Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Bostäder till salu i Torremolinos – hus och lägenheter

Torremolinos var länge och väl en av de mest populära städerna på Costa del Sol. Sedan gick staden ner sig markant. De senaste åren har dock staden utvecklats i en positiv riktning och har övergett, som andalucia.com uttryckte det, ”sin Monthy Python … och chips image”. Torremolinos är återigen en attraktiv kust-ort med fina stränder, och ett brett utbud av hotell och restauranger.

Staden kommer inte i närheten av att intressera investerare i samma utsträckning som Nerja på östra Costa del Sol, eller Puerto Banus, Marbella. Priserna för en fin bostad i solen är dock något bättre här, i synnerhet jämfört med Marbella. Läs mer om Torremolinos längre ner i artikeln. Först vill vi dock gå igenom några bostäder till salu i området, för att ni ska få en överblick över utbud och priser på fastigheter just nu.

Bild: easyvoyage.com

 

Lägenheter och hus till salu i Torremolinos

Modernt radhus precis mittemot La Carihuela

Uppdelat på två våningar har detta radhus 3 sovrum och 2 badrum. Fin utsikt från terrassen. Området har trädgårdar och en pool. Endast 10 minuter till La Carihuela beach. Byggyta: 116 m2.

Pris: 224 000 €

Referens: SF2393525

Hus La Carihuela

Lägenhet med 3 sovrum i Montemar

Fin lägenhet med 3 sovrum och grym havsutsikt, belägen i Montemar, precis bredvid berömda Parque de la Batería. Terrass i sydvästligt läge (11 m2). 700 meter till stranden, 400 meter till staden. Nära barer, restauranger, butiker etc. 450 meter från tågstationen.

3 sovrum, vardagsrum och kök med öppen planlösning, privat terrass, parkering under jord, förråd. Byggyta: 99 m2, Områdesavgift: 80 € i månaden. IBI skatt: 1057 € per år. Byggår: 2002. Ett bra uthyrningsobjekt.

Referens: SF2901782

Pris: 219 000 €

Nära Parque de la Batería

Duplex vid havet – 3 sovrum

200-250 meters gångavstånd till havet, precis bredvid Torremolinos centrum. Komplexet (ett tyst litet cul-de-sac) har privat parkeringsplats samt pool. 350-400 meters gångavstånd till tågstationen. Perfekt för uthyrning kort tid.
3 sovrum,  2 badrum (ett av badrummen används för tillfället som en stor garderob), vardagsrum med fullt utrustat kök. Mycket ljust boende med naturlig ventilation. A/C varmt och kallt. 113 m2.
Referens: SF2454071
Pris: 225 000 €

Duplex nära havet

Det finns, än så länge, lägenheter med 1 sovrum i Torremolinos från cirka 75 000 €. Den billigaste lägenheten med 2 sovrum (belägen i centrum), som finns på marknaden i skrivande stund, kostar 88 000 €. 
– Skriv till info@spanskafastigheter.se så skickar vi en rapport med de mest prisvärda husen och lägenheterna till salu i Torremolinos här och nu.
Det börjar även byggas mer och mer nyproduktion i områdena kring Torremolinos. Flera projekt med nybyggda bostäder har legat på is under krisen, men börjar nu komma igång igen i ett allt mer frenetiskt tempo.

Några ord om bankobjekt i Torremolinos

Vad det gäller bankåtertag i Torremolinos har utbudet mer eller mindre sinat totalt. I skrivande stund återfinns det endast 6 lägenheter och hus till salu i den största (La Caixa) bankens databas av fastigheter. Ingen av dessa är att rekommendera. Skulle det vara så att det skulle komma ut ett attraktivt konkursobjekt i Torremolinos går vi ut med det direkt i vårt nyhetsbrev (det täcker hela västra Costa del Sol). Skriv upp er på nyhetsbrevet här.

Fakta Torremolinos:

 • Staden ligger endast 7 kilometer väster om Malaga så det är nära till flygplatsen.
 • Tågförbindelser som tar dig direkt till flygplatsen på 10 minuter eller till Malaga-centrum på 15 minuter. Fuengirola tar också bara 15 minuter med tåg.  Guide Fuengirola.
 • Den sömniga lilla fiskebyn Torremolinos var den första som utvecklades till en turist-ort på Costa del Sol. Denna utveckling skedde så tidigt som i början på 60-talet.
 • Staden lockar främst turister på sommarhalvåret, och då främst en yngre skara. Under vinterhalvåret har dock Torremolinos en helt annan, lite mer avslappnad aura.
 • Staden, som i princip är att betrakta som en förort till den växande miljon-staden Malaga, har överlag en mycket internationell aura vad det gäller sitt utbud av restauranger och butiker.
 • Den mest populära gatan är Calle San Miguel, som kantas av moderna butiker och restauranger.
 • Det historiska fiske-distriktet El Bajondillo är också ett mycket populärt område.
 • Strandpromenaden Paseo Maritimo sträcker sig, från Playamar i öst, numera så långt som till Benalmadena Marina. Stråket ut mot den gamla fiskebyn La Carihuela bjuder på mycket vackra vyer över havet och de dramatiska klipporna.
 • Torremolinos har länge haft ett dåligt estetiskt rykte på grund av sina många och fula, höga byggnader. Detta har man dock kompenserat för genom att etablera många parker och andra grönområden. Faktum är att man har planterat över 1000 olika arter av träd i staden, allt från magnolia till bananträd. I utkanterna av staden återfinns det skogar med grill-områden, inramat av vackra vattendrag.
 • Det finns flera golfbanor i närheten av Torremolinos, som till exempel Alhaurin och The Parador.
 • Spanien i allmänhet har de senaste åren slagit det ena turist-rekordet efter det andra, och Costa del Sol i synnerhet är lokomotivet i Spaniens turistiska segertåg.
 • Torremolinos med sin historia och sitt strategiska läge, nära dynamiska Malaga, går helt klart en ljus framtid till mötes.

Läs om att hyra bostäder i Spanien.

Läs om att investera i Spansk bostad.

Märkt som , , ,

1 Respons »

 1. Hola’
  Söker en lägenhet i Torremolinos
  Beh inte vara stor men i ett bra område
  Kan inte vara i ett höghus
  Gärna terass el större balkong
  Beh inte ligga vid stranden men max 1km bort

  Mvh Pia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv