Las salinas, Torrevieja

Torrevieja guide – flyg, boende med mera

Torrevieja är en av de mest kända städerna på Costa Blanca-kusten i Spanien för oss svenskar. Staden har länge varit ett favoritresmål för soltörstande svenskar (och norrmän) och det är många som även har slagit till på en lägenhet eller ett hus i området de sista åren. Torrevieja är verkligen en dröm för dem som tycker om sol och bad, men även golfintresserade finner enkelt sitt lystmäte då det finns flertalet golfbanor i området. Bäst anses La Finca, Lo Romero och inte minst Las Colinas vara.

Om bostadsmarknaden i Torrevieja 

Bostadsmarknaden i Torrevieja är mycket spännande, och det är få ställen man kan få så mycket semesterbostad för pengarna som här. Det sker också en hel del nyproduktion i Torrevieja. Utbudet är dock inte oändligt så vi råder den som vill köpa bostad i området att inte vänta för länge. Även här ser vi nämligen hur utbudet av riktigt attraktivt bostäder minskar snabbare än väntat. Bankobjekt, till exempel, rekommenderas inte längre i staden. Det finns visserligen fortfarande en hel del billiga bankåtertaganden i och runt Torrevieja, men de har inga bra lägen (ligger vid motorvägar etc.) och är sällan i bra skick. Emellanåt kommer det dock fortfarande ut undantag som bekräftar regeln. Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information om bostadsmarknaden i Torrevieja. Prenumerera på vårt nyhetsbrev med prisvärda fastigheter i och omkring Torrevieja. 

Ett axplock med några av de bästa köpen i området just nu.

Missa inte vår stora artikel om möjligheterna (och fällorna) vad det gäller att investera i en bostad i Spanien. 

Nöjesliv Torrevieja

Nöjeslivet i Torrevieja är generellt sett  inriktat mot turister och det stora antalet invånare som ursprungligen kommer från andra länder, däribland britter och skandinaver. I staden finns till exempel ett antal svenska restauranger och även ett par svenska matbutiker. Det typiskt spanska finns givetvis också representerat.

Precis som i de flesta andra spanska städer startar nöjeslivet inte förrän sent på kvällen och det går alldeles utmärkt att roa sig ända fram tills solen går upp.

Sevärdheter Torrevieja

Torreviejas kustlinje är över 14 kilometer lång och här finns flertalet stränder och vikar. Bland de mest populära är Playa la Mata, Playa de Cabo Cervera och Cala Ferris,.

Torrevieja har flera bra stränder

Torreviejas unga ålder gör att det inte finns några mer antika sevärdheter att besöka. Andra sevärdheter finns det dock ganska relativt gott av. En höjdpunkt är den rosa saltsjön, Laguna Salada de Torrevieja, som breder ut sig väster om stadens centrum. Den något udda färgen kommer av bakterier som lever i vattnet.

Aquapolis är ett vattenland beläget på Avenida Delfina Viudes.

Kyrkan i La Mata strax norr om Torrevieja är också värd ett besök. Om du är mer intresserad av natur är nationalparken La Mata ett givet besöksmål.

Shoppingen är en sak Torrevieja briljerar med. I staden finns närmare 2500 butiker och utbudet är heltäckande. På de mer fashionabla gatorna står märkesbutikerna sida vid sida. Torrevieja är också ett paradis om du tycker om marknader. Torreviejas mercadillo är en av de största i hela Europa med sina över 1200 stånd. En gammal ”sanning” bland Spanien-svenskar är att saker och ting är ungefär 30 % billigare i Spanien, och ytterligare 30 % billigare på spanska marknader.

 Las salinas, Torrevieja

Torrevieja historia

Torrevieja betyder ordagrant ”gammalt torn” och det är just från ett gammalt torn som staden har fått sitt namn. Fram till år 1802 fanns i princip bara ett vakttorn på platsen för dagens Torrevieja.

Det var genom att Karl IV av Spanien beslutade att en saltindustri skulle byggas upp som den första egentliga stadsbildningen kom till och förutom turismen är det saltet som har satt staden på kartan. Lite intressant är att den svenska kopplingen är mycket gammal. På 1800-talet fraktades mycket av saltet från Torrevieja av svenska köpmän.

Kommunikationer, flyg, boende och väder

Torrevieja betjänas av flygplatserna i Murcia (30 km bort) och Alicante (45 km från staden). Transfern in till Torrevieja går snabbt via motorvägen AP-7.

Läs om billiga flyg till bland annat Alicante.

Det vimlar inte direkt av hotell i Torrevieja, men hotels.com har ett bra utbud med bästa priserna. Hotell Cabo Cervera är populärt bland de som är nere på visningar av bostäder i området (bra utgångsläge). De har även lägenheter och hus för uthyrning i och runt Torrevieja.

Långtidsuthyrning (long stay) i Torrevieja

Om ni vill hyra lägenhet eller hus under en längre vistelse i staden hör av er till oss. Vi har börjat samarbeta med en aktör vars portfolio växer snabbt. Priserna på uthyrning av bostäder är förhållandevis låga i Torrevieja. Bästa priset får du när du hyr bostäder under minst 3 månader under vinterhalvåret.

Ange vad du söker för typ av bostad för långtidsuthyrning:

Tips på billiga och bra biluthyrningsfirmor i området.

Vädret i Torrevieja

Torrevieja har ett mycket torrt klimat och man kan nästan säga att det råder snudd på halvökenliknande förhållanden. Medeltemperaturen på årsbasis ligger på omkring 18 grader och nederbörden är relativt liten. Juni-september är det inte sällan en bra bit över 30 grader på dagarna. Temperaturerna är lite mer behagliga under våra vår- och höstmånader.