Bästa köp av bostäder i Nerja just nu till salu (uppdateras kontinuerligt)

Hur ser det ut med bostäder efter Corona-krisen? Prissänkningar etc?
Kortsiktigt kan det nog bli en del prissänkningar. Våra mäklare dammsuger marknaden under våren för att uppdatera sig om läget kring såväl begagnade objekt som för nyproduktion. Vi kommer fortlöpande uppdatera våra klienter via nyhetsbrevet (länk längre ner) samt på denna sida förstås. Räkna dock inte med bankobjekt. Några sådana kom i princip inte ut på marknaden ens förra krisen, och den krisen var värre för spanska bostadsmarknaden då den hade sina grundorsaker i frikostiga bostadslån (man har sedan dess, som tur är, styrt upp banklånen och står nu mycket bättre rustade). Dessutom får man enligt en ny spansk lag, som trädde i kraft redan innan Corona i syfte att undvika en framtida situation som den 2008, inte vräka hyresgäster på grund av uteblivna betalningar.

Underhand försäljning, det vill säga bostäder som sänkts i pris men som inte läggs ut offentligt har blivit allt vanligare, och detta fenomen har nu accelererat. Vi får alltså inte publicera prissänkningarna på dessa bostäder offentligt men vi skickar dem via direktmail till klienter som flaggat intresse, och som snabbt kan göra en affär. Under sommaren och tidig höst kommer denna typ av affärer vara den vanligaste på Costa del Sol. Notera att många dragit tillbaka sina bostäder från marknaden, och de flesta andra avvaktar med att sälja. Detta innebär att det kommer göras färre affärer än vanligt fram till senhösten. Det blir alltså färre bostäder i det offentliga skyltfönstret, men större chanser att göra ett riktigt bra köp för den som är alert.

Intresserad? Skriv till info@spanskafastigheter.se

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för Nerja här. Vi kommer att få in flera objekt av särskilt intresse under 2020. Såväl mindre begagnade objekt som större objekt (lägenhetshus och lyxvillor etc.)
Här hittar du alla våra objekt i Nerja i ett enda flöde.

Våra utvalda objekt för dagen i Nerja nedan

Söker du istället nybyggda bostäder? För de bästa köpen av nyproducerade lägenheter eller hus, ink. lyxvillor, i Nerja läs istället denna artikel.

Vi uppdaterar denna artikel kontinuerligt (längst ner hittas också nyheter om staden och marknaden). Som vanligt är perioden innan och efter högsäsongen de bästa månaderna på året att besöka Nerja för visningar eftersom de flesta lägger ut sina bostäder för försäljning under hösten och senvintern.

Bästa köp i Nerja – olika prisklasser

Obs. Se också detta nyhetsbrev vecka 37 med bland annat en nyrenoverad lägenhet med 1 sovrum i centrum, samt en lägenhet med 2 sovrum i Verano Azul som gått ner från 298 000 till 248 000 €.

Bästa köp 350 till 475 000 €

Stor villa med privat pool, 600 meter från havet. Tamango Hill. 390 000 €.


Hus i centrum av Nerja, mycket bra läge. 469 000 €.


Totalrenoverad duplex-lägenhet Burriana. Stor takterrass. 359 000 €


Bästa köp 275 till 350 000 €

Radhus i Verano Azul. Fin utsikt. 275 000 €: NYINKOMMET!

Lägenhet under 50 meter från Torrecilla stranden. 289 000 € NYINKOMMET!

Lägenhet med 2 sovrum i Chimena, Burriana. 279 000 € NYINKOMMET!

Lägenhet med fantastisk havsutsikt i Ladera del Mar. 2 sovrum, stor terrass. 319 000 € NYINKOMMET

Hus i Capistrano Village med solterrass med havsutsikt. Privat trädgård med jacuzzi. 299 000 €

Stor lägenhet vid Burriana. 2 sovrum, 2 badrum. 310 000 €.

Hus med takterrass och separat lägenhet – Jardines. 279 000 €

Lägenhet med 2 sovrum och stor terrass med havsutsikt i San Juan. 299 000 € PRISSÄNKT 28/7Fint radhus i Capistrano Village, med möjlighet till extra källarlägenhet. 280 000 €

Bästa köp 180 till 275 000 €:

Lägenhet med 2 sovrum San Juan de Capistrano. Havsutsikt från flertalet rum samt terrass. 225 00 € NYINKOMMET SEPTEMBER!

Lägenhet med 1 sovrum i populära ”Delfin”, Torrecilla-stranden. 260 000 € NYINKOMMET!

Modern lägenhet med 2 sovrum, 100 meter från havet. 249 000 €


Radhus nära Burriana och Parador. 2 sovrum. Gemenskapspool. 240 000 €


Radhus i Punta Lara. Havsutsikt. Sol större delen av dagen. 220 000 €


Prissänkt radhus i Algarrobo. 219 000 €


Lägenhet med 2 sovrum i Capuchinos San Juan. 230 000 €


Lägenhet med terrass i söderläge i trevliga Arcos i Nerja. 1 sovrum. 180 000 € 

Bästa köp 100 till 179 000 €:

Studiolägenhet precis på Torrecilla stranden. 130 000 € NYINKOMMET!

Mycket fräsch studio-lägenhet i Capistrano Village med havsutsikt. 139 000 €. NYINKOMMET!

Totalrenoverad lägenhet i Burriana. 1 sovrum. 159 000 €

Lägenhet i La Noria med 2 sovrum. Sol från morgon till kväll. 160 000 €

Lägenhet med 1 sovrum 100 meter från Torrecilla-stranden. 139 000 €


Lägenhet med 2 sovrum och havsutsikt i centralt läge. Gemenskapspool, tennisbana. 179 950 € 


Bästa köp lyxboende Nerja

Stor lägenhet i Tamango Hills utanför Nerja. Ett av de finare objekten på östra Costa del Sol. 548 000 €


Lyxvilla i Ladera del Mar. Stor villa med privat pool och solterrass. 649 000 €


Lyxbostad i Maro, Nerja, med privat pool och trädgård. 699 000 €


Mäktigt hus med 5 sovrum och privat pool i Fuente del Baden II (öster om Capistrano Village). 490 000 €

För nyproducerade lyxvillor i Nerja läs den särskilda artikeln om nyproduktion.


Bästa köp i byn Frigiliana nära Nerja

 • Just nu finns det inget vi känner vi kan rekommendera som ett ”riktigt bra köp” i Frigiliana, men det kommer in sådana då och då. Skriv till oss om du är intresserad av just denna by så skickar vi direkt det kommer in ett riktigt bra objekt. Vi skickar även det vi har i databasen här och nu.
Gul fågel flyger

Har du funderingar kring någon av bostäderna? Skriv till info@spanskafastigheter.se Är du på plats och snabbt vill boka visning med vår mäklare Anders Larsson? Ring då 0034 669 738682. Eller besök vårt huvudkontor på Calle Pintada 9 (på samma gata hittas även vårt internationella dotterkontor för uthyrning, Scandic Feel Rentals).

Läs också vår stora artikel om att investera i Spanien.


Mer information om vad som händer i Nerja och om marknaden

Nerja har haft en spektakulär utveckling efter krisen. I år kommer dessutom det efterlängtade reningsverket äntligen invigas vilket bara kommer ytterligare stärka stadens position som den mest eftertraktade staden på Costa del Sol för såväl investerare som semesterfirare som söker en upplevelse som inte vanliga, turistorter kan erbjuda. Är du ute efter en investering? Håll då också ögonen på Malaga city som kommer starkt.

Obs! Vill du ha en lista över de bästa köpen i närliggande områden såsom Almunecar/La Herradura, Torrox eller Malaga skriv till info@spanskafastigheter.se

Många säljare går inte längre med på att ta undan en bostad från försäljning i väntan på att köpare väntar på besked från banken angående lån (då det står flera andra köpare runt hörnet som kan betala direkt). Det är alltså därför viktigt att du har finanserna klara före du åker ner för visningar. Du kan få ett lånelöfte via vår bank-samarbetspartner, en svensktalande bankdirektör i Nerja redan innan du kommer ner, under vissa förutsättningar.

€ Behöver du lån i spansk bank ta upp detta med oss i god tid innan du kommer ner. Läs mer om att låna i Spanien.

Flera av objekten ovan har varit uthyrda hela året och inte gått att visa, men kan visas sporadiskt vissa datum under 2020. Vi uppdaterar denna artikel regelbundet, och flertalet av bostäderna i listan säljes exklusivt via oss, men några säljes också via spanska mäklare och kan vara sålda de senaste dagarna utan vår vetskap.

Nerja blir alltmer uppmärksammat internationellt

I fjol fick Nerja en tung internationell utmärkelse som benämnde staden ”Spaniens vackraste kustby”. Vi som sitter på siffror från uthyrning i området vet också att intresset för denna underbara stad vid Medelhavet bara ökat och ökat och i juni 2018 kom det flera bevis på detta i ett par nya, tunga internationella omröstningar. Euroweeklynews uttrycker det bäst i sin artikel om Nerja som:

”Axarquias rising star”: ”Pretty geology, a lack of crowds, crisp water and greenery make it a winner with most who are willing to try it. And revellers also have time for a quick dip in the river’s waterfalls”

Lagom till öppnandet av de spanska gränserna sommaren 2020 publicerade den europeiska kommissionen en rapport i samarbete med 300 turistkontor runtom i Europa. Rapporten utnämner Nerja, i en tävling mot 102 andra destinationer, till den näst bästa kustorten i listan över ”Best European Destinations” (etta blev Pascaja i Kroatien).

Det starka internationella intresset kommer bara trissa upp priserna i Nerja ytterligare, på såväl försäljning som uthyrning. Som ni vet är dock Nerja en liten stad. Intresset börjar därför även spilla över på grannarna i Almunecar och La Herradura och Torrox.

Närliggande områden Torrox Costa och Costa Tropical

Alternativ till Nerja

Vi har under en lång tid funderat på var vi ska expandera vår verksamhet öster om Malaga när det väl blir för svårt att få tag i det man söker i Nerja (vi verkar nå denna punkt snabbare än någon hade kunnat förutse). Vi har övervägt och testat och analyserat områden som Torre del Mar, de östra förorterna till Malaga, samt Costa Tropical. Nu börjar det stå mer och mer klart att skandinaver föredrar Costa Tropical med Almunecar och La Herradura som de mest populära orterna däromkring (men även Salobrena är intressant).

Utbudet är bra, och priserna är ungefär där Nerja var för 2 år sedan. Uthyrningen växer dessutom och det är tydligt att det enorma trycket på marknaden i Nerja spiller över på Herradura/Almunecar, och vi börjar således även ta in bostäder för uthyrning i dessa områden. Vad det gäller Torrox Costa är det mest intressant för de som söker nyproduktion då det byggs en hel del intressanta projekt i området (Torre del Mar är dock inget vi kommer satsa på framgent, mer än ev. något projekt med nyproduktion).

Välkommen ner på visningar med vår medarbetare Emil, som får sköta om vår satsning där. Skriv till emil@spanskafastigheter.se för mer information om bostäder i detta område.

Se också:

Skriv till info@spanskafastigheter.se för fler bilder/information eller för att boka tid för visning.

Besöksadress: Calle Pintada 9, Nerja. ☎: 0034 669 738 682. Gör som tusentals andra svenskar och Klicka här för att prenumerera på kommande nyhetsbrev.

Besök gärna vår Facebook-sida. Över 15000 följare.


Det händer positiva saker i Nerja 2020 och framöver!

 • I april klubbade Nerjas kommunledning igenom ett nytt stort projekt vid Maros gamla sockerfabrik. Detta innebär bland annat att det kommer byggas en 18 håls golfbana inom Nerjas kommungräns.
 • Nerjas ledning kommer bygga ett nytt bibliotek i de historiska delarna av staden, på Iglesia 1.
 • Den efterlängtade nya Marinan som Torrox och Nerjas kommuner vill se färdigställas de närmaste åren kommer förhoppningsvis, om det inte redan skett, finna privata del-investerare i kölvattnet av att Brexit äntligen ser ut att ros i hamn under året. Denna process har satt flera planerade investeringar i limbo på grund av osäkerhetsfaktorn. Marknaden mottog dock det brittiska valresultat väl och det råder positiva tongångar om att brittiska investerare ska bli mer aktiva i Spanien igen från och med 2020.
 • Nerjas Reningsverk är inne i sin sista konstruktionsfas och beräknas nu stå tidigare än väntat, förhoppningsvis redan sommaren 2020.
 • Nerja satsar på Hållbar kvalitets-turism och jobbar just nu på att uppfylla kraven för certifikatet ”Plan de Calidad Turística” och Hållbarhet och Kvalitet är nyckelorden för Nerjas framtid, och detta innefattar bland annat en satsning på naturparkerna vid Sierra Almijara och Maro.
 • Man planerar en ny strandpromenad vid Playazo.
 • Man håller på att ytterligare rusta upp faciliteter kring Burriana och förbättra rengöringsarbetet vid den populära stranden.
 • Nerja fortsätter förarbetet med stadens nya Hälsocenter (som ska ligga mitt emot Nerja Club Hotel, nära Supersol).
 • Stadens uppvärmda simhall som varit stängd på grund av ett läckande tak sedan 2018 ska åtgärdas så snart som möjligt.
 • Kommunen ämnar bygga en ny amfiteater, olika projekt för ungdomar och diverse tillgänglighets-projekt i regionen.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

 1. Hej, jag har inte ekonomisk möjlighet till något köp så det är ingen idè att skicka annons till mej! Tack

 2. Hej,
  Kan jag få information om penthouse vid Europa-balkongen med 3 sovrum och 4 terrasser.

 3. Hej!
  Skulle gärna vilja ha info, pris mm om det penthouse som kommit tillbaka vid Europabalkongen.
  Vänligen
  Jessica

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.

Scroll down to content