Billiga lägenheter till salu vid stranden i Torrox Costa – nytt projekt

Nybyggda bostäder Torrox Costa – off plan  – Albatros

Detta projekt är slutsålt. Se projekt Sea Blue som alternativ.

Vi rekommenderar starkt detta prisvärda projekt Albatross nära stranden i Torrox Costa. Totalt 12 lägenheter. 1-3 sovrum. Priserna är markant bättre än de andra projekten i samma läge (de flesta av dessa har nyligen sålt slut), med samma standard som säljes just nu, och som bara stiger i pris för varje ny fas.

Tips: För dig som söker hus i Nerja-området rekommenderas dessa hus i detta projekt (en har precis kommit tillbaka i slutsålt projekt),

Albatros ligger strandnära bredvid nybyggda Dunas, Panorama och Marinsa. Stranden ligger på andra sidan N340-vägen (övergångsställe), 200 meter fågelvägen. Runt byggnaden ligger bland annat ett supermarket och det är nära till ett kluster av restauranger, butiker, apotek etc.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för Nerja/Torrox/Malaga här. Vi lägger alltid ut information om nya projekt, redan i ett tidigt stadie, till våra följare. Vi la ut information om detta projekt ett par månader innan release och de som då angav intresse fick informationen, när den var klar, en vecka i förväg.

Uppdatering 14/3. Nu återstår bara två lägenheter. 1 och 7. Från 149 5000 € Vi rekommenderar också lägenheten med 3 sovrum, som är belägen högst upp. 320 000 €.

På grund av de låga priserna, strandläget (och de utmärkta planlösningarna av en av våra favorit-arkitekter) anser vi samtliga lägenheter vara av intresse, men nedan några exempel:

Exempel-lägenhet 2 sovrum (2C) i frontalt läge med havsutsikt. 174 900 € för 2 sovrum, 1 badrum, terrass (7,9 m2). Öppet kök och vardagsrum.Total yta: 81 m2.

Exempel-lägenhet med 1 sovrum (2B) och 1 badrum samt terrass på 3 m2. Öppet kök och vardagsrum. Total yta: 62 m2. Pris: 110 000 €

Exempel-lägenhet med 3 sovrum (BajoB). Gatuplan. 2 badrum. Öppet kök, vardagsrum. Total yta: 122 m2. Pris: 184 900 €.

Det finns även en duplex-lägenhet med takterrass och privat pool. 3 sovrum. 3 badrum. Öppet kök. Vardagsrum. Total yta: 142 m2. Den ligger i det bakre blocket högst upp med havsutsikt från takterrassen. 330 000 €.

Planlösning Bajo B:

Skriv till info@spanskafastigheter.se för alla planlösningar.

 • Parkering under jord ingår i priset.
 • Kök (även inklusive tvättmaskin och diskmaskin) ingår. Ugn, köksfläkt, frys etc.
 • Alla fönster är dubbla glas som går att öppna helt.
 • Garagen har automatiska portöppnare med fjärrkontroll.
 • Varje lägenhet har säkerhetsdörr.
 • Gemenskapspoolen som ligger på ett av de två byggnadernas tak (det främsta) har konstgräs, fantastisk havsutsikt med gott om plats för solstolar.
 • Porslinsgolv träimitation.
 • Förinstallation TV, Internet etc
 • Vägghängda toaletter och dusch.
 • Anpassad för rörelsehindrade med hiss etc.
 • Allt varmvatten via Aerotermiskt system (upp till 75 % lägre elförbrukning). Centraliserad A/C) varmt/kallt (samma temperatur i varje rum).
 • Skatter och områdesavgifter kommer vara låga. Avgiften fastställs dock först vid inflyttande när föreningen bildas. Fastighetsskatten ligger på runt 4000 € per år för en lägenhet med 2 sovrum.
 • Som ni kan se på bilderna nedan är det ovanligt stora fönster för maximalt ljusinsläpp i lägenheterna.

För dig som söker något alldeles extra, ett första linjen projekt i centrala Malaga säljes nu. Vacker design med fokus på Ljus och Värme.

Läs mer om Octavia här. Huvudmäklarens rekommendation 2023.

Bra köpläge

Vi skulle vilja jämföra detta projekt med Colina Alta i Nerja som lanserades mitt under en intensiv ny våg av Covid. Priserna var tillräckligt attraktiva för att sälja trots det osäkra läget, och nu något år senare går bygget framåt snabbare än väntat och det finns inga liknade projekt till de priserna på horisonten i Nerja. Ofta lönar det sig att köpa när det är som mörkast, precis som med aktier.

Det är också viktigt att poängtera att spanska bostadsmarknaden befinner sig i en helt annan fas än den svenska. Spanien slog försäljningsrekord första halvåret och priserna har gått uppåt. Man bedömer nu att de snarare bromsar in än faller. Vad det gäller nyproduktion kommer det bli färre projekt under en period framöver, vilket håller uppe priserna då efterfrågan fortfarande är stark (det är ett starkt sug efter nybyggda bostäder då beståndet börjar bli slitet). Räkna med kraftiga prisökningar på nyproduktion redan från 2024 då man räknar med att såväl inflation som räntor går ner igen.

2019 års priser

Projektet Albatros lanserades precis i samband med att pandemin bröt ut 2022, och byggarna gav då alla köpare möjligheten att få tillbaka reservationen. Priserna har i princip inte ändrats sedan dess. Detta innebär att det är 2019 års priser på projektet (ökningen på priset är minimala sedan dess)l! Orsaken till de låga priserna jämfört med till exempel Nerja och befintliga lägenheter i Torrox är bland annat att tomtpriserna är mycket högre i Nerja, och stiger även i Torrox. Byggarna har dock suttit på denna tomt länge, köpte den billigt. En annan viktig faktor är att byggaren och promotorn är en och samma vilket möjliggör ett billigare pris.

Vi har genom åren inte varit direkt översvallande i våra rekommendationer vad det gäller Torrox, men med allt positivt som hänt där de senaste åren (med alla nya projekt har infrastrukturen och den allmänna försköningen av området blivit markant bättre) och deras stora intention att bli ”östra sidans Benahavis” som borgmästaren uttryckte det i somras så blir vi alltmer positiva till Torrox som en kommun att rekommendera för såväl den som vill bo eller investera i en spansk bostad. Vi har också noterat hur projekten som poppat upp bredvid Albatros nära stranden får genomgående bra betyg av gäster på sajter som Booking etc.

Ny marina och golfbana

Som tidigare nämnt har de som styr Torrox, tillsammans med näringslivet och Junta Andalucia, stora planer för denna del av Costa del Sol. De planerar att de närmaste åren bygga en ny golfbana (som blir områdets tredje totalt) parallellt med en ny, modern marina.

Avstånd:

 • 2 minuter till stranden till fots. Du kan gå längs stranden genom hela Torrox mot Nerja. Åt andra hållet längs stranden eller vägen ligger El Morche med sina trevliga restauranger.
 • 10 minuter med bil till Nerja.
 • 45 minuter med bil till flygplats i Malaga.

Betalningsplan: 5000 € plus moms i reserv. 20 % plus moms (minus reserven) vid köpeavtal. 10 % plus moms utspritt under byggnationen. Eventuellt banklån aktiveras först vid inflyttning.

Projektet har bygglicens och bygget beräknas börja i februari redan. Byggtid cirka 18 månader.

Referensnummer: SFalbatross

Priser: 110 000 – 330 000 € plus cirka 14 % skatter och andra avgifter.

Karta:

Det ligger en tomt med grönytor precis framför Albatros. Det kan byggas något här framöver (bredvid Panorama beach) men det är värt att poängtera att det måste vara 100 meter mellan byggnaderna.

Det finns några andra nya lägenheter till salu i Torrox, som till exempel Calaceite men dessa ligger på runt 290 000 € för 2 sovrum. Flera av de bostäder som säljes i flera projekt är dock under produktion, så det är kortare väntetid för inflyttning. Frågan är dock om du anser det vara värt det högre priset? Skriv till info@spanskafastigheter.se så går vi igenom dina möjligheter.

Läs också:

Guide till Torrox Costa

Översikt nyproduktion Costa del Sol

Översikt nyproduktion Nerja

Bästa köpen i Nerja här och nu

Den spanska bostadsmarknaden post Covid och inflation

Video: En promenad längs stranden i Torrox: