Köpa villa i Spanien? Nu är det Köparnas marknad på villor och lägenheter i Spanien!

Blended balcony / Balcón doblado
Det råder bra tider för den som vill köpa villa i Spanien

Köpa villa i Spanien? Nu är tiden inne!

[uppdatering 2014, januari, läs mer om läget på bostadsmarknaden i Spanien.]

Marknaden för spanska villor har länge varit mycket populär för investerare. Men den finansiella oron 2008 och framåt, den spanska bostadsmarknadens krasch, och konkurrens från andra länder, som Thailand, resulterade i att den tidigare så glödheta spanska bostadsmarknaden svalnade rejält. Men sedan sjönk priserna, och sedan sjönk Euron.

Sedan augusti 2012 har intresseanmälningar och försäljningen till svenskar ökat. 2013 var ett mycket starkt år och satte tonen för 2014, som inletts med ett rent hysteriskt intresse (300 procent ökning jämfört med samma period förra året).

Priserna pressas inte längre neråt på marknaden och i takt med det ökade intresset kommer även priset snart öka (i synnerhet om världsekonomin stabiliseras ytterligare under kommande höst och vinter). I alla fall på de attraktiva objekten.

Inte ens priserna på bankobjekt kommer sjunka ytterligare. Dock kommer förmodligen många objekt på den spanska marknaden sjunka ytterligare under året, men det rör sig då om objekt som ligger i, för svenskar, inte så attraktiva områden (och det rör sig mer om lägenhetskomplex än villor).

Orsaken till de generellt låga priserna är helt enkelt så att när så många bostäder gapar tomma måste de spanska byggherrarna och bostadsägarna erbjuda bättre priser för att locka till sig kunder. Vi på Spanska Fastigheter inleder kontinuerligt samarbeten med stora brittiska fastighetsförmedlare, spanska storbanker och förmedlare. Vi har också ett par egna projekt på gång i samarbete med bland annat vår spanske advokat.

Vi kan därför erbjuda tusentals bostäder i de populära delarna av Andalusien och Costa Blanca till mycket bra priser. Vi har dessutom exklusiva rättigheter på flertalet villor vilket gör att vi även har mäklare som representanter oss i Benelux-länderna, Frankrike (fransmännens intresse för Spanien är rekordstort pga av nya skatteregler), etc. eftersom antalet svenska köpare inte är tillräckligt stort.

När bostadsmarknaden var som mest desperat följde det med olika bonusar på flera objekt. Till exempel kunde man erbjudas att köpa en villa, eller lägenhet, och få en bil med i köpet, eller ett fullt utrustat kök, eller ett garage. Dessa bonusar, och andra lockbeten används fortfarande av vissa aktörer men vi skulle passa oss för dessa erbjudanden dock. Om inte huset eller villan är tillräckligt attraktiv utan lockbete kan det vara läge att misstänka att något inte står rätt till.

Vi uppdaterar kontinuerligt våra olika infosidor med mer information om vad vi erbjuder via våra partners, så håll ögonen öppna för fler riktigt bra erbjudanden från oss! Vi kommer fortsätta lägga ut axplock i vår kategori för objekt. Vi vill dock understryka att vi har tillgång till den stora databasen med tusentals bostäder. Hör av er till info@spanskafastigheter.se för mer info om vad du är ute efter, och var.

Lite andra artiklar som kan vara relevanta att läsa är vår artikel om vårt utbud av bostäder. Eller våra råd vad det gäller processen för att köpa hus i Spanien. Missa heller inte vår lilla introduktion till härliga Andalusien,

För dig som vill hyra villa i Spanien rekommenderar vi att du läser denna artikel.

Och denna artikel om möjligheterna till att få en fin passiv inkomst via uthyrning 

Läs också om Costa del Sol.