Bostad i Spanien? Vi specialiserar oss på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Costa del Sol – därför köper vi helst hus eller lägenhet på spanska Solkusten

 

Malaga på spanska solkusten från ovan

Malaga från ovan

Costa del Sol, eller Spanska Solkusten, är en cirka 20 mil lång kustremsa i Andalusien. Området sträcker sig från Gibraltarklipporna till Sierra Nevada-bergen.

Costa del Sol är omåttligt populärt bland européer i allmänhet, och nordbor i synnerhet. Detta kan förklaras med områdets avslappnade mentalitet, dess suveräna klimat (över 300 soltimmar per år), och vackra miljöer med de berömda stränderna som kronjuveler. Nöjeslivet, och möjligheter till aktiviteter och allsköns historiska och kulturella utflykter är andra starkt bidragande orsaker till Costa del Sols popularitet.

När svensken väljer att köpa hus i Spanien blir just spanska Solkusten ofta valet i slutändan. Vi tror att den främsta orsaken till Costa del Sols starka dragningskraft är att människorna i området, precis som Andalusien i övrigt, har lyckats behålla sina gamla kulturella traditioner (området har influerats av bland annat morer, romare, och germaner) trots utbredningen av en hypermodern turistindustri, och lyxiga fastigheter för välbärgade utlänningar.

Det är en utbredd missuppfattning bland många att Solkusten blivit en enda stor turistattraktion, och att allt kretsar kring turismen. Detta är helt fel. Det genuint andalusiska finns fortfarande kvar, och på vissa ställen längs kusten, och massor av ställen lite längre in mot landet hittar du små samhällen och byar där det traditionellt spanska regerar bland olivträdens hypnotiska stillhet.

Huvudsätet på spanska Solkusten är miljonstaden Malaga, Picassos berömda födelsestad. Här kan du se hyllningen till traktens store hjälte i form av ett briljant museum. Du kan se det populära fotbollslaget Malaga CF spela mot storheter som FC Barcelona eller Real Madrid, festa i någon av Malagas alla barer, shoppa, besöka de imponerande slotten Alcazaba och Castillo de Gibralfaro, eller bara promenera omkring i stadens historiska gränder.

Nerja - allas favorit

Nerja - allas favorit

Nerja är den lilla staden med stor atmosfär. Här hittar du såväl lugnet som nöjeslivet, ”Europas bästa klimat”, svindlande utsikter, pittoreska hus, och mycket rena stränder. När den inflytelserika svenska resetidningen Vagabond rankade städerna på Costa del Sol var Nerja den enda orten som fick det högsta betyget, fem stjärnor av fem möjliga! Läs mer om Nerja i denna artikel!

Nerjas mest populära område är för övrigt ljuvliga Capistrano Village.

Den typiska spanska byn, med vitmålade hus och fantastiska vyer, Benalmadena är en annan pärla. Här finns visserligen också massor av restauranger och barer, men staden har ändå satsat på att behålla sin spanska och lugna själ. Utsikten från Calamurro är spektakulär, och hamnen är enorm.

Ronda är regionens mest historiska stad, och är populärt för dagsutflykter för de som tröttnat på det loja livet vid strandkanten. Spektakulära raviner och berg omger den gamla staden som Hemingway ansåg vara ”den perfekta platsen för en smekmånad”. Här vimlar det av museer, suveräna restauranger, och historiska byggnader. I Ronda kan du dessutom besöka en av Spaniens äldsta tjurfäktningsarenor.

Bron i Ronda byggd 1793

Bron i Ronda byggd 1793

Andra populära utflyktsmål i närheten av Costa del Sol inkluderar Cordoba, Gibraltar, Tanger i Marocko, Sevilla och Granada.

Fuengirola har länge (även om det börjar ändra på sig) varit svenskarnas favoritplats på Costa del Sol att köpa hus eller lägenhet. Här hittar du bland annat Svenska Skolan, och Svenska Kyrkan. Staden är mest känd för sitt nattliv, och den långa vackra strandpromenaden.

Från de internationella kändisarnas tillhåll Marbella, väster om Malaga, till svenskarnas nya favorit Nerja i öster och mysiga byn Competa en bit in från kusten har Costa del Sol fortfarande något att erbjuda alla. Oavsett om de är ute efter att köpa bostad och bosätta sig, eller bara fly till solen för en kortare semester.

”Öst är öst och väst är väst, och aldrig ska de två mötas” sa Rudyard Kipling för länge sedan, i ett helt annat sammanhang. Men faktum är att detta stämmer även för Costa del Sol. De östra delarna är mycket mer inbjudande med sin djärva natur och mer genuint spanska kultur. Atmosfären är mycket mer intim, priserna är billigare och de stora, skrymmande turistkomplexen lyser med sin frånvaro. I väst känner vi oss som gäster, i öst känner vi oss hemma. 


Competa

Competa

Läs också:

info@spanskafastigheter.se

Hur billigt boende i Nerja, Costa del Sol via oss!

Märkt som , , , ,

16 Responser »

 1. Hej.
  Jag är intresserad av ett radhus eller bungalow i Cista de Sol -Marbella.
  Skicka görna informationer vad gäller kopprocesser, (om lån från spanska benker), kontaktformulär, kosnader.
  Jag reser till Spanien mitten av april.
  mvh Anna

 2. jag önskar långtidshyra bostad i spanien

 3. Hej Charlie. Skicka ett mail till info@spanskafastigheter.se så ska vi försöka ordna fram något åt dig!

Trackbacks

 1. Hyra hus/lägenhet i Spanien – Långtidsuthyrning från 3000 kronor i veckan | Spanska Fastigheter
 2. Köpa lägenhet i Spanien kan vara en bra investering. Mindre lägenheter är den bästa investeringen | Spanska Fastigheter
 3. Modulhus - ett billigt boende i Spanien! | Spanska Fastigheter
 4. Söker du bostad i Spanien? Vi hittar prisvärda bostäder i Andalusien! | Spanska Fastigheter
 5. Torre del Mar - guide till en av spanjorernas semesterfavoriter | Spanska Fastigheter
 6. Torrox Costa - guide | Spanska Fastigheter
 7. Valle de Lecrin - den fantastiska “Lyckans dal” hänför! | Spanska Fastigheter
 8. Möblerat hus till salu i staden Velez-Malaga – mycket bra pris! | Spanska Fastigheter
 9. Köpa villa i Spanien? Nu är det Köparnas marknad på villor och lägenheter i Spanien! | Spanska Fastigheter
 10. Nerja, Spanien – stor guide till Costa del Sols pärla | Spanska Fastigheter
 11. Hus med 2 rum med fint läge i Comares för under 40, 000 Euro | Spanska Fastigheter
 12. Malaga Spanien – reseguide till den största staden på Costa del Sol | Spanska Fastigheter
 13. Vart finns det bästa klimatet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Månadsarkiv