Studera spanska i Spanien – en språkresa är det bästa sättet att lära sig på

evilltudera spanska i till exempel Pamplona

Spenderar man mycket tid i ett land är det alltid en fördel att kunna kommunicera på landets språk. För er som regelbundet hyr semesterbostad i Spanien eller reser hit på charter och funderar på att spendera längre tid i landet, kan språkkurser i spanska vara en god idé för att förbättra dina språkkunskaper. Att hantera grunderna i språket och de mest vardagliga konversationerna är en del av upplevelsen av Spanien och ett sätt att komma närmare spanjorernas egna traditioner och kultur. Det öppnar också möjligheten att konversera med de som själva inte talar engelska.

Det anordnas språkkurser över hela Spanien

Ett av de mest inspirerande sätten att lära sig spanska är att göra det på plats i Spanien. Det finns en stor mängd språkskolor över hela landet och flera utmed Costa del Sol vilka alla erbjuder spanska kurser för utlänningar, från nybörjare till avancerad nivå. Dessa språkkurser kan bokas med eller utan boende, beroende på era planer. De allra flesta skolor ligger bekvämt och centralt på de olika destinationerna vilket gör det lätt att ta sig med lokal transport, cykla eller med bil.

Vi har en samarbetspartner som specialiserar sig på så billiga hyror som möjligt för de som vill hyra längre perioder i Marbella. 

Språkstudier utomlands ses oftast som förbehållna ungdomar men dessa språkkurser riktas till vuxna (16 eller 18 minimum åldersgräns) och seniorer och studeras med andra i liknande ålder från hela världen. Har man ungdomar i hemmet är en språkresa till Spanien där boende, aktiviteter och ledare ingår den bästa idén, och är också mest åtråvärt för ungdomarna själva då de får en smak för frihet samtidigt som de lär sig språket. För de som studerar på eftergymnasial nivå går det för kurser på mer än 13 veckor att få studielån från CSN.
Vill man hellre studera i en myllrande storstad är Madrid och Barcelona självklara val, men också Sevilla, Pamplona och Granada erbjuder flera kurser var. Utmed solkusten kan man välja mellan språkkurser i Vejér, Marbella, Málaga, Nerja och Benalmádena. Högre upp utmed kusten finns valet mellan Alicante och Valencia, medan både Mallorca och Ibiza också har språkskolor för dem som söker studier i kombination med party. [caption id="attachment_1943" align="alignright" width="225"] En språkresa till Marbella erbjuder mycket sol och bad[/caption] De allra flesta språkkurser erbjuds året om och är mycket flexibla i längd, mellan en eller två veckor upp till 48 veckor. En standard kurs omfattar cirka 4 timmars studier om dagen, medan en intensivkurs betyder fler lektioner i veckan. Dessa kan ofta kombineras med privatlektioner eller tema kurser i allt från matlagning, till salsa dans eller spansk kultur. Det är väl värt att jämföra olika språkskolor och deras specialiteter innan man bokar. Komvux och kvällskurser i all ära, vi talar av erfarenhet när vi säger att det allra bästa sättet att lära sig spanska är att göra en språkresa till Spanien som dessutom ger en fördjupande inblick i landets kultur. Har du också varit på språkresa i Spanien? Hur upplevde du det att studera på plats? Skriv gärna kommentar nedan.