Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Fantastiska priser på nya lägenheter utanför Malaga (mot Nerja)

Moclinejo är en mysig typisk, andalusisk by, omgiven av vinrankor (i det berömda ”Russin-landet”). 30 minuter från flygplatsen, 24 minuters bilfärd från Malaga city, 12 minuter till stranden i Rincón. Stora lägenheter med terrasser med havsutsikt från 101 000 €!

[Uppdatering. juni 2019. Nedanstående lägenheter är inte längre till salu. Det billigaste alternativet på Costa del Sol är nu Santa Rosa Playa i Torrox Costa. Från 123 000 €.

Objektet gick först ut i våra nyhetsbrev. Vill du också ha information först om nya projekt och investeringsobjekt på Costa del Sol, statistik etc? I följande länk kan du skriva upp dig på vårt nyhetsbrev för västra sidan (Marbella, Benalmadena etc.) . Skriv upp dig för nyhetsbrevet för östra Costa del Sol (Nerja med omnejd) här.

Vi lägger också ut länkar till nyhetsbrev, diverse bostäder av särskilt intresse och information om prissänkningar etc. på vår Facebooksida (över 13 000 följare).


Se också denna översikts-artikel med nyproduktion som är aktuell här och nu på hela Costa del Sol.

Totalt 36 off plan lägenheter 24 minuter från Malaga centrum

 • 11 st med 1 sovrum
 • 3 st med 2 sovrum
 • 21 st med 3 sovrum
 • 1 st med 4 sovrum

Priser från 101,000 Euros till 222,000 €

Lägenheterna är stora och har stora terrasser med havsutsikt.

Lägenheterna säljs med:

 • Fullt utrustat kök, alla vitvaror ingår (tvättmaskin, diskmaskin, elektrisk ugn, frys etc.)
 • A/C varmt och kallt i alla sovrum samt i vardagsrum
 • Märket ” Duravit ” på vitvaror i badrum samt märket ” Hansgrohe ” för dusch
 • Solpaneler för varmvatten
 • Uppvärmd och stor saltvatten pool med havsutsikt
 • Fullt utrustat och stort gym i byggnaden
 • Väggar och tak blir vitmålade samt alla innerdörrar i vit färg. Det kommer även att vara ljusa golv.
 • Installation för internet, TV
 • Miljövänligt och energieffektivt bygge

Referens: SFMoclinejo

Priser: från 101 000 €

Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information (med guider till Moclinejo, planlösningar, priser, etc.)

Finansiering

Storbanken CaixaBank erbjuder upp till 65 % lån till detta projekt. Du behöver således bara betala in 35 % i eget kapital i det första skedet, sedan går banken in och står för garantin under byggets gång, och lånet börjar avbetalas först i och med inflyttning. Svensktalande bankdirektör innebär smidig ansökan. Du kan även ansöka online. CaixaBank står också för bankgarantin.

Guide Moclinejo – sevärdheter, restauranger, etc

Var man än går eller kör i området är Medelhavet ständigt närvarande. Utsikten är enorm från Moclinejo.

Moclinejo ligger endast 37 km från flygplatsen i Malaga (24 minuter med bil från innerstaden), men det är som om det vore två skilda världar. Malaga är storstaden som på allvar börjat utmana städer som Barcelona och Valencia, ekonomiskt såväl som kulturellt. Moclinejo däremot ligger undanskymd uppe i bergen, utan insyn från kusten men med utsikt över havet var man än vänder sig, omgivet av vinrankor som klättrar längs bergsväggarna.

Stadens läge i bergen är unikt. Utsikterna över kusten är häpnadsväckande, och byns invånare (under 1000) är mycket stolta över sin by, som kantas av kullerstensgator, trädgårdar. vittvättade hus i typisk andalusisk stil, blomster-balkonger, lummiga trädgårdar och lokal vintillverkning.

Byns själ och hjärta återfinns hos den adliga familjen Galvez som på 1700-talet såg till att byn fick tillgång till vatten. Familjen byggde också en vacker kyrka och ett Mausoleum (som sägs vara besatt…). Ett mycket fint museum återfinns i byn, som ett monument över Galvez- familjen.

Moclinejo är porten (faktum är att denna byggnad ligger precis i anslutning till den fysiska, gamla porten till staden) till det berömda”Russin-landet”.”Ruta del Pasa”, eller ”Russinrutten”, som är benämningen på den 62,5 km långa väg som sammansluter Malagas mest traditionella byar (20 minuter öst om centrum), samtliga belägna i de sydvästra delarna av Axarquía, Costa del Sol.

Rutten är cirkulär och tar sin början i kuststaden Rincón, och går sedan genom Moclinejo, Almáchar, El Borge, Cútar, Comares och Tutalan, och cirkelvägen sluts sedan vid La Cala de Moral, som hör till Rincón de la Victoria. I dessa byar växer den söta Moscatel-druvan som man soltorkar till russin, eller tillverkar Malagas omtyckta Moscatel-vin av.

Det växer över 3000 hektar vinodlingar i Axarquía. Landskapet är strösslat med bäddar, så kallade Paseros, där man torkar druvorna. I mellanrummet av dessa russinbäddar växer det avokado, mandelträd och olika typer av citrusfrukt som är typiska för denna bördiga del av Andalusien.

Restauranger, butiker, aktiviteter etc. i själva byn

 • Byns stora lokala pool ligger på baksidan av byn. Det återfinns även ett café i anslutning till denna.
 • De har även paddel-banor i byn.
 • Gym (med bland annat Zumba och spinning).
 • Sjumanna fotbolls-plan
 • DansskolaDet finns butiker i själva byn, som bageri med dagligt färskt bröd, apotek (finns även en kirurgklinik runt hörnet), guldsmedsaffär, blomsterbutik, mindre livsmedelsbutik, Coviran (stor spansk livsmedelskedja). På fredagar anordnas det en marknad där man bland annat kan köpa grönsaker, kläder, mat, etc.Närmaste större köpcentrum ligger i Rincon (med ett 10-tal biosalonger etc.), 15 minuter med bil. Går även buss.
 • Buggy-safari turer runtom i bergen

Närhet till stränderna

Närmaste strand ligger cirka 12 minuter bort med bil (många cyklar ner) i Rincón de la Victoria.

Om du cyklar nerför vägen till stranden i Rincón, kan du fortsätta cykla längs den platta stranden ända till den nya, mäktiga hamnen i Malaga stad. Om du promenerar från stranden i Rincón till Malaga tar det cirka 3,5 timmar. Sträckan är cirka 11 kilometer lång! Ungefär halvvägs hittar du Caves of La Araña där det bodde Neandertalare för mer än 20000 år sedan!

Stranden i Rincon är cirka 7 kilometer, och har bland annat:

 • Parkering (gratis)
 • Anpassad för rörelsehindrade
 • Restauranger
 • Strandvakter
 • Toalett och duschar
 • Uthyrning av solstolar etc.
 • Kiosker
 • Stranden är mycket familjevänlig och det råder aktivitet på denna strand även under lågsäsong. Här finns också fitness-banor, paddel-brädor, lekplatser för barnen, bordtennis,
  vatten-lekparker med
 • vattenrutschbanor, klätterväggar, och mycket mer. På stranden och i närområdet finns också massor av restauranger, kaféer, butiker och serviceinrättningar. Rincon har ungefär 40000 invånare och är en välmående förort till Malaga.
 • Stranden är sällan helt fullpackad då
  den är så lång. Ju längre öst du
  promenerar längs stranden ju mindre turister hittar du, och till slut smälter denna strand samman med Playa de Benagalbón.
 • Missa heller inte att besöka grottorna i Rincon, Cueva del Tesoro.

Mer om Moclinejo

Byns naturliga centrum och mötesplats är Plaza de España. Där återfinns också byns viktigaste byggnader, stadshuset och kyrkan Nuestra Señora de Gracia, som började byggas redan på 1500-talet.

Byns viktigaste besöksmål är Manchon de las Minas, de gamla silvergruvorna, samt La Hoya de los Muertos, en kulle där ett synnerligen blodigt slag mellan morer och kristna utspelade sig 1483.

Lokala fiestas

Alla byar i Spanien har sina egna traditioner och Moclinejo är inget undantag. I slutet av augusti firar man helgonet San Bartolomé. Firandet drar igång med fyrverkerier tidigt på morgonen och kulminerar i en karneval på natten.

Den största festen sker dock i september i samband med Fiesta Viñeros. Då hyllar man druvan Moscatel (muskatdruvan på svenska) som också kallas ”Axarquias juvel”, årets skörd och alla de bönder som odlat vin i dessa trakter i hundratals års. För dig som gillar vinprovningar och lokalproducerad mat i en genuint spansk miljö är Moclinejo och de andra byarna i området rena paradiset. Här lever man på många sätt och vis som man alltid gjort. Traditionellt andalusiskt.

Mat och vin

Moclinejo med omnejd är en guldgruva för dig som uppskattar livets goda i form av mat och vin. Längs bergsväggarna klättrar vinodlingarna och vinet som tillverkas här är det mest berömda vinet i denna del av Spanien. I byn, precis bredvid det nya projektet med bostäder, återfinns Bodega A. Munoz Cabrera, som grundades 1927. Här kan man prova de lokala vinerna i kombination med god mat. Vinet de tillverkar heter Zumbra Málaga, gjord på andalusiska moscatel druvor. Här finns flera olika viner, och tillfällen för vinprovningar samt möjlighet att se hur det går till att tillverka vin.

Restauranger

 • Det återfinns några härliga restauranger i Moclinejo, och Bar Restaurante Reyes har 4,5 stjärnor i betyg på Tripadvisor. I den mysiga och vänliga atmosfären äter man lokala specialiteter i hög kvalitet till riktigt bra priser!
 • Precis bredvid bostäderna återfinns också den spanska grillrestaurangen Saborea. Otroligt mycket god mat för pengarna!
 • Några kilometer bort, i byn Benagalbon, återfinns den berömda restaurangen Alzain.
 • Ett besök till Venta La Loma, med sina traditionella rätter, i närliggande Iznate rekommenderas också varmt.
 • Godare och billigare tapas än på Bar Poco i El Borge är svårt att hitta på Solkusten. Ligger cirka 4 kilometer from Moclinejo. En tapas till drycken kostar bara 50 cent!
 • Sedan finns det också en uppsjö av restauranger och chiringuitos i Rincón, kuststaden som är huvudort i området. Här finns allt från andalusiska tapas-restauranger, till internationell mat, alternativ för veganer, etc. Här arrangeras också flertalet kvällsmarknader under sommaren.
 • Vad det gäller restaurangutbudet i kosmopolitiska Malaga (24 minuter med bil) så håller det yppersta europeiska toppklass. I Malaga hittar ni bland annat den trendigaste restaurangen i denna del av Spanien (ligger i nya hamnen Muelle Uno): Michelin-restaurangen Jose Carlos Garcia.
 • Vill ni hellre åka till mysiga kustorten Nerja österut, missa inte Oliva, stadens topprestaurang, som dessutom är granne till vårt kontor på huvudgatan Calle Pintada.

Saker att göra och se

Här finns flertalet vackra vandringsleder och cykelleder.
I norr ligger leden från Benamacorra/El Borge och i söder leden från Rincón de la Victoria.

I närheten återfinns också (ruttens längd inom parentes): • Puerto de Santopitar (4 km)
• Alto de Cútar (6 km)
• Alto de Iznate (6 km)

• Comares (8 km)
• Puerto del León (11 km)

• León (11 km)
• Alto de Zambra (21 km)
• Puerto de Puerto (22 km)
• Puerto del Sol (22 km)
• Puerto de Zafarrya (23 km)

Konst

I dessa bergsområden har man alltid uppskattat konsten, och än i dag är det många konstnärer som hittar sin inspiration genom att bosätta sig i de vackra och stillsamma omgivningarna.

Sala de Exposiciones Moclinejo är ett litet, men mycket bra galleri som återfinns i byn. Man har utställningar i allt från foto till lokala konstnärers alster. För bara ett år sedan hade man en fantastisk konstutställning med original från Picasso, Chagall, Salvador Dali och Miro!

För dig som gillar konst och kultur. Områdets provins-huvudstad Malaga är numera en av Europas ledande städer inom kultur, och Sevilla är världens mest spännande destination 2018 att besöka enligt Lonely Planet. Staden ligger 2 timmars bilfärd bort. Flertalet historiska destinationer återfinns 1-2 timmars bussfärd bort, som Granada, Ronda, Córdoba, etc.

Det är också under 2 timmars bilfärd till Sierra Nevada som har över 20 liftar (skidsäsong mellan april och november). Det är få ställen i världen där man har så kort avstånd mellan skidor och bad på en och samma dag (Malaga har med närmare 3000 soltimmar om året ett av de bästa klimaten i Europa).

Det nya snabbtåget tar dig dessutom till Madrid, från Malaga, på 2 timmar och 20 minuter!

Golf

10 minuter med bil till närmaste golfbana, Anoreta. Där finns också paddel-tennis-banor.

Ridning

Den stora ridklubben La Paca ligger precis utanför grannbyn Benagalbon.

Övrigt, skolor etc.

Det ligger en internationell skola (där även vår mäklares son går), Nova School, i närområdet.

Det finns sju sjukhus i Malaga, samt flera läkarkliniker i Axarquía, bland annat i Rincon.

TRANSPORT

 • Taxi/bil till Malaga city (från hamnen): 23 minuter. 21-26 €.
 • Från flygplatsen Malaga: 32 minuter. 30-40 €.
 • Taxi från Moclinejo till stranden/Rincon kostar 10-13 €, (13 minuter,11,7 km)
 • Taxi till Nerja från Moclinejo: 35-45 €, 33 minuter.Bussar från malaga 4 ggr per dag från Malaga, 3 ggr per dag från Moclinejo. Tre gånger per dag på helgen. Vi rekommenderar att de som inte vill hyra bil under sin vistelse i Moclinejo köper eller hyr elcykel. Dessa finns att köpa i Rincón.

Video-presentation

Läs också:

Översikt av nyproduktion Costa del Sol

Vanliga frågor och svar om att köpa bostad i Spanien

Om att låna i spansk bank

info@spanskafastigheter.se

16/12 omskrevs detta projekt i SVD:s utlandsbilaga. Artikel nedan:

Officiell video från moclienjo.es:

Märkt som , , , , , ,

1 Respons »

 1. Hej, bor sedan 4 år i Torrox, i ett litet hus med stor trädgård.

  Ändrade levnadsförhållanden gör att jag söker en lägenhet i stället, två sovrum, terass och med havsutsikt.

  Gör inget om den ligger lite avsides, parkeringsplats önskvärd och soligt läge då jag framöver bara kommer att tillbringa vintrar i Spanien.
  Vänligen Jan

  ps har hund så husdjur måste vara välkomna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv