Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Fynda villa eller lägenhet på Solkusten eller Costa Blanca

Från Hus i Capistrano

Capistrano Village

[Uppdaterad 28/11 2019]

Obs! Missa inte denna investeringsmöjlighet i Malaga. Det är det projekt vi främst rekommenderar för dig som vill investera 2020.

Missa inte: Nya hus med privat pool, utsikt rakt över havet i läckra La Herradura.

Se också:  Fantastiska, fristående lyxvillor med saltvattenpool till salu utanför Nerja.

Länkar till våra nyhetsbrev

Kontakt: spanienkontoret@spanskafastigheter.se

Nyhet: Ansök om lånelöfte i spansk bank online.

Oavsett vilken typ av bostad  du söker i Spanien, hus i Nerja, lägenhet på västra Costa del Sol eller en mindre villa inåt landet, eller om du hellre föredrar Costa Blanca eller Gran Canaria – vi har alltid som målsättning att hitta så bra investeringar som möjligt för våra kunder, vare sig det rör sig om bankåtertag, nybygge eller begagnat.

Sedan finansbubblan kollapsade hösten 2009 har prisläget för den som söker bostad utomlands förändrats markant i allmänhet i Europa och i södra Spanien i synnerhet. Byggboomen som rådde för några år sedan i kombination med ekonomisk kris har lett till ett utbud som är större än efterfrågan. Detta har lett till att priset på bostäder i Spanien överlag har sjunkit, men oavsett prisläge finns det också alltid bostadsägare som av olika anledningar måste sälja så snabbt som möjligt.

Det är här vår initierade mäklare kommer in i bilden (läs vår artikel om varför det råder köpläge nu och inte senare, och vad du ska tänka på när du investerar). Om du bestämt dig för att investera i en villa eller lägenhet i Spanien kan du få heta tips via vår mäklare Anders Larsson. Servicen består av att han ringer upp eller e-postar direkt han får information från bostadsägare som bestämt sig för en snabb försäljning av bostaden, vilket kan innebära en riktigt bra affär för dig.

Observera att ni inte behöver kontakta flertalet mäklare i samma ort för att få ett komplett utbud. Om inte objektet du söker ingår direkt i vår databas kontaktar vi husägare och eventuell mäklare med exklusiva rättigheter, helt utan extra kostnad för dig (kommissionen blir istället mindre för alla inblandade).

Hetaste objektet på Spanska Fastigheter just nu

Skriv till info@spanskafastigheter.se

OBSERVERA. Trycket är nu så stort under att vi inte hinner uppdatera de slutsålda objekten på vår hemsida med likvärdiga objekt så fort vi skulle vilja (och i många fall finns det inte längre några likvärdiga kvar, tyvärr). Skriv till oss om vad du söker så återkommer vi med information från vårt databassystem i Drop Box. Det finns alltid alternativ, det tar dock längre tid att hitta dem nu.

Om bankobjekt

Vårt råd är att ni inte hänger upp er på bankobjekt och rubriker som ”snabba klipp”. Priserna är bra som de är, och om man stressar fram ett köp är det lätt hänt att det blir fel. Ni ska trivas i området, och om ni inte hade tänkt att bo där året runt är det viktigt att bostaden är uthyrningsbar. Det är sällan riktigt billiga bostäder ligger i ett attraktivt område.

Dessvärre verkar också vissa marknadsföra bostäder som ”bankobjekt” även fast de inte är det, och lockar med ”100 % finansiering” även när så inte är fallet. Vi försöker att hålla oss utanför denna cirkus och siktar in oss på mer säkra, långsiktiga investeringar.

Men visst finns det då och då riktigt bra erbjudanden i form av bankobjekt. Men då gäller det att handla snabbt, kanske bara med någon veckas varsel. För de flesta är inte detta ett realistiskt scenario. Om det dock är något du är intresserad av skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se så berättar vår mäklare Anders Larsson om hur du ska gå tillväga för att göra ett snabbt klipp.

Vi råder för övrigt ingen att satsa på en så billig bostad som möjligt i en ”spökstad” (dvs, där det står många tomma lägenheter som banker äger men ingen vill köpa) med hela lånet i en spansk bank (räntorna kan komma att bli mycket höga). Det var den typen av affärer som gjorde att Spanien, och många andra länder, nu lider ekonomiskt. Satsa hellre på en bostad i ett område som varit populärt länge och som klarat sig igenom krisen. Det är dessa områden som kommer stiga mest i värde nästa gång bostadsmarknaden rusar. Capistrano Village är ett lysande exempel på ett sådant område. Vi erbjuder utöver försäljning uthyrning av bostäder i vackra Capistrano, samt även i Marbella, Mijas och alla andra populära områden väster om Malaga.

Läs också: Spanska Fastigheter får tung nominering av Internetbranschen! Hyr billiga hus eller lägenheter i Nerja direkt via oss.  Lite mer om Var och Vad vi erbjuder för bostäder i Spanien. Artikel om att investera i lägenhet. Om kommersiella objekt som barer, hotell och pensionat, etc. Mer om köpprocessen, lån och så vidare vid köp av bostad i Spanien.

Strand någonstans på Solkusten

Strand någonstans på Solkusten

Märkt som , , , , ,

4 Responser »

 1. Hej.Är intresserad av lägenhet i spanien .Kan vara ett litet renoveringsobjet i en liten by inte allt för långt från havet.Runt 300-400.000 Mvh Lars & Caroline

 2. Hej! Vi är ett par 60+ som gärna vill prova på att långtidshyra lägenhet med 2 sovrum kök och allrum med stor balkong med havsutsikt..i områdena Fuengirola, El Faro, LaCala..
  och dess närhet…har varit i dessa områden vid flera tillfällen och trivs jättebra…
  kom med förslag
  mvh
  Pia

 3. Hej
  Pensionerat par söker vinterboende i lgh att hyra jan. till och med mars 2020, kan tänka oss lite mindre populära platser.
  Med vänlig hälsning Lasse o Eva
  lars.foslund@hotmail.com
  Publicerat 20190202

Trackbacks

 1. Bostad i Fuengirola? Köp hus, lägenhet eller studio billigt i svenskbyn | Spanska Fastigheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv