Hitta restresa till Spanien

Sista minuten resa till Spanien – hitta billig restresa

Hitta restresa till SpanienSista minuten resor till Spanien (eller andra länder) är inte ett lika utbrett fenomen som det var för några år sedan. Då var restresor riktigt billiga, och många satte det till och med i system att åka ut till exempel till Arlanda och sätta sig på första bästa restresa med destination solen. En sådan resa kostade inte alls många hundralappar. Branschen har dock, via olika regeländringar etc., gjort sista-minuten-resor lite dyrare. Problemet var också att många hamnade på avlägsna orter, eller i undermåliga hotellrum, ibland till och med utan badrum.

 

Svensken blev med tiden kräsnare och mer kvalitetsmedveten. Men restresor är fortfarande ett bra sätt att fynda en billig resa till värmen! Enligt resebyråer vi pratat med håller dessutom de allra flesta restresor nuförtiden hög kvalitet.

Att tänka på när du bokar en sista minuten resa till Spanien

Priserna är som väntat lägst under lågsäsong. Framförallt blir det svårare att hitta ett fynd ett par veckor in på sommarlovet och fram till skolstart. Den mest dramatiska prisökningen sker efter midsommaren.

Utbudet av restresor är som störst i början på varje nytt år eftersom gemene man har sprängt sin budget under jul och nyår samtidigt som det är ett par månader till nästa stora lov (sportlovet). Påsken är för övrigt en hektisk tid då många väljer att åka till Spanien. Beställ i god tid om du vill åka under påsken.

Generellt rekommenderar vi att man reser till södra Spanien i juni eller september. Då är vädret mycket bra, men inte för hett, och priserna på hotell och flyg (samt även olika turistattraktioner, restauranger, etc.) är lite lägre än högsäsongen och alla barer och restauranger är öppna samtidigt som man inte behöver stå i kö för att få plats.

Hur många restresor som finns tillgängliga, och hur billiga de är, beror mycket på hur vädret i Sverige ser ut. Vädret har så stor inverkan att till och med fjolårets väder påverkar nästföljande säsongs priser!

Att försöka se ett mönster i exakt vilken dag innan avfärd, eller under vilken tid på dagen, som det är billigast att beställa en restresa är helt omöjligt. Det kan skilja flera hundralappar i pris bara ett par timmar efter att du tittat, uppåt eller neråt. Hittar du en destination du känner att du vill besöka, och priset känns rätt, så är vårt råd att du slår till och inte tittar tillbaka på priserna. Kanske du ”vann” kanske du ”förlorade”. Det har egentligen ingen betydelse, huvudsaken är att du kommer iväg till Spanien.

Det är inte alltid en restresa är samma sak som att någon avbokat en resa i sista stund. Ofta är det helt enkelt så att ett resebolag har satt upp ett mål på att göra x antal försäljningar till ett givet datum. Om de sedan inte når detta mål sänker man utgångspriset på resan. Detta sker dock som oftast inte i ”sista minuten” utan flera veckor, om inte månader, före avresedatum.
När priserna är som lägst tycker vi det är dumt att chansa på ospecificerat (så mycket sparar du inte in på det). Ett alternativ är också att du bara beställer en flygstol i sista minuten. Men, boka inte hotell på plats. De flesta hotell har avtal med bokningsbyråer vilket innebär att det faktiskt blir dyrare att boka direkt av hotellet. Här hittar du bästa priserna online på spanska hotell. Se också hotels.com Här kan du läsa om de bästa priserna på nätet vad det gäller flyg till Spanien. Och här hittas lite information om hyrbil, som generellt sett är mycket billigt där nere.