Bankåtertag sänkta ytterligare i pris

Kalkylator lån[obs, artikeln är från 2014. Marknaden för bankåtertag ser helt annorlunda ut 2017] Den spanska storbanken Banco Sabadell körde en högintressant kampanj under sommaren, som blev en stor succé. Det rörde sig om bostäder över hela Spanien där priserna sänktes med upp till ytterligare 25 % på redan riktigt pressade priser. Nu kör man ytterligare en kampanj med rabatt på bostäder över hela Spanien. Om du lånar via banken så får du dessutom extra rabatt (observera att priserna är sänkta i grunden även om du inte lånar någonting eller via annan bank). Se bild på kalkylator till höger.

De bostäder som är ytterligare sänkta i pris är dock inte som tidigare märkta med “special offer” eller liknande, utan det framgår när man går in på respektive bostads webbsida då det kommer upp en kalkylator där priset framgår vid kontantköp eller olika % finansiering. Det finns heller inget sista datum angivet för det extra rabatterade priset.

Vill du veta vilka konkursobjekt som finns på marknaden i Spanien just nu?

Först registrerar vi dig, sedan skickar vi en länk där du kan se utbudet i en omfattande, rikstäckande databas.  Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi med länken till databasen inom kort. Observera, att för att bli registrerad måste du ange ett område. Du får dock tillgång till alla objekt i samtliga spanska provinser.

Registreringen är helt gratis och medför inga avgifter.

Vill du ha mer information om hur det går till att köpa bostäder eller låna via denna bank? Vi har PDF:s med information om auktions-processen och lånevillkor (och vilka dokument du behöver bifoga för att ansöka om ett lån)? Skicka ett mail till info@spanskafastigheter.se Vi kan också hjälpa till med allmänna råd om vilka områden som man bör satsa på, hur man bäst hyr ut sin lägenhet, etc. Vi har även kontakt med chefen för Banco Sabadell i Sverige som kan hjälpa till med mer specifika frågor.

 Rabatt på utvalda bankåtertagna bostäder vid finansiering via Banco Sabadell

 • Vad sägs till exempel om radhus i Torrevieja, Costa Blanca, nedsatt från 60000 till 45000 Euro?
 • Eller radhus i Calahonda, Costa del Sol, som gått ner från 155,300 till 132,100 Euro?
 • Lägenheter med 3 sovrum i Torremolinos nedsatta från 135000 till 150000 Euro.
 • Lägenheter etc i central Torrevieja, kostar runt 40000 Euro och uppåt. Banken har även bungalows med 3 sovrum från 54300 Euros.
 • Hus och lägenheter i Elviria, nära Marbella. Bland annat en lägenhet med 2 sovrum och 2 bardum, 7 minuter från stranden för 110000 Euro.
 • Kampanjen inkluderar även hus och lägenheter på Kanarieöarna samt Mallorca och Barcelona, etc.
Konkurshus Calahonda, Marbella
Radhus Calahonda
Torremolinos Solkusten
Bankåtertag Torremolinos

Det råder en stor omsättning på konkurs-objekt i Spanien. Det mesta av det bästa säljer slut snabbt, så när man hittar något man vill åka ner och lägga ett bud på gäller det att agera snabbt.

Därför är det enklaste förfarandet att ni helt enkelt anmäler ert intresse i formuläret ovan. Ange ditt fullständiga namn, din e-post och ditt telefonnummer och var i Spanien du söker (vet du inte var, skriv till info@spanskafastigheter.se för råd och tips). Vi registrerar er sedan hos banken, vars personal återkommer.

Viktigt att känna till om kampanjen med bankåtertag

 • Majoriteten av dessa bankobjekt kommer att sälja slut fort. Under sommarkampanjen som startade i juni och slutade i mitten av augusti var det mesta slutsålt redan inom en månad.
 • Registreringen är gratis och du binder inte upp dig för något. Observera att budgivning under en viss period kan förekomma på vissa objekt.
 • Denna kampanj är helt enkelt till för de som är konkret intresserade av att köpa. För dig som är tidigt inne i processen, som ännu inte bestämt exakt vad eller var du ska köpa rekommenderar vi istället att du skriver till info@spanskafastigheter.se och ber om en analys av marknaden, var det passar just dina önskemål bäst att köpa, och om nyproduktion, bankobjekt eller andrahandsobjekt är bästa valet för dig.
 • För begagnade bankobjekt behövs ofta någon form av enklare renovering exempelvis målning, nya vitvaror etc. Vad det gäller Costa Blanca och Costa del Sol kan spanskafastigheter.se rekommendera prisvärda byggfirmor som kan svenska/engelska, och som är insatta i rotavdrag (ja, man får göra rotavdrag för köp av spansk bostad). Det är billigt att renovera i Spanien.
 • Om ni exempelvis köper en lägenhet för 50000 Euro, och grannbostaden kostar bortåt 80000 Euro så krävs det inte mer än 3000-5000 Euro för renovering. Du kan alltså spara 15000-25000 genom att köpa ett bankobjekt! Observera dock att inte alla bankobjekt i är i behov av renovering, flera är rentav nyproduktioner.
 • Vi kan också hjälpa till att ge tips på uthyrningsfirmor samt det mest effektiva sättet att marknadsföra din bostad.

Mer information om banken:

Logga Sabadell

Banco Sabadell är inte ett känt varumärke i Sverige, men det är en stabil bank som nu är Spaniens 4:e största privata bank och välkänt bland Spaniensvenskar. Före krisen var banken den 10 största banken, men man har gjort allt rätt och ligger långt före sina bankkonkurrenter vad det gäller service och presentation. Dessutom erbjuder man förmånliga lån, med snabb hantering.

Ny bostads-boom i Spanien – New York Times rapporterar om köphysterin

Det råder för närvarande köphysteri i Spanien. DI skrev för några månader sedan om hur köpfönstret håller på att stänga (med spanskafastigheter.se som en av två referenser) och New York Times skrev en artikel i början på juni om hur köphysterin i Spanien för närvarande är ”totalt overklig”. Det är främst britter som insett investeringsmöjligheten enligt NYT, men vi på spanskafastigheter.se kan även bekräfta att svenska investerare också börjat förstå exakt vilken otrolig möjlighet som återfinns i Spanien här och nu. Antalet inbokade kunder växer för varje vecka trots att sommaren brukar vara relativt lugn.

Vi skrev för övrigt en pressrelease under sommaren som underströk hur priserna i Florida steg med 21 % förra året, tack vare att investerare börjat köpa upp tomma fastigheter, som man hyr ut och gör sig en bra inkomst redan innan värdestegringen. Det är denna utveckling som nu sker i Spanien och boomen som den spanska bostadsmarknaden nu är inne i tillskriver New York Times Blackstones uppköp av närmare 2000 fastigheter i huvudstaden Madrid i fjol för 1,2 miljarder kronor.

New York Times beskriver det dock som att investerare från hela världen kommer till Spanien för att ”slåss om de brödsmulor” som finns kvar att investera i. Riktigt så illa är det dock inte. Utbudet tunnas visserligen ut snabbt i de mest populära orterna som Nerja, Palma och Marbella. Men, det står så mycket tomt runtom i landet att för den som vill köpa en vanlig semesterbostad om några år så kommer priserna vara fortsatt bra.

Men ska du investera och göra ditt livs affär vänta inte längre. Tiden att investera i en bostad som är attraktiv på uthyrningsmarknaden är nu – inte de kommande åren.