen.Vill du kontakta Jan? Skicka e-post till: info@spanskafastigheter.se

Vår inre krets av mäklare som jobbar med oss (mestadels lokala spanska, samt brittiska) består av ett 15-tal stycken. Vi jobbar totalt med cirka 50 olika mäklarfirmor, enskilda aktörer och byggherrar. Dessutom har vi via samarbetspartners etc. tillgång till databaser med tusentals objekt i hela Spanien. Majoriteten av dessa är dock inte bra investeringar, vilket bör poängteras. Vi sållar i utbudet och presenterar dem i våra nyhetsbrev och på hemsidan.

Emil Hallikainen är företagets expert på skatteregler och uthyrning. Han har också läst in sig på hur det fungerar med rotavdrag etc. för svenskar som investerar i Spanien. Emil har desustom bäst koll på bostadsmarknaden kring centrala Malaga överlag. Emil har ett genuint intresse av internationella skatteregler och bolagsupplägg samt har arbetat med fastigheter sedan tidig ålder. Emil flyttade till Spanien redan som barn vid 6 års åldern och fick möjligheten att gå i skolan samt lära sig den spanska kulturen som en del av hans uppväxt. Han pluggade några år i svenskt gymnasium i Sverige med inriktning ekonomi/mäklare men flyttade tillbaka vid 18 års åldern till Spanien och har sedan dess bott hela sitt vuxna liv i Andalusien. Inredning och design är ett annat intresse som Emil brinner för som han har mycket nytta av i den spanska fastighetsbranschen. Vill du kontakta Emil? Hans E-post är emil@spanskafastigheter.se Telefon: 0034 633 335 423.

Länkar till våra nyhetsbrev

Några fler sidor av särskilt intresse:

Organisationsnummer huvudverksamhet: 

S.L. ESB-93502193

(obs, flera enskilda firmor och andra bolagsformer är kopplade till spanskafastigheter.se. Spanienkontoret och våra dotterföretag inom ”Scandic Feel”-konceptet är spanskregistrerade företag).

Sociala Medier

Följ oss gärna på vår Facebooksida (över 15000 följare) eller vårt Twitterkonto. På dessa kanaler lägger vi ut ”månadens objekt” samt andra objekt av särskilt intresse och allmänna nyheter om vår verksamhet och bostadsmarknaden i Spanien.

Scroll down to content