Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Om Spanska Fastigheter

Aftonbladet Resa

Aftonbladet skriver om vårt samarbete med spanska storbanken i sin Resa-bilaga

Det är ingen slump att vi valt Costa del Sol  (Nerja och Marbella) i synnerhet, som våra huvudsakliga baser för att förmedla fastigheter i Spanien. Det är hit de flesta investerare söker sig på grund av att priserna sjönk markant under krisåren, samtidigt som de nu ökar relativt långsamt, och turismen slår rekord för varje säsong. Ingen annan stans i Spanien är uthyrningen av privatbostäder lika lukrativ.

Vi hjälper till med allt i processen, såväl före som efter köp:

Detta innebär bland annat hjälp med att:

 • hitta en säker investering med faktiska siffror som underlag
 • juridisk hjälp av en lokal advokat som kan marknaden och säkerställer att alla papper och licenser är i ordning (gäller även att få igenom bygglicens för större byggprojekt)
 • att ledas steg för steg genom hela köpprocessen till underskrift av lagfart
 • samt hjälp med det som behöver göras i samband med och efter inflyttning (vatten, el, etc.)
 • dessutom samarbetar vi sedan länge med svensktalande bankdirektörer på spanska storbanker (detta gäller även på chefsnivå för större projekt, inklusive bankgaranti).
 • vi samarbetar också på högsta chefsnivå vad det gäller större bankobjekt (allt från mindre lägenheter till resorts, och stora tomter)

Vi har också en dottersida med uthyrning (scandicfeelrentals.com, Marbella-området och Malaga är på gång 2019) vilket innebär att vi kan hjälpa till med att hyra ut din fastighet. Vi har också unik statistik som sträcker sig tillbaka till före krisåren som vi använder som underlag när vi letar upp de bästa investeringsobjekten åt våra klienter. Dessutom har vi under 2018 fått igång ytterligare en uthyrningsverksamhet (med utvalda bostäder i Nerja och på Costa Tropical) som gått över all förväntan och förväntas växa till över 100 fastigheter 2020. Detta företag har eget kontor, städfirma (för att få ner priserna för våra klienter) och övrig infrastruktur som krävs i sammanhanget.

Vi samarbetar med allt fler byggherrar som ger oss exklusiva säljrättigheter av nyproduktion, samtidigt som vi kontinuerligt scannar efter attraktiv och prisvärd mark som vi kan bygga själva på (med lokal bank som står för finansiering och bankgaranti).
Allt startade med att vår företagsadvokat, som jobbat som byggherre i många år innan krisen, drog igång detta eftertraktade projekt i Nerja och vi sålde av det på rekordtid. Sedan dess har vi även sålt av fas 2 (totalt 48 lägenheter) och hamnat i en unik situation på marknaden då flera markägare och byggare vill att vi ska förverkliga deras projekt som legat stilla. Vi publicerar löpande information om kommande projekt i våra nyhetsbrev innan vi lägger ut annonser etc. på hemsidan eller Facebook, etc.

Första bilden från vårt bygge i Ladera 2018 (Nerja)

Vi är INGET franchise-företag. Detta innebär bland annat att vi arbetar långsiktigt och byter inte marknad och inriktning efter hur vindarna vänder. Dessutom har vi kärnpersonal och lokala samarbetspartners (inklusive bankdirektörer) som vi jobbat med i över 10 år. Vi tror starkt på långsiktigt tänkande och kontinuitet.

Citat från klienter (på vår Facebooksida som har över 10000 följare):

”Allt gott att säga om Anders och Spanska Fastigheter. Har fått ovärderlig hjälp både före och efter köpet. Rekommenderas utan tvekan!”

Peter H.

”Väldigt hjälpsamma. Seriösa”

Maria O.

”Fantastiskt bra service även till mig som köpare. Anders är enormt engagerad och hjälper till med ALLT både innan och efter affären är gjord. Mina varmaste rekommendationer till Spanska fastigheter!”

Joakim J.

Läs allt du behöver veta om att investera i Spanien.

KONTAKT:  info@spanskafastigheter.se


Den 16/12 2017 var vi med i SVD:s bilaga ”Ditt utlandsboende”. Länk till artikeln som omnämns i SVD.

SVD december 2017


Vi kan helt enkelt inte tänka oss ett bättre land än Spanien att bo i för en soltörstig svensk som alltid drömt om att flytta till solen, men som samtidigt vill ha alla de bekvämligheter och tryggheter vi vant oss vid hemma i Sverige.

Vi har i nuläget huvudkontor i Nerja och kontor på Marbella på Costa del Sol.

Svensk mäklare i Nerja

Vårt huvudkontor Calle Pintada 9

Kontor i centrala Nerja

Kontor i centrala Nerja

Vår specialitet är att hitta bostäder som är en bra investering, som stiger i värde på sikt och som direkt ger en avkastning genom uthyrning.

Vi var också de första som fick licens av den rikstäckande Caixa-banken att sälja deras fastigheter på bland annat Costa del Sol, och blev därmed deras så kallade International Brokers. På  Costa del Sol finns det emellertid få bankobjekt kvar och på Costa Blanca är det bästa köpet nyproduktion. Det finns dock då och då bra köp att göra inom bankåtertag i olika delar av Spanien. Under 2018 och framåt kommer det hända saker igen på marknaden för bankobjekt. Skriv upp er på något av våra nyhetsbrev här. Vi kommer löpande publicera olika typer av projekt som kommer ut på marknaden. Just nu säljes dessa lyxvillor i en eftertraktad tomt vid Capistrano Village av spanskafastigheter.se:

Vårt senaste bygge, lyxvillor 2019

Mer Press

I maj 2014 använde Dagens Industri oss som referens (de fick dock inte till det helt då det inte stämmer att priserna på Gran Canaria sjunkit med 75 procent. Det är enskilda bankobjekt som sjunkit med så mycket, inte marknaden som helhet. Överlag har priserna på Kanarieöarna och Mallorca sjunkit mindre än på fastlandet.)

DI om spanska bostadsmarknaden

Om spanskafastigheter.se

Sidan grundades i september 2008, samma vecka som världens ekonomi brakade samman. Det var några tunga år, men vi kämpade på och utökade vår databas med fastigheter och fortsatte knyta kontakter och publicera artiklar på sidan, som om inget hade hänt. Som belöning nominerades vi bland annat, hösten 2009, av SIME till att vara ett av Sveriges ”100 mest lovande företag”. Kunderna uteblev dock i princip fram tills 2012. Nu slår vi rekord i princip varje månad och lär fortsätta att göra det under en lång tid framöver.

Vår inriktning är alltså att att satsa på bostäder som är bra investeringar, som har en dokumenterad historia av uthyrning. Vi kan erbjuda ett komplett koncept med allt från advokater och städfirmor till bokningsbolag som sköter uthyrning, samt inredningsarkitekter, etc. Dessutom samarbetar vi som sagt med en av Spaniens största banker, som har svensktalande bankdirektör till våra svenska kunder.

Om grundarna av Spanska Fastigheter

Anders Larsson

Vår huvudmäklare Anders Larsson är född i Arvika, Värmland, men bor sedan över ett decennium tillbaka i soldränkta Nerja, och har spansk fru och barn och bor med dem precis vid strandkanten. Han har jobbat som mäklare i flera år och har exklusiva överenskommelser med flertalet stora byggherrar och banker i området. Fördelen med detta är att han kan förhandla om priser direkt med fastighetsägarna, och kan bistå med mer och snabbare information till dig som kund hos oss. Han kan även hjälpa till med lån, upp till 90 procent av summan.

Anders har också läst in sig på hur det fungerar med rotavdrag etc. för svenskar som investerar i Spanien.

 • E-post: spanienkontoret@spanskafastigheter.se
 • Telefonnummer till Anders i Spanien: 0034 669 738 682.
 • Skype: spanskafastigheter.se
 • Adress huvudkontor, Nerja: Calle pintada N 9, 29780 Nerja, Malaga. Kontoret ligger i närheten av Balcon de Europa. (obs, ring i förväg och boka tid för möte. Anders är för det mesta ute och visar eller drar in nya fastigheter).

Anders kan också ge råd och tips om Nerja och Solkusten i allmänhet. Till exempel vilka områden och skolor som är mest lämpliga för små barn. Dessutom har han flera kontakter inom bankvärlden och kan erbjuda rådgivning med finansiering, etc. Han är en ovärderlig tillgång för dig såväl under som efter bostadsköpet. 

Vår marknadsansvarige Jan Nilsson jobbade fram till sommaren 2011 till vardags som gymnasielärare i Data, Engelska och Turism, men också för ungdomar med särskilda behov på särskolan – ett jobb han trivdes mycket bra med! Nu arbetar han dock heltid med olika projekt, i huvudsak denna sida. Han växte upp några stenkast från Anders i Arvika, och bor fortfarande kvar i staden (men kommer dock vad det lider att köpa en lägenhet i härliga Capistrano Village, Nerja). Är det något du undrar över som du helst vill ta över telefonen ring 0570-711048. Märk väl dock att det inte är Jan som är mäklare. Det är Anders som är experten, därför sköts den primära kontakten angående objekt via honom (lämna meddelande via kontaktformuläret och be att bli uppringd).  Eller skicka e-post till: info@spanskafastigheter.se

Vår inre krets av mäklare som jobbar med oss (mestadels lokala spanska, samt brittiska) består av ett 15-tal stycken. Vi jobbar totalt med cirka 50 olika mäklarfirmor, enskilda aktörer och byggherrar. Dessutom har vi via samarbetspartners etc. tillgång till databaser med tusentals objekt i hela Spanien. Majoriteten av dessa är dock inte bra investeringar, vilket bör poängteras. Vi sållar i utbudet och presenterar dem i våra nyhetsbrev och på hemsidan.

Länkar till våra nyhetsbrev

Sociala Medier

Följ oss gärna på vår Facebooksida (närmare 15000 följare 2019) eller vårt Twitterkonto. På dessa kanaler lägger vi ut ”månadens objekt” samt andra objekt av särskilt intresse och allmänna nyheter om vår verksamhet och bostadsmarknaden i Spanien.

Några fler sidor av särskilt intresse:

Vi har ett djupt samarbete med Spaniens största bank på bostadsmarknaden

Organisationsnummer: 7211176230 (obs, flera enskilda firmor och andra bolagsformer är kopplade till spanskafastigheter.se. Spanienkontoret är ett spanskt företag).

Telefonnummer svenska kontoret: 0570-711048

6 Responser »

Trackbacks

 1. Spanska fastigheter erbjuder “personligt nyhetsbrev” | Spanska Fastigheter
 2. Hyrköp fastighet i Spanien! | Spanska Fastigheter
 3. Fynda villa eller lägenhet på Solkusten | Spanska Fastigheter
 4. Nybyggda lägenheter i Nerja – 22 bostäder (Balcón del Mar) – Ladera del Mar | Spanska Fastigheter
 5. Nyproduktion Costa del Sol – översikt över de bästa köpen av nya bostäder Solkusten | Spanska Fastigheter
 6. Allt om fastighetsinvestering i Spanien – köp rätt bostad i rätt område | Spanska Fastigheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv