Byta semesterbostad i Spanien

Byta semesterbostad i Spanien – hembyte utomlands blir alltmer populärt

Ett billigt och spännande alternativ till att hyra bostad i Spanien eller andra ställen utomlands är att göra ett så kallat hembyte. Störst i Sverige på byte av semesterbostäder är Hembyte.nu. De förmedlar över 250, 000 byten av semesterbostäder per år, och har över 40, 000 hus och lägenheter (och till och med husbilar och båtar) i närmare 150 länder. Du kan med denna tjänst byta semesterbostad i de flesta spanska orter eller områden, som till exempel Alicante, Costa del Sol, Valencia, Barcelona, Kanarieöarna, etc.

Byta semesterbostad i SpanienNär man pratar om denna typ av bostadsbyte handlar det främst om gästfrihetsbyte och hembyte. Gästfrihetsbyte innebär att man kommer överens om en tid på året då man kan gästa varandras hem. Detta innebär också ofta att man gör sig nya vänner från exotiska platser. Alternativet hembyte är dock vanligare och betyder helt enkelt att man byter hus eller lägenhet med varandra under en viss förbestämd tidsperiod. Här i Europa är det vanligaste att man gör det under sommarmånaderna. För övrigt är augusti den vanligaste semesterperioden i Spanien och övriga Europa.

Många föredrar att byta semesterbostad eftersom det är ett billigt alternativ, och att det ofta rör sig om bostäder i en mer ”genuin” miljö jämfört med alla turistorter.
Att man byter bostäder med varandra under semestern är inget nytt fenomen. De första tjänsterna kom redan på 50-talet. Skillnaden var att de flesta byten av bostäder skedde privat då och var en ganska obekväm process. Numera, tack vare Internet, är hela processen med att byta en bostad med någon utomlands under semestern mycket smidigare. Husbyte, lägenhetsbyte eller andra typer av boenden, som båtar och husbilar, finns tillgängliga runtom i hela världen året runt. Tjänsten är som sagt inte enbart exkluderad till Spanien. Här hittas även exotiska resmål, som en av våra personliga favoriter Tobago. Besök tobagoresor.se om du vill resa till Trinidad & Tobago. Andra alternativ som rekommenderas är intervac-­homeexchange.com och bostadsbyte.com. Har du bytt bostad med någon i Spanien under semestern? Lämna gärna en kommentar nedan om hur du upplevde bytet, med fördelar och nackdelar. Se också vår sida för bostäder som uthyres i Nerja.