Burriana-stranden

Köpa lägenhet i Spanien kan vara en bra investering. Mindre lägenheter är den bästa investeringen

Har du alltid drömt om att köpa lägenhet i Spanien? Många tycker det är för mycket arbete med att sköta om ett hus och det är en bekväm lösning att istället skaffa en lägenhet. Att köpa lägenhet i södra Spanien kan också vara en mycket bra investering. Många köper en lägenhet och hyr ut den i flera år, och när de väl är redo att flytta in så har den mer eller mindre betalat sig själv.

Läs vår stora artikel om att investera i bostad i Spanien.

Läs om läget på den spanska bostadsmarknaden 

Tack vare den starka spanska besittningsrätten är det dessutom sällan några problem med att kunna hyra ut i andra hand, eller bygga om sin lägenhet.

De mest prisvärda off plan-lägenheterna på Solkusten i år. Lägenheter vid stranden i Torrox.

Utsikt MarbellaDet är tydligt att bostadsmarknaden i södra Spanien kommer fortsätta vara mycket attraktivt för européer och att värdet i en lägenhet vid kusten inte förändras nämnvärt på lång sikt av hur den spanska ekonomin ser ut i övrigt (det kommer ta många år innan den återhämtat sig efter den Stora Recessionen). Det är det suveräna klimatet, kulturen, havet och den vackra naturen som gör att Spanien behåller sin särställning som det mest attraktiva landet att flytta till.

Just nu är priserna så låga främst på grund av man helt enkelt byggde för många bostäder under för kort tid. När man sålt av lejonparten av bostäderna som står tomma kommer priserna snabbt öka igen. Dock har priserna börjat öka markant från 2016 och spanska myndigheter förutspår att priserna kommer öka allt snabbare från 2021. För att kunna presentera säljbara projekt tittar man nu på lösningar som byggemenskaper.

Det går, särskilt med tanke på utbyggnaden av höghastighetståg, också att ta sig till Spanien inom rimliga tidsgränser utan behov av flyget, som kommer lida nåt enormt av framtida bränslepriser. Detta gör Spanien till ett framtidssäkert val för européer som vill investera i en lägenhet inom Europa.

Vilken är den bästa investeringen?

Den allra bästa investeringen på längre sikt är enligt statistiken en mindre centralt placerad lägenhet med utsikt över havet, ett par stenkast bort från själva strandkanten (i vissa v de mer populära orterna, Som Nerja, fungerar det emellertid bra med en bostad några km från stranden också). Det förmodligen populäraste området för utlänningar är Costa del Sol i Andalusien och kommer så fortsätta vara. Östra Costa del Sol, och allra främst då Nerja är mest populärt för investerare. Faktum är att 9 av 10 investerare som vänder sig till oss söker i just Nerja, på grund av den höga beläggningen (i genomsnitt över 40 veckor per året, enligt statistik från vår dottersida).

Även Costa Blanca är mycket populärt (i synnerhet Torrevieja), där det är lite billigare priser på bostäder jämfört med Solkusten. Men en lägenhet i Costa Blanca ger sällan lika mycket intäkter från uthyrning och stiger med största sannolikhet inte lika mycket i värde med tiden. Beläggningen på en strandnära lägenhet i Torrevieja är i genomsnitt 22 veckor om året. Inåt land, och på andra orter längs Costa Blanca (detta gäller även stora delar av Costa del Sol) är det svårt att få någon beläggning alls utöver högsäsongen.

Sedan 2015 finns vårt huvudkontor i centrala Nerja (även Spaniens största bank, Holabank, har valt att förlägga  koordinationen av sin internationella avdelning i Nerja) , på Calle Pintada 9.

För dig som letar efter en bra investering med direktavkastning rekommenderar vi att dessutom du läser vår artikel om att hyra ut sin bostad i Spanien, och vilken inkomst det kan tänkas ge.

Artikel med lyxhus och lyxiga lägenheter från Costa del Sol till Costa Blanca.

Observera att Vi förmedlar lägenheter till såväl försäljning som för uthyrning (betänk dock att det är i de allra flesta fall mycket mer ekonomiskt att köpa istället för att hyra om du till exempel planerar bo i Spanien flera månader per år). Klicka här för några axplock av alla de lägenheter vi har tillgång till i Spanien.

Läs också vår artikel om vårt utbud av bostäder i Spanien

Våra tips om billiga flyg

Hyra lägenhet i Spanien via oss, för semestern eller långtidshyrning.

info@spanskafastigheter.se