Nyproduktion i Malaga – nya lägenheter till salu bredvid Malaga Towers first line

Samtliga som reserverat i ett tidigt skede är också svenska köpare som vi presenterat projektet för i våra nyhetsbrev redan i planeringsstadiet.

Uppdatering 12/4 2024: 26 sålda. En lägenhet med 1 sovrum kvar (nummer 21). 455 000 €: 2 sovrum och uppåt från 810 000 €.

Se också nybygga bostäder, lägenheter med 1-2 sovrum i en lägre prisklass i Malaga.

Samt unika första linjen lägenheter till mycket bra pris i Almerimar!

Aktuell prislista:

Designen är stilren med fokus på naturmaterial, glas och ljus:

Kontakta oss

Har du frågor eller vill boka tid för visning hör av dig.

Högsta Hållbarhetsstandard och flera homestyling alternativ etc

44 lägenheter. För sitt läge rör det sig om relativt stora lägenheter med stora terrasser samt planlösningar fokuserade på ljusinsläpp etc. Projektet uppfyller kriterierna för den absolut högsta hållbarhets-standarden och får således energi-certifikatet BREEAM vilket gör projektet än mer attraktivt ur en investeringssynpunkt. Gym på taket och stora co-working ytor och förråd (king size). Uppvärmningen av vatten och A/C går via geotermiskt system (75 % mindre el-förbrukning).

2 parkeringsplatser per lägenhet med 2 sovrum eller fler (de med 1 sovrum har en parkeringsplats), cykelparkering med laddare för elcyklar, högtryckstvätt i separat del i byggnaden för cykel och bil och förinstallation för elektrisk billaddning. Möjlighet att välja olika typer av interiör design, som tex. skandinavisk stil om man så önskar.

Skriv till info@spanskafastigheter.se om du också vill reservera eller boka visning av området.


Detta första linjen projekt med 44 lägenheter, med solceller för el-produktionen för alla gemensamma ytor, gym i byggnaden, co-working-ytor och pool på taket, är beläget på en av de absolut bästa adresserna i Malaga. Direkt granne med kustens största prestigeprojekt, Malaga Towers. Läget är således lika spektakulärt, men priserna (mer om det nedan) är mycket mer fördelaktiga i detta projekt – med namn Octavia.

Malaga påbörjade sin fantastiska resa redan under förra krisen som inleddes 2008. Den kulturella och infrastrukturella förvandlingen med breddade avenyer, tunnelbana, techbolag, miljöbussar, ny marina, museum etc. har varit spektakulär och staden har således börjat få epitetet ”Porten till Medelhavet”. Man räknar med att Malaga går om Sevilla med antalet invånare inom 15 år. Allt fler internationella investerare vänder således ögonen mot Malaga där priserna fortfarande inte ökat lika snabbt som i andra storstadsområden i Spanien.

Detta projekt presenterades kort i vårt nyhetsbrev redan i ett tidigt skede när det förhandlades om tomten. Lägg till dig på nyhetsbrevet Malaga/Nerja (vi publicerar alla nya projekt minst en vecka innan offentlig release i vårt nyhetsbrev för Malaga/Nerja/Rincon/övriga östra Costa del Sol). Länk till vårt nyhetsbrev för Marbella och övriga västra Costa del Sol.

2019 hade staden en stark ekonomisk tillväxt på 4,4 %. Priserna i Malaga var trots denna snabba utveckling fortfarande cirka 30 % lägre än vad de var för cirka 10 år sedan. Under Corona-krisen saktade bara aktiviteten på marknaden i staden ner något, men Malaga kommer även denna gång snabbt kommer växa genom krisen, inte minst på grund av stadens satsning på hållbar och smart turism (European Tourism Forum har utnämnt Malaga och Göteborg till huvudstäder för Smart Turism). Malagas borgmästare rapporterade under sommaren 22 att 61 utländska företag har öppnat kontor eller expanderat i Malaga sedan 2019 och skapat cirka 4 800 jobb. 
Malaga är även favorit att utses till värdstad för ”Världsutställningen (EXPO) 2027” med temat ”Den urbana eran – mot den hållbara staden”. Således har bland annat ”världens rikaste man”, den legendariske investeraren, Warren Buffet nyligen köpt upp en mäklarbyrå på Costa del Sol. Staden storsatsar dessutom med internationella kampanjer såsom ”Better Than Ever” som drog igång redan första pandemiåret och snabbt givit frukt. Under Q4 2021 gick dessutom staden, för första gången någonsin, om Barcelona vad det gäller försäljningen av nyproduktion.

Malaga placerade sig dessutom nyligen på en tung final-lista över de bästa destinationerna att såväl leva som att investera i. Från Forbes magazine:  

”Based on various criteria including the presence of an international school, quality of life, health care system, internet connection, proximity to airports with international flights, cost of living, active expat community and low crime rate, the Best European Destinations(EBD) organization has revealed its rankings for the top European places for American expats to live, invest, retire and create new projects.”

Forbes

Denna lista över de mest attraktiva internationella städerna är mer omtalad än någonsin då många redan börjat se sig om efter internationella alternativ att jobba från, och leva i. Den nya ”jobba hemifrån”-kulturen kommer skaka om vissa bostadsmarknader rejält de närmaste åren. Utöver Malaga placerade sig även San Sebastian och Madrid på den prestigefyllda listan. Värt att notera för att ytterligare understryka Malagas potential är att kvadratmeterpriserna i Marbella är 50 % högre! Med tanke på allt som hänt i Malaga under det senaste decenniet och det som är på gång de närmaste åren anser de flesta spanska bedömare att detta förhållande inte kommer hålla i sig länge till. Malaga kommer snabbt att äta upp diskrepansen mellan priserna de två städerna emellan.

Priser på bostäder (den genomsnittliga prisuppgången i hela Malaga-provinsen var 7 % under året, fram till oktober) i hela området runt La Termica har gått upp över 22 % fram till Q3 2021 (främst tack vare offentliggörandet av detta projekt utöver tidigare presenterade Malaga Towers). Man kan kalla hela området runt La Termica, dvs. västra Malaga, för ”the new new Golden Mile”. I detta område som tidigare varit oexploaterat ska det nu byggas stora grönområden med hotell, kommersiella byggnader som kaféer och konsthallar och bostäder, samt privata skolor och sport-universitet, etc. Se video nedan med perspektivbilder och illustrationer från pågående och kommande projekt i området, som för övrigt räknas till ett av ”Spaniens Megaprojekt” (megaproyectos españa). Observera att Octavia presenterades efter videon gjordes (så det är inte med i bilderna). Notera hur projekten hämtar inspiration från den historiska arkitekturen och Andalusiens natur. Spanjorernas tänkande står i bjärt kontrast mot exempelvis andra europeiska städers ”neo-brutalism” (som tex. Oslos ”Barcode” distrikt). La Termica med närheten till havet och deltat, parker i andalusisk stil smyckade med jasminträd, och apelsinträd samt nya byggnader som smälter in i den naturliga miljön, kommer bli ett av de mest eftertraktade bostads-områdena runt Medelhavet!

Se också denna helt renoverade, stora lägenhet precis vid Malagueta-stranden.

Mer information om nyproduktion med bästa läget i Malaga – Octavia

44 lägenheter, penthouse och duplex med strandläge och spektakulär havsutsikt nära centrum och de historiska kvarteren i den växande metropolen Malaga.

Perspektivbilder duplex-lägenheter:

Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information om Octavia (namnet är inspirerat av den djärva designen med 8 hörn). Vi har priser och planlösningar på Dropbox.

Obs. Avgifter och skatter på cirka 13 % tillkommer.

Den billigaste i skrivande stund är nummer 22. 2 sovrum, terass med eftermiddagssol på 11 m2. Byggyta: 95 m2. Belägen på fjärde våningen. Pris: 616 000 €

Den som mäklaren främst rekommenderar just nu är nummer 23 (den relativt stora terrassen går runt byggnaden vilket innebär bättre utsikter. Den har också en annan mindre balkong som vetter mot andra sidan). Den har också en mycket bra planlösning överlag.

Exempellägenhet:

Skriv till info@spanskafastigheter för en Dropbox-länk med samtliga planlösningar.

Cirka 7 % skiljer i priser mellan de sista två säljfaserna (se listan nedan). Det återstår 17 lägenheter. När den sista fasen inleds när det återstår 15 lägenheter höjs alltså priserna med cirka 7 %. Priserna kan dock komma att höjas ytterligare (och markant) när ett fåtal osålda lägenheter återstår, i synnerhet då efterfrågan är så stark samtidigt som samtliga projekt på Costa del Sol som ligger i planeringsstadiet blir försenade 2023/24, främst på grund av global materialbrist och att endast högprofilerade projekt hittar extern finansiering.


Specifikationer och priser (beroende på i vilken säljfas man köper). [Gråa är muntligt reserverade. Gula är sålda]:

Octavia kommer bestå av 10 våningar med gym och pool och soldäck på taket som en naturlig mötesplats för de boende i byggnaden. Två lägenheter och två affärslokaler på bottenplan. Lägenheter och penthouse med 1-4 sovrum. 5 duplex högst upp i byggnaden. Terrasserna hamnar på ca. 6-48 m2. Bygglicensen förväntas vara klar inom kort, och de börjar bygga någon gång strax efter att man fått licensen eftersom man förbereder hela processen parallellt i väntan på licensen.

Vanligtvis tar det cirka 18-21 månader att bygga färdigt ett projekt. Lån aktiveras först vid inflyttning så man ligger inte med ränta under byggtiden.
Betalningsplan: 5 % av den totala summan som reserv,  25 % först vid köpekontrakt när bygget påbörjas, 10 % till under byggnationens gång. Resten vid lagfart. Banklånet aktiveras heller inte förrän vid inflyttning så man ligger inte ute med räntekostnader etc.

OCTAVIA MALAGA – 44 lägenheter, penthouse och duplex

Vi kan nu stolt presentera 44 fantastiskt vackra, moderna och miljövänliga lägenheter på strandtomten precis bredvid Malaga Towers. Observera, att det går inte att bygga något framöver på stranden mellan tomten och havet.

Bild på grannbyggnaderna Malaga Towers nedan:

Octvavia är beläget på första linjen, precis på andra sidan Antonio Banderas promenaden (läs guide om den promenaden i Malaga här), med Medelhavet som tornar upp sig framför byggnaden.

I närområdet ligger det flertalet museer och konstskolor och konstgallerier etc. Flertalet restauranger i världsklass och butiker i området och längs stranden. Stort sportområde precis ovanför byggnaden med flertalet tennis och padel-banor etc. Strandpromenad till den nya, moderna hamnen. Nära tunnelbana, tågstationen och buss-stationer. 7 minuter med bil till flygplatsen. Det har också nyligen invigts en träbro i närheten av Octavia som gör det möjligt att cykla västerut mot Torremolinos på nolltid.  På andra sidan bron ligger bland annat en havsnära golfbana (Parador). Här hittas också Ikea, köpcentrum Plaza Mayor, gokartbana etc. I början av 2022 släpptes dessutom nyheten att nästa öppnar det största planetariet i hela Europa bredvid Mayor. Den 1000 kvm stora kupolen ska inhysa interaktiva utställningar där hela familjen, små som stora, ska kunna komma närmare rymden via den senaste tekniken. Detta område har som sagt en spektakulär utveckling, med miljonprojekt med internationell verkshöjd som presenteras var och varannan vecka.

San Andrés Marina. Ytterligare en monumental nyhet, som kommer påverka värdet på Octavia och projekten runtomkring ytterligare, offentliggjordes i mars. En av Europas mest moderna marinor för sportbåtar och yachter kommer förläggas till Malaga. Projektet som beräknas kosta 600 miljoner SEK blir en av de modernaste av sitt slag i Europa. Dessutom kommer byggnaderna vara bioklimatiska och de drivs av geo- och solenergi. vilket innebär ”nästintill 0 i energiförbrukning”. Ingången till marinan (Parque de Huelin) kommer ligga 2 kms strandpromenad från Octavia. I anslutning till marinan byggs det också på ett 3000 kvm stort område med 7 större lyxbutiker. Dessutom kommer här återfinnas, VIP-restauranger, spa, kaféer och barer, samt en seglingsskola. Man räknar med att alla lyxboenden, som Octavia, som ligger nära i anslutning till denna marina kommer kunna hyra ut sina bostäder till båtägare och besökare för betydande summor. Enligt de senaste siffrorna (mars) från spanska myndigheter så steg hyrespriserna överlag i Malagaprovinsen snabbare än någon annanstans i Spanien mellan 2015-2020. 13,8 % jämfört med rikssnittet på 10,9 % (se mer infpormation nedan om läget 2023). Avslutningsvis, för att understryka hur Malaga-regionen driver återhämtningen i Spanien. Ryanair utannonserade under 2022 att man utökar och nu har 79 direktflyg till Malaga (under 2023 kommer man dessutom utöka antalet flyg från Malaga till olika destinationer) och att dess sommarsäsong slår alla rekord. 5,2 miljoner resenärer jämfört med 2019 som hade 4,6.

Fakta om lägenheterna:

 • Byggyta: 67-199 m2 . 1-4 sovrum.
 • Terrasser/balkonger i olika storlekar. Cirka 6-37 m2.
 • Öppet kök. Olik
 • Förråd och parkering för såväl bilar som cyklar, samt laddare för cyklar och förinstallation el-bilsladdare. Högtrycks-tvätt i byggnaden.
 • Hiss i byggnaden. Co-working ytor.
 • Pool på taket, med soldäck och gym.
 • Energiklass BREEAM. Egenproducerad el. via de futuristiskt designade solcellerna som utgör taket, samt via geotermiska system. Miljötänk in i minsta detalj.
 • Förinstallation A/C, Internet.
 • Dubbla glas som håller borta störande ljud (ljudnivån är låg trots det centrala läget).
 • Avgifter och skatt är i skrivande stund inte klara då detta sker vid bildande av föreningen.

Referens: SFoctavia

Priser: 1 sovrum från 350 000 €. 2 sovrum från 450 000 €. Lägenheter i grannen Malaga Towers (Sierra Towers Blanca) startar på 850 000 €.

Lån upp till 60 %.

Kontakt: info@spanskafastigheter.se

Projektets egna hemsida. Den är under utveckling, och bland annat jobbas det på drönar-video etc. Skriv till info@spanskafastigheter.se för lösenord.

Se koncept-bilder på designen nedan. All byggmaterial och alla vitvaror är noga utvalda av premium-leverantörer. Det blir dubbla, stora fönster som maximerar ljusinsläpp och en modern, ljus och stilren inredning. Detta är dock egentligen, som tidigare nämnt, av underordnad betydelse i sammanhanget, för ett sådant här projekt i absoluta toppläge. Det viktiga är vilken våning vill du att lägenheten ska ligga på? Vilket väderstreck ska den ligga i? Vissa har utsikt mot havet från vardagsrum, andra från terrassen, vissa mot väster och andra mot den historiska delen i öster.

Perspektivbilder interiör och exteriör

Om utsikten från detta projekt. Samtliga lägenheter har någon form av havsutsikt oavsett var de är placerade i byggnaden. Även om man står på gatuplan ser man ända till Rincon Victoria (bottenvåningen inhyser två affärslokaler samt två lägenheter), och man ser bukten och kryssningsfartyg som glider förbi. Vilken våning och vilken typ av utsikt man föredrar är olika, men vi gillar terrasser/vardagsrum med fönster mot Malagas skyline lite extra. Första våningen ligger över 3 meter över gatuplan. Fastigheten är cirka 35 meter hög.

Vid seriöst intresse kontakta oss snarast möjligt för att boka lägenhet eller få visning av tomten. info@spanskafastigheter.se

Avstånd

 • 250 meter till havet.
 • 7 minuter med bil till flygplatsen.
 • 10 minuter till de historiska kvarteren.
 • 12 minuter till SOHO.
 • Gå längs strandpromenaden till centrum, de historiska kvarteren och hamnen, etc.

Direkt granne med berömda Malaga Towers

Grannbyggnaden Malaga Towers (Sierra Blanca Tower) är den mest omtalade byggnationen i Spanien, inte bara för den spektakulära designen och det perfekta, centrala strandläget, eller för att flera kändisar (som Real Madrids superstjärna Isco) köpt lägenhet i projektet, utan främst för att det kommit att bli en (först hette projektet således ”Picasso” men namnet var skyddat) symbol för stadens renässans, den nya storhetsperiod man nu genomgår efter alla lyckade byggnationer av marinor, museer, teatrar, avenyer och satsningar på hållbar turism, Michelin-restauranger etc. Förläggandet av ett viktigt huvudkontor, ”Centre of Excellence for Cybersecurity”, (investering för 530 miljoner €) för Google till staden 2023 resulterade i vad man kallar ”Google effekten” vilket boostade den redan urstarka Startup-trenden. 12 av de bästa startup-bolagen i Spanien 2021 var förlagda till Malaga (med bland annat fokus på Agrotech och E-sports). Läs mer i The olive press om hur Googles planer på att förvandla Malaga till ett ”europeiskt Silicon Valley” har resulterat i en markant ökning av internationella köpare av lyxobjekt (en trend som man tror kommer accelerera under 2023 när räntebanorna och energipriserna stabiliserats:)

Málaga is becoming a cluster of innovation for Spain and Europe. A mix of big tech corporations are beginning to base their innovation centres there. These groups are all working together on projects about Artificial Intelligence, cybersecurity and data science…. in addition, there is the already booming startup ecosystem, plus a university working.

Novobrief

Alla vill investera i Malaga för närvarande och de flesta bedömare tror att de närmaste 5 åren kommer präglas av stadens starkaste utveckling någonsin. Staden hade även en enorm utveckling under krisåren som följde 2008. När alla andra bromsade gasade man med infrastruktursatsningar etc. Nu skördar man vad man sått.

Detta är en unik möjlighet för en topp-investering i ett av de snabbast växande områdena i en av de absolut mest lukrativa städerna i Europa. Just denna typ av strand-tomt är ytterst ovanligt att kommunen släpper på överhuvudtaget, och när de väl gör det, i normala tider, är det i princip omöjligt för byggutvecklare att ge sig in i budgivningen då hotellen, som har en sådan långsiktighet i sina kalkyler, trissar upp budgivningen till astronomiska höjder. Sedan mars 2020 och fram till i princip för bara några månader sedan var det dock en unik situation och hotellen höll sig borta från att buda på topp-tomterna. Förhandlingarna om denna tomt inleddes under pandemiåret 2020. Under tiden förhandlingarna pågått har priserna på tomter och bostäder runtomkring ökat markant. Bedömare tror att de närmaste fem åren i Malaga kommer ha en utveckling som saknar motstycke. Allt detta sammantaget gör att vi rekommenderar Octavia som det tveklöst främsta köpet för investerare under 2023.

Det finns ett stort internationellt intresse och de lokala tidningarna gav projektet stor uppmärksamhet redan när kontraktet på marken skrevs under och har hyllat det för sin ”banbrytande arkitektur”.

När byggutvecklarna skrivit på kontraktet för marken insåg de att det också skulle krävas en arkitektfirma av rang för att uppnå absoluta premium-projekt nivå, och uppdraget gick således till internationellt prisbelönta bakbak.

Som investering för uthyrning

Vad det gäller beräknade inkomster för uthyrning finns det inget nybyggt i detta läge att jämföra med. Beläggningen kommer dock vara i princip 100 % och veckokostnaderna varierar beroende på vilken lägenhet du investerat i. Räkna med med att kunna ta flera tusen € i veckan för en lägenhet i detta projekt. I Malaga finns det även advokater, läkare, företagsledare etc. som är beredda att betala höga månadshyror för nyproducerade lägenheter i detta exceptionella läge. Vi tror inte att det kommer ha någon större betydelse för vare sig priser eller beläggning om du köper en lägenhet i en av de lägre våningarna jämfört med topp-våningarna. Vi tror heller inte det har någon större betydelse om du köper en lägenhet med större eller mindre terrass. Det är läget i sig som är avgörande för denna byggnad. Värt att notera är dock att samtliga lägenheter har viss havsutsikt, vissa med frontal utsikt mot havet, andra med utsikt över såväl havet som över Malagas skyline.

Faktiskt exempel från Airbnb (observera att vi tittade på siffrorna i november 2021, då pandemin fortfarande påverkar priser något): 1800 SEK per natt högsäsong. 1000 SEK per natt lågsäsong. Dessa priser gäller en stor lägenhet i ungefär samma läge (dock lite längre västerut), men mycket äldre, utan pool på taket, energibesparande lösningar, gym i byggnaden, etc. Lägenheten vi tittade på hade Superhost-status vilket innebär att den bokas med hög beläggning och har högt betyg från gäster.

Som investering för att sälja efter köp

Priserna brukar gå upp markant på off-plan under byggnation. I genomsnitt, innan efterfrågan på nyproduktion blev större än utbudet, och innan priserna på byggmaterial och tomter började rusa i samband med pandemin, brukade man prata om en genomsnittlig prisökning på 30 % under byggets gång (vissa områden mer, andra mindre. Läget är av avgörande vikt). I ett av våra senaste projekt gick priserna från off plan-försäljning till färdigställande upp med 58 % för lägenheter med 2 sovrum (cirka 55 % för 3 sovrum).

Notera att Spaniens bostadsmarknad befinner sig in i en helt annan fas jämfört med den svenska som skakar betänkligt. Under första halvåret 2022 slogs det rekord i antalet utländska köpare i Spanien. 53 % fler jämfört med året innan. Totalt såldes 72987 bostäder som involverade en utländsk köpare. Detta är den högsta siffra som uppnåtts sedan man började mäta 2007. Utländska köpare står för hela 20,3 % av alla bostadsköp i Spanien. Det är många faktorer som spelar in, men vad det gäller Andalusien kan man peka på de stora satsningarna på infrastruktur, upprustning av ständer och naturparker, stora skattesänkningar och framförallt den internationella trenden att vilja jobba på distans på en plats med mycket sol där priserna fortfarande anses rimliga.

I mars publicerades den slutgiltiga statistiken för fjolåret. Försäljningar till utländska köpare är rekordhög. Årsboken säger att den totala utländska efterfrågan var 13,75% av marknaden (i Malaga står andelen utlänningar för nästan 35 % av köpen!), vilket skulle innebära 88 858 försäljningar, medan sista kvartalsdata föreslår 94 481 försäljningar och 14,62% av marknaden, upp 58% jämfört med föregående år.  Det råder en fortsatt stark utländsk efterfrågan på fastigheter i Spanien, även om kvartalsvisa siffror från registratorerna också pekar på en minskning i tillväxthastigheten under den andra halvan av förra året, vilket antyder att 2023 kanske inte blir lika bra med tanke på stigande räntor. Den spanska marknaden är dock i jämförelse med många andra globala marknader i en stark uppgångsfas på medellång och lång sikt.

Hyrespriserna stiger i Malaga i takt med stark efterfrågan från utlänningar

Hyrespriserna stiger kraftigt i Málagaprovinsen och Costa del Sol. Under det senaste året har hyrespriserna ökat med 23 procent och ligger nu på 13,22 euro per kvadratmeter och månad. Jämfört med 2007 är hyran nu 60 procent dyrare, då den låg på cirka 8,5 euro per kvadratmeter.


Läs mer historiska data på spanishpropertyinsight.com

Läge, läge och solenergi

När vi uppmanar våra klienter som vill spekulera i fastigheter att satsa på nyproduktion bör de ha i åtanke att det är grön nyproduktion som kommer stiga mest i värde. Enligt ansedda The Economist så är fastighetsfondernas största problem från 2022 och framåt alla nya lagar och regleringar kring byggnaders energiförbrukning. Energi som används till att värma upp eller kyla ner byggnader står för nästan en tredjedel av de globala växthusgasutsläppen. En mindre uppsjö av globala lagar ämnar att åtgärda detta. I London räknar man med att 1 av 10 kontorsbyggnader kommer räknas som föråldrade inom bara ett år. Mer än hälften av kontorsbyggnaderna kan komma att bli oanvändbara fram till 2027. Europeiska lagstiftare kommer kräva att 49 % av en byggnads energi kommer från gröna källor senast 2030. ”Tenants are also applying pressure. One-fifth of the world’s largest 2,000 companies have set net-zero goals for 2050, with many going even faster. That will involve decarbonising their buildings. Landlords who fail to greenify their portfolios in time face a brutal leasing market. Globally, tenants are already prepared to pay up to 11% more to occupy top-performing buildings. [Källa: The economist print edition of ”The World Ahead 2022”]
Det är förstås inte bara positivt ur en miljösynpunkt, eller för det långsiktiga värdet på en byggnad, att den uppfyller de gröna kraven. En uppenbar fördel är att man sänker de skenande kostnaderna för elförbrukningen. Elen har gått upp till rekordnivåer i Spanien och förväntas stiga ytterligare. Till exempel kan sägas att en bostad med Energiklass G i skrivande stund har elkostnader (lågt räknat då priserna på el har stigit ytterligare sedan vi fick dessa siffror) på ungefär 2000 € per år. Energiklass B 400 € per år. Octavia är Energiklass A. Be oss skicka PDF med mer information om hur detta projekt uppnått Energiklass A via små och stora implementeringar. Allt från solenergi till växter som kräver lite bevattning i byggnadens allmänna ytor. Miljötänkandet i Octavia är ett helt kapitel i sig.

Våra följare av nyhetsbreven är först med att få information om nya eller kommande projekt:

Som brukligt la vi, när vi har möjlighet till detta, ut detta projekt innan offentlig release (i detta fall redan i planeringsstadiet 6 månader innan pre-release) till våra följare på nyhetsbrevet. Skriv upp er på kommande nyhetsbrev här (östra Costa del Sol/Costa Tropical och Malaga). Föredrar du västra sidan med Marbella, Estepona, Nueva Andalucia, etc. skriv upp dig här. Följ oss gärna på Facebook också (över 15000 följare i skrivande stund).

Video nedan på Antonio Banderas som presenterar det ikoniska projektet (dvs. den omedelbara grannen till detta projekt) Malaga Towers. Tidningarna skrev följande om Towers när det offentliggjordes: “It’s our One Hyde Park [om just detta enda område i Malaga där det är tillåtet att bygga denna typ av projekt]. There’s nothing like it in Málaga .. For the super high-end, Picasso Towers will be the catalyst to get household names – the Zumas and Nobus, big-brand beach bars and international schools – to come to Málaga. They are ­already eyeing up the city.” 75 % förhandsbokades följaktligen på bara ett par månader.

Perspektivbilder på skyline efter färdigställande. De andra byggnaderna bredvid är inte heller byggda än men bilderna påvisar hur skyline kommer se ut.

Byggutvecklare har hämmats av att hotell eller andra kommersiella aktörer trissat upp priserna genom åren när det varit tal om att bygga i de allra mest attraktiva lägena. Det har helt enkelt inte gått att konkurrera med hotell-aktörerna. Denna kom dock Corona-krisen emellan vilket gjorde det möjligt för byggutvecklare för ”vanliga” bostäder att komma emellan. Detta är ett helt unikt projekt när man väger läge och pris mot varandra.

”Detta är tveklöst det mest attraktiva projektet vi fått in i vår portfolio sedan starten 2008. Något vemodigt är det nog också som så med tanke på skenande priser och sinande utbud av bra tomter att ´this is as good as it gets

Jan Nilsson, Delägare – spanskafastigheter.se

Alternativ för dig som istället söker fristående villa

För dig som istället söker villa i den absoluta toppklassen vad det gäller såväl läge som materialval, energi-tänkande etc. så rekommenderas följande villa på Costa del Sol 2023:

Los Arcos. Lyxvillor med privata pooler i unikt, centralt och upphöjt läge i Nerja, Costa del Sols mest hyllade kustort. Läs mer om villorna i Nerja här.

Fler alternativ:

Alternativ till Octavia: Nya lägenheter i centrala Malaga som befinner sig i sista konstruktionsfasen. Ligger nära stadion. Andalusiens högsta byggnad. 1-4 sovrum. Läs mer om projektet Urban Sky här (obs, endast ett fåtal återstår).

Nyckelfärdiga lägenheter i upphöjt havs-läge i Nerja.

Nyckelfärdig lägenhet i Nerja med havsutsikt, 2 sovrum. Prissänkt!

Nytt projekt med bostäder i exklusiva området Limonar, Malaga. Läs mer här! (i den artikeln kan du också läsa lite mer om varför Malaga blivit så intressant för investerare).

Översikt av nyproduktion på Costa del Sol.

Hitta billiga flyg till Malaga

Hyrbil Malaga