Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Hotell, pensionat, bed & breakfast, barer, kontorslokaler, etc. till salu i Spanien

[Uppdatering oktober 2018.]

Vi håller på, i samarbete med advokater och banker, att leta såväl mark som hela resorts (bankåtertaganden) åt olika utländska investeringsgrupper från såväl Nordamerika som Europa. Vår advokat har ett mycket brett nätverk i landet, och vi är dessutom storbanken La Caixas första International Broker, vilket innebär att vi får tillgång till bankobjekt före andra mäklare och att vi har kontakt med banken på ledningsnivå.

Vi sköter allt genom hela processen.

Detta innebär bland annat att:

 • hitta en investeringsmöjlighet med faktisk statistik som underlag
 • juridisk hjälp av lokala, erfarna advokater som kan marknaden och säkerställer att alla papper och licenser är i ordning (gäller även att få igenom bygglicens lokalt för nya kommersiella projekt)
 • vi samarbetar också på högsta chefsnivå på spanska storbanker vad det gäller lån till köpare och bankgaranti för större projekt (allt från mindre hotell till resorts)
 • samt övriga tjänster/infrastruktur som är nödvändig, som till exempel uthyrningsfirma med inkörda klienter (sedan 2012), eget städbolag (för att hålla kostnaden nere), professionell fotograf/drönare, etc, etc.

Kommersiella fastigheter till salu just nu av särskilt intresse


Läs vår stora artikel om att investera i Spanien.

Vår huvud-mäklare Anders Larsson deltar dessutom i investerings-seminarium över hela Costa del i samarbete med La Caixas Investement Bank. Han knyter denna väg ständigt nya kontakter med spanska och utländska aktörer inom olika branscher. Detta gör oss till det perfekta valet för såväl mindre som större investerare som söker land, hotell och andra kommersiella fastigheter i Spanien.

[vi har fått in markområden som har tillstånd och är planerade för hotell. Det kan ta lång tid att få tillstånd på markområden som inte gått genom processen så det är helt klart att föredra att köpa upp öronmärkta områden]

Oavsett om ni vill köpa hotell, vandrarhem, pensionat, eller ett litet bed & breakfast hjälper han er att hitta det ni söker. Vi har också kontakt med flertalet mäklare som förmedlar barer, större kafeterior och små fik i attraktiva områden, samt affärslokaler, kontorsbyggnader, etc.

Många av er kanske också letar efter större egendomar på landet, gamla kloster, bondgårdar och så vidare som kan byggas om för att användas kommersiellt. Detta kan många gånger vara en bra affär om man har energin och tiden som krävs, så tveka inte att höra av er med era specifika önskemål om ni är intresserade av att investera i Spanien, som till exempel de attraktiva områdena Andalusien eller Costa Blanca.

För större köp, som till exempel ett hotell med 100 bäddar behövs mer detaljerad information från köparen då det måste förberedas ett dokument för banker, finansiella rådgivare, etc. De flesta seriösa mäklare kräver en avgift på minst 0,3 % av den estimerade investeringskostnaden för en marknadsstudie och produktpresentation av större hotell. Denna avgift dras sedan från det slutgiltiga priset.

Det är dessutom möjligt att leasa många av de kommersiella objekt vi kan erbjuda. Vi kan dock inte garantera att alla fastighetsägare går med på detta.

Om att låna till en kommersiell fastighet 
Svar [redigerat för tydlighet] från bank till en klient med cirka en miljon i eget kapital, som vill köpa ett mindre hostal eller liknande. Då man inte får låna mer än 50 % som företagare, samt att återbetalningstiden är på 15 år för företag, undrade klienten om det skulle gå att köpa privat.

”Jag ser inte att det finns någon möjlighet att finansiera detta som en privat fritidsbostad, eftersom det handlar om ett fungerande hostal- och företagsverksamhet och värderingen kommer att ställas ut som sådan. Skillnad skulle det vara om du köpte en enhet, som en villa eller gård, och sedan i efterhand startade upp en b&b-verksamhet eller liknande. Men denna affär som du har förklarat är en företagsinvestering, där enligt min mening du borde göra köpet via ett spanskt bolag, eller köpa det befintliga bolaget och ta över verksamheten. Pa så vis skulle du kunna ansöka om finansiering med fonder från BEI och komma ner till en acceptabel ränta. Du borde dock rådfråga med en revisor innan du går vidare.

Jag förstår problemet med 15 års amortering, som påverkar ditt cashflow, men det är max-perioden i spanska banker för företagslån.

Riktlinjer för finansiering av [existerande] hotell/vandrarhem som du kan basera dina kalkyler på:

– Möjlighet finns att ansöka om 1-2 års amorteringsfria år.
– Max finansiering av projektet är 70%, studie görs individuellt och procentsats tas fram.
– Ränta beror på kunden och projektet, och som tidigare nämnt är företagsvillkoren betydligt högre och räntan jämfört med privat finansiering, brukar ligga pa 6-7%, men det finns möjlighet att ansöka om medel via BEI (Banco Europeo de Inversiones) som stöttar små och mellanstora företag, och då kan räntan bli runt 3,5%.

Vi kommer inte lägga ut många axplock på  kommersiella objekt på sidan utan vi ber er istället höra av er med en intresseanmälan till info@spanskafastigheter.se. Lämna gärna ert telefonnummer så ringer Anders upp er. Han sköter helst den initiala kontakten via telefon då detta sparar tid för alla parter, och detta gäller i synnerhet lite större förfrågningar. Hans telefonnummer är 0034648163895.

Läs om vårt övriga utbud av bostäder i Spanien

Märkt som , ,

8 Responser »

 1. Hej.

  Jag och min man har precis börjat fundera på att längre fram köpa fastighet/lägenhet i spanien. En dröm vi länge haft är att ha ett mindre bed and breakfast och är något som också är ett alternativ. Skulle därför vilja ha lite förslag på vad ni idagsläget har till salu så att vi kan se vad priserna ungerfär ligger på och om det skulle vara realistiskt. Vi har inga specifika krav på plats. Men önskemål är där området inte är för expoaterat idag men ändå inte för långt bort från en internationell flygplats eller för långt bort från havet.

 2. Brevet från Lena Eriksson var som skrivet av mig:). Jag och min man har samma funderingar och frågor till er.

  Hälsningar//Helena

 3. Hej, Lena. Skriv ner era frågor och funderingar i ett mail som ni skickar till info@spanskafastigheter.se så svarar vi på dem så fort vi hinner.

 4. Hi
  We are interested in buying B & B in southern Spain.

  We will have approximately 150,000 Euro in own funds plus any Spanish bank loans, based on own resources.

  We can imagine a B&B anything from 3 to 7 rooms.

  Do you have something currently available, which you can send more information about?

  Sincerely
  Johan & Irena

 5. Hej min väninna vill undersöka möjligheterna att köpa ett litet pensionat eller bed and breakfast på Gran canaria. Är det. Någon som vet pris och möjlighet för en svensk att driva rörelse på Garan Canaria? Gärna utanför semesterorterna.

Trackbacks

 1. Söker du bostad i Spanien? Vi hittar prisvärda bostäder i Andalusien och Costa Blanca! | Spanska Fastigheter
 2. Det blir ett spännande år för dig som söker boende i Spanien! | Spanska Fastigheter
 3. Fynda villa eller lägenhet på Solkusten | Spanska Fastigheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv