Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Om Spanska Fastigheter

Nuovit skyskrapa

Vi har hösten 2019 inlett ett partnerskap med den spanska, internationella byggkonsulten/promotorn Nuovit. De är bäst i branschen på att leta rätt på tomter i attraktiva lägen med en tillika attraktiv prisbild och sedan, via en beprövad arbetsmodell, pressa byggpriserna utan att tumma på vare sig kvalitet eller miljötänk. Nuovit har utvecklat projekt till ett marknadsvärde av 3361 miljoner € de senaste 15 åren. De bygger över hela Spanien, och även i Sydamerika, där man bland annat bygger moderna skyskrapor. Deras huvudkontor låg tidigare i Granada men har nu flyttat till Malaga då, de likt de flesta stora investerare, ser de största framtida möjligheterna i Malaga city och dess direkta närhet.

Vårt första stora samarbete blev ett projekt, Terra i Benalmadena, som främst präglas av en enorm havsutsikt och konkurrenskraftiga priser. Det rör sig om 15 stora lägenheter och 4 radhus. Perfekt för investerare och för barnfamiljer som vill ha större lägenheter samt närhet till flygplats och Tivoli World etc. Läs mer om projektet, samt Nuovits press-release om samarbetet med spanskafastigheter.se, på denna sida: 
Kommande projekt i samarbete med Nuovit inkluderar penthouse-lägenheter i de mest eftertraktade delarna av centrala Malaga. Vi har presenterat dessa kommande projekt för våra nätverk av investerare, och reserverat ett flertal av dessa fastigheter, redan i planeringsstadiet. De kommande projekten kommer vi även att lansera internationellt, men som alltid kommer vi ge våra svenska följare av nyhetsbreven förhandsinformation om varje kommande projekt.  Skriv upp dig för Nerja (samt Torrox och Costa Tropical området) nyhetsbrevet här, samt för västra sidan (inklusive Malaga) här.

Vi har med anledning av det starka trycket från investerare i riktning mot Malaga, öppnat ett internationellt kontor på historiska plaza de la constitución (i närheten av Nuovits huvudkontor) som även kommer vara vårt nav för vår uthyrningsverksamhet i området (via vårt systerföretag scandicfeelrentals.com).

Nuovits press-release om vårt samarbete:

Nuovit Homes and Swedish realtors Spanskafastigheter.se has decided to join together for upcoming new developments on the Costa del Sol in order to bridge the distance between purchaser and seller in Spain. This will increase transparency and deliver quicker and more accurate information to clients. The cooperation between these two companies will also mean more competitive prices for foreign home buyers since it seeks to combat the increasing transaction costs, build costs and bureaucratic hurdles. Spanskafastigheter.se has in the recent years successfully sold off several so called ”housing cooperatives”, which means lower prices but higher transparency and increased safety for investors. This in combination with that spanskafastigheter also offers a full-service rental solutions via the daughter company scandicfeelrentals.com was key in Nuovit Homes choosing this Scandinavian sales team as its partner. Together they will identify investement opportunities, then build and market highly competitive projects with new homes and commercial real estate on the Costa del Sol and beyond. Nuovit Homes is a Real Estate Management company in the higher echelons of several emerging markets and present, in all phases, from design and development to investment and management, specialised real estate projects both in Spain and on the international market.

Även mindre investerare har nu en möjlighet att ta sig in på den lukrativa spanska marknaden

Sedan hösten 2019 har vi också inlett ett samarbete med det spännande svenska fintech-bolaget Co-properties (Spanska Fastigheters roll är att leta upp de objekt som vi bedömer ha störst potential för värdeökning och uthyrning). Deras affärsidé är att erbjuda en investeringsmöjlighet för småsparare genom att applicera crowdfunding-konceptet på fastighetsinvesteringar i Spanien. Genom att dela upp varje bostadsobjekt i mindre delar kan man genom deras investeringsplattform med mindre belopp vara med och spekulera i specifika bostäders värdeutveckling tillsammans med andra, samtidigt som man genom uthyrning även får löpande hyresintäkter. Hela köpeskillingen samlas på detta vis ihop genom deras plattform och således behövs inga bolån. Vinsten äts därför inte upp av räntebetalningar och dyra spanska bankavgifter.
Det känns otroligt spännande att inleda ett samarbete med Spanska Fastigheter berättar Erik Englund, VD för Co-Properties. Med dem på plats i Nerja har vi en partner med lång erfarenhet och god kännedom om den spanska bostadsmarknaden som kan hitta objekt med optimerade värdeökningsparametrar och uthyrningspotential som våra användare kan investera i. Den minsta summan man kan investera beror på fastighetens pris då varje investeringsobjekt är uppdelat i 200 delar, så om kostnaden för ett objekt är 300 000 € så är 1500 € det minsta investeringsbeloppet för just det objektet. Då vi även samarbetar med Spanska Fastigheters dotterbolag ScandicFeelrentals.com, som sköter uthyrningen av de fastigheter som finansierats genom plattformen, så har vi en helhetspartner som sköter hela processen från förvärv till uthyrning till försäljning av våra objekt berättar Erik Englund.

Hela spektrat av möjligheter för dig som vill investera i Spanien

Via vårt exklusiva partnerskap med Nuovit, och nära samarbete med flertalet byggherrar på Costa del Sol, samt banker och markägare, och nu Crowdfunding-tjänsten för småsparare erbjuder vi hela spektrat av möjligheter för dig som vill investera i bostäder på den spanska bostadsmarknaden.

 1. Vill du gå in med som högst cirka 10 000- 100 000 SEK? Satsa då på en andel i Co-properties crowdfunding-lösning ovan. Vi kan marknaden och ser till att de erbjuder de objekt som har störst potential.
 2. Vill du köpa en eller ett par bostäder för uthyrning? Det är vår specialitet att hitta just dessa objekt och även erbjuda en komplett lösning för uthyrning (inklusive marknadsföring, hjälp med licenser, vaktmästeri, städ och det administrativa, etc.) samt hjälpa dig med att få lån i spansk bank, om det behövs.
 3. Vill du köpa upp mark och bygga ett projekt med 1-50 bostäder (inklusive bygge av enstaka lyxvillor)? Vår erfarne advokat hjälper dig hitta mark, samt förhandla fram ett bra pris. I samarbete med våra arkitekter hjälper vi dig sedan att utforma design och se till att projektet uppnår alla krav för att få licenser etc. Vi sätter dig också i kontakt med bank för finansiering och försäkringsbolag för garantier.

Aftonbladet Resa

Aftonbladet skriver om vårt samarbete med spanska storbanken i sin Resa-bilaga

Mer om spanskafastigheter.se

Det är ingen slump att Spanska Fastigheter valt Costa del Sol  (Nerja, Malaga och Marbella) i synnerhet, som våra huvudsakliga baser för att förmedla fastigheter i Spanien. Det är hit de flesta investerare söker sig på grund av att priserna sjönk markant under krisåren, samtidigt som de nu ökar relativt långsamt, och turismen slår rekord för varje säsong. Ingen annan stans i Spanien är uthyrningen av privatbostäder lika lukrativ.

Vi hjälper till med allt i processen, såväl före som efter köp:

Detta innebär bland annat hjälp med att:

 • hitta en säker investering med faktiska siffror som underlag
 • juridisk hjälp av en lokal advokat som kan marknaden och säkerställer att alla papper och licenser är i ordning (gäller även att få igenom bygglicens för större byggprojekt)
 • att ledas steg för steg genom hela köpprocessen till underskrift av lagfart
 • samt hjälp med det som behöver göras i samband med och efter inflyttning (vatten, el, etc.)
 • dessutom samarbetar vi sedan länge med svensktalande bankdirektörer på spanska storbanker (detta gäller även på chefsnivå för större projekt, inklusive bankgaranti).
 • vi samarbetar också på högsta chefsnivå vad det gäller större bankobjekt (allt från mindre lägenheter till resorts, och större tomter för utveckling)

Vi har en dottersida för uthyrning (scandicfeelrentals.com) vilket innebär att vi kan hjälpa till med att hyra ut din fastighet. Detta företag har flera kontor, städfirma (för att få ner priserna för våra klienter) och övrig infrastruktur som krävs i sammanhanget. Vi har också unik statistik som sträcker sig tillbaka till före krisåren som vi använder som underlag när vi letar upp de bästa investeringsobjekten åt våra klienter.

Vi samarbetar, utöver ovan nämnda Nuovit, med allt fler byggherrar som ger oss exklusiva säljrättigheter av nyproduktion, samtidigt som vi kontinuerligt scannar efter attraktiv och prisvärd mark som vi kan bygga själva på (med lokal bank som står för finansiering och bankgaranti).

Vi är sedan 2016 också i flera fall med från ax till limpa vad det gäller nyproduktion. Vi söker, via vårt breda spanska kontaktnät, upp prismässigt och geografiskt attraktiva tomter och förhandlar fram ett fördelaktigt pris på dessa. Vi är sedan aktiva i utformning/design av bostäderna och slutligen dess marknadsföring/försäljning och uthyrning efter färdigställande. Vi har även ett team med erfarna advokater och jurister som sköter allt runtomkring; från allt det juridiska kring uppköp av mark, till löpande kontakt med myndigheter för utfärdande av licenser. Vi har några banker som vi samarbetat med i flera år och förhandlar direkt på chefsnivå (lån till köpare, samt bankgaranti) vad det gäller de större projekten.

Allt startade med att vår företagsadvokat, som jobbat som byggherre i många år innan krisen, drog igång detta eftertraktade projekt i Nerja och vi sålde av det på rekordtid. Sedan dess har vi även sålt av fas 2 (totalt 48 lägenheter) och hamnat i en unik situation på marknaden då flera markägare och byggare vill att vi ska förverkliga deras projekt som legat stilla. Vi publicerar löpande information om kommande projekt i våra nyhetsbrev innan vi lägger ut annonser etc. på hemsidan eller Facebook, etc.

Första bilden från vårt bygge i Ladera 2018 (Nerja)

Vi är INGET franchise-företag. Detta innebär bland annat att vi arbetar långsiktigt och byter inte marknad och inriktning efter hur vindarna vänder. Dessutom har vi kärnpersonal och lokala samarbetspartners (inklusive bankdirektörer) som vi jobbat med i över 10 år. Vi tror starkt på långsiktigt tänkande, transparens och kontinuitet.

Citat från klienter (på vår Facebooksida som har över 10000 följare):

”Allt gott att säga om Anders och Spanska Fastigheter. Har fått ovärderlig hjälp både före och efter köpet. Rekommenderas utan tvekan!”

Peter H.

”Väldigt hjälpsamma. Seriösa”

Maria O.

”Fantastiskt bra service även till mig som köpare. Anders är enormt engagerad och hjälper till med ALLT både innan och efter affären är gjord. Mina varmaste rekommendationer till Spanska fastigheter!”

Joakim J.

Läs allt du behöver veta om att investera i Spanien.

KONTAKT:  info@spanskafastigheter.se


Den 16/12 2017 var vi med i SVD:s bilaga ”Ditt utlandsboende”. Länk till artikeln som omnämns i SVD.

SVD december 2017


Vi har i nuläget huvudkontor i Nerja och kontor på Marbella (Nueva Andalucia) på Costa del So, samt ett franchise-kont0r på Costa Blanca (kontoret ligger i Altea, men säljer och hyr ut över hela kusten).

Svensk mäklare i Nerja

Vårt huvudkontor Calle Pintada 9

Kontor i centrala Nerja

Kontor i centrala Nerja

Vår specialitet är att hitta bostäder som är en bra investering, som stiger i värde på sikt och som direkt ger en avkastning genom uthyrning.

Vi var också de första som fick licens av den rikstäckande Caixa-banken att sälja deras fastigheter på bland annat Costa del Sol, och blev därmed deras så kallade International Brokers. På  Costa del Sol finns det emellertid få bankobjekt kvar och på Costa Blanca är det bästa köpet nyproduktion. Det finns dock då och då bra köp att göra inom bankåtertag i olika delar av Spanien. Under 2018 och framåt kommer det hända saker igen på marknaden för bankobjekt. Skriv upp er på något av våra nyhetsbrev här. Vi kommer löpande publicera olika typer av projekt som kommer ut på marknaden. Just nu säljes dessa lyxvillor i en eftertraktad tomt vid Capistrano Village av spanskafastigheter.se:

Vårt senaste bygge av lyxvillor 2019

Mer Press

I maj 2014 använde Dagens Industri oss som referens (de fick dock inte till det helt då det inte stämmer att priserna på Gran Canaria sjunkit med 75 procent. Det är enskilda bankobjekt som sjunkit med så mycket, inte marknaden som helhet. Överlag har priserna på Kanarieöarna och Mallorca sjunkit mindre än på fastlandet.)

DI om spanska bostadsmarknaden

Om spanskafastigheter.se

Sidan grundades i september 2008, samma vecka som världens ekonomi brakade samman. Det var några tunga år, men vi kämpade på och utökade vår databas med fastigheter och fortsatte knyta kontakter och publicera artiklar på sidan, som om inget hade hänt. Som belöning nominerades vi bland annat, hösten 2009, av SIME till att vara ett av Sveriges ”100 mest lovande företag”. Kunderna uteblev dock i princip fram tills 2012. Nu slår vi rekord i princip varje månad och lär fortsätta att göra det under en lång tid framöver.

Vår inriktning är alltså att att satsa på bostäder som är bra investeringar, som har en dokumenterad historia av uthyrning. Vi kan erbjuda ett komplett koncept med allt från advokater och städfirmor till bokningsbolag som sköter uthyrning, samt inredningsarkitekter, etc. Dessutom samarbetar vi som sagt med en av Spaniens största banker, som har svensktalande bankdirektör till våra svenska kunder.

Om grundarna av Spanska Fastigheter

Anders Larsson

Vår huvudmäklare Anders Larsson är född i Arvika, Värmland, men bor sedan över ett decennium tillbaka i soldränkta Nerja, och har spansk fru och barn och bor med dem precis vid strandkanten. Han har jobbat som mäklare i flera år och har exklusiva överenskommelser med flertalet stora byggherrar och banker i området. Fördelen med detta är att han kan förhandla om priser direkt med fastighetsägarna, och kan bistå med mer och snabbare information till dig som kund hos oss. Han kan även hjälpa till med lån, upp till 90 procent av summan.

Anders har också läst in sig på hur det fungerar med rotavdrag etc. för svenskar som investerar i Spanien.

 • E-post: spanienkontoret@spanskafastigheter.se
 • Telefonnummer till Anders i Spanien: 0034 669 738 682.
 • Skype: spanskafastigheter.se
 • Adress huvudkontor, Nerja: Calle pintada N 9, 29780 Nerja, Malaga. Kontoret ligger i närheten av Balcon de Europa. (obs, ring i förväg och boka tid för möte. Anders är för det mesta ute och visar eller drar in nya fastigheter).

Anders kan också ge råd och tips om Nerja och Solkusten i allmänhet. Till exempel vilka områden och skolor som är mest lämpliga för små barn. Dessutom har han flera kontakter inom bankvärlden och kan erbjuda rådgivning med finansiering, etc. Han är en ovärderlig tillgång för dig såväl under som efter bostadsköpet. 

Vår marknadsansvarige Jan Nilsson jobbade fram till sommaren 2011 till vardags som gymnasielärare i Data, Engelska och Turism, men också för ungdomar med särskilda behov på särskolan – ett jobb han trivdes mycket bra med! Nu arbetar han dock heltid med olika projekt, i huvudsak denna sida. Han växte upp några stenkast från Anders i Arvika, och bor fortfarande kvar i staden (men kommer dock vad det lider att köpa en lägenhet i härliga Capistrano Village, Nerja). Är det något du undrar över som du helst vill ta över telefonen ring 0570-711048. Märk väl dock att det inte är Jan som är mäklare. Det är Anders som är experten, därför sköts den primära kontakten angående objekt via honom (lämna meddelande via kontaktformuläret och be att bli uppringd).  Eller skicka e-post till: info@spanskafastigheter.se

Vår inre krets av mäklare som jobbar med oss (mestadels lokala spanska, samt brittiska) består av ett 15-tal stycken. Vi jobbar totalt med cirka 50 olika mäklarfirmor, enskilda aktörer och byggherrar. Dessutom har vi via samarbetspartners etc. tillgång till databaser med tusentals objekt i hela Spanien. Majoriteten av dessa är dock inte bra investeringar, vilket bör poängteras. Vi sållar i utbudet och presenterar dem i våra nyhetsbrev och på hemsidan.

Länkar till våra nyhetsbrev

Sociala Medier

Följ oss gärna på vår Facebooksida (närmare 15000 följare 2019) eller vårt Twitterkonto. På dessa kanaler lägger vi ut ”månadens objekt” samt andra objekt av särskilt intresse och allmänna nyheter om vår verksamhet och bostadsmarknaden i Spanien.

Några fler sidor av särskilt intresse:

Vi har ett djupt samarbete med Spaniens största bank på bostadsmarknaden

Organisationsnummer: 7211176230 (obs, flera enskilda firmor och andra bolagsformer är kopplade till spanskafastigheter.se. Spanienkontoret är ett spanskt företag).

Telefonnummer svenska kontoret: 0570-711048

6 Responser »

Trackbacks

 1. Spanska fastigheter erbjuder “personligt nyhetsbrev” | Spanska Fastigheter
 2. Hyrköp fastighet i Spanien! | Spanska Fastigheter
 3. Fynda villa eller lägenhet på Solkusten | Spanska Fastigheter
 4. Nybyggda lägenheter i Nerja – 22 bostäder (Balcón del Mar) – Ladera del Mar | Spanska Fastigheter
 5. Nyproduktion Costa del Sol – översikt över de bästa köpen av nya bostäder Solkusten | Spanska Fastigheter
 6. Allt om fastighetsinvestering i Spanien – köp rätt bostad i rätt område | Spanska Fastigheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv