Investeringsstrategi för bostäder till salu i Nueva Andalucia (Marbella) just nu

I urbanisation Azahara 1 (Nueva Andalucia) som ligger i ett toppenläge frontline Aloha golf, med gångavstånd även till butiker, restauranger och barer har vi just nu 2 prisvärda lägenheter till salu. Dessa har i dagsläget ett sovrum men båda lägenheterna har potentialen att göras om till 2 sovrum och därmed öka värdet väsentligt. Vi tittar i denna artikel närmare på detta alternativ (renovera billigare lägenheter), men framhäver också nyligen renoverade lägenheter och hus till salu i det alltmer populära området, Nueva Andalucia, Marbella.

Uppdatering december 2023: stor lyxvilla i Nueva Andalucia.

Vårt nyhetsbrev för Marbella med omnejd. Ofta publicerar vi objekt i nyhetsbrevet flera dagar före publicering på hemsidan.

Se också denna i centrala Nueva Andalucia, terrass i söderläge.

Söker du nyproduktion i närområdet? Se dessa hus och lägenheter i Marbella ett par km. från Banus.


Tips: Se dessa lägenheter på första linjen i Malaga] Kontakta: info@spanskafastigheter.se


Semesteruthyrnings-potentialen är hög i urbanisationen pga det attraktiva läget till både golf, strand och Puerto Banus. Lägenheter här hyrs på sommaren ut för ca 180 € natten och man kan få en bra beläggning även under lågsäsong, bland annat tack vare närheten till 6 kända golfbanor. Majoriteten av hyresgäster är emellertid inte intresserade av golf, så det är inte den aspekten som lockar mest. Dock är det mycket bra att ha flera alternativ till golf under vinterhalvåret för att maximera beläggningen (det är under vintern golf-resenärerna är som mest aktiva).

Området Nueva Andalucia har haft en sanslös utveckling de senaste åren och är speciellt attraktivt för skandinaver (så pass så att här finns numera 2 skandinaviska butiker bara för oss) mycket tack vare den vackra naturen, stora och många allmänna grönområden och vandringsleder, samtidigt som det är nära till alla bekvämligheter som Marbella stad och Puerto Banus erbjuder. Det är cirka 3 kilometer till stranden Playa de Nueva Andalucia som även kallas ”Puerto Banus-stranden” med dess berömda marina med lyx-yachter och sportbilar som kantar gatorna). Nueva Andalucia är snabbt på väg förbi gamla ”svenskfästen” som Fuengirola och Mijas vad det gäller såväl antalet besökare som intresse från investerare.

Med en renoveringsbudget på ca 40 000 € kan man göra om lägenheter med 1 sovrum till 2 sovrums-lägenheter med öppen planlösning och på så sätt öka återförsäljningsvärdet till omkring 300 000 €.

Det finns också större hus till salu i Nueva Andalucia i behov av renovering (som ökar markant i värde efter renoveringen) för runt 500 000 € och uppåt. Vi har just nu till exempel ett hus på 300 m2 (mark på över 400 m2) i ett mycket bra läge i Nueva Andalucia för 519 000 €. Nyrenoverade villor i området ligger på cirka 800 000 € och uppåt. Vi har arkitektritade planer på renovering. Den totala kostnaden för en helrenovering skulle ligga på ungefär 180 000 €. Bild på huset nedan.

Lägenheter i behov av renovering till salu i Nueva Andalucia

Se PDF med alternativ Q2 2022. (ej behov av renovering)

Vad det gäller lägenheterna vi har till salu just nu så är den ena belägen på bottenplan med terrass som man dessutom kan bygga in för att få en större kvadratmeter-yta och ändå ha uteplats kvar. Den andra lägenheten ligger på den övre våningen där man lätt kan öppna upp i taket och därmed få en privat takterrass utan extra bygglov.

Båda har full öppen utsikt över Aloha-golfbana och den spektakulära bergstoppen La Concha, med morgon och förmiddags sol i östläge.

Lägenhet ett: 1 sovrum, 1 badrum. 2 parkeringsplatser. Yta: 73 m2. Terrass: 15 m2. Skatt: 644 € per år. Pris: 197 000 €

Lägenhet två: 1 sovrum, 1 badrum. 2 parkeringsplatser. Yta: 73 m2. Terrass: 18 m2. Skatt: 644 € per år. Pris: 189 000 €

Urbanisationsavgiften ligger på ca. 150 € i månaden. Båda har A/C, tillgång till områdespool, nära till golf, etc.

Två andra  lägenheter i den här mysiga traditionella urbanisationen köptes upp i behov av renovering. När de var färdig-renoverade såldes de sedan direkt.  Vi har också en lägenhet som ligger under renovering just nu. Det finns ytterligare några såväl renoverade som orenoverade bostäder som snart ska säljas i området, men vi vill betona att utbudet är begränsat.

Exempel på en nyligen renoverad lägenhet till salu i Nueva Andalucia:

2 sovrum, 2 badrum. Yta: 96 m2. Terrass på 30 m2. Skatt 847 € per år. Områdesavgift 210 € per månad.  Pris: 299 000 €. (denna är såld, men det finns alternativ. Skriv till info@spanskafastigheter.se)

Se också detta fina radhus i Nueva Andalucia. 

Det är billigt och smidigt att renovera i Spanien

Vårt samarbetsavtal med den spanska byggfirman som utfört och just nu utför de andra två total-renoveringarna i urbanisationen gör att det är smidigt att åta sig ett sådant här projekt. Man behöver inte ens vara på plats själv då vi gärna är projektledare för renovationen i samarbete med köparen, på samma sätt som vi gjort med andra lägenheter nyligen. Tänk också på att man får göra rotavdrag även på sin fastighet i Spanien.

För att få en ide om ”före och efter” se våra bilder på några av våra slutförda renoveringar här nedanför:

Kontakta oss gärna så kan vi berätta mer om hur lätt det faktiskt är att ta sig an ett renoveringsobjekt här på västra Costa del Sol och hur vi kan hjälpa till. info@spanskafastigheter.se

Läs också:

Söker du billigare renoveringsobjekt rekommenderas Moclinejo utanför Malaga.

Allt du behöver veta om att investera i Spanien.

Lyxvilla i Nueva Andalucia (exempel på inkomster för hus i den högre prisklassen).