Nyproduktion Almería – nya parhus till salu till bra pris i San Jose

Uppdatering: Inga är längre till salu i detta projekt. Se detta projekt med lägenheter i Almerimar som ett mycket bra alternativ.

Detta är ett intressant projekt för dig som vill ha så mycket nybyggt hus för pengarna som möjligt, eller för dig som söker orörda stränder, naturområden att utforska och den lugna mer traditionella spanska livsstilen i ett av landets mest omhuldade naturreservat. Husen ligger i den gamla fiskebyn San Jose i det berömda naturreservatet Parce natura Cabo de gata, uppskattat främst för sina vackra vikar och orörda sandstränder.

Stora parhus med privat pool och takterrass nära stranden till bra pris i Almeria

Stora hus och relativt stora tomter till riktigt bra pris. 3 sovrum och privat pool.

Parhus på 2 plan (öppet kök, vardagsrum , 1 toalett och utgång till stor terrass på första våningen. På andra våningen hittas 3 sovrum och 2 badrum varav ett familjebadrum, samt ytterligare en terrass). Även en stor takterrass med havsutsikt och med förinstallation för jacuzzi. Liten trädgård.  

Husen har också källare och privat parkering. Aerotermica system vilket innebär upp till 90 % lägre kostnader för uppvärmning.

Total boyta: 133 m2.

Tomtytor: 140 m2 – 246 m2.

Länk till (spansk) PDF med planlösningar etc.

Husen byggs som byggemenskap vilket pressar priserna rejält. Läs mer om byggemenskaper.

Husen börjar byggas när samtliga hus är sålda. Hittills har strax över hälften sålt sedan man la ut det i våras. I skrivande stund, 15/9, återstår 18 hus.

Möjlighet till lån finnes. Lånet aktiveras först vid inflyttning.

Avstånd till playa San José 350 meter. playa de la Callila 850 meter Marinan 800 meter.

Referens: SFSanJoseAlmeria

Priser: Från 255 000 – 270 000 € (cirka 14 % i skatter och avgifter tillkommer).

Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information.

Om San Jose och naturreservatet Cabo de Gata

Cabo de Gata nationalpark är en av Andalusiens bäst bevarade hemligheter. Det är hit lokalbefolkningen flyr när temperaturerna når outhärdliga grader, särskilt runt Granada, eller när Costa del Sol blir för trångt med turister i semestertider.

Stränderna i Cabo de Gata ligger bokstavligen i det sydöstra hörnet av Spanien. Nationalparken ligger 2 timmar och 15 minuter från Granada och cirka 3 timmar från Malaga och Alicante. Från de populära semesterorterna Vera och Mojacar är det cirka en och en halv timme beroende på vart du åker. Från huvudorten Almería till Cabo de Gata är det bara cirka 45 minuter med bil. Läs guide till Almería.

Se video nedan där en populär resekanal på Youtube utforskar Cabo de Gata, som de kallar ”Spaniens mest underskattade plats”:

San José har cirka 1000 invånare vilket tredubblas under semestern. Det är gångavstånd till flertalet vackra stränder och vikar från byn. Här återfinns också flertalet riktigt bra, traditionella tapas-restauranger. Under sommaren stiger priserna på uthyrning kraftigt då efterfrågan är större än utbudet.

Byn har ett centralt läge i naturreservatet och är därför den perfekta utgångspunkten för den som vill utforska det orörda och unika naturlivet i denna del av Spanien.

Byn anordnar flera fiestas under året och erbjuder massor av året runt aktiviteter, som till exempel dykning, kayaking, foto-upplevelser (hit arrangeras resor för fotografer), naturliv med unikt fauna och unika fåglar, geologiska utflykter (det speciella vulkaniska området är även hem åt Europas enda öken), och inte minst vandringar. Till exempel Vandra.se erbjuder populära vandrings-resor till området.

På grund av San Josés unika prägel har flertalet berömda filmer spelats in här genom åren, som till exempel Clint Eastwoods ”För en handfull dollar” och ”Den gode, den onde, och den fule” samt delar av det episka mästerverket ”Lawrence of Arabia”.

Kort video om San José nedan:

Om spanskafastigheter.se

Läs också:

Nyproduktion översikt costa del sol

Om att investera i Spanien.