Golfresa till Spanien – Costa del Sol är en fröjd för dig som älskar golf!

Mijas
Mijas är en av alla populära orter för golfresor i Spanien

Spanien är mer än sin intressanta historia, kultur, spännande mat och en trygg plats i solen att slappna av på! Spanien är också ett utmärkt resmål för golfresor.

Spanien i allmänhet och Costa del Sol i synnerhet bjuder på en mängd olika golfbanor som i de allra flesta fall håller mycket hög kvalitet. Och fattas väl bara annat med över 3000 soltimmar per år!

[Uppdatering maj 2017. Nyckelfärdiga lägenheter vid de bästa golfbanorna på Costa del Sol]

Det brukar aldrig vara några problem att helt enkelt boka bana väl på plats i Costa del Sol. Det brukar de flesta som kommer hit på semester göra. Utbudet räcker till för alla och ut på banan kommer man alltid! Dessutom kan det var kul att testa flera olika banor på sin semester. Lågsäsongen anses vara juni-augusti då det kan bli riktigt varmt på Solkusten. Det finns för övrigt 15 golfbanor i Marbella, och ytterligare cirka 30 stycken inom en timmes bilfärd! Faktum är att området har flest golfbanor per capita i Europa.

Det finns över 60 banor på Costa del Sol och antalet ökar hela tiden. Det kryllar av golfbanor i och runt populära städer som Nerja, Torre del Mar, Marbella, Torrox Costa, Malaga och så vidare. Oktober till november och mars till april råder det högsäsong för att spela golf på Costa del Sol. Då är gräset som finast, och vädret som mest behagligt. Banorna har öppet året runt. Många skriver till oss och frågar om hur det ser ut med golfmöjligheter i och runt Nerja, som är en vacker ort som alltfler svenskar upptäcker. Närliggande banor är Baviera golf (15 minuter) och Anoreta golf ligger ytterligare cirka 10 minuter bort mot Malaga. Cirka 4 mil öster om Nerja i Granadaprovinsen återfinns dessutom Club de Golf los Moriscos. Den undersköna mästerskapsbanan Santa Clara Golf Club Granda ligger ungefär en timmes bilfärd från Nerja. [caption id="attachment_3850" align="alignnone" width="350"]Santa Clara Golf Santa Clara Golf[/caption] Vi kan för övrigt erbjuda ett mycket intressant nybygge precis vid Baveira Golf (Torre del mar). Det rör sig om riktiga lyxhus designade av en av Spaniens mest kända arkitekter. Husen ligger vid gren nio... Skriv till Anders Larsson på spanienkontoret@spanskafastigheter.se om du är intresserad av mer information. Vill du hyra mycket prisvärda hus eller lägenheter i Nerja via oss? Läs då denna artikel för mer information.  De bästa golfbanorna på Costa del Sol, eller Costa del golf som det står på skyltarna längs motorvägen, kostar allt från cirka 500 till flera tusen för en dag beroende på säsong. Bästa golfbanan i Spanien anses annars vara Valderrama (ligger i Sotogrande, Cadiz) som också ibland kallas för ”Europas Augusta”. Den är dock mycket dyr att spela på. Engelsk lista över golfbanor på Costa del Sol. Har du tips på din favoritbana för att spela golf i Spanien får du gärna lämna en recension nedan! [caption id="attachment_1790" align="alignnone" width="250"]Marbella är en populär ort med golf på Costa Del Sol Marbella är en klassiker för golf på Costa del Sol[/caption] Läs också: Tips på billigaste hotellen i Spanien. Billiga flyg till bland annat Solkusten. Guide till Andalusien.