Vacker villa till salu i Frigiliana – privat pool

Frigiliana är den populära byn (som flera gånger vunnit epitetet ”Spaniens finaste by”) som dessutom ligger i närheten av investerarnas ”hot spot” på Solkusten, Nerja.

Stora lyx-radhus lanseras hösten 2023.https://spanskafastigheter.se/stora-radhus-i-frigiliana-funktion-energibesparing-och-estetik/

Om villan i Frigiliana

Uppdatering. Huset är sålt. Skriv till info@spanskafastigheter.se för alternativ.

Ett trevligt rustikt hus beläget vid kullarna nära Frigiliana. 2 våningar. På första våningen hittas vardagsrummet med öppen spis, kök och toalett. På nedervåningen finns 2 sovrum med badrum, samtliga i anslutning till en trädgård med fruktträd och grill.

En fin terrass återfinns framför huset med fantastisk utsikt över bergen och havet. En tomt med olivträd runt huset.

Precis till höger om fastigheten finns ett annat, mindre hus med en riktigt fin studio, och en stor tomt med olivträd, för endast 120 000 €. Detta hus med studio går att köpa till och är en fin möjlighet för dig som söker en utökad investering i området (det hyrs ut bra i Frigiliana och detta lilla hus med studio hyrs ut via Booking).

Mer om Frigiliana

Frigiliana är en mycket vacker och unik stad högt belägen på bergssidan av Sierra Almijara bergskedjan. Byn ligger 300 meter över havet, så den har en fantastisk panoramautsikt över Nerja och Medelhavet. Den vitkalkade staden har vunnit såväl nationella som regionala utmärkelser som ”den vackraste byn i Andalusien”.

Frigiliana ligger bara 6 km norr om Nerja och 50 km från Malaga.
När du kommer till Frigiliana känns det som om du har rest tillbaka i tiden. Här ringlar smala, branta kullerstensgator runt de vitkalkade husen. Staden är dekorativ med alla berömda blå dörrar och  järn-balkonger fyllda med röda pelargoner, lavendel, jasmin, bougainvillea och andra blommor. Det finns också små smultronställen utspridda i byn där du kan sitta på en skuggig plats och njuta av utsikten och det vackra landskapet som för tankarna till Toscana. Här finns också små barer och restauranger där du kan njuta av en bit att äta och prova det lokalt producerade vinet. Det finns också små butiker i byn där det finns ett varierat sortiment av produkter som lokalt producerad keramik. Frigilianas inramning och omgivande natursköna landskap har under en lång tid lockat konstnärer som bosatt sig i byn.

Det tar ca 10 minuter att köra ner till Nerja och dess stränder.

  • Sovrum: 2
  • Badrum: 2
  • Pool: ja
  • AC: Ja
  • WiFi: Ja
  • Terrass: Ja
  • IBI: 130 €/år
  • Gemenskapsavgift. Nej.
  • Boyta: 100 m2
  • Garage: parkeringsplats på tomten

Övrig info

Bilder på villan: