Valle de Lecrin – den fantastiska ”Lyckans dal” hänför!

Mycket bördig dal
Mycket bördig dal

Vid foten av Sierra Nevada ligger ett andalusiskt paradis som gått många förbi – Valle de Lecrin. Så även oss. Vi är dock nu lyriska över att hittat ”Lyckans dal”, där Europas godaste apelsiner frodas bland vilda älvar och bördiga marker . Detta är en magisk plats mellan bergen där det oförfalskade Andalusien återfinns och livet flyter fram i en sävlig takt, till synes obekymrat över resten av världens hets.

Obs, härligt svenskägt hus till salu i området!

De exotiska omgivningarna med böljande kullar och branta ruiner och blomsterprakt med sällsamma fåglar och växter är en praktfull syn!

Valle de Lecrin ligger avskilt men inte isolerat. I denna tropiska dal i provinsen Granada är det alltid nära till uteliv, shopping, fina restauranger och andra nöjen som vandringsleder för naturälskaren, skidåkning, golf, hästridning etc. för den sportige, bergsklättring för den äventyrliga, och strandliv för den som bara vill ta det lugnt.

Det är till exempel endast 40 minuter till skidåkning i Sierra Nevada i ena riktningen, och ännu närmare till stränderna på Costa del Sol eller ett stycke världshistoria och kosmopolitiskt nattliv i den spännande staden Granada.

Rosor och citrus
Rosor och citrus

Det var morerna som gav Lecrin-dalen dess namn ”Lyckans dal” på grund av dess hänförande skönhet och bördiga jord, samt att bergen som omger dalen var ett naturligt skydd mot fiender. De grundade även flera byar som lever kvar ända in i vår tid, och morernas historia är närvarande i såväl kulturen som i ruinerna.

Valle de Lecrin har alltid lockat till sig konstnärer på grund av dess vackra landskap med alla dess exotiska färger och det exceptionella ljuset.

Vädret i området är mycket bra! Valle de Lecrin har definierade årstider och under sommaren är det mindre fuktigt och varmt än längre ner på Costa Tropical, och på vintern är det varmare än längre in mot Sierra Nevada. Lukten av citrusträd följer dig var du än går större delen av året!

Tack vare att området ännu inte sett en stor tillströmning av turism är det fortfarande mycket prisvärt att bosätta sig eller köpa ett semesterboende här! Den nya motorvägen gör byarna i dalen ännu mer attraktiva för den som vill investera i den perfekta spanska semesterbostaden.

Vi har precis inlett ett samarbete med en spansk byggfirma som erbjuder allt från nybyggda lägenheter i äkta andalusisk stil till beställningsjobb då du kan själv bestämma vilken typ av drömbostad du vill bygga i dessa vackra marker. Valle de Lecrin är ett framtidsområde, som vi är övertygade passar våra svenska kunders önskemål. Här finns det lugna spanska, det lite behagligare klimatet, en varierande natur, samtidigt som det är nära till stadsliv och flygplatser.

 

Pittoreska byar

Spanska Fastigheter är mycket glada över att ha exklusiv rätt i Norden till denna byggfirmas fastigheter och tomter, och ser fram emot att du hör av dig till oss för mer information! Maila info@spanskafastigheter.se

Google-karta över Valle de Lacrin. Glöm inte bort att kartan är interktiv och går att zooma och styra i alla riktningar:

[googleMap name=”Valle de Lecrin” directions_to=”false”]Valle de Lecrín, 18656, Lecrín, Granada, Andalusien, Spanien[/googleMap]

Läs också:

Om våra övriga bostäder i södra Spanien

Om uthyrning av hus och lägenheter

Billigt flyg till Spanien

Fler bilder:

Solnedgång byn Chite
Solnedgång byn Chite
Omgivande berg
Omgivande berg
Härligt landskap!
Härligt landskap!