Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Nybyggda lägenheter i Nerja – 22 bostäder (Balcón del Mar) – Ladera del Mar

Vi la först ut detta projekt, Balcón del Mar, i vårt nyhetsbrev för Nerja, och gav våra prenumeranter möjligheten att förhandsboka 1 vecka innan vi lanserade det offentligt. Över hälften sålde i denna fas. Vill du ha våra kommande nyhetsbrev för Nerja och övriga östra Costa del Sol?  Skriv upp dig här.

[Uppdaterad senast, 5/10. Fas 1, dvs. Terrazas de Ladera börjar byggas inom kort. Allt går enligt plan. Observera också att det inte finns land kvar att bygga en fas 3 på. Kommande projekt kommer att ligga utanför Nerjas kommungränser]

Lånemöjlighet via storbanken La Caixa. Upp till 60 %. Svensktalande bankdirektör innebär smidig ansökan. Ni behöver bland annat inte anlita auktoriserad översättare för de efterfrågade dokumenten. Vi och vår advokat och projektets revisor lotsar er genom hela processen, inklusive hjälp med el, vatten, etc. efter köp.

Enorm havsutsikt från alla lägenheter, beläget vid foten av ett berg, omgivet av böljande, gröna kullar. Enligt många är detta Costa del Sols vackraste område. Läs mer om Nerja i denna artikel.

Samtliga lägenheter har fri havsutsikt

Om lägenheterna i Balcón del Mar i korthet:

– Uppvärmd saltvatten-pool

– A/C varmt och kallt i varje rum

– Fullt utrustat kök – alla vitvaror ingår

– Stora terrasser och fönsterpartier som utnyttjar ljuset maximalt

– Privat garage (går även att använda som förråd). Plats med bil plus cyklar.

–  Solceller på tak som står för bostädernas varmvatten

– Golvvärme i badrum

– Hiss anpassad för rörelsehindrade

–  Skandinavisk design, öppen planlösning, mycket insläpp av ljus (till exempel är till och med de stora balkongväggarna i glas för att maximera utsikt), stora fönsterpartier, vita väggar och tak, mörkläggningspersienner, etc.

– Gym med redskap (gymmet har dessutom havsutsikt!)

Vitvarorna i badrummen håller högsta kvalitet (vattenkranar från Hansgrohe, sanitetsporslin från Duravit) och det fullt utrustade köket likaså:

 • Diskmaskin
 • Tvättmaskin
 • Vitro-keramik elektrisk spis, etc.
 • Internet och telefon förinstallerat
 • Bankgaranti via storbanken La Caixa
 • Redan inkört uthyrningsbolag som sköter allt det praktiska om man så önskar

Dessa lägenheter återstår i skrivande stund i Balcón del Mar (observera att samtliga lägenheter har fri havsutsikt):
 • Hus 2, första våning: lägenhet nummer 2 och 3, båda med 1 sovrum och varsin terrass. (boyta 36,38 m2 plus terrass 7,13 m2), 169 000 €.
 • Samt lägenhet nummer 5 och 6: 2 sovrum (47, 16 m2 i boyta med 15,13 m2 terrass). Nummer 5 kostar 259 000 €. Lägenhet nummer 6 (47, 16 m2 i boyta med 15,13 m2 terrass, plus en entré-parkering i anslutning till lägenheten utöver garage-platsen, som ligger under jord, med port från gatan. Kan användas som extra uteområde om så önskas).  Den kostar 279 000 €
 • Hus nummer 1, Våning 1:  €  En lägenhet med 2 sovrum (nummer 5) för 210 000 € ( 50,18 m2, terrass: 12,84 m2).
 • Obs! Det finns också en penthouse-duplex med 3 sovrum, 2 badrum och tre, stora terrasser (varav en takterrass) på 2 plan till salu.
Skatter och avgifter på 14 % tillkommer. 

Många köper bostad i Nerja enkom som investering. Läs mer om att investera i Spanien (siffror etc. från olika regioner). Vad det gäller nyproducerade lägenheter så ökar de markant i pris ju närmare färdigställande de kommer, vilket vi bland annat observerat vad det gäller projekt i Ladera del Mar 2 (ligger lite längre bort från Nerja jämfört med Ladera del Mar) som kom ut till försäljning i början av 2016 och som står klart under denna sommar.

I mitten av december lanserade vi Terrazas de Ladera i det vackra området Ladera del Mar (detta projekt är alltså granne med Balcón del Mar) i Nerja. Dessa 26 lägenheter sålde slut på under 3 månader, vilket säger en hel del om hur stark marknaden i Nerja är just nu, och hur stort suget är efter nyproduktion (det var länge sedan det tog slut på intressanta tomter att bygga nytt på, och de flesta fastigheterna i området är i behov av modernisering. Många hittar därför inte det de söker). Staden blev för övrigt utnämnd till Spaniens vackraste kustby i en internationell omröstning förra året och staden slår nya rekord på uthyrningsmarknaden varje säsong.

Fantastiskt läge på Balcón del Mar

Om de nybyggda lägenheterna i Nerja (off plan)

Balcón del Mar består av 2 byggnader som ligger i västerläge och har således eftermiddagssol och kvällssol.

Perfekt upphöjt läge vid havet på nybyggda lägenheter i Nerja. 22 lägenheter, samtliga med obehindrad havsutsikt (och den nedre byggnaden skymmer inte sikten från den övre). 2 lägenheter med 1 sovrum, 11 med 2 sovrum, 9 med 3 sovrum.

Byggtid högst 2 år.

Observera att det kommer inte byggas något ytterligare, större lägenhetskomplex i Ladera del Mar. Det finns ingen mark kvar som det går att bygga på för detta (endast några mindre tomter öronmärkta för lyxvillor). Bristen på attraktiva tomter är stor i hela Nerja. Framöver kommer det istället byggas i riktningen mot Torrox, samt mellan Malaga och Nerja. Det finns också mark kvar att bygga på i Fuente del Baden (vid det nya reningsverket i Nerja), men det läget går inte att jämföra med Ladera del Mar, tyvärr.

Om området Ladera del Mar, Nerja:

Ladera del Mar är tack vare sitt vackra upphöjda läge vid havet, en lagom bit från staden (5 minuter med bil) mycket populärt, i synnerhet bland Skandinaver.

Här finns trevliga restauranger och barer. Bland annat den ansedda restaurangen Avalon ligger i närheten (rankad tvåa av alla restauranger i staden på Tripadvisor). Det ligger även en populär karibisk inspirerad bar/restaurang vid stranden.

Detta är verkligen det perfekta läget. Inte nog med att lägenheterna har perfekt höjd över havet så utsikten är obehindrad (de nedanstående husen hamnar nedanför synfältet, och inget kan byggas framför lägenheterna längre fram i tiden) – dessutom ligger området i ett sådant västläge att ”det blåser åt rätt håll” en blåsig dag.


För mer information om Balcón del mar. Bilder, planlösningar etc. skriv till info@spanskafastigheter.se 


Nära havet – strandguide

Det tar 10-15 minuter att gå ner till den närmaste stranden. Playazo beach är 1700 meter lång, och är familjevänlig. Det finns flertalet restauranger och aktiviteter på stranden. Man kan också gå längs stranden in till Nerja på under en halvtimme. Man planerar även att länka samman Playazo med Torrecilla-stranden med en större strandpromenad (med restauranger, cykelbanor etc) och även i förlängningen en strandpromenad ända från Balcón de Europa till Ladera.

 • Playazo beach är totalt 1700 meter lång, och man kan promenera längs stranden från Avalon i väst till slutet av stranden (Hotel Perla Marina) på cirka 20 minuter. Sedan följer Playa De La Torecilla i centrala Nerja.
 • Playazo beach har fått 100 % i betyg (bäst av alla stränder i Nerja) på beach-inspector-com.
 • Stranden, som främst har fått sitt höga betyg då den är familjevänlig, har bland annat en strand- fotbolls-plan, små härliga strand-restauranger (chiringutios), lekplats för barnen – och den är också känd för sin vindsurfing och kitesurfing.
 • Här finns strand-infrastruktur i form av toaletter, duschar, restauranger, solstolar, parkeringsplatser, samt livräddare.

Bilavstånd till:

– Centrala Nerja : 5 minuter

– Närmaste golfbana (Baviera): 15 minuter (20 minuter till golfbanan i Anoreta, och 20 till Los Moriscos)

– Flygplatsen i Malaga: 40 minuter

– Torrox Costa: 10 minuter

– Bussförbindelser till och från Ladera del Mar till centrala Nerja

Om uthyrning:

Balcón får en unik fördel på den starka uthyrningsmarknaden i staden tack vare den perfekta utsikten, den höga byggstandarden, den uppvärmda saltvatten-poolen och gymmet. Man kommer ha högre beläggning (genomsnittet på vår dottersida www.nerja-uthyrning.se är på 44 veckor plus) än genomsnittet på lägenheter i Balcón del Mar – och man kommer kunna ta ut bra priser per vecka. Vi kommer att starta en separat verksamhet för uthyrning (som vi marknadsför via våra inkörda kanaler, främst Google och Facebook, men även Blocket-butik och utländska portaler), men det är helt upp till ägarna hur de vill göra, om de hellre vill fixa allt själva eller via tredjepart.

Det finns flera olika typer av lägenheter.

Boytor: 36-68 m2, plus stora terrasser (upp till 61,70 m2 terrassytor). Observera att många gånger skriver man ut byggytor när man marknadsför lägenheter i Spanien. Boytorna är således större än vad de är i de flesta äldre byggnaderna i staden.

Reservationsavgiften är 3000 €, sedan följer en betalningsplan under byggnationens gång.

OBS! Möbler och redskap etc. på planritningarna är bara visuellt dekorativa.

Obs! Om den typ av lägenhet du söker inte finns kvar i Balcón del Mar så har vi ett kösystem. Skriv till oss på info@spanskafastigheter.se så återkommer vi direkt om och när någon kommer tillbaka till försäljning. Detta skedde vid ett par tillfällen för förra projektet Terrazas de Ladera, som alltså lanserades i december men som nu är slutsålt.

Kort presentations-video med bilder från området samt perspektivbilder:

Läs också:

På gång:

I Nerja må det inte finnas några attraktiva zoner kvar att bygga på tyvärr (även om det kommer byggas en del kring nya reningsverket i Fuente del Baden), men det händer saker på andra håll och kanter på Costa del Sol. Vi förhandlar bland annat om ett större projekt mellan Malaga och Nerja, samt mot Torrox.

Se vår översiktsartikel (uppdateras kontinuerligt) med de bästa projekten med nyproduktion över hela Costa del Sol.

Skriv till info@spanskafastigheter.se vid intresse så återkommer vi direkt vi sammanställt informationen.

Besöksadress Spanska Fastigheter: Calle Pintada 9, Nerja. Ansvarig mäklare: Anders Larsson. Telefon: 0034 669 738682

Kort video-guide till Nerja:

Märkt som , , , , ,

6 Responser »

 1. Kontakta mig, jag är intresserad av objektet.

 2. Hej
  Jag skulle vilja ha mer info om lgh.

  Mvh

  Niclas

 3. Vill ha mer information om lgh.

 4. Hejsan!

  Hur många lägenheter finns kvar på balcon de mar?
  Skicka gärna info via mail.

  Janette

 5. Hej
  Vill se bilder och veta priset på penthouset som var kvar

  Mvh

  Niclas

 6. Hej.
  Vill veta mer om vad som finns kvar på Balco de mar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv