Modulhus – ett billigt boende i Spanien!

Mojacar

Uppdatering: 24/9 2010. För närvarande är det slutsålt, men hör av er till oss med en intresseanmälan för andra ännu billigare och smidigare boenden på Costa del Sol. Info@spanskafastigheter.se

Obs, missa inte vårt nya, mycket prisvärda spa-koncept på Solkusten.

Modulhus (Park homes) är lösningen för dig som letar efter ett billigt boende i Spanien. En av våra brittiska samarbetspartners förmedlar modulhus i noggrant utvalda rekreationsområde runtom Södra Spanien. Modulhusen är tillverkade av ledande europeiska modulhustillverkare som Eurocasa och Hergo. Dessa modulhus säljer otroligt mycket i Storbritannien, och spansk tv gjorde nyligen ett reportage om modulhus som ett praktexempel på hur den stagnerade bostadsmarknaden anpassat sig efter de nya förutsättningarna. Detta är helt enkelt en framtidslösning för den spanska bostadsmarknaden, och vi på spanskafastigheter.se är väldigt nöjda med att i samarbete med den brittiska firman kunna erbjuda denna billiga lösning för den svenska marknaden!

Ett boende som är flexibelt för köparen

Modulhus är en form av prefabricerade hus för året runt användning. Tillverkarna beskriver dem som en rymlig och robust "bungalow" (en form av attefallshus som blivit så populärt i Sverige de senaste åren). Bostäderna byggs efter dina specifikationer och står färdiga efter 45-65 dagar. De levereras av tillverkaren till rekreationsområdet du valt och är nyckelklara vid leverans.
Det är inte konstigt att detta boendekoncept blivit en succé i Storbritannien. Många vill bo billigt i Spanien, och konceptet är billigt, fräscht och okomplicerat. Det går till exempel snabbt att sätta modulhuset på plats (placerar du det på en "camping" behövs dessutom inget särskilt tillstånd). Du hyr marken (du kan också välja att köpa marken) men kan också besluta att flytta ditt mobila hem och byta tomt, område, stad om du inte riktigt trivs!
Många väljer att köpa ett modulhus och hyr ut det ut som en ren investering, andra tycker husen är så billiga (från ca. 40.000 Euro) och placerade i så attraktiva områden, att de köper ett modulhus för att kunna bruka under semestern istället för att hyra en lägenhet någonstans, samtidigt som fler och fler väljer att köpa ett modulhus för sitt permanenta boende i Spanien.

Du väljer modell, och område, och kan flytta in kort därefter

Listan på rekreationsområden, eller resortboende, som företaget erbjuder växer ständigt. Alla ställen har dock det gemensamt att de ligger i ett solsäkert område med en eller flera internationella flygplatser inom bekvämt avstånd. De stora fördelarna med att placera sitt modulhus i en sådan "stugby" är bekvämligheten och säkerheten. Det blir lite som att bo i ett inhägnat och bekvämt semesterområde året runt, och inbrottsrisken, även när du inte bor där, är så gott som minimal. Det brittiska företaget finns just nu representerade i såväl Costa del Sol som Costa Blanca och Costa Almeria. Detta inkluderar populära områden som Iznate, Malaga, Marbella, Mojacar och Torrevieja. Det ska dock nämnas att många områden börjar sälja ut, samtidigt som andra tillkommer. Hör av er till oss om du har några speciella önskemål på var du vill bo, så kontrollerar vi om det är möjligt för tillfället. Det vänliga engelskspråkiga teamet (vår medarbetare Anders kan eventuellt också följa med er och assistera) erbjuder support i varje skede av köpprocessen. De hjälper dig välja en idealisk plats för ditt nya hem, ser över försäkringsfrågor, och guidar dig i ditt val av extra tillbehör, brädbeläggning, etc. Alla bostadsområden som modulhusen återfinns i har alla de rättsliga tillstånd som behövs för att bedriva verksamhet, och de granskas regelbundet. Att investera i ett billigt boende i Spanien har aldrig varit enklare! Du kan titta närmare på modulhusen genom att klicka på denna länk.
För dig som önskar hyra prisvärda hus eller lägenheter följ denna länk. Du kanske också är intresserad av vårt spännande koncept att hyrköpa fastighet i Spanien? Grotthus är ett annat intressant billighetskoncept.