Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Söker du bostad i Spanien? Vi hittar prisvärda bostäder i Andalusien och Costa Blanca!

Vill du köpa eller hyra bostad i södra Spanien? Eller kanske Mallorca eller Barcelona?  Vi erbjuder alla upptänkliga boendeformer som till exempel fritidshus, lägenheter, fincas, renoveringsobjekt, nybyggen, tomter och gårdar. Dyrare alternativ eller billigare boende? Lägenhet i Alicantes eller Malagas pulserande stadskärnor? Enkel boning vid Nerjas böljande stränder? Eller har du alltid drömt om att skaffa ett charmigt lanthus på Andalusiens slätter? Du kanske rentav har planer på en kommersiell verksamhet? Valet är ditt.Vi har en databas som täcker hela Spanien (inklusive samtliga storstäder), men främst Andalusien, och större delar av de södra delarna som Costa Blanca, och även Kanarieöarna.

Våra huvudkontor har vi på Costadelsol (Nerja, Puerto Banus), men vi har också mäklare på plats i Torrevieja, Costa Blanca. I samband med vår bankpartner kan vi dessutom erbjuda svensktalande mäklare över hela landet, inklusive öarna.

Länkar till våra nyhetsbrev

Hittar du inte det område/stad du söker bostad i på vår sida är chansen ändå stor att vi har bostäderna du behöver via vår rikstäckande bankkontakt, så tveka inte att skicka iväg en förfrågan till info@spanskafastigheter.se så återkommer vi med bostäder baserade på dina preferenser.

Vi har skrivit ett avtal med banken som innebär att vi är de enda skandinaviska mäklarna som fått International Brokers License. Detta innebär bland annat att vi får information om objekt som är på väg ut på marknaden före alla andra skandinaviska mäklare. När de bästa objekten gick ut i fjol var det rent hysteriskt hur fort de sålde. Sedan har det under en lång period varit ganska skralt med bra bankobjekt. Bankdirektören har dock personligen sagt till oss att ”det kommer mera snart”.

Läs: Allt du behöver veta om bostadsinvestering.

andalusisk natur

Det är mycket att tänka på när du ska köpa bostad i Spanien. Vi uppdaterar kontinuerligt våra artiklar med tips, och råd så att du inte behöver känna att du går miste om viktig information.  Du är dessutom mer än välkommen att höra av dig via vårt kontaktformulär.  Och, förstås, känner du att du hellre vill bli uppringd av någon som kan informera om allt du behöver veta vad det gäller köpprocesser, juridiska frågor, vårt utbud av bostäder, etc. är det bara du begär detta i ditt mail till oss. Läs också vårt erbjudande om personligt nyhetsbrev.

För dig som vill hyra bostad i Spanien rekommenderar vi att du läser denna artikel.

Om att investera i en bostad i Spanien

Vi har specialiserat oss på att hitta bra investeringsobjekt (som stiger i värde på sikt och som ger inkomster direkt i form av uthyrning) och kan därför erbjuda bostäder som har en dokumenterad historia av uthyrning. Många går på en mina när de köper en hus eller en lägenhet i Spanien i investeringssyfte utan att ta hänsyn till vilket område den ligger i. Det kan vara riktigt svårt att hyra ut i vissa områden och fastigheten stiger långsamt, om alls, i värde på sikt om det vill sig illa.

Det är även många andra faktorer man måste tänka på om man vill göra en god investering, som till exempel marknadsföring av bostaden, hanteringen av hyresgäster, betalning, städning och övrig skötsel av bostaden, etc. Vi erbjuder (detta gäller dock inte alla våra bostäder som är till salu) ett helhetskoncept via uthyrningsbolag som vi samarbetar med. Den smidigaste och mest lönsamma lösningen om man vill investera är att man köper i ett område som har ett inkört system för uthyrning, där man utan problem kan få se statistik från de senaste åren.

Om bankobjekt och finansiering

  • Visserligen har priserna på spanska bostäder rasat, men för dig som letar efter ett så billigt alternativ som möjligt kan vi meddela att vi samarbetar med en rikstäckande bank som har bankobjekt med priser nedåt och till med under halvmiljonen. Tro dock inte på de svenska tidningarna som målar upp en bild av att ALLA bostäder i Spanien säljs för en spottstyver i kölvattnet av krisen. De allra bästa investeringarna säljes förstås inte för 50, 000 euro då de ofta drar in 10-20, 000 euro om året bara i hyresintäkter. Bankobjekt är oftast (men inte alltid) mer lämpat för den som vill flytta till Spanien mer eller mindre permanent och letar efter ett så billigt alternativ som möjligt. När det väl dyker upp ett riktigt klipp gäller det att ha handpenning etc. redo så man kan slå till snabbt.
  • Vi kan också, via banken, erbjuda finansiering på upp till 90 procent (detta gäller ock bara bankobjekt, för vanliga objekt kan man i regel låna högst 70 %). Banken har svensktalande personal och ingår i ett internationellt samarbete med banker, där bland annat Swedbank ingår. Banken erbjuder också andra heltäckande tjänster för svenskar som flyttar till Spanien (hjälp med vatten, el, sophämtning, 24 timmars journummer, läkare, etc.)
  • Vi rekommenderar att du läser mer om till exempel denna möjlighet till ett billigt boende om du känner att du inte vill investera över miljonen på en bostad i Spanien. Objekt i detta område genererar goda hyres-intäkter och kommer stiga i pris på sikt.
  •  Ett annat intressant alternativ är renoveringsobjekt i någon av de mindre byarna längs kusten.
  • Avslutningsvis kan vi tillägga att det är ju inte bara bostäderna i sig som är intressanta för dig som köpare. Som alla i fastighetsbranschen vet är ”läget” av bostaden nästan alltid det viktigaste för kunden. Kunderna vill dessutom att deras fastighetsförmedlare kan sina områden, och kan erbjuda värdefulla tips om att bo i Spanien i allmänhet, och staden de flyttar till i synnerhet.
  • Vi har i detta avseende en stor fördel eftersom vår huvudmäklare Anders bor i Nerja, och har bott på olika ställen runt Costa del sol i över tio år. Vi har därför publicerat rikligt med information och guider till området. Som till exempel om Nerja, men även till de andra orterna där vi har våra främsta mäklarkontakter, som Sevilla, Malaga, Granada, Torre del mar, och diverse orter på Costa Blanca, etc. Obs, från och med hösten 2013 kommer vi också ha en erfaren, svensk huvudmäklare på Costa Blanca. Detta eftersom flera av våra klienter efterfrågat svenskspråkig personal på plats även i Alicante-området.
Medelhavet slår mot klipporna

Medelhavet

Spansk finca

Spansk finca

Märkt som , , , , , ,

1 Respons

  1. Hej är intresserad av att köpa en villa eller lägenhet i torrevieja har ni några till salu och har ni några tips? Mvh Tomas

Månadsarkiv