Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Nybyggda lägenheter i Nerja – 22 bostäder (Balcón del Mar) – Ladera del Mar

Vi la först ut detta projekt i vårt nyhetsbrev för Nerja, och gav våra prenumeranter möjligheten att förhandsboka 1 vecka (vecka 17) innan vi lanserade det offentligt. Över hälften sålde i denna fas. Vill du ha våra kommande nyhetsbrev för Nerja och övriga östra Costa del Sol? Skriv upp dig här.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för västra Costa del Sol här (Marbella etc.)

I mitten av december lanserade vi Terrazas de Ladera i det vackra området Ladera del Mar i Nerja. Dessa 26 lägenheter sålde slut på under 3 månader, vilket säger en hel del om hur stark marknaden i Nerja är just nu, och hur stort suget är efter nyproduktion (det var länge sedan det tog slut på intressanta tomter att bygga nytt på, och de flesta fastigheterna i området är i behov av modernisering. Många hittar därför inte det de söker). Staden blev för övrigt utnämnd till Spaniens vackraste kustby i en internationell omröstning förra året och man slår nya rekord på uthyrningsmarknaden varje säsong.

Många köper bostad i Nerja enkom som investering. Läs mer om att investera i Spanien (siffror etc. från olika regioner). Vad det gäller nyproducerade lägenheter så ökar de markant i pris ju närmare färdigställande de kommer, vilket vi bland annat observerat vad det gäller projekt i Ladera del Mar 2 (ligger lite längre bort från Nerja jämfört med Ladera del Mar) som kom ut till försäljning i början av 2016 och som står klart under denna sommar.

Fantastiskt läge på Balcón del Mar

Om de nybyggda lägenheterna i Nerja (off plan)

Balcón del Mar består av 2 byggnader som ligger i västerläge och har således eftermiddagssol och kvällssol.

Perfekt upphöjt läge vid havet på nybyggda lägenheter i Nerja. 22 lägenheter, samtliga med obehindrad havsutsikt (och den nedre byggnaden skymmer inte sikten från den övre). 2 lägenheter med 1 sovrum, 11 med 2 sovrum, 9 med 3 sovrum.

Observera att det kommer inte byggas något ytterligare, större lägenhetskomplex i Ladera del Mar. Det finns ingen mark kvar som det går att bygga på för detta (endast några mindre tomter öronmärkta för lyxvillor). Bristen på attraktiva tomter är stor i hela Nerja. Framöver kommer det istället byggas i riktningen mot Torrox. Det finns också mark kvar att bygga på i Fuente del Baden (vid det nya reningsverket), men det läget går inte att jämföra med Ladera del Mar, tyvärr.


För mer information om Balcón del mar. Bilder, planlösningar etc. skriv till info@spanskafastigheter.se 


Samtliga lägenheter har fri havsutsikt

Om lägenheterna i Balcón del Mar i korthet:

– Uppvärmd saltvatten-pool

– A/C varmt och kallt i varje rum

– Fullt utrustat kök – alla vitvaror ingår

– Stora terrasser och fönsterpartier som utnyttjar ljuset maximalt

– Privat garage (går även att använda som förråd), solceller på tak, golvvärme badrum

– Hiss anpassad för rörelsehindrade

– Gym i komplexet (med havsutsikt)

– Det tar 10-15 minuter att gå ner till den närmaste stranden. Playazo beach är 1700 meter lång, och är familjevänlig. Det finns flertalet restauranger och aktiviteter på stranden. Man kan också gå längs stranden in till Nerja. NYHET 11/7 Man planerar även att länka samman Playazo med Torrecilla-stranden med en större strandpromenad (med restauranger, cykelbanor etc) och även i förlängningen en strandpromenad ända från Balcón de Europa till Ladera.

Bilavstånd till:

– Centrala Nerja : 5 minuter

– Närmaste golfbana (Baviera): 15 minuter (20 minuter till golfbanan i Anoreta, och 20 till Los Moriscos)

– Flygplatsen i Malaga: 40 minuter

– Torrox Costa: 10 minuter

– Bussförbindelser till och från Ladera del Mar till centrala Nerja

Om uthyrning:

Balcón får en unik fördel på den starka uthyrningsmarknaden i staden tack vare den perfekta utsikten, den höga byggstandarden, den uppvärmda saltvatten-poolen och gymmet. Man kommer ha hög beläggning på lägenheter i Balcón del Mar – och man kommer kunna ta ut bra priser per vecka. Vi kommer att starta en separat verksamhet för uthyrning (som vi marknadsför via våra inkörda kanaler, främst Google och Facebook, men även Blocket-butik och utländska portaler), men det är helt upp till ägarna hur de vill göra, om de hellre vill fixa allt själva eller via tredjepart.

Övrig information:

– Byggtid högst 2 år.
– Internet och telefon förinstallerat.
– Bankgaranti via storbanken La Caixa

Vitvarorna i badrummen håller högsta kvalitet och köket är fullt utrustat, golvvärme i badrum, A/C, privat garage (går att använda som förråd), etc.

Det finns flera olika typer av lägenheter.

Boytor: 36-68 m2, plus stora terrasser (upp till 61,70 m2 terrassytor). Observera att många gånger skriver man ut byggytor när man marknadsför lägenheter i Spanien. Boytorna är således större än vad de är i de flesta äldre byggnaderna i staden.

Reservationsavgiften är 3000 €, sedan följer en betalningsplan under byggnationens gång.

OBS! Möbler och redskap etc. på planritningarna är bara visuellt dekorativa.

Dessa lägenheter återstår i skrivande stund (observera att samtliga lägenheter i hela komplexet har fri havsutsikt:
 • Hus 2, första våning: lägenhet nummer 2 och 3, båda med 1 sovrum och varsin terrass. (boyta 36,38 m2 plus terrass 7,13 m2), 169 000 €. Samt lägenhet nummer 5: 2 sovrum (47, 16 m2 i boyta med 15,13 m2 terrass). Nummer 5 kostar 259 000 €.
 • Hus nummer 1, Våning 1:  €  En lägenhet med 2 sovrum (nummer 5) för 210 000 € ( 50,18 m2, terrass: 12,84 m2).
Skatter och avgifter på 14 % tillkommer. 

Obs! Om den typ av lägenhet du söker inte finns kvar i Balcón del Mar så har vi ett kösystem. Skriv till oss på info@spanskafastigheter.se så återkommer vi direkt om och när någon kommer tillbaka till försäljning. Detta skedde vid ett par tillfällen för förra projektet Terrazas de Ladera, som alltså lanserades i december men nu är slutsålt.

Kort presentations-video med bilder från området samt perspektivbilder:

Läs också:

På gång:

I Nerja må det inte finnas några attraktiva zoner kvar att bygga på tyvärr (även om det kommer byggas en del kring nya reningsverket i Fuente del Baden), men det händer saker på andra håll och kanter på Costa del Sol.

Bland annat får vi snart in nyproducerade, fristående villor med pool och panoramafönster i La Herradura (10 minuter från Nerja), samt lägenheter och parhus och radhus i La Cala de Mijas, och stora lyxhus i Estepona på västra Costa del Sol

Skriv till info@spanskafastigheter.se vid intresse så återkommer vi direkt vi sammanställt informationen.

Kort video-guide till Nerja:

Märkt som , , , , ,

4 Responser »

 1. Kontakta mig, jag är intresserad av objektet.

 2. Hej
  Jag skulle vilja ha mer info om lgh.

  Mvh

  Niclas

 3. Vill ha mer information om lgh.

 4. Hejsan!

  Hur många lägenheter finns kvar på balcon de mar?
  Skicka gärna info via mail.

  Janette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv