Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Nyproduktion Nerja – kartläggning av nya hus och lägenheter (samt Torrox Costa)

Denna artikel är en översikt över pågående och planerade framtida projekt av nyproduktion av såväl större projekt som enstaka lägenheter och hus i Nerja och stadens omedelbara närhet (Torrox Costa och Costa Tropical). Vi kommer gå igenom nyproducerade lägenheter, hus och radhus, i olika prisklasser, till salu i Nerja med omnejd just nu.

Flera projekt med nyproduktion i Nerja genom åren har först publicerats i vårt nyhetsbrev för Nerja (som även täcker Torrox och Costa Tropical). Skriv upp dig för nyhetsbrevet här. 

Marknaden för nyproduktion i Nerja präglas av främst 2 aspekter. På de få zoner med bygglov som återstår, och i ljuset av att efterfrågan är hög, så bygger man främst:

  1. Lyxhus i det övre prissegmentet. Tomtägare som sitter på tomter i bra lägen vet att det finns köpare för dessa och de väljer således att bygga moderna villor för runt 800 000 € och uppåt.
  2. Då efterfrågan ändå är hög väljer en del att också bygga bostäder i områden där man under normala omständigheter inte hade byggt (som vid reningsverket, eller nära huvudled utan havsutsikt etc.).

För dig som söker ett nytt hus eller lägenhet i staden kan det således vara svårt att få en klar överblick. Därför beslutade vi oss för att skriva denna artikel som kontinuerligt kommer att uppdateras i takt med att förutsättningarna ändra. Vi börjar artikeln med lyx-segmentet. Ingen annanstans på Solkusten får man lika mycket hus och läge för pengarna som för ett stort hus i lyxklassen i just Nerja.

Nya lägenheter och hus till salu i Nerja kommun

Nedan listar vi de projekt, i alla prisklasser, som är mest attraktiva (vi skippar helt de projekt som vi ställer oss avvaktande till på grund av mindre attraktivt läge, eller om det råder oklarheter kring huruvida bygglicens etc. går igenom).

Om du vill stå i kö för något av de hus eller lägenheter som är slutsålda och under byggnation skriv till oss så återkommer vi när/om något kommer tillbaka under byggets gång, alternativt säljes direkt vid färdigställande. info@spanskafastigheter.se 

Detta rör sig i nuläget främst då om bostäder i: Balcon del Mar (Ladera del Mar) eller Royal Palm i centrala Nerja (samtliga i sydvästläge är slutsålda, men någon kan komma tillbaka då de första betalningarna snart ska in).

Vi börjar som sagt med att lista de mest attraktiva projekten med hus i lyxklassen.

Nyproducerade lyxhus i Nerja med omnejd

De två projekt med hus som allra främst sticker ut på marknaden för nyproducerade lyxvillor i Nerja är följande projekt:

Villas Romana – stora lyxvillor med fenomenal utsikt

Infinity pool

Villas Romana

Villas Romana: Tre fristående, stora villor i lyxklassen med fantastisk utsikt, vid Capistrano Village. Fullständigt unikt läge för hus i lyxklassen på Costa del Sol. Upphöjt, centralt läge med utsikt över havet. Upp till 7 sovrum (eller 4 sovrum och ex. Spa/gym). 1150 000 €.  

Sea Gardens – 12 spektakulära villor nära Burriana-stranden

Sea Gardens

Sea Gardens: 12 villor i lyxklassen nära Burriana-stranden. Från 810 000 €


Lyxhus till salu precis utanför Nerja (mellan Nerja och Torrox Costa)

Ladera del mar 2 – Villa med 5 sovrum (separat lägenhet)

Ladera del Mar 2. 5 sovrum, pool – magisk utsikt – separat lägenhet på bottenvåning! Endast 1 återstår i området. Inga fler bostäder kommer byggas i Ladera del Mar 2 efter detta hus. Är i princip nyckelfärdigt. Pris: 630 000 €

Lyxvillor till salu i Penoncillo

Villor i Penoncillo: Fristående hus med infinity pool, 100 m2 terrass, havsutsikt från varje sovrum. Beläget i vackra framtidsområdet Penoncillo, strax utanför Nerja. Pris: 650 000 €


Nya hus och lägenheter till salu i Nerja

Capistrano 21 – lägenheter i centrala Nerja under byggnation – ny i maj!

Capistrano 21

Capistrano 21: lägenheter i höjd med populära Capistrano Village, nära stadskärnan. Detta är undantaget som bekräftar regeln att det mesta som är kvar av tomterna är öronmärkt för lyxsegmentet i Nerja. Med största sannolikhet är detta sista chansen att köpa nya lägenheter i staden för under 300 000 €. Priser: från 175 000 €. 1-2 sovrum. Ett fåtal penthouse-lägenheter med takterrass. Står färdigt 2020. Läs mer om Capistrano 21 här.

Royal Palm – mellan Burriana och Capistrano Village

Royal Palm

Royal Palm: 12 lägenheter, 12 radhus, 12 duplex i fantastiskt läge! Läs mer om Royal Palm i Nerja här.  I skrivande stund återstår endast 2 duplex och 3 lägenheter i östläge. Dock är de första betalningarna på gång. Det brukar komma tillbaka några bostäder i detta skede. Skriv till info@spanskafastigheter.se och ange att du vill bli meddelad direkt om så är fallet. Priser: Återstår just nu 1 lägenhet med morgonsol, dvs. östläge, från 285 000 €.

Se också:

Huerto – radhus i centrala Nerja

Huerto: Nybyggda radhus i centrala Nerja 3 sovrum, 3 badrum 400 000 € (1 (Nyckelfärdigt! 1 av 2 kvar i maj)

På gång i Nerja – nyproducerat

Det byggdes i princip ingenting i Nerja under krisåren och det finns få attraktiva zoner med bygglov kvar att bygga på. Studera Google Maps och du kommer att se att utöver området bredvid Capistrano Village och Fuente del Baden finns det inga större tomter att bygga på (problemet med Fuente del Baden är att det är nära reningsverket och vad det gäller Capistrano verkar priserna på marken vara för hög för att det ska kunna gå ihop. Vi återkommer i frågan när/om detta skulle ändra sig).

Det finns i skrivande stund några mindre projekt, radhus och villor, i just Fuente del Baden. Ett område vi av olika anledningar ställer oss lite avvaktande till. Nyligen kom det dessutom besked om att några projekt där inte verkar bli av (problem med infrastruktur/bygglicens etc.). Vi återkommer direkt med information när/om det kommer ut ett projekt av värde i denna del av Nerja.

 Torrox Costa nyproducerat

Torrox sett från Calaceite

Torrox sett från Calaceite, 10 minuter från Nerja.

Isea Calaceite må marknadsföras av flera som att det ligger i Nerja, men det gör det inte. Det ligger i Torrox. Området ligger dock mycket bra placerade i förhållande till marinan som nu planeras enligt de styrande i Torrox kommun. Skulle det bli så att de får ihop finansiering och marinan blir av kommer de följande faserna i ISEA stiga markant!). Priser: runt 200 000 € för 2 sovrum och terrass med havsutsikt. 1 sovrum från 141 000 €. Läs mer om Isea Calaceite mellan Torrox och Nerja.

På gång i Torrox området

Innan krisen 2008, när det kom besked om att marinan får byggas i Torrox-området (Penoncillo, mellan Nerja och Torrox) ökade intresset enormt och investerare etc. började planera olika typer av byggen.  Sedan kom krisen och satte stopp för i princip alla planer. Nu nyligen godkände dock kommunen planer på att återigen bygga den sedan länge efterlängtade marinan. Detta har återigen fått igång intresset kring regionen. Dessutom är det så att det är på denna del östra costa del sol det fortfarande finns bra tomter att bygga på. Allt talar således för sträckan mellan Nerja och Torrox, Penoncillo.

Det finns också några enstaka tomter kvar kring Torrox Beach Club och andra områden i Torrox, men det är framförallt Penoncillo-området som kommer vara intressant. Där är det bland annat ett högintressant på gång (mer information framåt senhösten kring detta) nära havet. Det som utmärker detta projekt är:

  • Modern Design
  • Anpassad miljöprofil
  • Exklusivitet och trygghet i ett fint område

Det rör sig om ett 40 tal fastigheter med exklusiv design, gym, pooler, paddeltennis, nära Medelhavet med en av de bästa utsikterna på Costa Del Sol.

På gång senhösten 19

 

Det kommer också byggas, planerat att dra igång 2020, ett större projekt (dock längs motorvägen) från Nerja ut mot Torrox. Puerto Narixa. Försäljningen är redan påbörjad och kommer släppas i flera faser.

Det kommer dessutom byggas flera faser i ovan nämnda ISEA Calaceite.

Penoncillo där den nya marinan planeras

Costa Tropical nyproducerat

Costa Tropical hade flertalet projekt inplanerade innan den stora krisen. Sedan dess har det mesta lagts på is. Visserligen finns det något enstaka projekt ute just nu, men inget av större intresse (de ligger i mindre bra områden tyvärr). Vi återkommer i denna artikel och våra nyhetsbrev direkt när/om något projekt av särskilt intresse kommer ut på marknaden.


Observera att priserna stiger hela tiden för nyproducerat. Svenska magasinet rapporterade under våren 19 att ”Enbart en jämförelse mellan nyproduktion av bostäder januari 2019 respektive december 2018 visar att prisökningen ligger på sex procent. Det gäller i synnerhet för Málaga stad och Marbella”. Enligt en studie utförd av AEV, det spanska värderingsinstitutet sommaren 2019, räknar man med kraftiga prisökningar på bostadspriserna i Spanien från 2020. Det är ett flertal olika faktorer som pekar mot detta, som till exempel att allt fler hyresgäster vill äga sin egen bostad. De senaste 2 åren har sett relativt stora prisökningar, men 2019 beräknas se en relativt blygsam ökning av priserna. Se också vår översiktsartikel med de mest intressanta projekten med nyproducerat på hela Costa del Sol (inklusive västra sidan med Marbella, samt växande metropolen Malaga).

Avslutningsvis: Om du söker stora lägenheter med terrasser med havsutsikt i Nerja för runt 200 000-300 000 € så är det tyvärr så att denna produkt finns inte längre och kommer inte att finnas. Priserna på tomter är helt enkelt för höga, och de är för få. Istället rekommenderas projektet Terra i Benalmadena, som främst präglas av en enorm havsutsikt och konkurrenskraftiga priser (från cirka 200 000 € för stora lägenheter med 2 sovrum). Det rör sig om 15 stora lägenheter med enorma terrasser (upp till 180 m2!) och 4 radhus. Från 219 000 €

Läs också:

Märkt som , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv