Nyproduktion – Hus i fantastiskt läge i La Herradura, Costa Tropical

Fantastiska, nybyggda lyxvillor till salu i La Herradura, Costa Tropical.

OBS! Se också detta projekt vid Capistrano Village Nerja.

Uppdatering. Nedanstående projekt är inte längre till salu. Det byggs överlag få attraktiva projekt i Costa Tropical.

Stora terrasser med utsikt över Medelhavet, privat pool (möjlighet till uppvärmd sådan), stora fönster-partier, designer-kök, A/C varmt och kallt, vitvaror ingår, energibesparande teknik, etc.

Framförallt är det det upphöjda läget i La Herradura-bukten som gör dessa off plan-villor så attraktiva. Det är mycket svårt att hitta liknande, upphöjda lägen vid havet på nybyggda hus längs närliggande Costa del Sol. Obs, grund-ritningen rör sig om hus med 2 sovrum, men det går att göra om husen till 3 sovrum!

Avstånd:
Det är 12 kilometer till populära kustorten Nerja, och bilfärden tar bara 10 minuter. Till Almunecar är det 4 kilometer och till flygplatsen i Malaga är avståndet bekväma 6,8 kilometer. Till huvudstaden Granada är det 50,8 kilometer.

Lite kort om La Herradura

 • La Herradura ligger i Granada-provinsen i området ”Costa Tropical”, som har flest soltimmar på det europeiska fastlandet (sommartemperaturen ligger på 24-26 grader, och vintertid sällan kallare än 14 grader, och ofta runt 20 grader).
 • Staden har under 10000 fastboende invånare och området anses vara bland de mest attraktiva och orörda områdena på hela den andalusiska kusten. Den 2 kilometer långa stranden anses av många att vara en av Spaniens vackraste, och det ligger flera härliga så kallade chiringuitios (strand-restauranger) längst med den.
 • La Herradura är ett lugnt område, men det är en året-runt-stad och således finns det alltid öppna restauranger och butiker i närheten, oavsett tid på året. Sedan är det ju nära till såväl Nerja som Malaga, där det alltid händer någonting speciellt. Uthyrningen på de flesta villor i La Herradura-området ligger på 300 dagar plus.
 • Nere vid stranden återfinns också marinan Marina del Este.
 • I området finns det flera restauranger och barer och aktiviteter som till exempel segling, windsurfing, dykning, leder för mountainbikes, etc. Bland de mest populära vandringsturerna i södra Spanien återfinns runt naturparken Cerro Gordo med sina berömda moriska vakttorn.
La Herradura
Närliggande naturparken Cerro Gordo

Om de nybyggda villorna i La Herradura (Jacaranda)

Det är 6 st moderna hus som skall byggas totalt. Man börjar först med att bygga 3 st. hus sedan 3 till. Villorna är belägna i den fantastiska La Herradura-bukten men en utsikt över Medelhavet som är enorm. Byggtid efter att de tre husen i första fasen har sålt är cirka 10-12 månader. Det ligger redan ett hus på tomten, som rivs och ersätts av dessa villor i lyx-klassen.

Det nya området med de 6 husen heter Jacaranda, som ligger i ett gemytlig, grönt och lummigt bostadsområde. Det är 10 minuters gångväg ner till den berömda stranden.

Kort-videoklipp

Videon (och nedanstående) bilder är tagen längst fram på tomten. Utsikten från de färdiga terrasserna kommer lite längre bak och högre upp. Utsikten och omgivningarna går inte riktigt att fånga med kameran. Måste ses på plats!

Om betalning och banklån

Reserveras först med 5000 € för att den ska tas bort från marknaden. 10 % i handpenning betalas och då skrivs köpekontrakt och man gör en bygglicens. Efter 90 dagar betalas ytterligare 10 %. Totalt betalas 40 % under byggnationens gång och resterande 60 % vid påskrift av lagfart. Bankgaranti via La Caixa-banken.
Möjlighet till banklån via La Caixa upp till 60 %. Svensktalande bankdirektör, vilket bland annat innerbär att man inte behöver översätta alla dokument. Går även att ansöka online och få lånelöfte.

Specifikationer nybyggda villor La Herradura

Hus A :

Tomt på 283,18 m2

Byggyta på hus 105,27 m2

Boyta hus 86,68 m2

Pris 470 000 €

Huset har 2 stora sovrum (går att göra om till 3 sovrum), 2 badrum, mycket stort vardagsrum ( ca 41 m2 ) med öppet designer kök, stort glasparti, terrass, privat pool. A/C varmt och kallt installerat, golvvärme i badrum. Terrass området plus pool är på ca 136,55 m2.

Hus B:

Tomt på 256,58 m2

Byggyta på hus 105,27 m2

Boyta hus 86,68 m2

Pris 470 000 €

Huset har 2 stora sovrum (går att göra om till 3 sovrum), 2 badrum, mycket stort vardagsrum med öppet designer kök, stort glasparti, terrass, privat pool. A/C varmt och kallt installerat, golvvärme i badrum. Terrass området plus pool är på ca 117,98 m2.

Hus C:

Tomt på 374,88 m2

Byggyta på hus 105,27 m2

Boyta hus 86,68 m2

Pris 470 000 Euros

Huset har 2 stora sovrum (går att göra om till 3 sovrum), 2 badrum, mycket stort vardagsrum med öppet designer kök, stort glasparti, terrass, privat pool. A/C varmt och kallt installerat, golvvärme i badrum. Terrassområdet plus pool är på ca 231,67 m2.

Bilder tagna från tomten:

Mer om de nybyggda husen i La Herradura

 • Fönster med dubbel kristall.
 • Mörkläggnings-persienner i sovrum.
 • Sovrummen har trägolv/Laminat.
 • Möjlighet att få en uppvärmd saltvatten-pool.
 • Privat garage för varje villa.
 • Husen har sten/porslin golv på nedervåning plus i badrum på övervåning.
 • Innerdörrar i huset är vita trädörrar.
 • Väggar kommer att få en mycket ljus färg (vit) och även tak.
 • Inbyggda garderober med vita dörrar.
 • Huset har ett fullt utrustat designer kök med vitvaror av högsta kvalietet.
 • Solpaneler för varmvatten.
 • A/C varmt och kallt i alla rum.
 • Golvvärme i alla badrum.
 • Dusch, toalett, handfat i alla badrum är av mycket hög kvalitet. De är av märket ROCA.

Perspektivbilder på de nyproducerade husen:

Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information eller för att boka visning.

Skriv upp er på våra nyhetsbrev, östra Costa del Sol (Nerja, La Herradura(Almunecar, Torrox etc.)

Nyhetsbrev Västra Costa del (Marbella, Fuengirola, Mijas, Estepona, etc.)

Läs också: fantastisk nyproducerad lyxvilla precis vid havet i Nerja.