Nyproduktion Nerja kartläggning av nya hus och lägenheter (samt Torrox Costa)

Denna artikel är en översikt över pågående och planerade framtida projekt av nyproduktion av såväl större projekt som enstaka lägenheter och hus i Nerja och stadens omedelbara närhet (Torrox Costa och Costa Tropical). Vi kommer gå igenom nyproducerade lägenheter, hus och radhus, i olika prisklasser, till salu i Nerja med omnejd just nu.

Uppdatering. Corona-krisen.

Marknaden för nyproduktion i Nerja efter Corona-krisen. De flesta projekt i Nerja som nu är är under produktion i staden är såpass långt gångna att det med stor sannolikhet inte påverkar dem. De kommer att färdigställas (och förmodligen stiga ännu brantare i värde än beräknat de närmaste 5 åren då det kommer råda stor efterfrågan på nya bostäder). Detta var även läget för staden under förra krisen, och precis som under förra krisen verkar det slå hårdare mot västra Costa del Sol, som Estepona, Benalmadena, etc. Områden där man byggt, eller sålt off-plan, för mycket i förhållande till efterfrågan. Vad det gäller framtida projekt i Nerja kommer det förmodligen ta lång tid innan något nytt är på tapeten igen eftersom bankerna blivit mycket restriktiva. De kommer inte att gå in i nya projekt under en längre period. Det finns dock alternativa lösningar som vi håller på att undersöka under våren och sommaren. Mer information följer under somamr och höst. På gång:
Såväl radhus i centrala Nerja (under byggnation, som egentligen inte skulle varit till salu) samt fristående villor med privata pooler med mycket konkurrenskraftiga priser som kommer under sommaren. Släpps först i vårt nyhetsbrev. Flera projekt med nyproduktion i Nerja genom åren har först publicerats i vårt nyhetsbrev för Nerja (som även täcker Torrox och Costa Tropical). Skriv upp dig för nyhetsbrevet här. 

NYHET! Missa inte detta nyckelfärdiga radhus med havsutsikt i Nerja (licens kommer förmodligen under sommaren, sedan är det bara att flytta in).

Eventuellt kan det också direkt komma ut någon enstaka lägenhet till salu i våra projekt i Ladera del Mar som står under produktion (de försenades bara med ett par veckor under karantänen). Dessa säljes som tidigast till hösten. Se info nedan.

Balcon del Mar.

Terrazas de Ladera.

Skriv till info@spanskafastigheter.se för att ställa dig i kö. Vi skriver direkt om någon skulle komma ut till försäljning när de börjar stå klara någon gång efter sommaren.


Marknaden för nyproduktion i Nerja präglas av främst 2 aspekter. På de få zoner med bygglov som återstår, och i ljuset av att efterfrågan är hög, så bygger man främst:

  1. Lyxhus i det övre prissegmentet. Tomtägare som sitter på tomter i bra lägen vet att det finns köpare för dessa och de väljer således att bygga moderna villor för runt 800 000 € och uppåt.
  2. Då efterfrågan ändå är hög väljer en del att också bygga bostäder i områden där man under normala omständigheter inte hade byggt (som vid reningsverket, eller nära huvudled utan havsutsikt etc.).

För dig som söker ett nytt hus eller lägenhet i staden kan det således vara svårt att få en klar överblick. Därför beslutade vi oss för att skriva denna artikel som kontinuerligt kommer att uppdateras i takt med att förutsättningarna ändra. Vi börjar artikeln med lyx-segmentet. Ingen annanstans på Solkusten får man lika mycket hus och läge för pengarna som för ett stort hus i lyxklassen i just Nerja.

Nya lägenheter och hus till salu i Nerja kommun

Nedan listar vi de projekt, i alla prisklasser, som är mest attraktiva (vi skippar helt de projekt som vi ställer oss avvaktande till på grund av mindre attraktivt läge, eller om det råder oklarheter kring huruvida bygglicens etc. går igenom).

Om du vill stå i kö för något av de hus eller lägenheter som är slutsålda och under byggnation skriv till oss så återkommer vi när/om något kommer tillbaka under byggets gång, alternativt säljes direkt vid färdigställande. info@spanskafastigheter.se 

Vi börjar som sagt med att lista de mest attraktiva projekten med hus i lyxklassen.

Nyproducerade lyxhus i Nerja med omnejd

De två projekt med hus som allra främst sticker ut på marknaden för nyproducerade lyxvillor i Nerja är följande projekt:

Villas Romana – stora lyxvillor med fenomenal utsikt

Villas Romana: Tre fristående, stora villor i lyxklassen med fantastisk utsikt, vid Capistrano Village. Fullständigt unikt läge för hus i lyxklassen på Costa del Sol. Upphöjt, centralt läge med utsikt över havet. Upp till 7 sovrum (eller 4 sovrum och ex. Spa/gym). 1250 000 €.  Första två husen har börjat byggas under 2020.

Sea Gardens – 12 spektakulära villor nära Burriana-stranden

Sea Gardens

Sea Gardens: 12 villor i lyxklassen nära Burriana-stranden. Från 810 000 €


Lyxhus till salu precis utanför Nerja (mellan Nerja och Torrox Costa)

Lyxvillor till salu i Penoncillo

Villor i Penoncillo: Fristående hus med infinity pool, 100 m2 terrass, havsutsikt från varje sovrum. Beläget i vackra framtidsområdet Penoncillo, strax utanför Nerja. Pris: 650 000 €


Nya hus och lägenheter till salu i Nerja

I princip nyckelfärdigt hus vid simhallen. Takterrass och privat pool. 425 000 € Ny i mars.

Capistrano 21 – lägenheter i centrala Nerja under byggnation 

Capistrano 21

Capistrano 21: lägenheter i höjd med populära Capistrano Village, nära stadskärnan. Detta är undantaget som bekräftar regeln att det mesta som är kvar av tomterna är öronmärkt för lyxsegmentet i Nerja. Med största sannolikhet är detta sista chansen att köpa nya lägenheter i staden för under 300 000 €. Priser: från 175 000 €. 1-2 sovrum. Ett fåtal penthouse-lägenheter med takterrass (dock bara en med havsutsikt). Står färdigt 2020. Läs mer om Capistrano 21 här.

Se också:

Totalrenoverat hus, ett par 100 meter från såväl strand som Balcon de Europa. 

Samt Nybyggt townhouse i centrala Nerja.

På gång i Nerja – nyproducerat

Det byggdes i princip ingenting i Nerja under krisåren och det finns få attraktiva zoner med bygglov kvar att bygga på. Studera Google Maps och du kommer att se att utöver området bredvid Capistrano Village och Fuente del Baden finns det inga större tomter att bygga på (problemet med Fuente del Baden har varit oklarheter med infrastrukturen och vad det gäller Capistrano verkar priserna på marken vara för hög för att det ska kunna gå ihop. Vi återkommer i frågan när/om detta skulle ändra sig).

Det finns i skrivande stund några mindre projekt, radhus och villor, i just Fuente del Baden. Ett område vi av olika anledningar ställer oss lite avvaktande till. Nyligen kom det dessutom besked om att några projekt där inte verkar bli av (problem med infrastruktur/bygglicens etc.). Vi återkommer direkt med information när/om det kommer ut ett projekt av värde i denna del av Nerja. [Uppdatering 16/12. Vi har nu fått tag i en mindre tomt med fristående hus med privata pooler som kommer byggas som byggemenskap vilket innebär riktigt bra priser då det tar bort promotorn ur ekvationen. Mer information följer senare under 2020].

Det planeras ett nytt projekt med ny golfbana, lyxhotell och bostäder i Maro, vid grottorna. Det verkar dock som om golfbanan kommer prioriteras och det kommer ta lång tid innan såväl försäljning som konstruktion av de planerade bostäderna kommer igång (det är heller inte 100 % klart att dessa blir av).

De främsta alternativen för den som söker nyproducerat i Nerja men inte hittar den rätta produkten/pris är grannen Torrox Costa, men framförallt Limonar i Malaga (som i mångt och mycket är en stad i staden, som påminner om Nerja). Mer om detta nedan.

 Torrox Costa nyproducerat

Torrox sett från Calaceite
Torrox sett från Calaceite, 10 minuter från Nerja.

Isea Calaceite må marknadsföras av flera som att det ligger i Nerja, men det gör det inte. Det ligger i Torrox. Området ligger dock mycket bra placerade i förhållande till marinan som nu planeras enligt de styrande i Torrox kommun. Skulle det bli så att de får ihop finansiering och marinan blir av kommer de följande faserna i ISEA stiga markant!). Priser: runt 200 000 € för 2 sovrum och terrass med havsutsikt. 1 sovrum från 141 000 €. Läs mer om Isea Calaceite mellan Torrox och Nerja.

Marinsa Beach – billigaste priserna på kusten

Marinsa Beach (40 % sålda) är ett havsnära projekt med 72 lägenheter i El Morche, Torrox Costa. 2 sovrum, 2 badrum och stor terrass från under 200 000 €. Läs mer här.

På gång i Torrox området

Innan krisen 2008, när det kom besked om att marinan får byggas i Torrox-området (Penoncillo, mellan Nerja och Torrox) ökade intresset enormt och investerare etc. började planera olika typer av byggen.  Sedan kom krisen och satte stopp för i princip alla planer. Nu nyligen godkände dock kommunen planer på att återigen bygga den sedan länge efterlängtade marinan. Detta har återigen fått igång intresset kring regionen. Dessutom är det så att det är på denna del östra costa del sol det fortfarande finns bra tomter att bygga på. [Uppdatering sommaren 2020]Det skulle helt enkelt byggas massor av såväl hus som lägenheter mellan Nerja och Torrox, Penoncillo, framöver. Corona-krisen kom dock emellan och flera projekt riskerar nu att inte bli av. Flera (se ovan) byggs ändå som planerat.

Det finns också några enstaka tomter kvar kring Torrox Beach Club och andra områden i Torrox, men det är framförallt Penoncillo-området som kommer vara intressant. Där är det bland annat ett högintressant på gång nära havet. Det som utmärker detta projekt, Vista del Mar, är:

  • Modern Design
  • Anpassad miljöprofil
  • Exklusivitet och trygghet i ett fint område

Det rör sig om ett 40 tal fastigheter med exklusiv design, gym, pooler, paddeltennis, nära Medelhavet med en av de bästa utsikterna på Costa Del Sol.

Det kommer också byggas, planerat att dra igång 2020, ett större projekt (dock längs motorvägen) från Nerja ut mot Torrox. Puerto Narixa (skriv till oss för visning). Försäljningen är redan påbörjad och kommer släppas i flera faser.

Det kommer dessutom byggas flera faser i ovan nämnda ISEA Calaceite.

Penoncillo där den nya marinan planeras

Costa Tropical nyproducerat

Costa Tropical hade flertalet projekt inplanerade innan den stora krisen. Sedan dess har det mesta lagts på is. Visserligen finns det något enstaka projekt ute just nu, men inget av större intresse (de ligger i mindre bra områden tyvärr). Vi återkommer i denna artikel och våra nyhetsbrev direkt när/om något projekt av särskilt intresse kommer ut på marknaden.


Observera att priserna stiger hela tiden för nyproducerat. Svenska magasinet rapporterade under våren 19 att ”Enbart en jämförelse mellan nyproduktion av bostäder januari 2019 respektive december 2018 visar att prisökningen ligger på sex procent. Det gäller i synnerhet för Málaga stad och Marbella [den sistnämnda staden har dock ökat rejält i flera år och är 50 % dyrare per kvm än Malaga]”. Enligt en studie utförd av AEV, det spanska värderingsinstitutet sommaren 2019, räknar man med kraftiga prisökningar på bostadspriserna i Spanien från 2020. Det är ett flertal olika faktorer som pekar mot detta, som till exempel att allt fler hyresgäster vill äga sin egen bostad. De senaste 2 åren har sett relativt stora prisökningar, men 2019 beräknas se en relativt blygsam ökning av priserna. Se också vår översiktsartikel med de mest intressanta projekten med nyproducerat på hela Costa del Sol (inklusive västra sidan med Marbella, samt växande metropolen Malaga).

För att sammanfatta Om du söker stora lägenheter med terrasser med havsutsikt i Nerja för runt 200 000-300 000 € så är det tyvärr så att denna produkt finns inte längre och kommer inte att finnas. Priserna på tomter är helt enkelt för höga, och de är för få. Det kommer dock byggas mycket runt Torrox Costa (i synnerhet Penoncillo) de närmaste åren. Dessa områden är dock för avslagna för de flesta svenskar som gillar Nerjas puls med året runt öppna restauranger etc. Det är i detta vakuum Limonar kommer in i bilden.

Limonar i Malaga rekommenderas främst för dig som söker nyproduktion i ett område som liknar Nerja

Vi kommer bygga flera projekt i Limonar i Malaga tillsammans med internationella Nuovit som efter en gedigen analys kommit fram till att detta är provinsens största framtidsområde (läs mer nedan). Se vårt första projekt Hexagon här (obs, Hexagon är ett byggemenskap, som innebär markant lägre priser).

Vi kommer främst marknadsföra Hexagon i Limonar mot investerare, och kommer fortsätta göra det på grund av att inget annat projekt kommer i närheten av samma förväntade ROI. Limonar i Malaga är dock också det perfekta området på Solkusten för barnfamiljer eller par. Det är ett lagomt stort område som också är det tryggaste området i Malaga, som en stad i staden, med närhet till strand och flertalet suveräna restauranger och kaféer. Limonar har ungefär samma storlek som Nerja, men men den fördelen att det är mycket närmare allting; 10 minuter till flygplats, nära tågstation (det är t. e.x. bara 2:20 minuter till Madrid med snabbtåget, under 2 h till Sevilla), shopping och kultur i världsklass samt smidig närhet till alla nöjesparker, vattenland och andra attraktioner. Flera internationella skolor i närheten. Hälsocenter, sjukhus, etc. Om ni inte besökt området tidigare rekommenderar vi definitivt att ni gör det nästa gång ni är nere i Nerja.

Vi vill också understryka att vi inte på något sätt kommer överge vår verksamhet i Nerja. Tvärtom. Men vi inser samtidigt att det finns inga bra tomter, till rimliga priser, kvar i den staden och alltfler vill kunna bo i något nytt och fräscht. Fastighetsbeståndet i Nerja börjar bli gammalt helt enkelt. För den som söker något nybyggt kommer det främst erbjudas fristående villor och enstaka längor med radhus framöver.

Läs också:

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Hej
    Vi hyr för tredje ggn i Nerja nu. Vi är mycket intresserade om det kommer tillbaka en lägger i Royal Palm med sydvästläge och havsutsikt. Vi söker i första hand nyare bostäder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll down to content