Lyxbostad i Nerja med trädgård och privat pool – Maro

Läcker villa med vackra trädgårdar och magnifik utsikt.

Huset har 3 stora sovrum med balkonger och två 2 badrum.

Sydläge.

Rymligt vardagsrum och matsal med en härlig öppen spis.
Fullt utrustat kök med öppen planlösning i anslutning till vardagsrum.

Byggyta: 180 m2

Tomtyta: 720 m2.

Utrustad med luftkonditionering med värme, solvärme och säkerhetssystem.

Huset är omgivet av balkonger och terrasser. Stora terrassutrymmen i såväl öppet som skuggat läge.

Huset har en fin privat pool.

Den mycket vackra och charmiga byn Maro, med en befolkning på 800, ligger vid kusten, tre kilometer öster om Nerja och 55 kilometer öster om Malaga, i regionen Axarquia i Andalusien. Dess vitkalkade byggnader är ett bra exempel på den berömda andalusiska arkitekturen i städerna och byarna på denna del av Medelhavskusten. Byns rötter går tillbaka till den tidiga kristna eran, och dess första struktur är den romerska befästningen som historiskt kallas Detunda, vilket betyder ”försvar”.

Bygatorna i detta område kan inte bli mer genuint spanska, med blomkrukor på balkongerna och det ständigt närvarande Medelhavet var man än vänder sig. En av de vackraste gatorna är Calle Virgen de las Maravillas, som leder till Balcon de Maro. Här ligger bland annat Nuestra Senora de las Maravillas kyrka från 1700-talet.
Inte långt från byns centrum, bredvid N-340 vägen mot Nerja, återfinns ett annat känt monument, Aguila-akvedukten. Detta byggdes mellan 1879 och 1880, för att säkerställa att vatten skulle nå San Joaquans sockerfabrik. De världsberömda grottorna i Nerja (Cueva de Nerja) ligger nära byn.

Referens: Maroestate

Pris: 699 000 €

Prenumerera på våra nyhetsbrev.

info@spanskafastigheter.se