Lyxiga hus och billiga lägenheter i Marbella säljes till nedsatta priser

Spanska Fastigheter har sedan 2008 förmedlat exklusiva hus och lägenheter, i Marbella med omnejd (förbi Estepona, ända ner till Sotogrande och Gibraltar).  Sedan länge har vi utöver flertalet samarbeten även banker som förser oss med  bankåtertaganden i och runt Marbella (inklusive Puerto Banus). Dessa rekommenderas dock inte längre. De håller helt enkelt inte måttet (ligger vid motorvägar etc.). Coronakrisen påverkade inte detta faktum på något vis. Ibland kommer det dock ut undantag som bekräftar regeln.

Se vårt arkiv med de senast tillagda bostäderna på västra Costa del Sol.

Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för Marbella med omnejd här.

Vi har nyligen inlett ett samarbete med en mäklarfirma som sedan flera decennium tillbaka specialiserar sig på högklassiga fastigheter och  är en av de bästa aktörerna väster om Malaga (de erbjuder också långtidsuthyrning). Vi är glada och stolta att detta företag har valt att marknadsföra sin portfolio via Spanska Fastigheter (helt utan extra kostnad på det totala priset, bör tilläggas). Om du inte hittar vad du söker på västra Solkusten så har vi även mäklare på östra Costa del som kan anordna alternativa visningar vid behov (de återfinns främst kring Nerja).

Vi publicerar exempel på den digra portfolion av såväl lyxboenden som vanliga hus och lägenheter i Marbella med omnejd på vår hemsida. Det bästa förfarandet är dock alltid att du helt enkelt skriver till info@spanskafastigheter.se och berättar vad du söker; om du vill bo i ett speciellt område (som till exempel Puerto Banus), antal sovrum, närhet till strand, etc. Detta underlättar för våra mäklare att hitta en bostad som känns rätt för dig. Dessutom är många av de allra mest exlusiva bostäderna inte offentliga. Vi får således inte publicera dem direkt på hemsidan utan vi får PDF:s som vi skickar till kund.

Läs vår stora artikel som går igenom allt du behöver veta inför en investering i Spanien.

Lyxigt hus i Marbella

Utbudet vi kan erbjuda rör sig dock bara inte om bostäder i Marbella, utan från Malaga stad och väster ut längs hela kusten ner till Gibraltar. Vi kan erbjuda hus och lägenheter i till exempel Mijas Costa, Calahonda, Fuengirola, Miraflores, Riviera del Sol,  och den läckra byn Benahavis, känd som Costa del Sols gastronomiska nav.

Utbudet innefattar dessutom kommersiella objekt i ovanstående områden. Du kan alltså köpa en restaurang, en bar, kontorslokaler, en bondgård i en liten by eller till och med en affär i exklusiva Puerto Banus. Att köpa en liten butik i Puerto Banus är dock inte billigt… Här trängs nämligen världens största märken sida vid sida i närheten av den världsberömda hamnen.

Generellt sett är det dyrare att köpa hus eller lägenhet i Marbella i jämförelse med de angränsande områdena. Priserna på de allra mest exklusiva fastigheterna har inte sjunkit lika mycket procentuellt sett i jämförelse med mellan- och budgetsegmentet. Priserna har dock sjunkit även på lyxboenden i Marbella, och det går i många fall fortfarande att göra en riktigt bra affär! Observera att många banker  fortfarande sitter på fastigheter som måste säljas i det övre segmentet. Lyxbostäder i Marbella har i vissa fall, vad det gäller just bankåtertag, sänkts i pris med så mycket som 70 %. Betänk dock att det mesta av det bästa redan har sålts vad det gäller bankobjekt. Det som återstår är bostäder i mindre attraktiva lägen (som motorvägar etc.). Vad det gäller lyxsegmentet pratar vi dessutom om hus i 20-miljoners klassen.

Läs också:

Hitta flyg till Spanien

Guide till Andalusien

Boka hotell i bland annat Marbella och Fuengirola via nätet