Vill du surfa på Solkusten? Besök Tarifa som är en Spaniens bästa surfstäder

En la ola
Surfvågor i spanska Tarifa

Om du skulle vilja prova på att surfa på Costa del Sol i södra Spanien rekommenderar vi att du besöker surfstaden Tarifa. Stadenbefolkas av surfare och vindsurfare från hela Europa på grund av sitt milda klimat och hårda vindar.

Det finns även mycket annat att göra i Tarifa, som ligger precis bredvid den sydligaste punkten på hela det europeiska fastlandet. Afrika ligger så nära att man tydligt kan se Marocko från Tarifa.

På kvällstid fylls den lilla staden av glada surfare i jakt på party, och på dagtid finns det mycket att se och handla längs de trånga små gränderna (det är inte bara surfingbutiker).

De vita stränderna runt Tarifa är hela tio kilometer långa och det finns flera fina utflyktsmål i närheten: till exempel välbevarade romerska ruiner, spektakulär fågelskådning, bergsklättring, dykning, med mera. Mest känt är dock staden trots allt för sin vindsurfning och brädsurfning!

Men, låt inte Tarifas glada surfarprägel skrämma bort dig om du vill ta med barnen på resan. Tarifa är en lugn liten småstad med en mycket avslappnad och särpräglad stämning.

Läs också: artikel om att hitta billiga flyg till Spanien

Några tips på var du kan boka billigast hotell på din semester
[caption id="" align="alignnone" width="240" caption="Härliga stränder i Tarifa"]Playa de los Lances Tarifa, Cádiz[/caption] Att surfa är befriande!