Hyrköp fastighet i Spanien!

UPPDATERING 2021. Vi har ett projekt med lägenheter på gång i en populär ort på Costa del Sol (Estepona) som kommer erbjuda hyrköp. Skriv till info@spanskafastigheter.se 

Via vår  samarbetspartner ges du nu också möjligheten att hyrköpa fastighet i Spanien. När detta koncept presenterades på en husmässa i England under förra krisen gjorde det av förståeliga skäl genast stor succé! Vi hoppas nu att många svenskar blir lika begeistrade som britterna blev den gången, och ser den stora möjligheten i detta erbjudande.

Efter förra krisen var konceptet att kunna hyra fastigheten för att sedan få dra av kostnaden på priset vid ett eventuellt köp längre fram något som bara erbjöds under en kortare period. Så blir det även denna gång, så är du intresserad hoppa på konceptet innan det försvinner (kontraktet du skrivit på gäller dock) igen.

Äldre artikel nedan. Vi återkommer med mer uppdaterad information:

Konceptet fungerar som så att köparen skriver på ett kontrakt för 2 år och betalar en icke återbetalningsbar depositionsavgift (som varierar beroende på säljaren). Denna summa kan variera från 5,000 Euro till 10 % av köppriset. Köparen betalar sedan en hyra på fastigheten som säljaren av huset fastställer. Denna hyra betalas i två år eller kortare tid om spekulanten känner sig redo för att köpa innan perioden gått ut. När sedan egendomen går över till den som hyrt den, om vederbörande fortfarande är intresserad, får denne dra av summan han eller hon betalat i hyra, samt depositionsavgiften, på det totala överenskomna priset på bostaden

Exempel: Köparen går med på att köpa en lägenhet för 100,000 Euro

Depositionsavgift: 10,000 Euro

Månadshyra: 600 Euro

Efter två år: Lägenheten kan köpas för 100,000 Euro – 10,000 – 24 x 600 Euro=75,600

På så sätt kan du alltså bo mer eller mindre räntefritt i två år! Och om du inte är nöjd med ditt hus, eller med dina omgivningar, är det bara du drar dig ur husköpet och använder dina pengar på en annan fastighet.

Detta koncept är perfekt för dig som har pengarna uppbundna i aktier, fonder, et cetera. Eller för dig som samtidigt har en annan fastighet till salu som du är rädd det kommer ta ett tag att bli av med, eller för unga människor som behöver lite mer tid på sig att få finanserna i ordning. Främst är det en bra affär för dig som vill prova på hur det är att bo i Spanien, men inte riktigt vågar ta det stora steget fullt ut.

Hör gärna av dig till info@spanskafastigheter.se för mer information.

Orter där det var möjligt att hyrköpa under förra finanskrisen: Jardines Del Mar (nära Duquesa), Estrella Bahia i Casares och Vista Hermosa som ligger i Santa Margarita området, ner mot La Linea och Gibraltar. Observera att detta koncept efter denna kris än så länge inte riktigt kommit igång och det går inte att välja mellan flera projekt och orter.

Läs också: